Berea Jever Pilsener

Berea Jever Pilsener: Istorie, Producție, Recunoaștere și Ghid Complet de Servire – Jever Pilsner este o bere pilsener germană produsă de Friesisches Brauhaus zu Jever, o fabrică de bere situată în orașul Jever din regiunea Friesland, Germania. Fondată în 1848 de către Diedrich König, fabrica de bere a cunoscut o creștere constantă și și-a câștigat […]

Berea Warsteiner Premium Verum

Berea Warsteiner Premium Verum: Ghid Complet – Pilsner-ul German cu Aromă Echilibrată de Malț și Hamei. Este o bere pilsner germană produsă de Warsteiner Brauerei, una dintre cele mai vechi și respectate fabrici de bere din Germania. Istoria Berei Warsteiner Premium Verum: Fondată în 1753 de familia Cramer în orășelul Warstein, fabrica de bere a […]

Berea Bitburger Premium Pils

Berea Bitburger Premium Pils: Pilsner-ul German cu Gust Curat și Revigorant – Bitburger Premium Pils este o bere pilsner germană produsă de Bitburger Brauerei, una dintre cele mai renumite fabrici de bere din Germania. Fabrica de bere Bitburger a fost fondată în 1817 de Johann Peter Wallenborn în orașul Bitburg, situat în regiunea Eifel. De-a […]

Berea Krombacher Pils

Berea Krombacher Pils: ste o bere pilsner germană produsă de Krombacher Brauerei, una dintre cele mai mari și cele mai respectate fabrici de bere din Germania. Krombacher Pils: Pilsner-ul German Bine Echilibrat Krombacher Pils este o bere pilsner germană produsă de Krombacher Brauerei, una dintre cele mai mari și cele mai respectate fabrici de bere […]

Totul Despre Berea Stella Artois

Totul Despre Berea Stella Artois: Istorie, Producție, Recunoaștere și Ghid Complet de Servire – Stella Artois: Berea Belgiană cu Profil Similar Pilsnerelor Istoria Berei Stella Artois : Stella Artois are o istorie bogată, datând din anul 1366, când fabrica de bere Den Hoorn a fost înființată în Leuven, Belgia. Numele “Stella” provine de la cuvântul […]

Berea Pilsner Urquell

Berea Pilsner Urquell: Istorie, Producție, Recunoaștere și Ghid Complet de Servire. Pilsner Urquell: Prima Bere Pilsner din Lume, Originară din Republica Cehă Istoria – Pilsner Urquell a fost creată pentru prima dată în 1842 în orașul Plzeň, situat în ceea ce este astăzi Republica Cehă. Aceasta este considerată prima bere de tip Pilsner din lume […]

Berea Corona Extra

Totul Despre Berea Corona Extra: Istorie, Producție, Recunoaștere și Ghid Complet de Servire. Berea Corona Extra a fost introdusă pentru prima dată pe piață în 1925 de către Grupo Modelo, una dintre cele mai mari și renumite fabrici de bere din Mexic. Corona Extra – O Bere Lager Mexicană de Renume Mondial – Istoria Berei […]

Berea Ale: Istorie, Caracteristici și Proces de Producție

Berea Ale: Istorie, Caracteristici și Proces de Producție – Berea Ale este un tip de bere ce se distinge prin metodele sale tradiționale de fermentare și ingredientele specifice utilizate. Este una dintre cele mai vechi și răspândite tipuri de bere din lume, având o istorie îndelungată și diversă. Istoria Berii Ale Berea Ale are o […]

Evoluția Berii Lager

Evoluția Berii Lager: Istorie, Proces și Influență Culinară. Berea lager este una dintre cele mai populare și răspândite tipuri de bere din lume. Originea Berii Lager – Primele Mențiuni și Inovații Tehnologice Berea lager își are originile în Europa Centrală, cu primele mențiuni datând din secolul XV. Termenul “lager” provine din limba germană, însemnând “a […]

Reteta zilei: Bere cu tequila

Bere cu tequila din: bere, suc de lamaie, suc de portocale, tequila, sare, lime, gheata. Ingrediente: 700ml bere 300ml suc de lamaie ¼ cana suc de portocala 1 cană tequila sare felii de lime cuburi de gheata   Mod de preparare: Turnați usor berea într-un ulcior mare. Adăugați suc de lamaie, suc de portocale și […]

Porc marinat in bere

Porc marinat in bere

Porc marinat in bere din: carne de porc, bere, mustar, sare, piper, oregano, usturoi. Ingrediente: 2 kg carne de porc 2 l bere blondă 100 g muştar iute oregano curry boia dulce piper negru piper amestec sare 2 căpăţâni de usturoi   Mod de preparare: Carnea se taie feliuţe groase de cca 2 cm. Se condimentează […]

Antricot la gratar cu sos

Antricot de vita in bere 

Antricot de vita in bere din: antricot de vita, bere, lamaie. Ingrediente: 3-4 bucăţi de antricot de vită 450-500 ml bere zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se aşază bucăţile de antricot de vită într-un castron, se pudrează cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se acoperă vasul şi […]

Antricot de vita la gratar cu sos si ierburi

Antricot de vita marinat cu bere 

Antricot de vita marinat cu bere din: antricot de vita, bere, lamaie.   Ingrediente: 5 bucăţi de antricot de vită 500 ml bere zeamă de lămâie       Mod de preparare: Bucăţile de antricot se dau cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se acoperă vasul şi se pune […]

Berea Guinness

Berea Guinness – Guinness este cea mai celebră marcă de bere neagră din lume şi unul dintre produsele principale ale Irlandei. Deşi se produce sub licenţă şi în numeroase alte ţări, împătimiţii acestei beri negre afirmă că nimic nu se poate compara cu gustul unei halbe proaspete de Guinness, servite într-unul din numeroasele puburi ale […]

Berea Pils

Berea Pils: Calitate și Tradiție în Lumea Berilor Lager – Dintre berile Lager, berea Pils este de cea mai bună calitate. Pils este una dintre acele denumiri de origine geografică căreia i s-a permis, din lipsa unor măsuri de protecţie, să se răspândească pe întregul glob, astfel încât berea Pilsener, Pilsner sau pur şi simplu […]

Bere Weizenbier

Bere Weizenbier – Termenul german Weizenbier, sau alternativ Weissebier, înseamnă bere de grâu sau bere albă. Cele mai multe beri se produc din malţ de orz, însă berea produsă cu o proporţie mare de grâu are o culoare mai deschisă. Aceste beri se obţin prin procesul de fermentaţie înaltă şi sunt deseori tulburi, din cauza […]

Bere Lager

Bere Lager: Lager este numele generic al berilor produse prin fermentaţie joasă. Berile produse după această metodă fermentează după ce drojdia introdusă s-a lăsat la fundul amestecului, nemaiputând să se combine cu alte organisme din aer, ceea ce se întâmplă în cazul berilor produse prin fermentaţie înaltă. După ce s-a lăsat drojdia, berea poate fi […]

supe

Supe pentru detoxifierea organismului

Supe pentru detoxifierea organismului. Metodele de detoxifiere variază, și ce funcționează pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta. Este important să consultați un profesionist medical sau un nutriționist pentru a vă personaliza planul de detoxifiere în funcție de nevoile și starea dumneavoastră de sănătate. Dacă doriți să sprijiniți procesul de detoxifiere, optați […]

Berea perfectă e făcută într-o mănăstire din Belgia

Berea perfectă e făcută într-o mănăstire din Belgia: Westvleteren 12 este considerată, de ani buni, cea mai bună bere din lume De ce nu e Carlsberg „probabil cea mai bună bere din lume”. Berea perfectă e făcută într-o mănăstire din Belgia. Cu toate că motto-ul Carlsberg este „Probabil cea mai bună bere din lume”, cunoscătorii […]

Cocktail Cool Cinamon

Bere din ghimbir

Bere din ghimbir din: ghimbir, zahar nerafinat, lamai, apa minerala, menta, gheata. Ingrediente: 200 g ghimbir 4 linguri zahăr nerafinat 3 lămâi 1 I apă minerală frunze de mentă gheaţă   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ghimbirul, îl amesteci cu zahărul, coaja rasă de la 2 lămâi şi zeama de la 3 lă­mâi. Toate […]

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere: Acizii humulină și lupulină, care se găsesc în hamei, au capacitatea de a stopa dezvoltarea bacteriilor și a bolilor, iar oamenii de știință speră să găsească o metodă de extragere a acestor compuși sau să îi sintetizeze în laborator pentru a produce agenți activi care ar putea fi folosiți […]

Punch de zmeura si caise

Reteta zilei: Punch cu bere de ghimbir

Punch cu bere de ghimbir din: suc de afine, limonada, suc de ananas, bere de ghimbir.   Ingrediente:  3 cesti suc de afine 3 cesti limonada 3 căni de suc de ananas bere de ghimbir     Mod de preparare: Se combina sucurile reci si se amesteca bine. Se umple recipientul de punch si se […]

Bere de casa cu porumb

Berea favorizează memoria şi întăreşte imunitatea

Berea favorizează memoria şi întăreşte imunitatea: Mitul cu “burta de bere” a fost lămurit, specialiştii stabilind la unison că nu berea îngraşă sau, cel puţin, nu berea consumată în cantităţi moderate, ci alimentele grase şi sărate pe care băutorii de bere le mănâncă pe lângă cele cinci, şase sau mai multe sticle cu alcool. La […]

Originile berii

Bere de casa

Bere de casa din: apă de izvor, orz prăjit, boabe de porumb, conuri uscate de hamei, drojdie, orez   Ingrediente: 15 litri apă de izvor 1 kg orz prăjit un pumn de boabe de porumb un pumn de conuri uscate de hamei 50g drojdie 500g zahăr orez   Mod de preparare: In 15 litri apă de izvor fierbeţi […]

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere

Bere de casa fara porumb

Bere de casa fara porumb din: malt, zahar, hamei, drojdie de bere, apa Ingrediente: 500g malţ 1 kg zahăr 20g hamei 1 cubuleţ drojdie de bere 15 l apă   Mod de preparare: Hameiul şi malţul se pun la fiert în 15 l apă. Se fierb la foc mic şi apoi se lasă vasul acoperit […]

Bere de casa cu porumb

Bere de casa cu porumb din: apa, hamei, malt, porumb, zahar, drojdie.   Ingrediente: 10 l apa un pumn de hamei 250g malţ 250g boabe de porumb 60g zahăr  un cubuleţ de drojdie Mod de preparare: Bere de casa cu porumb : In 10 l apă se pun: un pumn de hamei, 250g malţ, 250g […]

Despre Vin și Bere

Despre Vin și Bere: Tradiții, Procese și Cultura Consumului. Vinul și berea sunt două dintre cele mai vechi și mai populare băuturi alcoolice din lume, fiecare având o istorie bogată și o cultură de consum profundă. Istoria Vinului și a Berii Vinul și berea au jucat roluri esențiale în societățile umane de mii de ani. […]

Bere de ghimbir

Bere de ghimbir din: ghimbir, zahar brun, lamai, sifon, apa minerala, menta. Ingrediente: 140 g ghimbir proaspat 4 linguri de zahar brun 2-3 lamai 1 l de sifon sau apa minerala cateva ramurele proaspete de menta   Mod de preparare: Radeti ghimbirul pe o razatoare mare, adaugati ghimbirul si sucul sau intr-un castron si presarati […]

MOINETTE, bere belgiana

Producator: Dupont Brasserie Localitate: Tourpes Tip: ale Concentratie de alcool: 7,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon Dupont este o întreprindere de familie, care produce bere de la mijlocul secolului XIX; poate fi definita chiar drept o „fabrica de tara”, dat fiind ca spatiile destinate productiei se gasesc într-o întreprindere agricola, proprietate de secole […]

Despre bere

Berea belgiana JUDAS

Producator: Alken-Maes Brouwerijen (Scottish & Newcastle) Localitate: Kontich Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Intreprinderea Alken-Maes Brouwe¬rijen controleaza aproximativ o cincime din piata belgiana de bere. Actualmente, face parte din marele grup britanic Scottish & Newcastle. Kontich, orasul care gazduieste sediul social si instalatiile unde […]

Lucifer, marca belgiana de bere

Producator: Riva Brouwerij Localitate: Dentergem Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,4% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon Denumirea „Lucifer” a fost aleasa pentru a le transmite potentialilor cumparatori un semnal precis, un avertisment, înca de pe eticheta, în legatura cu concentratia ridicata de alcool a acestei beri. Berea Lucifer este produsa de un […]

Kulmbacher, bere germana

Producator: Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de bere Kapuziner, Kulmbacher, EKU si Monchshof, fiecare  dintre acestea producând în mod autonom o bere proprie, cu ingrediente proprii. DEGUSTARE Kulmbacher Edelherb, o bere foarte […]