Despre bere

Berea belgiana JUDAS

Producator: Alken-Maes Brouwerijen (Scottish & Newcastle) Localitate: Kontich Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Intreprinderea Alken-Maes Brouwe¬rijen controleaza aproximativ o cincime din piata belgiana de bere. Actualmente, face parte din marele grup britanic Scottish & Newcastle. Kontich, orasul care gazduieste sediul social si instalatiile unde […]

Lucifer, marca belgiana de bere

Producator: Riva Brouwerij Localitate: Dentergem Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,4% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon Denumirea „Lucifer” a fost aleasa pentru a le transmite potentialilor cumparatori un semnal precis, un avertisment, înca de pe eticheta, în legatura cu concentratia ridicata de alcool a acestei beri. Berea Lucifer este produsa de un […]

Kulmbacher, bere germana

Producator: Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de bere Kapuziner, Kulmbacher, EKU si Monchshof, fiecare  dintre acestea producând în mod autonom o bere proprie, cu ingrediente proprii. DEGUSTARE Kulmbacher Edelherb, o bere foarte […]

Marca germana de bere Henninger

Producator: Henninger Brau AG Localitate: Frankfurt am Main Tip: lager Concentratie de alcool: 5,5% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Marca germana Henninger Brau este o societate din Frankfurt, care merita vizitata mai cu seama pentru  enormul siloz cu turn, înalt de 110 metri, în care încap pâna la 16.000 de tone […]

Berea Lager

Berea germana EKU 28

Producator: EKU (Kulmbacher Brauerei) Localitate: Kulmbach Tip: lager doppelbock Concentratie de alcool: 11% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar-balon Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de la Erste („Prima”), K de la Kulmbach si U de la Union („Uniune”) adica, „Prima Uniune de la Kulmbach”. Într-adevar, înca din anul 1872, doua […]

Berea belgiana LEFFE

Berea belgiana LEFFE – Leffe este un brand belgian de bere de abatie, cunoscut pentru calitatea sa excepțională și pentru diversitatea stilurilor sale de bere. Cu o istorie ce se întinde pe parcursul mai multor secole, Leffe a devenit un simbol al tradiției și excelenței în fabricarea berii belgiene. Berea Leffe se remarcă prin arome […]

Josef Groll si berea pils

Berea belgiana LINDEMANS

Producator: Lindemans Brouwerij N.V. Localitate: Sint-Pieters-Leew (Vlezenbeek) Tip: Iambic gueuze Concentratie de alcool: 5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandt: halba sau pahar conic       In Belgia, fabrica Lindemans Brouwerij N.V. este considerata unul dintre liderii sectorului vast si  profitabil, al berilor Iambic aromate cu fructe. Într-adevar, experienta sa în domeniu dateaza inca […]

La Gauloise, marca belgiana de bere

Producator: Du Bocq Brasserie Localitate: Purnode Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,1% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa care se închide         Fabrica Du Bocq Brasserie îsi are sediul în localitatea Purnode, în provincia Namur. Aceasta fabrica de bere a fost întemeiata în anul 1858 de catre Martin Belot […]

Berea germana Beck’s

Berea germana Beck’s – Berea Beck’s este una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci de bere din Germania, având o tradiție îndelungată și un profil de gust distinctiv. Această bere blondă lager, cu un conținut moderat de alcool, este îndrăgită atât pe plan local, cât și internațional, fiind asociată cu cultura berii germane de […]

DIEBELS, bere germana

Producator: Diebels GmbH (InBev) Localitate: Issum Tip: altbier Concentratie de alcool: 4,8% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: altglass Fabrica de bere Diebels a fost întemeiata în 1878 în localitatea Issum, lânga Dusseldorf, de catre Josef Diebels. Familia sa a continuat sa gestioneze fabrica pâna în 2001, când aceasta companie a intrat pe orbita companiei […]

EDEL PREMIUM, marca germana de bere

Producator: Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost întemeiata în 1879 la Kaufbeuren (centru agricol în apropiereA orasului Munchen, în Bavaria), pe ruinele unei foste fabrici de bere, una dintre cele mai vechi din toata Germania, ale […]

Berea belgiana Hoegaarden

Hoegaarden este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către Pieter Celis, care a reluat producţia la mijlocul anilor 1960, […]

Het Kapittel- marca belgiana de bere

Termenul belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi superiori, priori etc., potrivit ordinului căruia îi aparţin), care trăiesc împreună în interiorul aceleiaşi mănăstiri. DEGUSTARE Reţeta actuală a berii Het Kapittel Abt se bazează pe […]

Berea belgiana Grimbergen

Fabrica Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile sale din Jumet, sunt aplicate exclusiv reţete medievale. Materiile prime sunt elementele hotărâtoare pentru a înţelege succesul berii Grimbergen şi evaluările foarte bune din partea cunoscătorilor […]

Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia

Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia – Fabrica Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan Moortgat, la Breendonk. Duvel este o bere belgiană de tip Pale Ale, faimoasă pentru carbonatarea sa puternică și gustul efervescent. Produsă de Duvel Moortgat Brewery, această bere oferă o experiență unică datorită combinației de arome fructate […]

Berea belgiana Floreffe

Berea belgiana Floreffe – Fabrica Brasserie Lefebvre a fost întemeiată în 1876 la Quenast (Brabant), profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie Floreffe şi restaurantele din împrejurimi au devenit celebre prin calitatea produselor culinare şi a berilor excelente pe care le ofereau clientilor. Pe […]

Berea belgiana De Koninck

Fabrica De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei, tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată în zile prestabi­lite şi, cu programare, se poate participa la o degustare a principalelor produse din catalog. Printre motivele succesului acestei întreprinderi, se remarcă op­ţiunea […]

Traditia berii in Belgia si Luxemburg

BELGIA Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în spate o traditie rafinata. Aceasta tara de dimensiuni reduse ocupa o pozitie de prim-plan printre gigantii berii, mai cu seama în ceea ce priveste calitatea […]

Beneficiile unui consum moderat de bere pentru sănătatea generală

Beneficiile unui consum moderat de bere pentru sănătatea generală – De-a lungul timpului, berea a fost o băutură apreciată nu doar pentru gustul său revigorant, ci și pentru efectele sale potențiale asupra sănătății. Într-o societate în care moderația este adesea trecută cu vederea, consumul echilibrat de bere poate aduce o serie de beneficii pentru organism. […]

CHIMAY- bere belgiana

Berea Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste facute in Belgia. Intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si puturile de unde se extrage apa pentru productia acestei beri renumite, îmbutelierea se face insa într-o instalatie moderna, la Baileux. Abatia Notre-Dame, fondata în 1862, a fost cea dintâi manastire care a produs […]

Cocktail-uri cu bere

Cocktail-uri cu bere – Sunt numerosi barmanii (si nu doar ei) care se delecteaza cu crearea de retete cât mai deosebite si mai placute, folosind nenumaratele varietati de bere pe care le ofera piata (de la pilsner la weizen, de la bock la strong ale, pâna la cele mai putin cunoscute). Mai mult decât atât, […]

Bere cu aditivi şi arome chimice

Beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi (Bere)

Beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi (Bere).Majoritatea românilor sunt campioni la „halbere”, însă, contrar credinţei populare răspândite de aceşti „campioni olimpici” că berea rece face canicula mai uşor de suportat, medicii susţin că temperaturile foarte ridicate nu fac o casă bună cu sticlele de bere fără număr. Este adevărat că o bere pe zi nu […]

Bere din stafide si orez

Bere din stafide si orez

Bere din stafide si orez din: miere, stafide, orez, drojdie, apa. Ingrediente: 800 g miere sau 1 kg zahar 200 g stafide 300 g orez 10 g drojdie 10 l apa   Mod de preparare: Topeşti zahărul sau mierea în puţină apă, la foc mic. Stafidele şi orezul le adaugi după ce stingi focul. Laşi […]

Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala

Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere, cuisoare, scortisoara si ghimbir.   Ingrediente: 500 ml de bere 1 portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat       Mod de preparare: Se spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna […]

Cum se fabrica berea

De la malţul adus cu TIR-ul din Germania, până la recipientele cât blocurile în care fierbe berea în România În 2008, românii intrau în topul 10 al băutorilor de bere, cu peste 20 milioane de hectolitri într-un an, adică 93 de litri pe cap de locuitor. Anul trecut, consumul a scăzut, cu 13%, la 17, […]

Conservarea berii

Conservarea berii – Prelucrarea berii are loc în medii sărace în oxigen, fiindcă, peste anumite limite, prezenţa oxigenului provoacă oxidarea băuturii, un defect care poate fi întâlnit atunci când băutura este produsă în sticlă sau la cutie. Aceasta aduce după sine o degradare a aromei şi un gust făinos, neplăcut, asemănător cartonului umed. Pentru a […]

Berea de producţie casnică

Berea de producţie casnică: In ultimii ani, s-a răspândit şi în Italia, într-un ritm din ce în ce mai entuziast. tehnica de home-brewing sau arta de a face bere în casă. Un fenomen care se bucură de o tradiţie de peste două decenii în Anglia, Scoţia, Irlanda, Germania, Olanda, Suedia sau Statele Unite. Datorită unei […]

Noile descoperiri şi revoluţia industrială in productia de bere

Noile descoperiri şi revoluţia industrială in productia de bere

Aşa cum am subliniat, producţia de bere pe scară largă era strâns legată de o pro­blemă care nu putea fi rezolvată uşor, aceea a transportului. Butoaiele erau voluminoase şi grele; în plus, transferul lor de la un oraş la altul, pe drumuri de cele mai multe ori proaste, reprezenta un efort remarcabil şi chiar un […]

Josef Groll si berea pils

Josef Groll si berea pils

Josef Groll si berea pils. Un concurs de întâmplări fericite a făcut ca, după câţiva ani, să ia naştere prima bere lager pils din lume. Creatorul ei a fost un anume Josef Groll, căruia locuitorii oraşului Plzen (actualmente în Republica Cehă) i-au dat în grijă un nou stabiliment, unde urma să aplice metoda fermentaţiei la […]

Berea Lager

Berea Lager. In secolul VIII, chestiunea crucială în industria producătoare de bere o repre­zenta controlul calităţii: elementul fundamental, temperatura, era important atât în fazele de prelucrare şi conservare, cât şi în faza de transport, până la momentul consumului. Poate că monahii bavarezi din secoul XVI au fost cei care au dat cale liberă producţiei pe […]

Istoria berii

Istoria berii: Berea, băutura preferată a multora, are o istorie fascinantă și bogată, întinsă pe mii de ani și împletită cu culturi și tradiții din întreaga lume. Vom călători în timp pentru a descoperi rolul berii în diferite civilizații antice, tehnologiile și metodele de producție folosite de-a lungul istoriei, precum și impactul său cultural și […]

Originile berii

Originile berii

Originile berii sunt cât se poate de vechi. Nu se ştie unde a fost pro­dusă pentru prima oară: unii spun că în Mesopotamia, alţii în Egipt, în Insulele Orkney ori altundeva. In schimb, ceea ce ştim cu certitudine este că denumirea provine din latinescul bibere, care înseamnă „a bea”. După legendă, „inventatorul” berii a fost, […]