Bezele traditionale din: oua, zahar, unt. Ingrediente: 3 albuşuri 9 linguri cu zahăr pudră zahăr vanilinat 1 lingură cu unt Mod de preparare: Punem albuşurile într-o oală cu gura mai largă şi le batem spumă tare împreună cu zahărul pudră. Peste compoziţie punem un plic de zahăr vanilinat sau 1 lingură de rom, omogenizăm amestecul […]
Bezele cu nuca
PrinteazaBezele cu nuca din: albus, zahar, nuca.
Ingrediente:
- 4 albuşuri
- 250 g zahăr
- nucă măcinată
Mod de preparare:
Cu un tel sau cu mixerul vertical, bate energic albuşurile cu zahăr până vei obţine norişori albi care să nu se desprindă de bol.
Cu o lingură modelează medalioane de bezea si plasează-le într-o tavă tapetată cu hârtie cerată.
Imprăştie deasupra, în ploaie, nuca mărunţită.
Lasă-le la cuptor până ce capătă o nuanţă arămie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bezele cu mandarine
Bezele cu mandarine din: zahar, albus, smantana, mandarine. Ingrediente: 7 albuşuri 500 g zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat 400 g smântână pentru frişcă 2-3 linguri zahăr 4-5 mandarine feliate Mod de preparare: Combini albuşurile cu zahărul pudră şi aşezi vasul pe foc. Amesteci să se topească zahărul, dai vasul deoparte şi mixezi până […]
Bezele simple
Bezele simple din: oua, zahar, sare. Ingrediente: 4 albuşuri 250 g zahăr tos un praf sare Mod de preparare: Se bat albuşurile cu un praf de sare. In momentul în care începe spuma să se formeze, se adaugă zahărul puţin câte puţin. Când spuma a devenit lucioasă şi nu cade de pe vas, […]
Pofta buna!