Biban de mare cu salata
PrinteazaBiban de mare cu salata din: portocale, coaja de lamaie, ulei de masline, bibani de mare, portocale, zeama de lamaie, ulei de masline, nasturel, capere, masline verzi.
- 2-3 portocale mari
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingurai ulei de masline
- 4 bibani de mare intregi a cate 300 g., eviscerati si taiati de cateva ori pe fiecare parte
pentru salata:
- 2 portocale, feliile separate
- zeama de la 1 lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- 2 maini de nasturel (valeriana)
- 1 mana de capere mici
- 1 mana de masline verzi fara samburi, tocate mare
Mod de preparare:
Rade fin coaja unei portocale şi combin-o cu coaja rasă de lămâie. Adaugă uleiul de măsline, apoi stropeşte peştii cu acest dressing şi asezonează-i.
Taie restul portocalelor în rondele cu grosimea de 5mm. Când cărbunii sunt încinşi, aranjează rondelele de portocale pe grătar în grupuri de lungimea unui peşte.
După ce s-au carbonizat pe o parte, întoarce-le şi pune deasupra lor peştii.
Astfel, ei nu se vor lipi de grătar. Găteşte peştii câte 5-8 minute pe fiecare parte (întorcându-i cu grijă) sau până când carnea se desprinde uşor în bucăţi atunci când este străpunsă.
Cât timp peştii sunt pe grătar (sau înainte), prepară salata.
Pune feliile de portocale într-un bol mare, alături de zeama stoarsă de la celelalte portocale şi zeama de lămâie. Asezonează şi adaugă uleiul de măsline.
Când peştele este gata, adaugă la dressingul de portocale năsturelul, caperele şi măslinele.
Serveşte peştele cu salata.
Biban de mare cu salata
Pofta buna!