Tocană de Bibilică cu Legume și Vin Alb

Tocană de Bibilică cu Legume și Vin Alb: O Rețetă Aromată și Savuroasă. Această rețetă este perfectă pentru o cină specială sau pentru un prânz de duminică în familie. Ingrediente Bibilică (1 întreagă, tăiată în bucăți): Carnea de bibilică este mai slabă și mai săracă în colesterol comparativ cu carnea de pui, fiind o sursă […]

Bibilică Marinată în Iaurt cu Condimente

Bibilică Marinată în Iaurt cu Condimente: o rețetă inspirată din bucătăria mediteraneană și indiană, unde marinarea cărnii în iaurt este o tehnică populară pentru a o face mai fragedă și pentru a-i intensifica aroma. Acest fel de mâncare este perfect pentru un prânz sau o cină specială, oferind o explozie de arome în fiecare îmbucătură. […]

Bibilică la Cuptor cu Sos de Mere și Salvie

Bibilică la Cuptor cu Sos de Mere și Salvie – o rețetă sofisticată care transformă o cină obișnuită într-o experiență culinară de neuitat. Aroma delicată a bibilicii, combinată cu dulceața merelor și nota aromatică a salviei, creează un echilibru perfect de gusturi și texturi, ideal pentru un prânz de duminică sau o ocazie specială. Pregătirea […]

Sandwich cu Curcan și Spanac

Sandwich cu Curcan și Spanac: De la prânzurile la birou la pachetele pentru școală sau chiar la o cină ușoară, sandwich-ul cu curcan și spanac poate fi adaptat pentru orice ocazie. Avantajul său major constă în versatilitatea ingredientelor, care permit diverse variații – fie că preferi un pâine integrală pentru un plus de fibre, fie […]

Bibilică Glazurată cu Nuci Pecan și Sirop de Arțar

Bibilică Glazurată cu Nuci Pecan și Sirop de Arțar – este o alegere excelentă pentru un fel principal rafinat și deosebit, perfect pentru ocazii speciale. Cu o textură delicată și un gust unic, această pasăre se combină de minune cu nucile pecan crocante și dulceața subtilă a siropului de arțar. Această rețetă îți va permite […]

Bibilică cu Sos de Portocale și Ghimbir

Bibilică cu Sos de Portocale și Ghimbir – o rețetă ideală pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona musafirii. Această combinație delicioasă de carne fragedă de bibilică și sosul dulce-acrișor de portocale cu aroma intensă a ghimbirului creează un preparat sofisticat și de neuitat. Descoperă cum să pregătești acest fel de mâncare pas cu pas […]

Carnea de bibilica: Beneficii pentru sanatate, contraindicatii si retete delicioase (Ghid complet)

Carnea de bibilica: Beneficii pentru sanatate, contraindicatii si retete delicioase (Ghid complet) – Carnea de bibilica este o delicatesa apreciata in intreaga lume pentru gustul sau rafinat si beneficiile impresionante pentru sanatate. Bibilica (Numida meleagris) este o pasare originara din Africa, unde a fost domesticita pentru prima data. De-a lungul timpului, bibilica a fost introdusa […]

Cum să Marinezi Corect Carnea de Bibilică

Cum să Marinezi Corect Carnea de Bibilică pentru Frăgezime și Savoare Desăvârșită – Marinarea cărnii de bibilică este esențială pentru a obține o textură fragedă și suculentă, transformând astfel fiecare preparat într-o adevărată delicatesă. Bibilica, fiind o pasăre de curte apreciată pentru carnea sa slabă și bogată în proteine, necesită o atenție specială în pregătire. […]

Bibilică friptă cu ierburi aromatice și lămâie

Bibilică friptă cu ierburi aromatice și lămâie – o alegere ideală pentru o masă festivă sau o cină specială. Această rețetă aduce un echilibru perfect între aromele proaspete ale ierburilor și gustul citric al lămâii, completând textura fragedă și suculentă a cărnii de bibilică. Fiind un preparat rafinat și sofisticat, bibilica friptă este potrivită pentru […]

Bibilica la tigaie cu salata

Bibilica la tigaie cu salata

Bibilica la tigaie cu salata din: carne de bibilica, sos hoisin, usturoi, sos de soia, zahar, otet de orez, mirin, ulei de susan, bak choy, ulei de arahide, ulei de susan, usturoi, ardei iute si sos de peste. Ingrediente: 4 bucati carne bibilica 2 linguri sos hoisin 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingura sos de […]

Bibilica cu varza

Bibilica cu varza si vin

Bibilica cu varza si vin din: bibilica, varza, ceapa, vin, ulei, otet, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 bibilică 1 varză 1 ceapă pastă de roşii cimbru piper sare vin roşu 1 lingură oţet boabe de piper boia cimbru felii de ceapă usturoi foi de dafin 1 lingură ulei de rapiţă   Mod de preparare: Se prepară […]

Bibilica la tigaie cu salata

Bibilica cu castane si legume

Bibilica cu castane si legume din: bibilica, ceapa, castane, mazare, morcovi, unt, zahar, marar, faina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 bibilică o ceapă sare piper 500 g castane 300 g mazăre 300 g morcovi 180 g unt 1 linguriţă cu zahăr mărar verde 1/2 lingură cu făină cimbru Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica, tamponaţi-o […]

Bibilica cu varza

Bibilica cu varza

Bibilica cu varza din: bibilica, varza, ceapa, vin, ulei, otet, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 bibilică 1 varză 1 ceapă pastă de roşii cimbru piper sare vin roşu 1 lingură oţet boabe de piper boia cimbru felii de ceapă usturoi foi de dafin 1 lingură ulei de rapiţă   Mod de preparare: Se prepară marinada. […]

Bibilica la tigaie cu salata

Bibilica cu castane

Bibilica cu castane din: bibilica, ceapa, castane, mazare, morcovi, unt, zahar, marar, faina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 bibilică o ceapă sare piper 500 g castane 300 g mazăre 300 g morcovi 180 g unt 1 linguriţă cu zahăr mărar verde 1/2 lingură cu făină cimbru Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica, tamponaţi-o cu un […]

Bibilica cu varza

Bibilica pe varza

Bibilica pe varza din: bibilica, varza, ceapa, vin, ulei, otet, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 bibilică 1 varză 1 ceapă pastă de roşii cimbru piper sare vin roşu 1 lingură oţet boabe de piper boia cimbru felii de ceapă usturoi foi de dafin 1 lingură ulei de rapiţă   Mod de preparare: Bibilica pe varza: […]

Supa picanta cu ardei

Supa de miel cu orez

Supa de miel cu orez din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata.   Ingrediente: 800 g carne de miel 100g unt o ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Carnea se trece […]

Bibilica

Bibilica – Bibilicile, nişte păsări cu un penaj foarte frumos cu mmici pete negre, sunt originare din Etiopia. Romanii le-au adus în Europa, consumându-le la banchete, ca simbol al opulenţei. Francezii au fost cei a care au început să crească bibilicile (pintade) în număr mare încă din secolul XV. Astăzi, majoritatea sunt crescute în Belgia. […]

Piept de bibilică cu salată de mere

Bibilica cu ciuperci

Bibilica cu ciuperci din: bibilica, malsine, ciuperci, arpagic, napi, marar, patrunjel, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 bibilică de aproape 2 kg sare piper 120 g măsline verzi 250 g mânătărci uscate 200 g arpagic 200 ml ulei 1 foaie de dafin 300 g napi pătrunjel şi mărar verde 1 pahar cu vin alb 1/4 l […]

Bibilica la cuptor cu castane

Bibilica la cuptor cu castane din: bibilica, ceapa, castane, mazare, morcovi, unt, zahar, marar, faina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 bibilică de 1,750 kg o ceapă sare piper 500 g castane 300 g mazăre 300 g morcovi 180 g unt 1 linguriţă cu zahăr mărar verde 1/2 lingură cu făină cimbru Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi foarte […]

Pui cu mirodenii si spanac

Bibilica cu spanac

Bibilica cu spanac din: bibilica, spanac, ficat, ceapa, unt. Ingrediente: 1 bibilică 1/2 kg spanac 12 coşuleţe din aluat umplute cu ficat şi limbă afumată, fiartă 300 g ficat 1 ceapă unt supă Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat. Aşezaţi pasărea într-o tavă, adăugaţi ceapa tocată, unt, […]

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

Bibilica cu legume

Bibilica cu legume din: bibilica, cartofi, conopida, morcovi, mazare, sparanghel, patrunjel, ou, unt, smantana, ceapa, boia, cimbru. Ingrediente: 1 bibilică de 1,750 kg 500 g cartofi 1 conopidă 300 g morcovi 300 g mazăre 300 g sparanghel pătrunjel verde 1 ou piper 200 g unt 2 linguri cu smântână 1 ceapă 1/2 linguriţă cu boia […]

Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

Bibilica la cuptor cu vin

Bibilica la cuptor cu vin din: bibilica, costita, ciuperci, cartofi, mere, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 bibilică până în 2 kg 150 g costiţă afumată 500 g bureţi de pădure 600 g cartofi noi 4 mere 1/2 pahar cu vin sare piper 200 g unt 1/2 l supă zahăr Mod de preparare: Bibilica la cuptor cu […]

Aperitiv_cu_bibilica

Aperitiv cu bibilica

Aperitiv cu bibilica din: piept de bibilica, piper, faina, ulei, chimion, coriandru, sare, ulei, menta, melisa, iaurt, smantana, salata. Ingrediente: 600 g fileuri de piept de bibilică 3-4 linguri piper cu lămâie 150 g făină de năut 2-3 linguriţe ulei 1 linguriţă chimion măcinat 1/2 linguriţă coriandru măcinat 1/2 linguriţă piper Cayenne 1 praf de sare […]

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

Bibilica cu rosii si ardei la cuptor

Bibilica cu rosii si ardei la cuptor din: bibilică, rosii, ardei capia, morcovi, usturoi verde, foi de dafin, vin alb, ulei de floarea-soarelui, unt, boia de ardei dulce, sare de mare, piper boabe mozaic. Ingrediente: 1 bibilică 2 roşii 2 ardei capia 2 morcovi 3 fire usturoi verde 3 foi de dafin 1 pahar vin alb 4 […]

Bibilica la cuptor cu garnitura de costita afumata, cartofi, mere la cuptor si bureti sotati

Bibilica la cuptor cu rodii si spanac

Bibilica la cuptor cu rodii si spanac din: bibilica, branza ricotta, cimbru, sare de mare, piper negru, ulei de masline, unt, usturoi, vin alb, rodie, spanac.   Ingrediente:  1 bibilica de 1 kg 100 g branza ricotta 1 mana de frunze proaspete de cimbru sare de mare si piper negru proaspat macinat ulei de masline […]

Bibilica la cuptor cu garnitura de budinca de spanac si cosulete din aluat umplute cu ficat si limba afumata

Bibilică la cuptor

Bibilică la cuptor din: bibilica, porumb, rosii cherry, patrunjel, ou, usturoi, sare, piper, unt, cimbru, untdelemn, ceapa, vin acrisor, suc de rosii, mustar, faina, apa, boabe de ienibahar, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: o bibilica de circa 1,500 kg 500 g porumb 200 g rosii cherry o legatura patrunjel un ou cativa catei de […]

Bibilica la tigaie cu salata

Reteta zilei: Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy

O reteta savuroasa de Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy din: carne de bibilica, sos hoisin, usturoi, sos de soia, zahar, otet de orez, mirin, ulei de susan, bak choy, ulei de arahide, ulei de susan, usturoi, ardei iute si sos de peste. 4 bucati carne bibilica 2 linguri sos hoisin 2 […]

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

O reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din: bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados, smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si patrunjel. Ingrediente: 2 bibilici, fiecare de aproximativ 800 g sare de mare si piper negru 2-3 linguri de ulei de masline 2 felii subtiri de […]

Bibilica la tigaie cu salata

Bibilica fripta cu curry si banane gratinate

O reteta de bibilica fripta cu curry si banane gratinate din: bibilica, supa de pasare, branza de vaci, curry mild, unt, ulei, branza mimolette, banane, lapte de cocos, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilica un cub concentrat de supa de pasare 1 lingur curry mild 120 g branza de vaci grasa foarte proaspata […]

Fricassee de bibilică

Fricassee de bibilică din: bibilica, morcovi, ceapa, patrunjel, piper negru, bulion de pui, ulei de masline, ciuperci, produs tartinabil, faina alba, coaja de lamaie, iaurt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 bibilica curatata, de aproximativ 1,25 kg 35 g morcovi, taiati felii 60 g ceapa, taiata in sferturi 1 fir bogat de patrunjel 8 boabe […]

Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

O reteta de bibilica umpluta cu migdale si carne tocata din: bibilica, sare, piper, fructe uscate, carne tocata, migdale, galbenusuri, cimbru, spanac, ceapa, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 bibilica curatata (circa 1,2 kg) sare piper 150 g fructe uscate 200 g carne tocata 2 linguri migdale tocate 2 galbenusuri 3 fire cimbru 500 g […]

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

Bibilică la cuptor cu sos de citrice

O reteta delicioasa de bibilica la cuptor cu sos de citrice din: bibilica, grepfrut, portocale, vin alb, ulei de masline extravirgin, rozmarin, frunze de salvie, amidon, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1 kg; sau 1 pui) 2 grepfruturi 2 portocale 1 pahar vin alb 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 crenguţe […]