Biscotti cu ciocolata si alune
PrinteazaBiscotti cu ciocolata si alune din: fulgi de ciocolata, unt, zahar, praf de copt, oua, sare, faina, vanilie, alune.
- 125 g fulgi de ciocolată
- 175 g unt
- 160 g zahăr
- 2 linguriţe praf de copt
- un vârf de cuţit sare
- 2 ouă bătute
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 250 g făină obişnuită
- 125 g alune, tăiate în bucăţi mari
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte la 180°C. Se ung două tăvi cu puţină grăsime.
Fulgii de ciocolată se topesc într-un bol aşezat deasupra unei cratiţe cu apă care fierbe la foc domol. Se iau de pe foc şi se lasă la răcit. Untul se bate cu zahărul, până devine pufos şi moale.
Se adaugă praful de copt şi sarea, apoi ouăle, câte unul, şi esenţa de vanilie, bătând bine compoziţia după adăugarea fiecărui ingredient. Se pune şi făina, amestecând bine.
Aluatul se împarte în două. Jumătate din cantitate se amestecă cu ciocolata răcită, cealaltă, cu bucăţile de alune.
Fiecare jumătate se împarte în 4 părţi egale, iar din fiecare parte se formează o fâşie lungă şi subţire, de aproximativ 2,5 pe 25 cm. Se împletesc câte două fâşii de aluat, una cu ciocolată, cealaltă cu alune, se aşază în tavă şi se aplatizează uşor.
Se modelează şi celelalte fâşii de aluat în acelaşi mod. Se coc 25 de minute, se scot din cuptor şi se lasă să se răcorească.
Se reduce temperatura cuptorului la 150°C. Când s-au răcit suficient pentru a putea fi manevrate, se taie în aproximativ 10 felii, de-a latul.
Biscotti se aşază din nou în tavă şi se coc în cuptor 20-25 de minute, până devin crocanţi.
Pofta buna!