Biscuiti cu gem de pepene galben si nuca
PrinteazaBiscuiti cu gem de pepene galben si nuca din: unt, sare, zahăr, făină, oua, lapte, esenţă de vanilie, gem de pepene galben, miez de nucă, migdale sau fistic, mentă uscată mărunţită, frişcă lichidă.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 1 praf de sare
- 130 g zahăr
- 350 g făină
- 2 ouă
- 125 ml lapte
- 1 linguriţă esenţă de vanilife
- 1 borcan (400 g) gem de pepene galben
- 50 g miez de nucă
- 50 g migdale sau fistic
- mentă uscată mărunţită
Pentru glazurat:
- 1 gălbenuş
- 3 linguri frişcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru aluat, freci spumă untul cu sarea, zahărul şi esenţa de vanilie. Adaugi ouăle şi continui să mixezi, apoi laptele, alternând cu făina cernută.
Impachetezi aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 1/2 oră. Mărunţeşti nucile şi migdalele sau fisticul.
Intinzi aluatul pe planşeta presărată cu făină, în strat de 4-5 mm. Tai discuri cu un pahar, apoi decupezi câte un disc mai mic, în centru, la jumătate dintre discuri.
Ungi discurile întregi cu gălbenuş amestecat cu frişcă, presari mqntă mărunţită, suprapui discurile găurite şi le presezi uşor, apoi le ungi şi pe acestea cu amestec pentru glazurat.
Presari pe margini nuci, migdale sau fistic şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. în mijloc pui dulceaţă de pepene galben.
Coci biscuiţii la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute. După ce se răcesc, îi păstrezi la rece 2 ore.
Biscuiti cu gem de pepene galben si nuca
Pofta buna!