Biscuiti digestivi cu portocale
PrinteazaBiscuiti digestivi cu portocale din: faina de ovaz sau fulgi de ovaz, migdale, melasa de trestie, faina de secara, ulei de masline, miere, lamaie, portocala, cuisoare, scortisoara.
- 100 g făină de ovăz sau fulgi de ovăz fin măcinaţi
- 80 g migdale fin măcinate
- 80 g melasă de trestie
- 50 g făină de secară
- 40 ml ulei de măsline sau de susan
- 40 g miere
- zeama de la 1 lămâie
- zeama şi coaja de la 1 portocală
- 1 vârf de cuţit cuisoare fin măcinate
- 1 vârf de cuţit pudră de scorţisoară
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat potrivit de moale, pe care îl pui pe o folie de plastic şi îi dai formă de baton subţire, de 4-5 cm. Il înveleşti în folie şi păstrezi batonul în frigider timp de 1 oră.
Preîncălzeşti cuptorul la foc mediu (180 °C). Tapetezi tava aragazului cu hârtie de copt.
Scoţi din frigider batonul de aluat şi, cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, tai bucăţi groase de 1 1/2 cm, pe care le aşezi în tavă, la distanţă de 2-3 cm unele de altele.
Coci biscuiţii timp de 15 minute, până se rumenesc uşor. Aceşti biscuiţi sunt foarte bogaţi în fibre, deci utili în detoxifiere şi constipaţie.
Biscuiti digestivi cu portocale
Pofta buna!