Ceai de Conopidă: Descoperă Secretele Sănătății din: conopida, apa, miere sau lamaie. Deși poate suna neobișnuit, poți fierbe buchețele de conopidă în apă și să folosești lichidul ca un ceai. Acesta poate avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Ceaiul de conopidă, o inovație în lumea băuturilor sănătoase, îmbină gustul plăcut cu o serie de beneficii nutriționale. […]
Bomboane cu migdale
PrinteazaBomboane cu migdale din: biscuiti, ciocolata, apa, zahar, migdale, rom.
Ingrediente:
- 500 g biscuiţi populari
- 200 g ciocolată cu 70% cacao
- 100 ml apă
- 2 linguri zahăr
- 100 g migdale măcinate
- 100 g fulgi de migdale
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Bomboane cu migdale: Pui o tigaie antiaderentă pe foc şi, când s-a înfierbântat, torni jumătate din cantitatea de fulgi de migdale, îi laşi sa se rumenească, amestecând cu o lingură, apoi adaugi şi restul fulgilor.
După ce s-au rumenit îi pui pe un tocător şi îi laşi la răcit.
Biscuiţii îi mărunţeşti cu ajutorul unui blender sau sucitor. Pui apa cu zahărul la fiert, iar când începe să clocoteasă, dai focul la slab, pui ciocolata tăiată bucăţi mici şi maî laşi pe foc până la topirea ciocolatei.
Dai siropul deoparte şi îl laşi puţin să se răcească. Migdalele măcinate le pui peste biscuiţi, adaugi şi esenţa, apoi încorporezi câte puţin din siropul de ciocolată.
Frămânţi totul până vei obţine o compoziţie din care să poţi modela bombonele.
Fulgii de migdale îi mărunţeşti cu ajutorul unui cuţit, îi pui pe o farfurie şi tăvăleşti prin ei bombonelele, pe care le păstrezi la rece.
Pofta buna!