Bors de legume dres cu smantana

Printeaza

Bors de legume dres cu smantana din: cartofi, morcovi, telina, fasole, ardei, ceapa, ulei, smantana, bors, leustean, marar, rosii, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 250 g fasole verde congelată
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • 500 ml borş
  • câte 1/2 legătură leuştean şi mărar
  • 2-3 roşii
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare Bors de legume dres cu smantana:

Cureţi şi speli legumele. Tai legumele rondele şi le căleşti în ulei până se înmoaie, amestecând mereu.

Acoperi legumele cu 2 litri de apă caldă, adaugi puţină sare şi le laşi să fiarbă până se pătrund.

Condimentezi cu sare şi piper.

Separat, fierbi broşul, îi îndepărtezi spuma şi acreşti ciorba după gust.

Intr-un vas mare, baţi smântână cu gălbenuşurile şi puţină supă fierbinte, pe care o adaugi treptat. Torni încet amestecul în oală, stingi focul şi presari verdeaţa fin tocată.

Serveşti ciorba după ce ai păstrat-o 10 minute acoperită cu un capac.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.