Bors de porc cu zeama de varza
PrinteazaBors de porc cu zeama de varza din: costita de porc, carne macra, patrunjel, morcovi, ceapa, ardei, varza, rosii, zeama de varza, marar sau leustean, sare, piper.
- 1/2 kg costiţă de porc şi carne macră
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras
- 1 varză dulce
- 2 roşii
- zeamă de varză murată
- pătrunjel verde
- mărar verde sau leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi costiţele, le porţionezi şi le pui la fiert în apă rece.
Când începe să fiarbă, iei spuma formată, adaugi sare şi laşi să fiarbă până se pătrunde carnea. Adaugi zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate mărunt.
Laşi să fiarbă totul până când carnea şi zarzavaturile sunt bine pătrunse. Adaugi roşiile curăţate de coajă şi de seminţe, tăiate cubuleţe sau felii subţiri, verdeaţa tocată fin şi zeama de varză care a fost fiartă separat şi spumuită.
Laşi să mai fiarbă încă 5 minute şi apoi serveşti borşul fierbinte cu ardei iute. Zeama de varză poate fi înlocuită şi cu borş de casă şi ciorba poate fi dreasă cu smântână.
Pofta buna!