Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar din: sfecla rosie, morcovi, pastarnac, ceapa, apa, bors de casa, marar, sare, piper, usturoi. Această rețetă de borș de sfeclă roșie cu mărar este o reinterpretare a clasicului borș ucrainean. Ingrediente: 4 sfecle roșii mari 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă mare 2 litri de apă 1 […]
Bors de vitel cu ardei copt
PrinteazaBors de vitel cu ardei copt din: carne de vitel, ceapa, morcovi, telina, ardei, rosii, orez, cartofi, bors, sare, verdeata.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de viţel
- 1 rasol de viţel
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 3 ardei
- 400 g roşii
- 1 lingură orez
- 2 cartofi
- 1 l borş
- sare
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în cuburi pe care le pai la fiert la foc mic, în 2 1/2 litri de apă, împreună cu rasolul, pentru 1-2 ore, până se înmoaie şi se curăţă uşor de pe os.
Intre timp, coci ardeii, îi presari cu sare, îi laşi într-un vas acoperit cu capac şi îi cureţi după 1/4 oră.
Cureţi rădăcinoasele şi le tai cubuleţe. în alt vas, fierbi borşul şi îi îndepărtezi spuma care se formează la început.
Decojeşti roşiile şi le mărunţeşti. Strecori supa de viţel, adaugi morcovii, ceapa şi ţelina, iar după 1/4 oră de fierbere la foc mediu, pui cartofii, orezul şi roşiile.
Când cartofii sunt fierţi, pui carnea porţionată şi fâşii de ardei copţi. Sărezi ciorba şi o acreşti. In fiecare porţie, presari verdeaţă chiar înainte de servire.
Bors de vitel cu ardei copt
Pofta buna!
Borș de Sfeclă Roșie cu Aromă de Mărar
Borș de ied din: carne de ied, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, patrunjel verde, leustean, orez, galbenusuri, smantana, untura, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de ied 2-3 cepe 2 morcovi ½ rădăcină de pătrunjel 1 țelină mijlocie 1 legătură pătrunjel verde leuștean după gust 50 g orez 3-4 gălbenușuri 200 g smântână 1 […]
Pofta buna!