Bors simplu de peste

Printeaza

Bors simplu de peste din: peste, ceapa, telina, morcovi, ardei, rosii, bors, leustean, sare.

Ingrediente:

  • 2 kg peşte mărunt
  • 1 kg peşte mare
  • 1 ceapă
  • 1 fe­lină
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 5 roşii
  • 1 cană de borş
  • leuştean
  • sare

Mod de preparare Bors simplu de peste:

Legumele se curăţă, se spală, se taie felii şi se pun la fiert în apă cu sare.

Când sunt fierte se adaugă peştele mărunt curăţat de intestine şi ca­pete.

fierb până se sfărâmă peştele. Se stre­coară şi în această zeamă se adaugă bucăţile de peşte mare, se potriveşte de sare, se adaugă bor­şul şi se lasă la fiert.

La sfârşit se adaugă ver­deaţa tocată mărunt şi ardeiul iute tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Lichior de salcam

Lichior de salcam: Într-un borcan de 5 l, se toarnă 1 lalcool dublu rafinat, 1 l lapte, 1 kg zahăr, 500 g floare de salcâm proaspăt culeasă și o lămâie tocată. Se pune capacul și se dă la rece. Se amestecă regulat, timp de 3-4 zile, cu o lingură de lemn specială. După o lună […]

Supa de ciuperci cu piept de pui

Supa de ciuperci cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, tarhon, sare, piper, faina, smantana, marar. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 200 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 fir de tarhon sare piper 1 lingură făină 200 g smântână 1 legătură mărar   […]

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.