Lichior de salcam: Într-un borcan de 5 l, se toarnă 1 lalcool dublu rafinat, 1 l lapte, 1 kg zahăr, 500 g floare de salcâm proaspăt culeasă și o lămâie tocată. Se pune capacul și se dă la rece. Se amestecă regulat, timp de 3-4 zile, cu o lingură de lemn specială. După o lună […]
Bors simplu de peste
PrinteazaBors simplu de peste din: peste, ceapa, telina, morcovi, ardei, rosii, bors, leustean, sare.
Ingrediente:
- 2 kg peşte mărunt
- 1 kg peşte mare
- 1 ceapă
- 1 felină
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 5 roşii
- 1 cană de borş
- leuştean
- sare
Mod de preparare Bors simplu de peste:
Legumele se curăţă, se spală, se taie felii şi se pun la fiert în apă cu sare.
Când sunt fierte se adaugă peştele mărunt curăţat de intestine şi capete.
fierb până se sfărâmă peştele. Se strecoară şi în această zeamă se adaugă bucăţile de peşte mare, se potriveşte de sare, se adaugă borşul şi se lasă la fiert.
La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi ardeiul iute tăiat mărunt.
Pofta buna!
Supa de ciuperci cu piept de pui
Supa de ciuperci cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, tarhon, sare, piper, faina, smantana, marar. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 200 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 fir de tarhon sare piper 1 lingură făină 200 g smântână 1 legătură mărar […]