Bors usor de cartofi
PrinteazaBors usor de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ulei, bulion, leustean, marar, patrunjel, ardei, sare.
- 1/2 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 lingură de ulei
- ceaşcă de bulion
- 1 legătură de leuştean
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se taie sferturi şi se pun la fiert în 2 l de apă cu sare. Se adaugă morcovul curăţat şi ras. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins, se stinge cu bulionul şi se adaugă 1 ardei iute tăiat mărunt.
Când cartofii sunt fierţi se adaugă sosul şi se mai lasă la fiert 10 minute. Se potriveşte de sare şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!