Pepene picant la gratar cu branza feta din: pepene rosu, ulei de masline, sare, piper, limeta, ardei iute, coriandru, branza feta, miere. Ingrediente: 2 felii pepene rosu ½ lingura ulei de masline sare Piper proaspăt măcinat ½ limeta, stoarsa 1 ardei iute mic, tăiat felii subțiri 3 linguri de frunze de coriandru proaspat 60gr branza […]
Branza la gratar
PrinteazaBranza la gratar din: branza, linte, ceapa, ardei, rosii, patrunjel, ulei, suc de lamaie, sare.
- un pachet brânză Haloumi
- o conservă mică linte gata fiartă
- o ceapă roşie
- un ardei gras roşu
- 2 roşii
- 1/2 legătură pătrunjel
- ulei
- suc de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Brânza se taie felii, se unge cu foarte puţin ulei şi se aşază pe grătarul bine încins.
Se lasă 5 minute, întorcându-se de pe o parte pe alta.
Lintea se trece sub un jet de apă rece şi se scurge foarte bine. Se taie ceapa, roşiile şi ardeiul şi se amestecă bine cu lintea, pătrunjelul tocat şi ceapa.
Se potriveşte gustul de sare, ulei şi suc de lămâie şi se aduce salata la masă cu brânză deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Pepene picant la gratar cu branza feta
Pepene la gratar cu branza
Pepene la gratar cu branza din: pepene rosu, ulei de masline, sare, piper, limeta, ardei iute, coriandru, branza feta, miere. Ingrediente: 2 felii pepene rosu ½ lingura ulei de masline sare piper proaspăt măcinat ½ limeta, stoarsa 1 ardei iute mic, tăiat felii subțiri 3 linguri de frunze de coriandru proaspat 60 g branza feta, maruntita […]
Sandvici cu branza la gratar
Sandvici cu branza la gratar Versiunea nord-americană a gustării britanice numite welsh rarebit şi a celei franţuzeşti numite croque-monsieur este sandviciul cu brânză la grătar. După cum sugerează şi numele, sandviciul constă în pâine prăjită cu o umplutură de brânză topită, la care se pot adăuga şi alte ingrediente. Derutantă este specificaţia „la grătar”, deoarece […]
Vinete la gratar cu mozzarella
Vinete la gratar cu mozzarella din: vinete, branza, rosie, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 vinete potrivite 100 g brânză mozzarella 1 roşie pătrunjel verde sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Taie vinetele în lung, în felii subţiri, presară sare şi lasă-le 15 minute. Scurge-le, apoi pune-le pe grătarul încins. Lasă-le 20 […]
Pofta buna!