Branza topita pregatita in casa

Printeaza

Branza topita pregatita in casa din: branza de vaci, bicarbonat, margarina, boia, ciuperci, chimion.

Branza topita pregatita in casa

Branza topita pregatita in casa

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • o lingurita de bicarbonat
  • 100 g margarina
  • 1 lingura de boia
  • ciuperci
  • chimion
  • ciuperci

 

 

 

Mod de preparare:

500 g brânză de vaci se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat şi se lasă în bucătărie pe masă, la temperatura camerei, 1-2 ore.

Apoi se pune vasul într-un alt vas care conţine apă şi amândouă se pun la foc (vasul cu brânza să fie în bain-marie). Se adaugă 100 g margarina şi se amestecă din când în când.

Observăm că brânza de vaci se topeşte, apoi începe să se îngroaşe. Când devine groasă ca o cremă, se ia de pe foc şi se condimentează după fantezia fiecăruia: cu o lingură de boia şi una de chimion măcinat, sau cu un pumn de ciuperci din conservă, sau cu puţină şuncă măcinată.

Se dă la rece. După câteva încercări, fiecare îşi dă seama care este consistenţa potrivită pentru brânza topită,pentru ca rece să fie moale ca şi cele din comerţ.

Branza topita pregatita in casa

Branza_topita_pregatita_in_casa_01

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cum se face branza topita
  • reteta branza topita
  • reteta de branza topita
  • branza topita reteta
  • branza topita de casa reteta
  • prepararea branzei topite
  • preparare branza topita
  • branza topita pregatita in casa
  • retete de brânza topita

2 comentarii

  1. Eu asa fac branza topita:

    Ingrediente branza topita

    2 kg branza de vaca (statuta de cel putin o saptamana)
    4 oua
    bicarbonat de sodiu – 4 lingurite
    200 ml ulei
    sare

    Mod de preparare
    Se amesteca branza cu sare si 4 lingurite de bicarbonat de sodiu.
    Dupa amestecare se mai presara putin bicarbonat deasupra si se lasa invelit cu un prosop 24 de ore.
    Dupa 24 de ore se amesteca cu 4 oua si 200 ml ulei.
    Compozitia obtinuta se pune pe baie de aburi pana se topeste, iar apoi se toarna in castroane si se pune la racit.

    Va doresc Pofta buna!

  2. Si ti-a iesit branza topita?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.