Branza topita pregatita in casa
PrinteazaBranza topita pregatita in casa din: branza de vaci, bicarbonat, margarina, boia, ciuperci, chimion.
Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- o lingurita de bicarbonat
- 100 g margarina
- 1 lingura de boia
- ciuperci
- chimion
- ciuperci
Mod de preparare:
500 g brânză de vaci se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat şi se lasă în bucătărie pe masă, la temperatura camerei, 1-2 ore.
Apoi se pune vasul într-un alt vas care conţine apă şi amândouă se pun la foc (vasul cu brânza să fie în bain-marie). Se adaugă 100 g margarina şi se amestecă din când în când.
Observăm că brânza de vaci se topeşte, apoi începe să se îngroaşe. Când devine groasă ca o cremă, se ia de pe foc şi se condimentează după fantezia fiecăruia: cu o lingură de boia şi una de chimion măcinat, sau cu un pumn de ciuperci din conservă, sau cu puţină şuncă măcinată.
Se dă la rece. După câteva încercări, fiecare îşi dă seama care este consistenţa potrivită pentru brânza topită,pentru ca rece să fie moale ca şi cele din comerţ.
Branza topita pregatita in casa
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cum se face branza topita
- reteta branza topita
- reteta de branza topita
- branza topita reteta
- branza topita de casa reteta
- prepararea branzei topite
- preparare branza topita
- branza topita pregatita in casa
- retete de brânza topita
Eu asa fac branza topita:
Ingrediente branza topita
2 kg branza de vaca (statuta de cel putin o saptamana)
4 oua
bicarbonat de sodiu – 4 lingurite
200 ml ulei
sare
Mod de preparare
Se amesteca branza cu sare si 4 lingurite de bicarbonat de sodiu.
Dupa amestecare se mai presara putin bicarbonat deasupra si se lasa invelit cu un prosop 24 de ore.
Dupa 24 de ore se amesteca cu 4 oua si 200 ml ulei.
Compozitia obtinuta se pune pe baie de aburi pana se topeste, iar apoi se toarna in castroane si se pune la racit.
Va doresc Pofta buna!
Si ti-a iesit branza topita?