Tarta Tatin cu Smochine – aduce o notă exotică și sofisticată clasicului desert franțuzesc. Cu un strat bogat de smochine caramelizate și o bază crocantă de aluat, acest desert este ideal pentru a impresiona oaspeții la orice masă festivă sau pentru a savura într-o seară liniștită acasă. Pregătirea ingredientelor: 15 minute Coacere: 30 minute Timp […]
Briose cu dovlecei si banane
PrinteazaBriose cu dovlecei si banane din: oua, zahar, unt, banane, dovlecei, faina, praf de copt, cacao.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 1/2 cană zahăr
- 200 g unt topit şi răcit
- 3 banane
- 3 dovlecei
- 2-3 căni făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri cacao
- 1 lingură scorţişoară
Mod de preparare:
Briose cu dovlecei si banane: decojesc dovleceii, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se lasă la scurs într-o sită. pot stoarce şi într-un prosop gen tifon.
Bananele se decojesc şi se pasează cu furculiţa. Se bat ouăle spumă, cu sare şi zahăr. Se adaugă untul topit şi răcit, apoi se înglobează bananele pasate, dovleceii scurşi şi 1 lingură de scorţişoară.
încorporează apoi făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul; se obţine o compoziţie ca o smântână groasă.
tapetează cu suporturi de hârtie formele de brioşe; se toarnă 3/4 din compoziţie în locaşuri. în restul de compoziţie se încorporează cacao şi se toarnă deasupra celei albe.
coc 30 minute, la foc potrivit.
Pofta buna!