Briose cu branza Roquefort si nuci din: faina, unt, oua, branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua 150 g branza Roquefort 50 g nuci sare Mod de preparare: Untul se freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se incorporeaza faina incetul cu incetul. […]
Briose cu nuci – reteta gustoasa
PrinteazaBriose cu nuci din: nuci, faina, praf de copt, zahar, ou, lapte, esenta de vanilie, ulei, sare, ciocolata, unt, frunze de menta.
- 75 g nuci
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 50 g zahăr
- 1 ou
- 75 ml lapte
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 3 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 150 g ciocolată cu lapte
- 2 linguri unt
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt şi sarea. Baţi oul cu laptele, vanilia, zahărul şi uleiul, iar după ce s-au omogenizat încorporezi făina.
La final, adaugi 50 de grame de nucă sfărâmată şi umpli formele de brioşe pe trei sferturi cu compoziţie.
Dai brioşele la cuptor până trec testul scobitorii. Topeşti ciocolata cu untul şi torni glazura peste brioşe.
Ornezi cu nuca rămasă şi cu frunze de mentă.
Briose cu nuci
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!