Briose cu pasta de sunca
PrinteazaBriose cu pasta de sunca din: faina, zahar, unt, drojdie, oua, portocala, felii de sunca, coniac, unt.
- 520 g făină
- 100 g zahăr
- 120 g unt
- 40 g drojdie proaspătă
- 3 ouă
- 1 portocală
- 150 g felii de şuncă de pasăre
- 1 lingură coniac
- 20 g unt pentru forme
Mod de preparare:
Pentru brioşe, dizolvi în 100 ml apă călduţă drojdia, 2 linguri făină, 1 linguriţă de zahăr şi laşi să crească maiaua 1/4 oră.
Cerni făina într-un castron sau direct pe planşetă, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui 100 g unt frecat spumă cu zahărul şi ouăle, maiaua şi coaja de portocală rasă.
Amesteci şi frămânţi timp de 1/4 oră, până obţii un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipeşte de mână.
Pui aluatul în formele pentru brioşe, în prealabil unse cu unt. Laşi brioşele să crească 10 minute în formă, apoi le coci la foc mediu, timp de 40 de minute.
Mixezi în blender şunca şi untul moale, până obţii o pastă în care încorporezi treptat coniacul.
Modelezi
pasta sub formă de baton, într-o hârtie de copt sau în folie de plastic. O introduci în frigider, să se întărească.
Scoţi brioşele din cuptor şi le laşi să se răcească. Tai fiecărei brioşe câte un capac sub care pui un strat gros de pastă de şuncă.
Briose cu pasta de sunca
Pofta buna!