Briose cu unt de arahide

Printeaza

Briose cu unt de arahide din: drojdie, zahar, unt, unt de rahide, oua, faina, sare si lapte.

 

Ingrediente:Briose_cu_unt_de_arahide

  • 1/2 cub drojdie
  • 10 g zahar
  • 100 g unt
  • 75 g unt de arahide
  • 4 oua
  • 400 faina
  • sare
  • 4 linguri lapte

 

 

Mod de preparare:

Pentru brioşe, se amestecă drojdia zdrobită cu laptele cald. Se topesc untul şi untul de arahide şi se lasă să se răcorească. Se bat ouăle şi se pune deoparte o lingură din compoziţia rezultată.

Se adaugă la drojdie făina, ouăle, un praf de sare, 3 linguri de lapte si amestecul de unt; se framanta aluatul.

Se acopeta si se lasa sa creasca la caldura pana ce-si dubleaza volumul. Se ung adanciturile formei de briose.

Se framanta aluatul si se imparte in 12 portii egale. Se scoate cate o bucatica de alut cat o aluna si se face din ea o biluta.

Din restul de portii se modeleaza cate o bila mare si se asaza in adancitura formei.

Se amesteca restul de ou cu restul de lapte si se ung briosele.

Se aşază în mijlocul fiecăreia câte o biluţă de mărimea unei alune, care se unge apoi şi ea cu ou.

Se mai lasă brioşele să crească la căldură cea 30 min. 3 Se încinge cuptorul la 180°C şi se aşază brioşele la mijloc; se coc 15-20 min.

Se servesc călduţe, eventual pudra­te cu zahăr.

 

Briose cu unt de arahide

Briose_cu_unt_de_arahide

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Briose pufoase – usor de preparat

Briose pufoase din: faina, zahar, unt, oua, lapte, extract de vanilie, praf de copt, sare. Această rețetă de briose pufoase este perfectă pentru momentele când doriți să vă răsfățați cu ceva dulce și delicios. Textura lor pufoasă și gustul aromat le fac irezistibile. Ingrediente: 200 g făină 150 g zahăr 150 g unt (la temperatura […]

retete

Brioșe din albuș

Brioșe din albuș din: albusuri, faina, ulei, zahar, zeama de lamaie, coaja de portocala confiata, susan, rahat. Ingrediente: 3 albușuri 3 linguri făină 3 linguri ulei 3 linguri zahăr 1 linguriță zeamă de lămâie opțional coajă de portocală confiată susan și cubulețe de rahat pentru decor   Mod de preparare: Bați albușurile spumă tare cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.