Briose de ciocolata cu miez de frisca
PrinteazaBriose de ciocolata cu miez de frisca din: ciocolată (75% cacao), unt (80% grăsime), făină, zahar, oua, smântână lichidă pentru frişcă, cremă light de brânză, sare, esenţă de vanilie, coşuleţe de hârtie.
Ingrediente:
- 200 g ciocolată (75% cacao)
- 100 g unt (80% grăsime)
- 80 g făină
- 160 g zahăr
- 4 ouă
- 160 ml smântână lichidă pentru frişcă
- 200 g cremă light de brânză
- 1 praf de sare
- 30 ml esenţă de vanilie
- 12 coşuleţe de hârtie
Mod de preparare:
Incalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius. Rupi ciocolata şi untul în bucăţi şi le topeşti pe baie de aburi.
Amesteci totul două-trei minute şi laşi compoziţia deoparte, într-un vas pui făina, sarea, 100 g de zahăr şi adaugi ouăle, pe rând, mixând amestecul după fiecare în parte.
Adaugi 15 ml de esenţă de vanilie şi mixezi, până când obţii o cremă deschisă, la culoare. încorporezi şi compoziţia de ciocolată.
Cu poşul sau cu o pungă decupată la vârf umpli coşuleţele pentru brioşe şi le aşezi pe tavă, apoi o dai la cuptorul încălzit în prealabil.
După 10 minute, verifici cu o scobitoare dacă ş-au copt. Când mijlocul brioşei este gata, scoţi tava din cuptor şi o laşi la rărit.
După câteva minute, scoţi miezul brioşelor, cu atenţie ca să nu se sfarame.
Pentru crema cu frişcă, mixezi de brânză, până devine pufoasă, apoi adaugi restul de zahăr şi de esenţă de vanilie şi amesteci bine, până se topeşte zahărul.
Baţi smântână lichidă separat, până se întăreşte, apoi încorporezi crema de brânză. Umpli brioşele folosind un poş cu vârf de stea.
Briose de ciocolata cu miez de frisca
Pofta buna!