Briose de ciocolata cu miez de frisca

Printeaza

Briose de ciocolata cu miez de frisca din: ciocolată (75% cacao), unt (80% grăsime), făină, zahar, oua, smântână lichidă pentru frişcă, cremă light de brânză, sare, esenţă de vanilie, coşuleţe de hârtie.

Briose_de_ciocolata_cu_miez_de_frisca

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată (75% cacao)
  • 100 g unt (80% grăsime)
  • 80 g făină
  • 160 g zahăr
  • 4 ouă
  • 160 ml smântână lichidă pentru frişcă
  • 200 g cremă light de brânză
  • 1 praf de sare
  • 30 ml esenţă de vanilie
  • 12 coşuleţe de hârtie

 

 

Mod de preparare:

Incalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius. Rupi ciocolata şi untul în bucăţi şi le topeşti pe baie de aburi.

Amesteci totul două-trei minu­te şi laşi compoziţia deoparte, într-un vas pui făina, sarea, 100 g de zahăr şi adaugi ouăle, pe rând, mixând amestecul după fiecare în parte.

Adaugi 15 ml de esenţă de vanilie şi mixezi, până când obţii o cremă des­chisă, la culoare. încorporezi şi compoziţia de ciocolată.

Cu poşul sau cu o pungă decupată la vârf umpli coşuleţele pentru brioşe şi le aşezi pe tavă, apoi o dai la cuptorul încălzit în prealabil.

După 10 minute, veri­fici cu o scobitoare dacă ş-au copt. Când mijlocul brioşei este gata, scoţi tava din cuptor şi o laşi la rărit.

După câteva minu­te, scoţi miezul brioşelor, cu atenţie ca să nu se sfarame.

Pentru crema cu frişcă, mixezi de brânză, până devine pu­foasă, apoi adaugi restul de zahăr şi de esenţă de vanilie şi amesteci bine, până se topeşte zahărul.

Baţi smântână lichidă separat, până se întăreşte, apoi încorporezi crema de brânză. Umpli brioşele folosind un poş cu vârf de stea.

Briose de ciocolata cu miez de frisca

Briose_de_ciocolata_cu_miez_de_frisca

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.