Briose umplute cu dovleac
PrinteazaBriose umplute cu dovleac din: grasime, dovleac, crema de branza, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ghimbir, nucsoara, nuci, ou, zahar, ulei, iaurt.
- grăsime pentru forme
- 1 dovleac de mărime medie
- 150 g cremă de brânză
- 1 1/2 lingură zahăr alb
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 120 g făină integrală
- 140 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă ghimbir
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 60 g nuci tăiate
- 1 ou
- 140 g zahăr brun
- 80 ml ulei vegetal
- 125 g iaurt natur
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Tăiaţi dovleacul In două, scoateti seminţele si miezul şi tăiaţi pulpa în cubuleţe. Puneţi la fiert 8 minute în apă clocotită, apoi strecuraţi şi faceţi un piure. Păstraţi 250 g din piureul de dovleac pentru aluat.
Frecaţi spumă crema de brânză cu zahăr alb si esenţă de vanilie. Amestecati făina cu praful de copt, bicarbonat, condimente şi nuci.
Bateţi oul. Adăugaţi zahăr brun, ulei, iaurt şi piureul de dovleac si amestecati totul bine. Inglobaţi compoziţia de făină.
Puneţi jumătate din cantitatea totală de aluat în formele pentru brioşe. Puneţi câte o linguriţă din compoziţia cu cremă de brânză deasupra şi completaţi cu restul de aluat.
Lăsaţi 25 minute la copt.
Briose umplute cu dovleac
Pofta buna!