Bruschete cu avocado, masline si ciuperci
PrinteazaBruschete cu avocado, masline si ciuperci din: pâine integrală, usturoi, avocado, lamaie, ulei de masline, ciuperci champignon, măsline dietetice, cimbru verde.
Ingrediente:
- 10 felii de pâine integrală, de preferinţă rustică
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 fruct de avocado bine copt
- 1 lămâie
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 200 g ciuperci champignon
- 4-5 măsline dietetice
- 1 fir de cimbru verde
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli şi le tai mărunt. Cureţi usturoiul. înăbuşi ciupercile cu 1 lingură ulei şi 1 căţel de usturoi zdrobit, până scade zeama pe care şi-au lăsat-o. Sărezi şi condimentezi ciupercile după gust.
Tai avocado în jumătate şi, cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul şi îl transformi în pastă, zdrobindu-l cu ajutorul unei ustensile de lemn (contactul cu metalul poate schimba culoarea miezului de avocado).
Amesteci pasta de avocado cu zeamă de lămâie după gust. Aşezi feliile de pâine pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le ungi cu ulei de măsline şi le introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 5 minute.
Freci bruschetele cu usturoiul rămas, în prealabil curăţat. Ungi jumătate din bruscheţe cu avocado şi le decorezi cu felioare de măsline, iar pe restul de pâine pui ciuperci şi ornezi cu cimbru verde.
Bruschete cu avocado, masline si ciuperci
Pofta buna!