Fatteh cu pui

Fatteh cu pui

Fatteh cu pui Ingrediente: piept de pui bucatele piine arabeasca (lipie) tahina (ulei de susan) 500 g iaurt usturoi(praf) boia de ardei iute condimente pui lamiie 2-3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele […]

Raţă lăcuită

Raţă lăcuită Ingrediente: 1 boboc de rata 3/4 l vin alb sec 5 linguri miere 4 linguri sos de soia busuioc sare     Mod de preparare: Raţă lăcuită: Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se va pune crenguta […]

Praz prăjit

Praz prăjit

Praz prăjit Ingrediente: 2 tulpini groase de praz 2 linguri untdelemn sare piper boia 1 lingură pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se taie prazul rondele groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la prăjit în ulei încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc se pun în […]

Pulpa de miel la cuptor cu roşii si busuioc

Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc din: pulpa de miel, ulei de masline, unt, orez, rosii, tarhon, busuioc, cimbru, usturoi, sare, piper, boia dulce de ardei, rachiu de vin sau coniac si lamaie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 10 linguri ulei de masline 100 g unt 200 g orez 750 g […]

Cartofi dulci gratinati cu topping de nuci pecan

Cartofi gratinaţi cu oua

Cartofi gratinaţi din: cartofi, sare, piper, smantana, oua, branza marar.   Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi sare piper 300 ml smântână 3 ouă brânză rasă mărar pentru ornat   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi laşi apoi la răcit 10 minute, îi decojeşti, îi tai rondele şi îi presari cu sare şi […]

Tocăniţă de linte

Tocăniţă de linte

Tocăniţă de linte Ingrediente: 1 cană linte 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 lingură de sare 1 frunză de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar   Mod de preparare: Lintea se pune la fiert în apă clocotită şi sare. Separat, cepele tocate mărunt se pun la înăbuşit în puţină apă […]

Tocanita cu vinete si orez

Tocănită de vinete

Tocănită de vinete Ingrediente: 2 vinete mari tăiate cuburi 2 cepe tocate mărunt 2 ardei capia tăiaţi feliuţe subţiri 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 600 ml suc de roşii condimente: cimbru, măghiran, oregano şi 1 legătură mărar   Mod de preparare: Legumele împreună cu uleiul şi vegeta se înăbuşă la […]

Mancare de conopida cu carne

Mancare de conopidă cu marar

Mancare de conopidă din: conopida, ceapa, morcov, telina, ulei, suc de rosii, marar si vegeta. Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 3 linguri ulei 250 ml suc de roşii 1 legătură mărar 1 lingură vegeta     Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt şi morcovul se înăbuşă bine cu puţină apă […]

Mancarică de bob

Mancarică de bob

Mancarică de bob Ingrediente: 500 g păstăi verzi de bob 1 ceapă 1 morcov 500 g roşii răscoapte 3 linguri untdelemn sare piper 1 legătură de mărar verde 1 pahar smântână   Mod de preparare: Se pun păstăile de bob la fiert Se toacă ceapa, morcovul, roşiile, mărarul .Se înmoaie în untdelemn încins ceapa, morcovul […]

Lutenita

Lutenita

Lutenita din: rosii, untdelemn, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare.   Ingrediente: 6 roşii mari, cărnoase, răscoapte 1 pahar untdelemn 2 cepe 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maro­nii. Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt. Se scot pieliţele de […]

Rulada de carne tocata cu branza

Rulada de carne cu sos de iaurt

Rulada de carne cu sos de iaurt Ingrediente tocatura: 1 felie de paine uscata 2 cepe 2 catei de usturoi 1 kg de carne de vita tocata 1 ou 1 legatura de patrunjel sare piper 2 lingurite de chimen 200 g branza 2 vinete 4 linguri de untdelemn 1 kg de rosii. Ingrediente sos de […]

Mancare cu mazare

Mancare de mazare boabe

Mancare de mazare Ingrediente: 1 kg de mazăre boabe 2 cepe 2 roşii 200 ml bulion roşii gros 2 legături mărar 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare piper   Mod de preparare: Se pune 1 litru apă la fiert, ceapa se taie peştişori, se pune la călit. Se toacă roşiile,când ceapa s-a muiat, se […]

Miel cu iaurt

Miel cu iaurt din: miel, iaurt, ulei, cimbru, chimion, boia, piper, sare, usturoi, ceapa, otet. Ingrediente: 1,5 kg miel 400 gr iaurt 2 linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 lingurita chimion 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare 4,5 catei de usturoi zdrobiti 2 cepe medii taiate solzisori 1 lingura otet Mod […]

Ardei umpluti cu ton si amestec de salata verde, capere si frunze de capere

Ardei umpluţi

Ardei umpluţi Ingrediente: 10 ardei graşi 250 g carne porc tocată 200 g carne viţel tocată 150 g orez 1 ceapă mare 2 ouă 1 litru supă de carne 1 kg de roşii 1 pahar de vin alb 1 linguriţă zahăr 100 ml bulion gros de roşii 1 pahar smântână sare piper cimbru pătrunjel mărar […]

Dovlecei umpluti cu vinete

Dovlecei umpluti cu vinete

Dovlecei umpluti cu vinete Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 salată de vinete ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii tineri se fierb zece minute, apoi se lasă să se răcească . Se taie bucăţi groase (5-6 cm) şi se scobesc Se umplu cu salată de vinete şi se garnisesc cu felii de roşii .   […]

Placinta cu pui si verdeturi

Plăcintă cu pui

Plăcintă cu pui Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mari (o ceapă roşie şi o ceapă albă) 400 g ciu­perci proaspete 5 ouă 3 linguri smântână 1 linguriţă condiment tip Vegeta sare piper boia oregano 150 g caşcaval ras 2 linguri ulei 1 lingură unt 4 foi pentru plăcintă   Mod de preparare: Pui […]

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

O reteta de tortilla de patatas din: oua, ceapa, cartofi, sare, piper, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 4 oua 1 ceapa mijlocie 4 cartofi mijlocii sare piper ulei de masline putin lapte Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa  […]

Romburi din carne tocată

Romburi din carne tocată Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe mari 4 cartofi 2 ouă 2 chi­fle 1 cană cu lapte 2 linguri muştar 1 cană cu supă de carne sau apă 1 ou pentru uns 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper oregano boia […]

Omletă cu cimbru

Omleta Japoneza

Omleta Japoneza Ingrediente: 2 oua faina 1 ceapa 1 morcov jumatate vinata 1 ardei gras 1 cartof Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cate o lingura […]

Conopidă cu sos de roşii

Conopidă cu sos de roşii

Conopidă cu sos de roşii Ingrediente: 1 conopidă potrivită 2-3 cepe 500 g suc de roşii 1 -2 foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi 50 g ulei   Mod de preparare: Conopida desfăcută în bucăţele se fierbe în apă cu puţină sare. Se scurge şi se pune pe un platou. Ceapa tocată foarte […]

Conopidă cu ciuperci si unt

Conopidă cu ciuperci si unt Ingrediente: 1 conopidă 250 g ciuperci 150 g caşcaval ras 2 gălbenuşuri 100 g unt 1 pahar lapte puţină făină   Mod de preparare: Conopidă cu ciuperci si unt: Conopida se fierbe întreagă în apă cu sare, după care se desface bucăţele. Ciupercile se taie felii şi se călesc într-o […]

Rulouri cu sunca si rosii

Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval

Broscuţe cu şuncă presata si caşcaval Ingrediente: 12 felii de şuncă presată 6 felii de caşcaval feliat 2 linguri maioneză 24 de măsline frunze de salată verde   Mod de preparare: Tai fiecare felie de caşcaval pe jumătate ca să obţii două dreptunghiuri egale. Ungi feliile de şuncă presată cu puţină maioneză, aşezi felia de […]

Tocăniţă cu cartofi

Tocăniţă de cartofi cu vegeta

Tocăniţă de cartofi Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură boia dulce 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu puţină apă, ulei, vegeta şi boia. Se adaugă cartofii tăiaţi în patru. Se adaugă apă […]

Tocăniţă de ardei capia copţi

Tocănită de ardei copţi

Tocănită de ardei copţi Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 cepe mari 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Ardeiul se coace, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în fâşii. Ceapa se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta. […]

Tartă cu praz şi caşcaval afumat

Tartă cu praz şi caşcaval afumat

Tartă cu praz şi caşcaval afumat Ingrediente: 500 g făină 40 g drojdie 2 lingurite zahar 300 ml apa calduta Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g caşcaval afu­mat 2 fire de praz 2 cepe 2 linguri ulei boia sare piper   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu puţină apă caldă, zahărul şi 1 lingură […]

Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză

Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă

Cornuleţe cu crenvurşti şi şuncă Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 10 crenvurşti muştar dulce 200 g şuncă pre­sată 150 g caşcaval 2 ouă   Mod de preparare: Fierbi crenvurştii, îi laşi 10 minute la rece şi îi tai în trei părţi egale. Şunca o tai cubuleţe şi o amesteci cu caşcavalul ras. împărţi aluatul fraged […]

Omleta indiana cu iaurt

Omleta indiana cu iaurt

Omleta indiana Ingrediente: 6 oua 6 linguri ulei 1 ceasca supa 2 ceapa 2 lingurite sofran 2 lingurite coriandru sare piper 1lamiie 3 lingurite iaurt Mod de preparare: Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita.Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se lasa sa […]

Reteta cataif cu mere

Peynirli Kunefe

Peynirli Kunefe din: zahar, apa, lamaie, cataif, unt, branza nesarata. Ingrediente: 450 g zahar 350 g apa 2 lingurite lamiie 500 g cataif 200 g unt 375 g brinza nesarata   Mod de preparare Peynirli Kunefe: Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci […]

Gulaş de Szeghedin

Gulas din Bihor

Gulas din Bihor Ingrediente: 1-2 cepe 3-4 morcovi 1 ardei gras 2 rosii 600 g carne (preferabil de vita) 400 g cartofi 1 ou faina piper sare 1 lingurita cu virf Vegeta 7 g chimion patrunjel verde putin ulei   Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei […]

Jumari ca la Oltenita

Jumari dulci indiene

Jumari dulci indiene Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1ceasca lapte 2 linguri smintina 1/2 lingurite scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari […]

Lokma

Lokma din: zahar, apa, suc de lamaie, drojdie, apa, faina, ou, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg zahar 600 ml apa 1 lingurita suc de lamiie 2 lingurite drojdie uscata 1 lingurita zahar 60 ml apa 250 g faina 1 ou 1/3 lingurita sare 100 g ulei Mod de preparare: Lokma: Se prepara un sirop din […]

Ananas cu pui şi mere

Ananas cu pui

Ananas cu pui Ingrediente: 1 cutie compot de ananas fara zahar (light) 1 pui grill (aprox. 1,1 kg) 1 litru de apa 1pahar de vin alb 1/2 pahar de otet de vin sare coriandru oregano dafin 2 linguri de ulei piper boia dulce Mod de preparare: Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, […]