Clătite din mălai cu spanac si branză

Clătite din mălai cu spanac si branză

Clătite din mălai cu spanac si branză Inrgediente: mălai (măcinat mai mărunt) 500 g spanac 200 g brânză de oaie 3-4 ouă 1 l lapte sare piper condiment tip Vegeta 5 căţei de usturoi 3 fire de ceapă 1 lingură făină 1 lingură pastă de ardei ulei   Mod de preparare: Amesteci mălaiul cu ouăle […]

Turta cu jumari

Turta ciobanului

Turta ciobanului Ingrediente: 750 g carne de mânzat (sau de miel) fiartă 25 g unt 2 cepe potrivite (tă­iate mărunt) 2 ceşti de făină 2 linguriţe boabe de muştar 1 şi 1/2 ceaşcă zeamă concentrată de pasăre 1 şi 1/2 ceaşcă de mentă proaspătă tăiată fâşii 1 legătură pătrunjel verde tocat puţin piper măcinat sare […]

Salata cu porumb si ceapa

Porumb cu maioneza

Porumb cu maioneza Ingrediente: 200 g sunca taiata marunt 100 g maioneza 150 g smantana 1 conserva de porumb Mod de preparare: Se pune porumbul din conserva la scurs intr-o sita fara sa se spele cu apa, pe urma se taie sunca (muschiulet fillet) marunt si se adauga langa porumb. Se prepara maioneza care se […]

Chec de portocale

Chec de portocale

Chec de portocale Ingrediente: 250 g suc de portocale 4 oua 300 g zahar 400 g faina 1 praf copt 2-3 linguri stafide 2-3 linguri coji portocale confiate maruntite bine ulei si faina pentru tapetat forma Mod de preparare: Chec de portocale: Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul. Se separa galbenusurile si albusurile. Se […]

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune

Prăjitură cu sirop si piure de căpşune din: faina, zahar pudra, unt, ou, praf de copt, sare, apa, caspune.   Ingrediente: 225 g făină 150 g zahăr pudră 60 g unt 1 ou 1 praf de copt sare 1 pahar apă rece 500 g căpşune     Mod de preparare: Amesteci făina cu 1 lin­gură […]

Ghiveci cu boabe de fasole

Ghiveci turcesc

Ghiveci turcesc Ingrediente: 6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei 1 vanata 1 ardei capia rosu 2 catei de usturoi 3 linguri de untdelemn 1 foaie de dafin 1 legatura de patrunjel Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. […]

Biftec cu sos aioli

Biftec pe piatra

Biftec pe piatra Ingrediente: 4-6 filete fine de carne de vita (filet mignon) 3-4 catei de usturoi sare piper dafin Mod de preparare:   Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O jumatate de ora inainte de servirea mesei, […]

Chebab

Chebab din: carne de oaie, ceapa, piper, cimbru, ardei iute, otet. Ingrediente: carne de oaie ceapa piper cimbru ardei iute otet sau vin Mod de preparare: Chebab: taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat, cimbru, ardei iute taiat si putin stropit […]

Paine cu maia

Paine impletita cu susan

Paine impletita Ingrediente: 25 g drojdie 2,5 dl lapte slab sau apa 1 lingurita sare 1/2 lingura zahar 2 oua 2 linguri ulei 7-8 dl (420-480 g) faina seminte susan Mod de preparare: Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte. […]

Paine Naan

Nan – paine din India

Nan – paine din India Ingrediente: 60 g faina 1 lingura praf de copt 1 lingurita sare 1 ou 1 dl lapte 1 dl iaurt sau smintina 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se pune cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele […]

Iepure cu smantana si vin alb

Papricaş din cartofi noi cu smantană

Papricaş din cartofi noi cu smantană Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 fir de ceapă verde 150 g smântână 2 linguri ulei 1 linguriţă boia 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi. Speli şi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi boiaua, cartofii, […]

Gaina cu masline verzi

Găină umplută de casa

Găină umplută de casa: Cureţi bine o găină de 1,5-2 kg. Fierbi puţin găina, ca să nu descoperi că e crudă după ce o scoţi din cuptor. Separat, căleşti în ulei sau unt 2-3 cepe mari tocate, iar când s-au înmuiat adaugi o ceaşcă de orez şi o cutie de ciuperci din comerţ. Din când […]

Chiftelute de conopida cu branza cheddar

Chifteluţe de branză

Chifteluţe de branză Ingrediente: 1/2 kg brânză de oaie 3 ouă piper după gust 3/4 cană cu griş 200 ml ulei   Mod de preparare: freci brânza cu ouăle, pui piper şi sare dacă mai este nevoie, apoi adaugi grisul şi omoge­nizezi compoziţia. Formezi chifteluţe pe care le rumeneşti în ulei încins.   Poftă bună!

Retete simple si delicioase cu cartofi

Cartofi pescareşti

Cartofi pescareşti Ingrediente: 2 kg cartofi noi 1 kg he­ring marinat (cam 6 bucăţi) 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură ceapă verde lămâie sau oţet 1-2 lin­guri făină 3 linguri unt 3 linguri smântână 3 ouă sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi-i pui […]

Tăiţei cu branză, spanac si salată

Tăiţei cu branză, spanac si salată

Tăiţei cu branză, spanac si salată Ingrediente: 500 g spanac 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 cepe vechi 500 g tăieţei 4 ouă 300 g smântână 2 felii telemea piper cimbru verdeaţă ulei după dorinţă 100 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu sare 10 mi­nute, […]

Tort de clatite cu ciuperci si verdeata

Tort de clătite cu capşune

Tort de clătite cu capşune din: faina, oua, zahar, lapte, capsune, untdelemn, frisca, zahar pudra, ciocolata. Ingrediente: 100 g făină 3 ouă 50 g zahăr 1/4 l lapte 400 g căpşune puţin untdelemn 500 g frişca 4 linguri zahăr pudră 1 ciocolată mică   Mod de preparare: Din făină, ouă, zahăr şi lapte pregăteşti un […]

Sniţele de legume

Sniţele de legume Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 cepe 3 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4 ouă 200 g făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Pui la fiert morcovii, ţelina şi pătrunjelul în apă cu […]

Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval

Rulouri cu creier si cabanos

Rulouri cu creier si cabanos Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 ceapă 300 cabanos 1 felie de pâine 300 g creier de vită 3 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri făină câteva fire de pătrunjel     Mod de preparare: Dezosezi carnea de pui, o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. […]

Ajo blanco (Gazpacho alb)

Ajo blanco (Gazpacho alb)

Ajo blanco Ingrediente: 200 gr. simburi de migdale crude 150-200 gr. piine (de cu o zi inainte) 2 catei de usturoi mari 1 paharel ulei de masline 1 lingurita otet de vin alb 1 l apa rece sare patrunjel (pentru ornat) crutoane de piine prajita struguri albi fara coaja stafide mere verzi taiate bucati pepene […]

Ridichi de lună umplute

Ridichi de lună umplute

Ridichi de lună umplute Ingrediente: 10-12 ridichi 3 linguri smântână, 150 g unt 4 ouă 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli ridichile, apoi cu un cuţitaş le scoţi miezul (pe care îl păstrezi), le presari cu sare şi le laşi la scurs. In acest timp pregăteşti umplutura: încingi uleiul […]

Sos Feta

Sos Feta Ingrediente: 125 grame brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa) 4-5 linguri iaurt 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita zeama de lamaie piper menta Mod de preparare: Sos Feta: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate […]

Gogoşi din aluat de paine

Gogosi grecesti

Gogosi grecesti Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana unt putina sare 1 cana faina 3 oua ulei pentru prajit miere scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa […]

Mancarică de carne cu roşii si castraveţi

Mancarică de carne cu roşii si castraveţi

 Mancarică de carne cu ca roşii si castraveţi Ingrediente: 100 g piept pui 100 ml ulei 2-3 castraveţi 1 ceapă 1/2 kg roşii usturoi 100 g brânză 1 ou sare verdeaţă     Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui uleiul şi prăjeşti carnea tăiată fâşii. Peste aceasta pui ceapa tăiată peştişori, castraveţii tăiaţi fâşii, le […]

Sos de pui cu oregano

Sos de pui cu oregano Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7 linguri ulei de masline sau margarina sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire de patrunjel Mod de preparare: Sos de pui cu oregano: Pieptul de pui se taie in bucati nu prea mici si […]

Biscuiti de sampanie

Biscuiti cu alune

Biscuiti cu alune Ingrediente: 10 cescute faina 1 pachet margarina 2 linguri zahar pudra 50 gr alune sau nuci zahar pudra Mod de preparare: Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu zaharul si margarina topita. Se adauga alunele sau […]

Plăcintă cu spanac şi telemea

Plăcintă cu spanac şi telemea Ingrediente: 400 g făină 1 ou 100 ml ulei 1/2 linguriţă drojdie sare 100 ml apă caldă Ingrediente umplutură: 500 g spanac 250 g telemea (de vacă, de oaie, după gust) 1 ceapă 1 ou 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel piper sare ulei   Mod preparare foi: Dizolvi drojdia […]

Salata racoroasa cu cus-cus

Salata racoroasa cu cus-cus Ingrediente: 500 g cus-cus 3-4 rosii 2-3 castraveciori 2 ardei 2 cepe mici 100 g stafide menta proaspata sare piper Mod de preparare: Salata racoroasa cu cus-cus: Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca. Se taie cubuletele mici rosiile, […]

Kabak Tatlisi

Kabak Tatlisi este un desert tradițional turcesc, preparat din dovlecel, care se bucură de popularitate în rândul iubitorilor de dulciuri. Acest desert dulce este ușor de preparat și oferă o combinație perfectă între textura moale a dovlecelului și aromele bogate ale mirodeniilor. De obicei, Kabak Tatlısı este servit cu nuci și uneori cu iaurt sau […]

Rulada de carne cu sos de rosii

Ruladă de carne macră si spanac

Ruladă de carne macră si spanac Ingrediente: 6 ouă mari + 1 albuş 1/2 kg spanac 250 g carne macră 200 ml smântână 100 g făină 100 g unt 50 g caşcaval sau telemea sare   Mod de preparare: Ruladă de carne macră si spanac: Baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile, untul topit şi răcit […]

Carne în foietaj

Plăcintele cu aluat din cartofi noi

Plăcintele cu aluat din cartofi noi Ingrediente aluat: 1 kg cartofi noi 250 g făină 1 ou sare piper Ingrediente umplutură: 2 morcovi 1 ardei 1/2 ţelină 2 roşii 2 fire ceapă verde 2 ouă 100 g caşcaval 100 g smântână sare piper 2-3 frunze de ţelină   Mod preparare aluat: Cureţi cartofii şi-i pui […]

Perişoare de carne cu sos de legume

Perişoare de carne cu sos de legume Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1-2 cartofi 1 ardei gras 2 roşii 1 linguriţă plină cu vârf de unt pătrunjel verde 200-300 ml apă   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai felii subţiri şi le fierbi cu capac în puţină apă. Când […]

Placinta cu branza de vaci si spanac

Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri

Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri: Pregăteşti mai întâi un aluat bun şi pufos ca de pâine din 500-700 g făină, 50 ml ulei, drojdie cât o nucă mărişoară, 1 linguriţă zahăr şi apă călduţă. După ce a crescut bine aluatul timp de 1-2 ore, formezi turtite subţiri cu diametrul de 15 cm. Mod preparare […]