Retete

Mancarea vegană, gust fără foc

Lapte de nuci, ciorbe şi hamburgeri. Mancarea vegană, gust fără foc. Pe aceeaşi listă adăugaţi tort de ciocolată, îngheţată şi chiar chiftele. Toate intr-un meniu complet crud. Despre alimentaţia vegană fără foc se spune că este extrem de sănătoasă. Unii susţin că este şi o adevărată afacere pentru cei afectaţi de criza economică. Şi mai […]

Salata de vinete iuti

Salata de vinete iuti Ingrediente: 2-3 vinete 2-3 ardei iuti 3-4 ardei grasi gogosari ardei capia usturoi sare piper ulei otet   Mod de preparare: Salata de vinete iuti: Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti sa nu se […]

Salata chinezeasca

Salata chinezeasca Ingrediente: 1/2 varza 3 morcovi 2 castraveti 5-6 catei usturoi 3 linguri zahar otet dupa gust ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita) piper Mod de preparare: Salata chinezeasca: Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se […]

Surprise – Shrimps – Creveti

Surprise – Shrimps – Creveti Ingrediente: 10 buc.creveti de marime medie 10 felii subtiri de piept de curcan afumat 2 portocale 50 ml de sirop de grenadine 30 g seminte scobar 1 lingura de miere de albine 50g  smantana dulce 1 pahar de vin rosu demi-sec 30 g de migdale macinate 30 g de unt […]

Retete Peste

Peste la sare

Peste la sare Ingrediente: peste (de carne alba) 2 kg sare mare patrunjel   Mod de preparare: Peste la sare: Se curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svintat. Se foloseste un vas de yena de marimea cantitatii de peste (2-3 pesti, 1-1,5 […]

Mazare verde cu sos cu miere si vin

Mazare verde cu sos cu miere si vin

Mazare verde cu sos cu miere si vin Ingrediente: 500 g mazăre verde piper 3 ouă 1 lingură miere 1 lingură vin roşu dulce 1 linguriţă oţet 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Opăreşti mazărea în apă clocotită, apoi o scurgi şi o pui la fiert în altă apă cu sare până se […]

Mancare de salata verde cu iaurt

Mancare de salata verde

Mancare de salata verde Ingrediente: 5-6 salate 3 căţei ustu­roi ulei 1/2 l lapte   Mod de preparare: Tai usturoiul mărunt şi îl prăjeşti în puţin ulei, apoi stingi laptele. Speli salata, o rupi bucăţi mai mici şi o adaugi în cratiţă. După ce dă laptele în clocot, o mai laşi pe foc 4-5 minute […]

Snitel vegetarian din soia

Şniţele de soia cu piure de mazăre

Şniţele de soia cu piure de mazăre Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 250 g mazăre 1 lingură unt topit 3 linguri lapte sare ulei   Mod de preparare: In apă clocotită cu sare pui la fiert şniţelele de soia pentru 30 de minute. Separat, fierbi mazărea […]

Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)

Muraturi turcesti

Muraturi turcesti din: gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine.   Ingrediente: gogonele verzi morcovi telina ceapa gogosari varza alba conopida boabe de mustar boabe de piper sare otet miere de albine     Mod de preparare: Se curata gogonelele de saminta […]

Retete pentru masa de Pasti

Manga Thai

Manga Thai Ingrediente: 250 g orez Basmati sare 500g file de somon fara piele 1 catel de usturoi 1 legatura de ceapa verde 2 linguri de ulei 3 linguri sos de soia 200 ml de smintina 4 linguri vin sec 1 conserva mango 1 lingura ulei de susan 1 lingurita coaja de lamiie   Mod […]

Cubulete de peste dulci acrisoare

Cubulete de peste dulci acrisoare

Cubulete de peste dulci acrisoare din: biban file, suc de lamaie, sos de soia, otet, sare, piper, coriandru, chimion, ghimbir, zahar, ulei, ou, amidon, morocovi, mazare, ceapa, rsoii.   Ingrediente: 400 gr biban file sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet sare piper alb […]

Gelatina cu fructe

Căpşune gratinate

Căpşune gratinate Ingrediente: 600 g căpşune 1 lingură margarina 1 lingură zahăr 1 plic zahăr vanilat 125 ml frişca 4 gălbenuşuri zahăr pudră     Mod de preparare: Căpşune gratinate: Cureţi căpşunele, le speli, le laşi să se scurgă, apoi le tai în jumătăţi şi le aşezi într-un vas termorezistent, ca ţiglele pe casă. Dai […]

Churros

Churros de Pescado

Churros de Pescado Ingrediente: 3 bucati file de peste 2 catei usturoi pisati 2 lingurite patrunjel tocat 1/2 sticla bere 1 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita sofran sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se […]

Cartofi cu ciuperci si smantana

Cartofi cu ciuperci si smantana

Cartofi cu ciuperci si sos de smantana Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200 ml lapte sare piper   Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se calesc in unt. Se fierbe laptece cu smantana. Se asezoneaza si se lasa la fiert 10 minute la foc […]

Salată caldă cu farfalle si piept de pui

Farfale de pastarnac cu iaurt

Farfale de pastarnac din: pastarnac, iaurt, unt, ou, pesmet, curry, ulei.   Ingrediente: 450 g pastarnac taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou batut 125 g pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se fierbe pastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se scurge […]

Cartofi copti umpluti cu carne de vita

Cartofi aromati umpluti cu carne

Cartofi umpluti cu carne Ingrediente: 8 cartofi mari 30 g unt 1 ceapa 3 linguri ulei 1 legatura patrunjel sere piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml supa de carne 1 lingura faina   Mod de preparare: Se caleste ceapa, se adauga carnea tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc […]

Bruschete cu vinete şi mentă

Vinete Bruschette

Vinete Bruschetta Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12 linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g Mozarella taiata felii, apoi feliile taiate in 2 4 rosii taiate felii frunze de patrunjel   Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce devine crocanta. Se […]

Tort cu ananas si frisca

Tort cu ananas si frisca Ingrediente: 3 ouă 200 g zahăr 250 ml lapte vanilie rom fructe din dulceaţă 40 g gelatină 800 g frişcă 1 foaie din pandişpan 1 cutie compot de ananas 150 g sirop dulceaţă 1 lingură de amidon   Mod de preparare: Tort cu ananas si frisca: Se pune foaia de […]

Cartofi cu crema de ciuperci

Cartofi cu crema de ciuperci

Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor Ingrediente: 900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita taiata in bucati mici 3 ardei grasi taiati in rondele 295 ml crema de ciuperci (Knorr) 150 ml lapte   Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierb cartofii in apa cu sare, timp de 8 […]

Tartă cu brânză şi ceapă

Tarta de casa cu branza si ceapa

Tarta cu branza si ceapa Ingrediente aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa rece sare Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 2 cepe mari taiate fin,3 oua batute ,150 ml lapte ,250 g branza rasa sare, piper   Mod de preparare: Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca […]

Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

Sandvis asezonat cu oua

Sandvis asezonat cu ou Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2 linguri ulei cartraveti felii rosii cuburi   Mod de preparare: Se pune cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge […]

Cum se prepara sos de ciuperc

Ciuperci cu sos de marar

Ciuperci in sos de marar Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se pune o legatura de marar si se mai lasa […]

Ruladă din carne tocată in foi de varză dulce

Ruladă din carne tocată in foi de varză dulce

Ruladă din carne tocată in foi de varză dulce din: varza dulce, carne tocata, ardei, ceapa, usturoi, smantana, sunculita, paine, oua, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 8 foi de varză dulce 500 g carne tocată 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri smântână 100 g şunculiţă 1 felie […]

Placinta cu cascaval

Placinta cu cascaval

Placinta cu cascaval Ingrediente aluat: 100 g faina 100 g faina integrala (sau de tara) 1 lingurita boia de ardei 125 ml apa 75 g unt taiat cuburi   Ingrediente umplutura: 2 oua separate , 200 ml smantana grasa, 2 lingurite mustar, 175 g cascaval Dalia ras, 50 g cascaval taiat cuburi,1 lingurita cimbru uscat […]

Paine prajita cu oua si icre rosii

Paine prajita cu legume si sunca

Paine prajita cu legume si sunca de Praga Ingrediente: 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati felii 4 linguri ulei 1 paine 2 catei usturoi 50 g sunca Praga taiata fasii   Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se pune in tava de la aragaz ardeii taiati fasiute si dovleceii. Se pun […]

Pasta picanta cu branza

Pasta picanta cu branza

Pasta picanta cu branza de vaci Ingrediente: 100 g branza de vaci 30 ml lapte 50 g margarina usturoi pisat sare piper   Mod de preparare: Se amesteca branza cu laptele si se lasa sa stea cateva minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi se freaca totul cu margarina. Se asezoneaza.   Pofta buna!

Turta cu sunca si salvie

Turta cu sunca si salvie

Turte cu sunca si salvie Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa 150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 linguri faina 4 linguri ulei   Mod de preparare: Se amesteca cartofii, ceapa, sunca, salvia, 2 linguri de […]

Macaroane cu soia si branză topită

Macaroane cu soia si branză topită Ingrediente: 300 g maca­roane 1 ceapă 1 pungă granule soia 1 tub de brânză topită cu gust de şuncă 1 lingură făină sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pui la fiert în apă cu sare toată soia şi după ce a fiert laşi granulele să se […]

Mic dejun cu oua si branza

Mic dejun gratinat cu branza si verdeata

Mic dejun gratinat cu branza si verdeata din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, bacon, branza, rosii, patrunjel. Ingrediente: 900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2 catei usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4 rosii taiate felii 3 linguri patrunjel tocat   Mod de preparare: Se […]

Tarta cu cascaval si nuca

Tarta cu cascaval si nuca

Tarta cu cascaval si nuci din: unt, ceapa, nuci, cascaval, mar, foi de placinta, oua, frisca.   Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de placinta 3 oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime   […]

Retete pentru post

Bhaja aromata cu conopida si broccoli

 Bhaja cu conopida si broccoli Ingrediente: 50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen macinat 1/2 lingurita garam masala 150 ml apa 450 g conopida brocolli taiate in buchetele mici ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana devine […]

Chiftelute cu orez

Chiftelute cu orez Ingrediente: 225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi, taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1ou batut 225 g cascaval 175 g pesmet alb   Mod de preparare: Se fierbe orezul, spanacul se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si […]