Cartofi noi umpluţi cu urdă

Cartofi noi umpluţi cu urdă

Cartofi noi umpluţi cu urdă Ingrediente: 1,500 kg cartofi noi 400 g urdă 200 ml lapte 2 ouă 2 linguri griş 2 legături mărar 150 ml ulei 400 g smântână sare   Mod de preparare: Fierbi grisul cu laptele şi după ce s-a îngroşat, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească. Il amesteci apoi […]

Dovlecei umpluţi cu peşte

Dovlecei umpluţi cu peşte Ingrediente: 3 dovlecei 300 g cod 2 linguri orez 1 cea­pă 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai în jumătate, le scoţi miezul, îi presari cu sare şi îi laşi deoparte. Dezosezi peştele, îl treci prin maşina de tocat şi-l […]

Gogosari umpluti cu peste la cuptor

Gogosari umpluti cu conopida

Gogosari umpluti cu conopida Ingrediente: 20 gogoşari 2 conopide 2 legături de ţelină 4 foi de dafin 10 boabe de enibahar 50 g boabe de muştar 4 rădăcini de hrean boabe de piper sare   Mod de preparare: Gogosari umpluti cu conopida: Se face un baiţ dintr-un litru de oţet, 2 l de apăşi 500 […]

Tocanita cu pui si fasole alba

Tocăniţă de pui cu legume si smantană

Tocăniţă de pui cu legume si smantană Ingrediente: 1 pui 5 cepe 4 ardei graşi 700 g roşii 3 cartofi 150 g smântână 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar verde   Mod de preparare: Tai în bucăţi puiul curăţat, le sărezi, le prăjeşti în ulei încins şi le […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorbă de spanac cu lapte acru

Ciorbă de spanac cu lapte acru din: spanac, lapte acru, smantana, sare, boia, faina. Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lin­gură făină   Mod de preparare: Ciorbă de spanac cu lapte acru: Cureţi spanacul, îl speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui […]

Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya

Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya din: nuca de cocos, zahar, apa de trandafir, sare de lamaie. Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze 1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie   Mod de preparare: Pui la fiert zahărul şi apa de roze. […]

Chiftele de orez cu jumari

Chiftele impăturite in orez (kubba)

Chiftele impăturite in orez Ingrediente: 1/2 kg carne de vită piper scorţişoară 1 kg orez 1 kg ceapă şofran sare 1/2 l ulei   Mod de preparare: Laşi orezul în apă rece pentru 15 minute. într-o oală pui ulei, sare, şofran şi apoi orezul. Adaugi apă să fie de 5 cm deasupra orezului şi dai […]

Sufleu cu piure de cartofi şi carne tocată

Sufleu de cartofi noi cu branză

Sufleu de cartofi noi cu branză Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 4 ouă 250 ml smân­tână 250 g brânză de vaci 100 g unt 50 g făină 1 legătură mărar 2-3 fire leuştean sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu brânza […]

Gogosari umpluti cu sos de castraveti

Gogosari umpluti cu ciuperci

Gogosari umpluti cu ciuperci din: gogosari, ciuperci, ceapa, hrean, morcov, frunze de telina, otet, apa, ulei, usturoi, zahar, piper, foi de dafin.   Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg ciuperci 2 kg ceapă 100 g hrean 100 g morcov 300 g frunze de ţelină 1l oţet (9 grade) 3 l apă 200 ml ulei 200 […]

Blat delica

Blat delica

Blat delica Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 200 g nuci măcinate 100 g unt 2 linguri de cacao 100 g făină 1 linguriţă de bicarbonat   Mod de preparare: Se face un blat care se coace, apoi, când s-a răcit, se taie în două părţi, după care se umple cu cremă, după dorinţă. Blatul […]

Pui cu fasole verde si ardei

Fasole verde cu carne de pui

Fasole verde cu carne de pui Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg carne de pui 1 ceapă potrivită 1 ardei gras roşu 1 lin­gură bulion 1 lingură făină sare verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea şi o înăbuşi pe foc mic într-o cratiţă cu ulei, puţină apă şi un praf de […]

Ruladă cu carne tocată si legume

Ruladă cu carne tocată si legume

Ruladă cu carne tocată si legume Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe, 1 căţel de usturoi 3 morcovi 1 dovlecel 2 linguri ulei 100 g brânză de oaie 1 ou 6 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt. Cureţi morcovii şi dovlecelul, le treci prin […]

Salata de toamna cu verdeata

Salata de toamna cu verdeata Ingrediente: 3 kg gogonele tăiate feliuţe 20 gogoşari tăiaţi fideluţe 10 ardei graşi tăiaţi fideluţe 1 kg ceapă tăiată peştişori 1 kg morcovi tăiaţi rondele 500 ml oţet 500 ml ulei 500 ml apă 500 g zahăr sare foi de dafin 1 ceaşcă de boabe de muştar piper   Mod […]

Legume la tigaie cu seminte

Tocana de legume cu suc de rosii

Tocana de legume Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g morcovi 3 kg ardei kapia 1 telina 2 l suc de rosii sare piper zahar 2 kg vinete   Mod de preparare: 1 kg de ceapă se taie peştişori şi se căleşte într-un litru de ulei; se adaugă 500 g morcovi tăiaţi rondele, gogoşari, 3 kg […]

Slanina de porc cu boia

Guşiţă de ceapa

Guşiţă de ceapa Ingrediente: legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4-5 ouă 1 ceaşcă lapte sau apă 2 felii de pâine 100-150 g slăninuţă afu­mată sare şi piper   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, la fel şi verdeaţa şi le ames­teci cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi presate bine. Baţi bine ouăle, tai […]

Chec cu branza si verdeturi

Chec cu branza dulce

Chec cu branza dulce Ingrediente: 3 ouă 19 linguri de ulei 18 linguri de lapte 19 linguri de zahăr 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie   Ingrediente crema: 300 g brânză, 2 linguri de griş, zahăr după gust, 2 ouă şi un plic de vanilie   Mod de preparare: Toate se amestecă bine, la […]

Carote glasate

Pateu cu morcovi

Pateu cu morcovi Ingrediente: 2 morcovi raşi pe răzătoarea mică 150-200 g brânză de vaci proaspătă 2 linguri de smântână 2 linguri de ulei 2 linguri de lapte (nu-l pui dacă brânza este apoasă) 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt 1 linguriţă pastă de ardei roşii coriandru sau măghiran după […]

Gogosari murati felii

Gogosari murati felii

Gogosari murati felii din: gogosari, ulei, otet, apa, miere, zahar, boabe de piper, foi de dafin, sare, cuisoare, enibahar. Ingrediente: 4-5 kg de gogoşari 450-500 ml de ulei 500 ml de oţet 1 l de apă 2 linguri de miere 4-5 linguri de zahăr (250 g) 20 boabe de piper 2-3 foi de dafin 1-2 […]

Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)

Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată din: orez, morcov, spanac, pastarnac, telina, ceapa, bulion, condiment, costita afumata, smantana, ou, lapte, ulei, patrunjel.   Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 morcov 1/2 kg spanac 1 păstârnac 1 ţelină 1 cea­pă 1 legătură ceapă verde 1 lingură bulion 1 lin­gură condiment tip Delikat 200 g […]

Chec cu lămaie si vanilie

Chec cu lămaie si vanilie

Chec cu lămaie si vanilie Ingrediente:  300 g făină 300 g mărgă­rină cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Freci spumă margarina cu aromă de lămâie cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile unul câte unul şi încorporezi […]

Parfe de visine

Parfeu de zmeură

Parfeu de zmeură Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă   Mod de preparare: Parfeu de zmeură: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd s-au răcit, se amestecă cu zmeură bine spălată, scursă, dată prin sită, cu vanilia şi cu frişca bătută spumă. Se pune […]

Gogosari umpluti cu conopida si struguri

Gogosari umpluti cu conopida si struguri

Gogosari umpluti cu conopida si struguri Ingrediente: 4 kg gogoşari 2 kg conopidă 1,5 kg struguri 1,5 l de oţet 6 l apă 600 g miere de albine 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 2-4 foi de dafin 50 g boabe de muştar 200-250 g sare frunze de ţelină 8 bucăţi de hrean […]

Rulada de post

Rulada de post Ingrediente: 400 g biscuiţi 300 g apă 200 g zahăr 100 g cacao 150 g margarină   Ingrediente crema :200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g nucă de cocos şi vanilie.   Mod de preparare: Rulada de post: Se pune la fiert apa, zahărul, margarina şi cacaoa. După ce a fiert, […]

Rulouri de pui cu ardei şi carnaţi

Rulouri de pui cu ardei şi carnaţi

Rulouri de pui cu ardei şi carnaţi Ingrediente: 1 piept de pui 1 buc. cârnat Cabanos 100 g kaizer sau şuncă afumată 1 ardei gras roşu boia sare piper     Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, îl tai felii pe care le baţi cu ciocanul de şniţele şi le presari cu sare. Cureţi […]

Legume cu smantană şi pesmet

Legume cu smantană şi pesmet

Legume cu smantană şi pesmet Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 2 păstârnaci 2 rădăcini de pătrunjel 100 g ciuperci 1 gulie sare piper 200 ml smântână 50 g unt 30 g pesmet   Mod de preparare: Cureţi legumele, tai cartofii cuburi, morcovii rondele, ţelina, păstârnacul, gulia şi pătrunjelul bucăţele, […]

Pui cu legume, ouă şi iaurt

Pui cu legume, ouă şi iaurt Ingrediente: 1 pui mare 1 kg roşii 3 ardei graşi 2 ouă 120 g iaurt 3 cepe 3 mor­covi 1 rădăcină pătrunjel 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 legătură verdeaţă condiment tip Delikat sare piper   Mod de preparare: Speli puiul, îl porţionezi, ungi fiecare bucată cu […]

Chec cu verdeţuri si ouă fierte

Chec cu verdeţuri si ouă fierte

Chec cu verdeţuri si ouă fierte Ingrediente: 1/2 kg spanac 2 salate 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 lingură pesmet 2 linguri orez 7 ouă 50 g caşcaval sare piper condi­ment tip Vegeta ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi salata şi spanacul şi le […]

Sufleu de fasole verde cu oua

Sufleu de fasole verde Ingrediente: 500 g fasole verde 250 ml lapte 4 ouă 150-200 g telemea 4 linguri ulei 4 lin­guri făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli fasolea verde şi o fierbi în apă cu sare. Rumeneşti făina în ulei, stingi cu lapte şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă, […]

Peste cu capac de zarzavat

Peste cu capac de zarzavat Ingrediente: 200 g unt 800 g filé de şalău 1 ceapă roşie 1 ardei 1 lămâie 1/2 de ţelină rasă 1leg. ceapă verde sare delicat piper capere 1 legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Peste cu capac de zarzavat: Se topesc 100 g unt şi când este încins […]

Budinca de oua si ciuperci

Budincă de spanac cu ciuperci

Budincă de spanac cu ciuperci Ingrediente: 1 kg spanac 300 g ciuperci proaspete 4 ouă 2 linguri făină 150 g caşcaval 150 g unt 1 lingură pesmet 1 căţel de usturoi nucşoară sare   Mod de preparare: Speli şi fierbi spanacul în apă cu sare. Ciupercile le cureţi şi le căleşti în 50 g unt. […]

Ciorbă de salată cu usturoi si omletă

Ciorbă de salată cu usturoi si omletă

Ciorbă de salată cu usturoi si omletă: Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. în oala în care vei face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă 3 legături de usturoi tocat, apoi adaugi slănina, salata, completezi cu apă şi laşi […]

Clătite cu roşii în stil italian

Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană

Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană Ingrediente: 500 g cartofi 50 g unt 300 ml lapte 4 ouă 4 linguri făină 4 roşii 2 căţei de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi fierbi în apă cu sare. în acest timp, amesteci 250 […]