Cocos cu sos de vin

Cocos cu sos de vin

Cocos cu sos de vin Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de vin 1 linguriţă de făină unt   Mod de preparare: Cocoşul se taie bucăţi şi se pune cu ceapa tăiată felii în unt să se rumenească, apoi se adaugă usturoiul tocat, ciupercile tăiate mărunt, […]

Gulii umplute

Gulii umplute cu sos de smantana

Gulii umplute cu sos de smantana Ingrediente: 8 gulii 250 g carne de porc tocată 200 g carne de pui tocată 3 linguri de orez 1 ceapă călită sare piper un cub knorr   Ingrediente sos : 200 g smântână,o lingură de făină, 1/2 de cană de lapte, 1 legătură de mărar tocat fin, sare […]

Drob de vinete cu peste

Drob de vinete cu ou

Drob de vinete Ingrediente: 1 kg vinete 4 linguri de pesmet sau griş 4 cepe tocate mărunt 2 legături de verdeaţă tocată 2-3 roşii pentru decor 5 ouă 50 g unt de uns tava   Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc cu apăşi sare, după care se lasă […]

Musaca de vinete cu busuioc

Musaca de soia cu vinete

Musaca de soia cu vinete Ingrediente: 250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin alb 3 căţei de usturoi 500 ml apă secretul Gustului sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert un […]

Ficat de vita la gratar

Ficat de rata cu mere

Ficat de rata cu mere Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi   Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul în care am prăjit merele. Se serveşte pe […]

Masline marinate cu otet

Masline marinate cu otet

Masline marinate Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămâie oţet ulei   Mod de preparare: Măslinele se spală în apă caldă, se răcesc în apă, după care se aşează într-un borcan. Se adaugă 2 foi de dafin, câteva boabe de piper şi zece felii de lămâie, care se intercalează între măsline. Se […]

Crochete cu fenicul şi brânză de capră

Crochete din cartofi cu branza de vaci

Crochete din cartofi cu branza de vaci Ingrediente: 200 g piure de cartofi 500 g brânză de vaci 2 ouă 1 lingură de margarină 300–350 g făină albă 1 praf de copt sare   Mod de preparare: Se frământă toate la un loc, iar cu mâna unsă cu ulei modelăm crochetele şi le prăjim în […]

Reteta clatite umplute cu mere

Clatite umplute cu sos de ardei

Clatite umplute cu sos de ardei Ingrediente: 4 ouă 200 ml apă minerală 4-5 linguri de făină 150 ml ulei 200 g carne de vită 200 g carne de porc 2 cepe boia cimbru sare piper busuioc 100 ml vin roşu   Mod de preparare: Amestecăm bine ouăle, apa şi făina, după care facem clătitele. […]

Crap cu ciuperci la cuptor

Crap in folie cu ciuperci

Crap in folie cu ciuperci din: crap, ciuperci, lamaie, ulei, patrunjel, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciu­perci proaspete 1leg.lămâie 50ml ulei 1 pătrunjel 1 leg. ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se scurge bine de apă […]

Cocktail Festus

Meniu afrodisiac

Meniu afrodisiac Ingrediente: 100 ml Campari sau Martini 500 g spaghete fierte în apă cu sare 2 cepe tocate călite în ulei 500 g carne de mânzat tocată sare piper scorţişoară ketchup 200 g lapte 3 linguri de făină 5 ouă caşcaval   Mod de preparare: Se amestecă spaghetele scurse de apă, cu carnea călită […]

Carnati cu cartofi gratinati

Cartofi frantuzesti cu carnaciori

Cartofi frantuzesti cu carnaciori Ingrediente: 6 cartofi mari fierţi în coajă 4 cârnăciori 2 cepe sare piper delikat 3 ouă 300 g brânză telemea 100 g unt   Mod de preparare: Ungem o tavă cu 50 g unt, peste care punem cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele. În restul de 50 g unt punem la prăjit […]

Budinca de telina

Budinca de telina din: unt, telina, pesmet, cascaval, sunca presata, smantana, oua.   Ingrediente: 100 g unt 1 ţelină fiartă 100 g pesmet 300 g caşcaval 200 g şuncă presată 150 g smântână 2 oua   Mod de preparare: Se unge vasul cu unt şi se presară caşcavalul ras. Peste caşcaval punem intercalat rondele de […]

Peşte cu legume si masline la cuptor

Peşte cu legume si masline la cuptor

Peşte cu legume la cuptor din: cod, lapte, ceapa, morcovi, ardei grasi rosii, masline, orez, cartofi fierti, ciuperci, ulei, vin, apa, pipper, sare, foi  de dafin, condimente.   Ingrediente: 1,5 kg cod (sau orice alt peşte) 1/2 l lapte 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei graşi verzi 2 roşii 4 roşii mari (sau 2-3 […]

Plăcintă de crap

Plăcintă de crap

Plăcintă de crap Ingrediente: l,5kg crap 1,5 kg ceapă 30g usturoi 2 foi de dafin 150ml ulei 100ml bulion de roşii 100ml vin roşu 200ml supă de legume 400g roşii l leg. pătrunjel 1 lingură oţet sare piper cimbru   Mod de preparare: Se curăţă crapul de solzi şi i se scot intestine­le. Se spală […]

Pasca de branza

Pască umplută cu branză si budinca

Pască umplută cu branză si budinca Ingrediente: 750 g brânză de vaci 6 linguri zahăr pudră 2 linguri smântână 5 ouă 1 lingură griş 3 linguri făină coajă de lămâie stafide 1 lingură margarină 1 lingură praf de budincă 1/2 plic praf de copt stins cu zeamă de lămâie   Mod de preparare: Scurgi bine […]

Supa crema

Supa crema din: morcov, ceapa, patrunjel, telina, gogosar, cartofi, smantana, patrunjel, sare, piper, condimente, unt, crutoane.   Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 gogoşar 2 cartofi mari 200 g smântână 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de Secretul Gustului 50 g unt crutoane din pâine   Mod de preparare: […]

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi din: hribi, ceapa, ulei, usturoi, smantana.  Poate te intereseaza si: Hribi cu usturoi si ienibahar Hribi picanti cu usturoi si busuioc Hribi in otet cu foi de dafin si usturoi Hribi uscaţi cu usturoi Spanac si hribi cu rozmarin si lamaie   Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 100 ml ulei 2 […]

Prajitura cu afine si zmeura

Reteta zilei: Prajitura cu afine si zmeura

Prajitura cu afine si zmeura din: zahar, faina, praf de copt, sare, unt nesarat, ou, amidon, afine, zmeura, coaja de lamaie, suc de lamaie.   Ingrediente: 1 1/2 cani de zahar 3 cani faina 1 lingurita praf de copt 1/4 linguriță de sare 2 bastoane unt nesarat, tăiate în bucăți mici 1 ou 1 varf […]

Ciorba de peste

Ciorbă ca-n Delta Dunării

Ciorbă ca-n Delta Dunării din: peste, ceapa, telina, ardei grasi, morcovi, patrunjel, bulion, leustean, lamai, sare, piper.   Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, bi­ban, cărăşel, oblete, ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1 ceapă mare 1 ţelină potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 mor­covi mari l rădăcină de pătrunjel 2 linguri […]

Colţunaşi cu branză de vacă

Colţunaşi cu branză si dulceaţă

Colţunaşi cu branză si dulceaţă Ingrediente aluat:  250 g făină 2 ouă 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură: 200 g brânză de vaci 1 ou sare 1 borcan de dulceaţă 100 g smântână 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi sare şi o laşi pe foc […]

Rulada cu spanac si sunca

Rulada de spanac umplută cu şuncă

Rulada de spanac umplută cu şuncă Ingrediente foia de ruladă: 1 kg spanac 6 ouă 6 linguri de făină Ingrediente umplutură: 200 g şuncă 150 g caşcaval 2 ouă 400 g smântână sos alb pe care îl faci din: 50 g unt, 50 g făină, 200 ml lapte   Mod preparare foaia de ruladă: Cureţi […]

Unt negru

Unt negru

Unt negru Ingrediente: 200 g unt 200 g măsline sare spanac   Mod de preparare: Frunzele de spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu untul şi se adaugă sare după gust.   Pofta buna!

Budinca de taietei cu stafide

Budinca de taietei cu branza de vaci

 Budinca de taietei cu branza de vaci Ingrediente: 250 g tăieţei 400 g brânză de vaci 2 ouă 4 linguri de zahăr 100 g stafide răzătură de lămâie un praf de sare margarină cât o nucă   Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă clocotită în care ai pus şi un strop de […]

Sos de lamaie cu capere

Reteta sos de usturoi si cartofi

Reteta sos de usturoi si cartofi din: usturoi, galbenusuri, ulei de masline, zeama de lamaie, cartof, sare, piper, verdeata.   Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru decor   Mod de preparare: Reteta sos […]

Aperitiv de salau, somn sau cod

Aperitiv de salau, somn sau cod

 Aperitiv de salau, somn sau cod Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g arpagic 100g măsline 300g cas­traveţi acri 200ml ulei de măsline 60g bulion 100ml vin sare piper   Mod de preparare: Se taie peştele în bucăţi (30g), care se prăjesc într-o tigaie cu ulei bine încins numai atât […]

Drob de morcovi si ardei

Drob de pui

 Drob de pui Ingrediente: 300 g pipote şi inimi de pui 200 g ficăţei de pui 3 ouă 1 legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper condiment tip Delikat   Mod de preparare: Speli si cureti pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa […]

Chec cu fistic si roscove

Rulada chec cu ciuperci

Rulada chec cu ciuperci Ingrediente: 300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3 linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se undeşte în margarină, se adaugă bureţii, brânza, făina, gălbenuşurile şi smântâna. Albuşurile se bat spumăşi se amestecă cu […]

Reteta hribi uscati cu usturoi

Hribi cu sos tomat

Hribi cu sos tomat Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Topim untul, punem hribii tocaţi, adăugăm ceapa, lăsăm la călit, apoi turnăm jumătate de litru de supă în care am dizolvat două cuburi de concentrat de supă […]

Ghiveci cu vinete la borcan

Ghiveci cu zacusca

Ghiveci cu zacusca Ingrediente: 1 borcan (400 g) de zacuscă 2 morcovi 1 ţelină mică 1 gulie 2 cepe mari 2-3 cartofi 3 linguri pastă de tomate sare piper ulei 1/2 kg legume congelate de care ai – mazăre, conopidă, fasole verde, dovlecei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, gulia, morcovul şi ţelina, le tai […]

Sandvisuri satioase

Sandvisuri satioase

Sandvisuri satioase Ingrediente: 8 felii de pâine 100g unt 1 cutie conservă de sardele în ulei 100g şuncă tip Praga 100g sa­lam crud uscat 3 castraveciori muraţi în saramură 1 gogoşar murat în oţet 100g maioneză sare piper   Mod de preparare: Salamul se curăţă de pieliţă şi împreună cu şunca şi sardele­le, scurse bine […]

Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

 Reteta hribi cu smantana Ingrediente: 1 kg hribi 4 cepe 100 g ulei   Mod de preparare: Adăugăm hribii tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g de smântână bătută cu o lingură de făină de grâu, amestecăm şi punem peste hribi. Lăsăm să dea două sau trei clocote, după […]

Budinca de ciuperci cu smantana

Reteta budinca de ciuperci

 Reteta budinca de ciuperci Ingrediente: 1 kg ciuperci curăţate 2 dovleci tăiaţi cubuleţe 2 legături de ceapă verde   Mod de preparare: Se toacă toate şi se pun în cratiţă cu ulei, sare, piper, delicat, se călesc până scade apa din ele, apoi se dau deoparte şi se adaugăşase linguri de făină albă, şase gălbenuşuri, […]