Varza acra cu carnati

Varza acra cu carne de porc

 Varza acra cu carne de porc Ingrediente: 1 varză acră 500 g carne mai grasă de porc 2 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin cimbru 1 legătură mărar 3 linguri pastă de ardei sare piper ulei   Mod de preparare: Speli bine varza şi dacă este prea acră sau prea sărată o ţii în […]

Carne de porc cu smantana

Carne de porc cu smantana Ingrediente: 1 kg carne de porc 2-3 carnaţi afumaţi 2-3 felii slănină afumată 4 cepe 100 g smântână 1 lingură boia 1 lingură bulion 100 g untură sare   Mod de preparare: Carne de porc cu smantana: Speli carnea, o tai bucăţele, presari sare şi o pui să se rumenească […]

Rulada cu branza si stafide

Rulada cu branza de vaci si stafide

 Rulada cu branza de vaci si stafide Ingrediente: 300 g făină 50 g stafide 1 pahar lapte 150 g zahăr 4 ouă sare vanilie 300 g brânză de vaci 100 g unt   Mod de preparare: Faci un aluat din făină, lapte, sare după gust şi 25 g unt, frămânţi bine, apoi îl împărţi în […]

Ouă coapte cu praz cremos

Oua de prepelite murate

Oua de prepelite murate Fierbi ouăle tari la foc mic (pentru un borcan de 800 ml = 35-40 de ouă), ca să nu se crape, după ce în prealabil ai pus sare în apă ca să le decojeşti mai uşor. După ce au fiert, le ţii în apă rece, apoi le decojeşti şi le înţepi […]

Cartofi cu castraveti murati

Mancare de castraveti acri cu carne de porc

 Mancare de castraveti acri cu carne de porc Ingrediente: 400 g carne de porc 1 ceapă mijlocie 2-3 castraveciori acri 4-5 linguri ulei 1/2 linguriţă boia sau 1 linguriţă pastă de ardei 1 linguriţă cu vârf de făină 1 lingură suc de roşii 1 lingură vin 1 foaie de dafin 1 legătură mărar   Mod […]

Saint - Jacques A La Coque

Frigarui de midii sau scoici, anghinare cu pilaf cu rosii

Frigarui de midii sau scoici, anghinare cu pilaf cu rosii Ingrediente: 50 midii sau scoici opărite 6 funduri de anghinare fiartă 400 g macrouri afumate tăiate 1/2 pahar vin roşu 250g orez 100g unt 400g roşii 1 ceapă 12 frigărui 1 legătură de verdeaţă 1/4 l supă sare   Mod de preparare: Anghinara se taie […]

Fasole verde grasa cu soia si rosii

Fasole verde cu branza de vaci

 Fasole verde cu branza de vaci Ingrediente: 700 g fasole verde (de la congelator sau din conservă) 300 g brânză de vaci 3 ouă 200 g smântână ulei sare   Mod de preparare: Laşi fasolea verde să se decongeleze, apoi o scurgi bine. Brânza de vaci o sfărâmi cu furculiţa şi o amesteci cu 150 […]

Spanac cu oua la cuptor

Spanac cu oua la cuptor

O reteta simpla si delicioasa de spanac cu oua la cuptor din: spanac, unt sau margarina, faina, oua, sare Ingrediente: 1 kg spanac conge­lat 100 g unt sau margarină 1 lin­gură cu vârf făină 4 ouă sare   Mod de preparare: Cu o seară înainte de a pregăti mâncarea scoţi spanacul, îl laşi să se […]

Rulada cu ficat de pasare

Rulada cu ficat de pasare

Rulada cu ficat de pasare Ingrediente: 500 g ficat de pasare 250 g orez 1 ceapa 1 morcov 2 cesti supa facuta din cuburi sau din condiment la plic sare piper unt pentru aluat ai nevoie: 300 g faina 200 g margarina 1 ou sare   Mod preparare umplutura: Speli ficatul, il tai bucati il […]

Musaca de legume cu vin

Musaca din carnati afumati

Musaca din carnati afumati Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi 1/2 kg cârnaţi afu­maţi 1 ceapă mică 75 g unt sau margarină 2 linguriţe condiment 250 ml suc de roşii   Mod de preparare: Cartofii fierţi îi tai rondele, aşezi jumătate din cantitate într-o cratiţă unsă cu unt. Pui apoi ceapa tăiată mărunt, cârnaţii felii si […]

retete

Piscoturi cu jumari

 Piscoturi cu jumari Ingrediente: 500 g jumări date prin maşina de tocat 150 g zahăr 1 plic praf de copt 2 plicuri de zahăr vanilat 200 g nucă măcinată 150 ml vin alb făină cât cuprinde   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele, pui făina cât să-ţi iasă un aluat mai tare şi frămânţi bine. […]

Tocanita mureseana de pui

Tocanita mureseana de pui din: pui, ceapa, boia, condiment, patrunjel, smantana, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 pui potrivit 2-3 cepe 1 linguriţă boia dulce piper 1 lin­guriţă condiment pătrunjel verde tocat 2 linguri smântână sau 1 pahar lapte 1 lingură făină ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin, […]

Rulada de pui cu garnitura de cartofi petrecuti

Rulada de pui cu garnitura de cartofi petrecuti

 Rulada de pui cu garnitura de cartofi petrecuti Ingrediente: 1 piept de pui 2 hribi 1 ceapă caşcaval răzuit 1 castravete murat 1 gogoşar acru 1 ou bătut pesmet unt pentru prăjit 2 cartofi sare piper ulei   Mod preparare carne: Pregăteşti întâi umplutura cu hribi, pentru care cureţi şi toci ceapa mărunt si o […]

Clatita cu peste si ansoa

Clatite cu peste

Clatite cu peste din: clatite, ceapa, peste, sare, piper, unt, cascaval, smantana.   Ingrediente: clătite pe care le faci după reţeta ta obişnuită şi pe care le coci mai groase 2 cepe peşte fără oase sare piper unt caşcaval smântână   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa şi o pui să se călească în […]

Retete gustoase: Crap la cuptor

Retete gustoase: Crap la cuptor

Crap la cuptor din: crap, morcovi, ceapa, ardei usturoi, rosii, vin alb sec, sare, piper.   Ingrediente: 1 crap morcovi ceapă ardei usturoi roşii 1 cană de vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele şi tai fideluţă ardeii şi ceapa, morcovii rondele, iar ustu­roiul îl tai în două. In tava aragazului […]

Peşte cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor crapi, ceapa, pasta de ardei, morcovi, rosii, piper, cimbru, ulei, usturoi, verdeata, frunze de telina. Ingrediente: 4 crapi de mărime mijlocie 4-5 cepe 2 linguri pastă ardei 2 morcovi 6 roşii din conservă piper cimbru ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură condi­ment verdeaţă frunze de ţelină   Mod de […]

Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon

Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon

 Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 ciolan afumat 4 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 2 linguri pastă de tomate 1 lingură pastă de ardei 1 foaie de dafin cimbru tarhon piper sare   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine şi […]

Ficat de porc cu nucsoara

Ficat de porc cu smantana

 Ficat de porc cu smantana Ingrediente: 1 kg ficat de porc 200 g untură 3 cepe 2 linguri făină 100 g smântână 150 ml lapte 2-3 linguri muştar 4-5 linguri vin alb 4 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Speli ficatul, îl porţionezi, îl împănezi cu usturoi, îl treci prin făină şi […]

Pastravi la gratar umpluti cu garnitura de cartofi pai

Pastravi la gratar umpluti cu garnitura de cartofi pai Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 300 g fileu de peşte 1 ou puţin lapte sare piper 400 g cartofi 1 legătură de pătrunjel ulei pentru prăjit cartofi 1/2 lămaie 1 felie de franzelă   Mod de preparare: Pastravi la gratar umpluti cu garnitura de cartofi […]

Pastravi pe pat de cartofi

Pastravi rasol cu garnitura de cartofi natur

Pastravi rasol cu garnitura de cartofi natur din: pastravi, ceapa, sare, unt, cartofi, patrunjel, lamaie, otet Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 1 ceapă sare 50 g unt 18 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1/2 lămaie puţin oţet   Mod de preparare: Păstrăvii se spală bine şi se pun într-o farfurie cu puţin oţet. Intr-un […]

Mamaliga gratinata

Mamaliguta fiarta in lapte cu branza si carnati

 Mamaliguta fiarta in lapte cu branza si carnati: Prepari o mămăliguţă pripită din trei părţi lapte o parte apă si apoi mălai. Aranjezi într-o cratiţa un strat de mămăligă, apoi unul de brânză de burduf pâna umpli vasul. Deasupra pui 2-3 cârnaţi fripţi, tăiaţi bucăţele. O dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Când e […]

Sos alb cu castraveti

Sos alb cu castraveti din: ceapa, untura, faina, vin alb, zeama de carne, mustar, castraveti in otet, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură untură 1/2 lin­gură făină 1 ceaşcă vin alb 2 ceşti zeamă de carne 1 linguriţă muştar 2 castraveţi în oţet sare piper   Mod de preparare: Sos alb cu castraveti: Cureţi […]

Piept de pui cu spanac

Rulouri de piept de pui cu carnati

 Rulouri de piept de pui cu carnati Ingrediente: 3-4 bucăţi piept de pui dezosat 300-400 g cârnaţi de porc afumaţi o bucăţică de slănină afumată sare piper 5-6 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli pieptul de pui dezosat, il scurgi bine îl bati ca pe şniţel, pui sare, piper după gust şi caţel […]

Rulada de cartofi cu lapte si ciuperci

 Rulada de cartofi cu lapte si ciuperci Ingrediente: 7-8 cartofi potriviţi 1 cutie de ciuperci 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri de lapte 2-3 lin­guri unt sare 2 ouă   Mod de preparare: Rulada de cartofi cu lapte si ciuperci: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi laşi la fiert 25 de minute, îi […]

Mancarica picanta de cartofi

Mancarica picanta de cartofi

 Mancarica picanta de cartofi Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 2 linguri pastă de ardei 4-5 căţei de usturoi 3-4 linguri bulion 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper condiment ulei   Mod de preparare: Cureţi, speli cartofii şi ceapa, apoi tai cartofii felii pe lungime şi ceapa mărunt. Pui ceapa să se călească […]

Iepure cu vin la cuptor

Iepure impanat la cuptor

 Iepure impanat la cuptor Ingrediente: 1 iepure 1 capatana usturoi 100 g slanina 1 cana vin alb masline sare piper ulei   Mod de preparare: Speli iepurele (fara cap), il parlesti, il mai speli inca o data si il portionezi. Fiecare bucata in parte o crestezi si o impanezi cu catei de usturoi, cu bucatele […]

Pastravi la cuptor

Pastravi la cuptor cu garnitura de sote de bureti

Pastravi la cuptor cu garnitura de sote de bureti din: pastravi, bureti, ceapa, usturoi patrunjel, bulion, ulei, sare, piper, vin. Ingrediente: 6 păstrăvi 400 g bureţi 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 linguri de bulion pastă 100 g ulei sare piper 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Păstrăvii se […]

Pilaf cu legume si carne de vita

Reteta pilaf cu carne de vita

 Reteta pilaf cu carne de vita Ingrediente: 500 g carne de vita 1 şi 1/2 cană orez 100 g untură 2-3 cepe 1 morcov 1/2 ţelină sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovul şi ţelina, le dai pe râzătoare şi le pui la fiert în 3 l de apă cu carnea tăiată bucăţele. Intre […]

Gogosele cu sunca

Gogosele cu sunca Ingrediente: 400 g făină 1 pahar de lapte drojdie cât o nucă 1 pahar de untură topită puţină sare Pentru umplutură ai nevoie de: 100 g şuncă 2 linguri smântână 1 lingură făină   Mod de preparare: Gogosele cu sunca: Din toate ingredientele frămânţi un aluat pe care îl laşi la dospit. […]

Rulada de ciuperci (de post)

Rulada de ciuperci (de post)

Rulada de ciuperci (de post) din: ulei, apa, sare, drojdie, faina, ciuperci, ceapa, morcov, orez, sare si piper.   Ingrediente: 150 ml ulei 150 ml apă sare drojdie de bere cât o nucă făină Pentru umplutură ai nevoie de: 2 cutii de ciuperci (poţi folosi şi bureţi dacă ai: hribi, opintici) 6 cepe 1 morcov […]

Mancare de ceapa cu costita

Mancare de ceapa cu costita Ingrediente: 500 g costiţă 1 kg de ceapă 250 ml ulei condimente 2 linguri bulion sare după gust   Mod de preparare: Mancare de ceapa cu costita: Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti într-o cratiţă cu ulei încins. Când ceapa s-a aurit, torni o cană de apă, adaugi […]

Sarmale din peşte în foi de vită

Sarmale din peste (crap)

 Sarmale din peste (crap) Ingrediente: crap orez ceapă morcov verdeaţă bulion sare piper făină   Mod de preparare: Dezosezi peştele crud şi-l dai prin maşina de tocat. Separat căleşti ceapa şi morcovul, adaugi orezul şi bulionul şi mai laşi puţin pe foc. Când orezul s-a înmuiat, adaugi toată compoziţia peste peştele tocat, mai pui făină, […]