Ghiveci sarbesc cu fasole verde

Ghiveci sarbesc

 Ghiveci sarbesc Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 2-3 cârnaţi afumaţi 100 g orez 2-3 linguri făină condiment boia de ardei ulei sare piper   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert în coajă şi când sunt gata îi tai felii rotunde. Cureţi ceapa mărunt, o căleşti puţin, adaugi 1/2 linguriţă boia dulce, condiment şi […]

Tocanita de vinete cu vrabioara

Tocanita de ceapa cu branza

Tocanita de ceapa cu branza din: ceapa, branza de oaie, ulei si sare. Ingrediente: 5 cepe 200 g brânză de oi 2-3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o pui să se călească în ulei, la foc foarte mic. O laşi la călit timp de 10 minute, după […]

Salata picanta de varza rosie, telina si mere

Salata picanta de varza rosie, telina si mere Ingrediente: 1 căpăţână varză roşie (500 g) 2 mere 1/4 ţelină 2 castraveţi muraţi 1 lingură hrean ras 1 lingură miere sare piper oţet ulei, după gust   Mod de preparare: Salata picanta de varza rosie, telina si mere: Tai varza mărunt, o sărezi şi o laşi […]

Ciorba de porc cu zeama de varza

Zeama moldoveneasca cu ciolan de porc

Zeama moldoveneasca cu ciolan de porc din: oase de porc, ceapa, fidea, zarzavat, bulion, bors, sare, piper, condiment.   Ingrediente: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la borcan 1 lingură bulion 1 l borş acru sare piper condiment   Mod de preparare: Pui oasele tăiate bucăţi la fiert în 3 […]

Friptura la tava

 Friptura la tava Ingrediente: 1/2 kg pulpă de porc sau vrăbioare de vită 2-3 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb 2-3 roşii (din conservă) sare mărar ulei condiment   Mod de preparare: Friptura la tava: Tai muşchiul în felii potrivte şi le aşezi în tavă. Peste feliile de muşchi torni un sos format […]

Mancare cu carnati de casa

Mancare cu carnati de casa Ingrediente: 2 linguri ulei 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1 căţel de usturoi zdrobit 1 linguriţă de boia dulce 400 g roşii conservate scurse, decojite şi tăiate cubuleţe   Mod de preparare: Mancare cu carnati de casa: Incingi o lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare şi prăjeşti […]

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba de ciuperci cu smantana din: ciuperci, morcovi, smantana, galbenus, patrunjel, condiment, usturoi, otet, piper, apa, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 mor­covi 200 g smântână 1 gălbenuş 1 legătură pătrun­jel condiment 3 căţei de ustu­roi oţet după gust piper 3-4 l apă sare     Mod de preparare: Pui apa la fiert, […]

Muschi de porc cu sos de prune si vin

Carne de porc cu prune uscate

 Carne de porc cu prune uscate Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g prune uscate 3-4 linguri untură 3 linguri făină sare 2-3 linguri zahăr 2-3 linguri bulion   Mod de preparare: Pui prunele la înmuiat în apă călduţă pentru 20-30 de minute. Intre timp, tai carnea de porc bucăţele, o prăjeşti în untura […]

Budinca cu peste

Budinca de peste oceanic

Budinca de peste oceanic din: peste, albusuri, frisca, sare, piper, unt, faina, zeama de peste, condimente, smantana, vin. Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 4 albuşuri 60 g frişcă lichidă sare piper alb 100 g unt 1 lingură de făină zeamă de peşte Maggi 1 lingură de smantană 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Budinca […]

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Pirjoale de nisetru cu garnitura de pilaf

Pirjoale de nisetru cu garnitura de pilaf din: nisetru, franzela, frisca, sare, piper, pesmet de cozonac, oua, unt, orez, supa, ciuperci.   Ingrediente: 1 kg nisetru 1 felie franzelă 150 g frişca lichidă sare piper alb pesmet de cozonac 2 ouă 150 g unt 200 g orez 1/2 l supă ciuperci   Mod de preparare: […]

Chec delicios fara grasime

Chec umplut

 Chec umplut Ingrediente: 2 ouă 2 căni de zahăr 1 cană ulei 1 cană lapte 1 linguriţă amoniac 4 căni făină 100 g cacao   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul, apoi adaugi uleiul, laptele călduţ şi o cană de făină. Stingi amoniacul cu oţet, îl adaugi în compoziţie, după aceea pui şi cele­lalte […]

Găluşte dulci

Galuste dospite cu magiun de prune

 Galuste dospite cu magiun de prune Ingrediente: 250 g fănă + 1 lingură de făină 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri zahă 125 ml lapte călduţ 120 g unt 1 ou coaja rasă de la o lămâie 1 linguriţă zahăr vani­lat 150 g magiun 1 linguriţă rom 75 g mac macinat 8 linguriţe zahăr pudră […]

Pui cu mamaliga

Tochitura cu mamaliga de cartofi si lapte acru de casa

 Tochitura cu mamaliga de cartofi si lapte acru de casa Ingrediente: carne de porc afumată cartofi albi mălai ou brânză de burduf lapte acru   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură aşezi bucăţi de carne afumată şi torni şi 1 pahar cu apă rece. Laşi carnea să fiarbă în untură şi între timp pregăteşti […]

Paste cu ciuperci sau masline

Sote de morcovi cu smantana

Sote de morcovi cu smantană din: morcovi, margarina, smantana, zahar, faina, sare. Poate te intereseaza si: Sote de cartofi si fasole verde Creveti la tigaie cu sote de fasole verde Sote de dovleac cu spanac Sote de mazare cu praz Sote de ciuperci cu verdeata   Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 lin­guri margarină 200 g […]

Scoici Bon Appetit

Tartine cu scoici

 Tartine cu scoici Speli bine scoicile si le fierbi cu tot cu cochilie. La fierbere de desfac. După ce desfaci toate scoicile, le alegi, adică separi cochilia de partea cărnoasă, apoi îndepărtezi pieliţa ce acoperă corpul moale al moluscăi. Tai felii de pâine, le ungi cu unt sau cu margarină, pui carnea de scoică şi […]

Mancarica cu carne de rata si castraveti

Mancare de castraveti cu carne de rata

 Mancare de castraveti cu carne de rata Ingrediente: 1/2 kg castraveţi muraţi 1 kg carne de raţă ulei 2 cepe potrivite 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar condiment 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă, îi tai ron­dele şi îi fierbi bine în apă. Speli carnea, o tai cum […]

Mancare de muraturi

Mancare de muraturi – usor de preparat

Mancare de muraturi din: gogonele, gogosari, castraveti, conopida, varza, ceapa, ulei, boia, bulion, piper, condiment, faina. Ingrediente: 10 gogonele 5 gogoşari 2 cas­traveţi 2 buchete de conopidă şi 1/2 varză 2 cepe crude ulei boia iute bulion piper condiment lingură de făină   Mod de preparare: Mai întâi speli bine toate mură­turile, apoi cureţi gogonelele […]

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

Stufat de peste oceanic

 Stufat de peste oceanic Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 150 g măsline verzi 15 fire de ceapă verde 8 fire de usturoi verde 120 g ulei sare piper 1/2 pahar vin 2 legături de mărar 1 legă­tură de pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se taie bucăţi de 3 cm şi se sotează […]

Cozonac umplut cu nucă si cu cacao

Cozonaci

 Cozonaci Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă (rasă) de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1/2 baton vanilie 100 g stafide 1/2 dintr-o nuc­şoară 1/2 din coaja unei portocale 1/2 de lămîie (coajă şi zeamă) 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci vanilie […]

Musaca de peste cu ciuperci

Musaca de peste oceanic cu vinete

 Musaca de peste oceanic cu vinete Ingrediente: 800 g peşte oceanic 3 vinete 500 g roşii 150g ulei 1/2 pahar lapte 1 lingură de făină 80 g unt 2 ouă sare usturoi cimbru   Mod de preparare: Vinetele se curăţă, se taie în lung, li se dă sare şi după 1/2 oră se spală şi […]

Baclava de casa

Reteta zilei: Baclava de casa

Baclava de casa din: ciocolata neagra, nuci pecan, aluat, unt nesarat, sirop de orez brun, sare, lichior.   Ingrediente: 360gr ciocolata neagra, rasa 3 cupe nuci pecan, tocate marunt 240gr aluat 1/2 cana unt nesarat, topit 2 cesti sirop de orez brun 1/8 lingurita sare 3 linguri de lichior amaretto   Mod de preparare: Se […]

Chiftele gigant

Chiftele de ciuperci cu orez

 Chiftele de ciuperci cu orez Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 cartofi 2-3 linguri orez 1-2 cepe boia 1 legătură pă­trunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, alegi orezul şi le pui în vase separate la fiert. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi apoi o căleşti puţin în ulei. Când toate sunt gata, […]

Aperitive colorate

Aperitive colorate

 Aperitive colorate Ingrediente: 1 salată 1 roşie 600 g caşcaval 150 g şuncă presată 100 g unt 200 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar 1 plic boia dulce 3 ouă 3 linguri făină 100 g măsline 1 fir de praz 1 strugure negru 1 gogoşar bicarbonat piper   Mod de preparare: […]

Cascaval pane cu faina de malai

Cascaval pane cu faina de malai

Cascaval pane cu faina de malai din: cascaval faina de malai, oua, sare si ulei. Ingrediente: 300 g caşcaval 200 g făină de mălai 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit     Mod de preparare: Tai caşcavalul în feliuţe subţiri. Separat, amesteci bine ouăle cu sarea şi piperul. Treci fiecare feliuţă de caşcaval prin […]

Mazare cu pui si legume

Reteta pui cu mazare

Reteta pui cu mazare Ingrediente: 1 pui 700 g mazăre din conservă (sau con­gelator) 1 ceapă 3 linguri de ulei 2 linguri făină 1 lingură bulion 1 lingură zahăr sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine puiul, îl porţionezi în 8- 10 bucăţi şi-l rumeneşti puţin în ulei încins. Toci […]

Pastrav cu garnitura de legume inabusite

Pastravi la cuptor cu garnitura de cartofi natur

Pastravi la cuptor cu garnitura de cartofi natur din: pastravi, midii, verdeata, lamaie, sare, piper, unt, cartofi. Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 20 midii sau scoici 1 legătură de verdeaţă 1/2 lămaie sare piper 100 g unt 20 cartofi   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se aşază pe un platou […]

Rasol cu afumatura

Rasol cu afumatura

 Rasol cu afumatura Ingrediente: 300-400 g carne de rasol 100 g slănină afumată 100 ml suc de roşii 200 ml vin 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 linguriţă de ceapă rasă 1 linguriţă cu vârf de făină 1 linguriţă de muştar puţin ulei pentru prăjit   Mod de preparare: […]

Cozonac cu ciocolata

Cozonac cu ciocolata

Cozonac cu ciocolata Ingrediente: 1 kg făină 3 gălbenuşuri 1 cană zahăr 1 lingură droj­die de bere 3 plicuri vanilie 4 linguri unt 1/2 l lapte 100 g ciocolată un praf de sare   Mod de preparare: Cozonac cu ciocolata: Din drojdie, lapte şi 2 linguri de zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi […]

Fasole boabe cu slanina si costita

Fasole boabe cu slanina si costita

Fasole boabe cu slanina si costita: Pui de azi pe mâne la înmuiat 500 g de fasole. A doua zi o speli şi o pui la fiert cu apă rece. După câteva clocote o scurgi şi o pui la fiert din nou, tot cu apă rece. Adaugi un păhărel de vin roşu, o linguriţă de […]

Chec cu nuci si stafide

Chec cu nuci si stafide

 Chec cu nuci si stafide Ingrediente: 7 ouă 200 g zahăr pudră 15 linguri fă­ină 1/2 linguriţă bi­carbonat 200 g nuci prăjite şi tăiate mărunt 200 g rahat verde, galben şi roşu 100 g stafide 100 g coajă de portocală tăia­tă cubuleţe şi zaha­risită 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 100 […]

Sufleu cu piure, varza acra si kaizer

Sufleu cu piure, varza acra si kaizer

 Sufleu cu piure, varza acra si kaizer Ingrediente: 1 varza acră mică 1 ceapă 6-7 cartofi potriviţi 1 foaie de dafin 3 linguri unt (sau margarină) 1/2 pahar lapte 150 g kaizer 3 linguri smântână 1 gălbenuş sare piper untură   Mod de preparare: Speli varza bine, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le pui […]

Reteta supa crema de legume

Reteta supa crema de legume Ingrediente: 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 şi 1/2 ţeline mari 2 bucăţi păstârnac 1 l suc de roşii 2 ouă 5 linguri de griş sare 3 felii de pâine   Mod de preparare: Reteta supa crema de legume: Cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi păstârnacul şi le […]