Budinca cu branza de vaca

Budinca cu branza de vaca

 Budinca cu branza de vaca Ingrediente: 300 g brînză de vacă 150 g unt 6 ouă 1 lingură făină 2-3 linguri smîntînă sau sos alb Mod de preparare: Amestecăm brînză dată prin sită cu untul, adăugăm gălbenuşurile, apoi o lin­gură cu vîrf de făină, amestecînd bine de tot. Batem albuşurile şi le adăugăm în com­poziţie. […]

Pui de balta condimentati cu sos de ceapa si usturoi

Pui de balta condimentati cu sos de ceapa si usturoi

 Pui de balta condimentati cu sos de ceapa si usturoi Ingrediente: 36 pui de baltă (numai copanele) sare piper 6 căţei de usturoi 1 legă­tură de pătrunjel 1/2 lămîie 3 linguri sos brun de peşte 50 g făină 120 g ulei 40 g unt 2 fire ceapă verde 1/2 pahar vin   Mod de preparare: […]

Balmus

Reteta balmus

 Reteta balmus Ingrediente: 200 g brînză de oi 500 g lapte 500 g apă mălai cit cuprinde sare o ceaşcă de smîntînă Mod de preparare: Punem la fiert laptele cu apa şi sare şi facem o mămăliguţă pripită, bine fiartă. Cînd este gata adăugăm caş sau orice brînză de oi, rasă pe râzătoare, ames­tecăm bine […]

Reteta alivenci

Reteta alivenci Ingrediente: 500 g brînză de vacă 6 linguri smîntînă 2 linguri mălai 2 linguri făină 50 g unt 6 ouă sare Mod de preparare: Punem brînză de vacă într-un tifon sau într-o pînză şi o aşezăm între două scîndurele, cu o greutate deasupra, ca să se scurgă bine zerul. Cu 2-3 ore înainte […]

Budinca de praz cu mozzarella

Budinca de praz

Budinca de praz Ingrediente: 3-4 fire de praz 100 g unt sau untură 250-300 g brinză 3-4 ouă zahăr Mod de preparare: Budinca de praz: Alegem praz alb, îl curăţăm, îl spălăm şi îl tăiem în rondele subţiri. înfierbîntăm într-o cratiţă unt sau untură. Punem în ea prazul, amestecînd din cînd în cînd. Cînd prazul […]

Budinca de zarzavat

Budinca de zarzavat Ingrediente: 200 g mazăre boabe 1 conopidă 250 g fasole franceză 200 g morcovi 3-4 linguri unt proas­păt (sau 2 1/2 linguri unt topit) 100 g caşcaval, şvaiţer sau parmezan 125 g smîntînă 1 ou sare Pentru clătite : 3 gălbenuşuri 1 pahar lapte 250 g făină 2 linguri sifon 1/2 lingură […]

Rulada simpla din piept de pui

Rulada simpla din piept de pui Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 linguri muştar 2 linguri miere 2 linguri ulei 5 căţei de usturoi 1 pahar vin alb sare piper cimbru rozmarin   Mod de preparare: Rulada simpla din piept de pui: Dezosezi carnea, baţi apoi fiecare bucată cu ciocanul de şniţele şi o […]

Sarmale cu ciolan fierte in vin

Sarmale in cuib

 Sarmale in cuib Ingrediente: varză acră 1 kg carne tocată (amestec vită şi porc) 500 g costiţă afumată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 lingură bulion 1 lingură untură cimbru pătrunjel mărar sare piper   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti în untură şi o amesteci cu carnea, orezul, bulionul şi condimentele. Faci […]

Fudulii de porc cu mamaliga si sos picant

Momite de vita cu sos alb

 Momite de vita cu sos alb Ingrediente: 800 g momite 18 ciuperci 1 tarta coaptă din foitaj 1 legătură mărar sare piper 2 linguri smantană 3 /4 lingură făină 120 g unt   Mod de preparare: Momiţele bine spălate şi curăţate de pieliţă se fierb în apă puţină cu sare şi puţin unt. Se scot […]

Rulada cu ghebe si cascaval

Rulada cu crenvursti si pateu

 Rulada cu crenvursti si pateu Ingrediente: 2-3 crenvurşti subţiri 1 cutie de pateu (de 200 g) de porc sau de pui după gust 3 ouă 1 cană făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat 1 cană lapte 1 praf de sare   Mod de preparare: Prepari un aluat ca de clătite, puţin mai gros din: […]

Frigarui de miel cu menta si rozmarin

Frigarui de miel, pastrama si manatarci cu garnitura de oua

 Frigarui de miel, pastrama si manatarci cu garnitura de oua Ingrediente: 900 g carne de miel 200 g piept afumat 250 g pastrama 250 g manătărci sare piper 20 g ulei puţin mujdei 12 frigărui   Mod de preparare: Carnea şi pastrama se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate subţiri şi bureţii tot […]

Drob de miel 3

Jaghir (drob)

 Jaghir (drob) Ingrediente: 1 kg pămân inima şi splina de la miel 5 ouă 2 pahare făină alba sare piper 1 pahar de zeamă în care a fiert plămânul   Mod de preparare: Tai în bucăţi mari plămânul, irima şi splina, le speli şi le pui la fiert. Când sunt gata, după ce se răcesc […]

Pilaf cu scoici

Pilaf cu scoici sau cu midii

 Pilaf cu scoici sau cu midii Ingrediente: 400g orez 40 midii sau scoici 1 cutie crabi (sau 40 cozi de raci) 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, midiile, sare, piper şi supa fierbinte . Se […]

Ciorba de peste cu castraveti in saramura

 Ciorba de peste cu castraveti in saramura Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (de preferat şi crap) oceanic 1/21 zeamă de cas­traveţi în saramură 1 1/2l apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 le­gătură de leuştean 250 g castraveţi muraţi 20 g măsline fără samburi 1 ceapă 50 g ulei 1 /2 lingură de […]

Reteta supa de macrou

Reteta supa de macrou

Reteta supa de macrou din: macrou, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, cartofi, bulion, boia, ulei, patrunjel, sare.   Ingrediente: 2-3 bucăţi macrou 2-3 cepe morcov păstârnac rădăcină pătrunjel 4-5 cartofi 3 linguri bulion linguriţă boia dulce 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Ceapa, zarzavatul, cartofii se curăţă, se taie şi se […]

Mic dejun cu praz si vinete

Pui de balta pane cu cartofi pai si sos tartar

 Pui de balta pane cu  cartofi pai si sos tartar Ingrediente: 30 pui de baltă 150 g ulei 1-2 ouă 50 g făină sare piper 1 legătură de pătrunjel 300 g cartofi pesmet de casă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Copanele curăţate de piele se spală bine şi se usucă pe un şervet. Se […]

Frigarui de miel picant si tzatziki cu rodie

Frigarui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci

Frigarui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci Ingrediente: 750 g carne fragedă de berbec sau miel 250 g piept ajumat 300 g ciu­perci sau mînătărci opărite sare piper 40 g unt cimbru mujdei 300 g ficat de berbec 200 g rinichi de berbec 200 g momiţe de viţel 600 g cartofi ulei pen­tru prăjit […]

Ruladă delicioasa de creier

Creier gratinat cu sos de rosii

 Creier gratinat cu sos de rosii din: creier, sos de rosii, unt, parmezan, patrunjel, sare, piper, otet.   Ingrediente: 1,200 kg creier de vaca sau porc 200 g sos de roşii 30 g unt 30 g par­mezan 1 /2 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe […]

Prajitura cu sirop de lamaie

Reteta prajitura cu miere

Reteta prajitura cu miere din: faina, zahar, oua, miere, scortisoara, cuisoare, praf de copt, unt. Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt   Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea […]

Umplutura de ciocolata

 Umplutura de ciocolata Ingrediente: 5 ouă 125 g zahăr 2 linguri cu vârf de cacao câteva nuci sfărâmate esenţă de rom şi de vanilie o bucăţică mică de drojdie 25 g de unt   Mod de preparare: Umplutura de ciocolata: Freci bine untul, gălbenuşurile, zahărul şi drojdia ca să-ţi iasă o cremă, apoi adaugi cacaua, […]

Tarte aperitiv

Tarte aperitiv

 Tarte aperitiv Ingrediente: 250 g piure (simplu, din cartofi fierţi şi pasaţi) 250 g făină 250 g margarină sare Pentru umplutură ai nevoie de: o cutie cu ciuperci 3-4 cepe o legătură cu mărar condimente ulei Mod de preparare aluatul de tarte: Din cartofii pasaţi, făină, sare după gust şi margarină faci un aluat omogen, […]

Ciulama cu pui si nuci

Ciulama de pui de balta cu de pilaf

Ciulama de pui de balta cu de pilaf Ingrediente: 36 pui de baltă 1 lingură de făină sare piper 2 cepe 1 pahar vin 2 gălbenuşuri 80 g unt 1/4 lămaie 200 g orez 2 pahare supă   Mod de preparare: Ciulama de pui de balta cu de pilaf: Copanele se curăţă de piele, se […]

Frigarui de carne de porc, momite si bureti

 Frigarui de carne de porc, momite si bureti Ingrediente: 300 g muşchi de porc 240 g momiţe 210 g piept ajumat 300 g bureti cartofi sotaţi cu unt fasole verde sote morcovi sote 2 bucăţi salată verde piper cimbru sare   Mod de preparare: Muşchiul de porc se taie în bucăţi egale, momiţele şi pieptul […]

Sarmale

Sarmale cu ficat

Sarmale cu ficat Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2 ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g orez 100 g gris 50 ml ulei sare 1 lingură pastă de ardei mărar cimbru 1 legătură pătrunjel condiment     Mod […]

Pasca cu orez

Reteta pasca umpluta cu branza

 Reteta pasca umpluta cu branza Intr-o tavă de tartă unsă cu margarină sau unt, pui un strat de 1/2 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care îmbraci şi pereţii tăvii. Deasupra torni umplutura făcută astfel: freci 50 g unt cu 100 g zahăr. Adaugi 3 ouă pe rând, 1/2 kg brânză, un […]

Lapte cu miere si nuci

Prajitura cu miere si morcovi

 Prajitura cu miere si morcovi Ingrediente: 1/2 cană margarină 1 cană miere 2 ouă 2 căni morcovi 1/2 cană stafide 1 cană nuci zdrobite 1cană suc de portocale lămâie 2 linguriţe vanilie cană făină cană pesmet 2 linguriţe praf de copt linguriţă bicarbonat dti sodiu 2 linguriţe scorţişoară măcinată fin 1/2linguriţă ghimbir ras 1 linguriţă […]

Bors de peste

Reteta bors de peste – Usor de Preparat

Reteta bors de peste – Usor de Preparat din: peste, resturi de peste, zarzavat, rosii, ceapa, ceapa verde, orez, sare, piper, bors, leustean, apa.   Ingrediente: 600 g peşte (de preferat şi crap, somn şi păstrugă) 1,500 kg resturi de peşte (cap, şiră, peşte mic) 300g zarzavat 350g roşii 1 ceapă 5fire ceapă verde 30 […]

Reteta umplutura de marmelada

Reteta umplutura de marmelada

 Reteta umplutura de marmelada Ingrediente: marmeladă esenţă de portocale dulceaţă de zmeură sau de căpşune   Mod de preparare: Incălzeşti puţin marmelada, o amesteci bine şi dacă este prea legată adaugi puţin sirop de zahăr. Dacă vrei, poţi adăuga câteva linguriţe de dulceaţă de zmeură sau de căpşune sau câteva picături de esenţă de portocale. […]

Napi cu scoici sau cu midii si bureti

Napi cu scoici sau cu midii si bureti

 Napi cu scoici sau cu midii si bureti Ingrediente: 800 g napi 300 g bureţi sau ciuperci 25 midii sau scoici 150 g ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 250 g roşii 1 1/2 lingură făină usturoi   Mod de preparare: Napii se curăţă, se taie felii groase, se dau […]

Pate de ficat de pui cu crostini

Pateu cald din rinichi si carne de porc

 Pateu cald din rinichi si carne de porc Ingrediente: 180 g rinichi 180 g pulpă porc 200 g ceapă 1 ou 1 legatura pătrunjel verde 150 g vin alb piper sare joitaj   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie ceapa. Separat se taie carnea şi rinichii. Se inabusesc in ulei carnea apoi rinichii […]

Sufleu de vinete cu cascaval

Sufleu de vinete cu cascaval Ingrediente: 5 vinete 1 ceapă 1/2 lingură unt topit sau 3 lin­guri uni proaspăt 1 lingură făina 2-3 linguri caşcaval sau parmezan ras 2 ouă lapte sare piper Mod de preparare: Sufleu de vinete cu cascaval: Alegem vinete egale, le spălăm şi le potrivim forma, retezîndu-le puţin vîrful şi coada. […]

Plachie de vinete

Plachie de vinete – Reteta usor de preparat

Plachie de vinete – Reteta usor de preparat din: vinete, faina, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 4 vinete 2-3 linguri făină 100 g ulei 2 cepe 1 căpăţină usturoi 4 roşii 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălăm şi tăiem vinetele în felii ro­tunde. Le sărăm şi le […]