Rinichi de vita inabusiti

Rinichi cu garnitura de sparanghel

 Rinichi cu garnitura de sparanghel Ingrediente: 800 g rinichi 400 g cartofi sare ulei pentru prăjit 6 frigărui 300 g spa­ranghel 30 g unt   Mod de preparare: Rinichii se curăţă, se spală, apoi se taie bucăţi şi se înfig în frigărui. Se sărează şi se pun pe grătarul încins. Se garnisesc cu vîrfuri de […]

Tuslama regala II

Uger cu masline

 Uger cu masline Ingrediente: 800 g uger de vacă zarzavat de supă 2 cepe 200 g măsline 60 g făină 2 linguri de bulion pastă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Ugerul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Separat se că­leşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate şi […]

Ciorba de pasare cu taitei de casa

Ciorba de pasare cu taitei de casa Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe […]

Barbuni la cuptor cu sos de rosii cu lapti

Barbuni la cuptor cu sos de rosii cu lapti din: barbuni, vin rosu, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, unt, rosii, cimbru, cartofi noi, faina, lapti de peste, zahar.   Ingrediente: 1,100 kg barbuni 1 pahar vin roşu 4 căţei de usturoi 1 ceapă sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 100g […]

Legume umplute pe pat de varza

Legume umplute

 Legume umplute Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei 2 roşii 800 g carne tocată 1 ceaşcă de orez 2 linguri bulion 1 ou 1 ceapă foi de dafin smântână condiment sare piper ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert în 3 ceşti de apă. Ceapa o cureţi, o tai […]

retete

Creier in aspic cu garnitura de salata ruseasca

 Creier in aspic cu garnitura de salata ruseasca Ingrediente: 600 g creier de vacă 300 g cartofi 200 g mazăre 130 g morcovi 150 g ulei 2 gălbenuşuri 1 lingură muştar zeamă de lămîie sare piper 300 g aspic 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se ţine în apă rece circa 25 […]

Inima la tigaie cu sote de legume si salata

Inima la tigaie cu sote de legume si salata

 Inima la tigaie cu sote de legume si salata Ingrediente: 1 kg inimă de vită sau porc 2 linguri de făină sare piper ulei pentru prăjit 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) sa­lată 30 g unt puţin ulei   Mod de preparare: Inima se curăţă, se spală şi se usucă cu un […]

Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine din: faina, zahar, oua, bicarbonat, smantana, nuci, zahar pudra, zahar vanilat, esenta de rom.   Ingrediente foaie: 300g făină 120g zahăr 2 ouă 1 linguriţă bicar­bonat Ingrediente crema: 250ml smantană 750g nuci măcinate 250g zahăr pudră 50g zahăr vanilat 5ml esenta de rom   Mod de preparare: Pentru foi, se […]

Praz cu ficat de miel cu garnitura de pilaf

 Praz cu ficat de miel cu garnitura de pilaf Ingrediente: 600 g praz 300 g ficat de miel 1 /2 pahar vin sare piper 200 g roşii 300 g orez 150 g unt 60 g stafide 1/21 supă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, apoi se sotează în […]

Crema de gris cu stafide

Reteta zilei: Desert cu avocado, mango si capsuni

Desert cu avocado, mango si capsuni din: avocado, limeta, lapte de cocos, mango, capsuni. Poate te intereseaza si: Desert cu fructe Desert cu pepene si frisca Desert cu pere si cereale Desert cu lapte si banane Desert cu mar si mascarpone   Ingrediente: 1 avocado, înjumătățit, decojit și fără sâmburi 1 limeta, stoarsa ½ ceasca lapte […]

Aperitiv din macrou afumat

Aperitiv din macrou afumat Ingrediente: 2 bucăţi macrou afumat 3 cepe date pe răzătoarea mică 6 mere date pe răzătoarea mică sare piper 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Aperitiv din macrou afumat: Cu un cuţit mărunţeşti macroul, înlături oasele mai mari care nu s-au topit la afumare şi apoi îl amesteci cu ceapa, […]

Gogosi cu orez brun

Gogosi cu dovleac

 Gogosi cu dovleac Ingrediente: 300 g dovleac 1 pahar cu apă 250 g făină 4 ouă, ulei sare 2 pahare vin roşu dulce coajă rasă de portocală sau de lămâie   Mod de preparare: Fierbi feliile de dovleac în apa puţin sărată. După ce miezul s-a înmuiat, scoţi feliile, le usuci într-un şervet şi le […]

Taitei cu hamsii afumate

Taitei cu hamsii afumate

 Taitei cu hamsii afumate Ingrediente: 2-3 caserole cu hamsii afumate o pungă de tăieţei pastă picantă de tomate verdeaţă tocată condimente după gust 1 lingură ulei   Mod de preparare: Taitei cu hamsii afumate: Pui la fiert tăieţeii în apă cu sare şi când sunt gata îi scurgi, îi clăteşti cu apă rece. Ungi cu […]

Orez cu maioneza

Orez cu maioneza

 Orez cu maioneza Pui la fiert 200 g orez în apă cu sare şi condiment tip Vegeta. După ce a fiert, îl laşi să se răcească, apoi adaugi maioneza din pufuleţi şi o ceapă tă­iată mărunt. Cu această compoziţie poţi umple ardei sau gogoşari cruzi.               Poftă bună!

Budinca dulce de dovleac

Budinca de dovleac

 Budinca de dovleac Ingrediente: 150 g dovleac 200 g orez 150 g mere 300 ml lapte 4 ouă 1 lingură margarină 3/2 linguriţă scorţişoară zahăr 2 linguri pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui să fiarbă în apă. Nu-I laşi să fiarbă complet, ci numai pe jumătate. […]

Chec aperitiv cu branza de oaie

Chec cu sunca si masline

 Chec cu sunca si masline Ingrediente: 8 ouă 50 g făină 1 praf de copt 4 linguri apă minerală 200 g şuncă afumată 200 g urdă sau brânză de vaci 150 g măsline negre fără sâmburi şi 150 g măs­line verzi fără sâmburi   Mod de preparare: Baţi ouăle spumă, apoi adaugi pe rând, amestecând […]

Drob de cartofi

Drob de cartofi

Drob de cartofi din: oua, zahar, ulei, lapte acru, gris, faina alba, malai grisat, pesmet, praf de copt stins cu lamaie.   Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 7 lin­guri ulei 1 l lapte acru (sau iaurt) 1 cană griş 1 cană făină albă 1 cană mălai grişat pesmet 1 praf de copt stins cu […]

Tocana de ceapa cu mamaliguta

Tocana de ceapa cu mamaliguta Ingrediente: 1/2 kg ceapă 2-3 ardei graşi sau gogoşari 2-3 roşii sau 1-2 linguri suc de roşii 1-2 căţei de usturoi 200 g mălai 1 foaie de dafin 100 ml ulei boia dulce sare piper cimbru oţet   Mod de preparare: Tocana de ceapa cu mamaliguta: Cureţi ceapa, o tai […]

Pilaf cu peşte

Pilaf cu peste si masline

 Pilaf cu peste si masline Ingrediente: 1,5 kg peşte 500 g orez 300 ml ulei 3-4 cepe 200 g măsline sare şi piper boabe   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi şi îl prăjeşti puţin în ulei. Tai mărunt ceapa, o căleşti cu orezul, apoi stingi cu 2 l de apă fierbinte, potriveşti de […]

Sarmale cu vinete coapte

Sarmale cu vinete coapte

 Sarmale cu vinete coapte Ingrediente: 1 kg vinete coapte (din congelator) 1 ceaşcă orez 1 ceapă mai mare 1 varză mică acră sare piper pătrunjel tocat (după gust) ulei bulion   Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt ceapa şi o pui la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi orezul ales şi spălat şi-l […]

Piure de ghimbir

Piure de mere cu frisca

 Piure de mere cu frisca Ingrediente: 6 mere mari 5 lingun apă 5 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară (să nu pui mai multă scorţi­şoară, căci merele capătă un gust amar) 1 plic de frişcă de 50 g lapte   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri […]

Mancare de castraveti murati cu cartofi si jumari

Mancare de cartofi cu orez si masline

Mancare de cartofi cu orez si masline din: cartofi, praz, orez, masline, piper, bulion, condiment, verdeata, ulei.   Ingrediente: 1 kg de cartofi 2-3 cepe sau 2-3 fire de praz 100 g orez 100-200 g măsline un praf de piper 4- 5 linguri bulion condiment după gust verdeaţă ulei   Mod de preparare: Tai cartofii […]

Lin gatit

Lin gatit

Lin gatit din: lin, unt, ceapa, ardei gras, bulion, vin, morcovi, cartofi, marar, lamaie, faina, sare, piper. Ingrediente: l kg lin 100g unt 2 cepe 2 ardei graşi (roşu, verde) 2 linguri bulion 250 ml vin alb sec 4 morcovi 500g cartofi 1legatura mărar lămâie lingură făină sare piper   Mod de preparare: curăţă peştele […]

Bors de praz cu orez

Bors de praz cu orez Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Bors de praz cu orez: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, […]

Sufleu de dovleac

Sufleu de dovleac

Sufleu de dovleac din: dovleac, oua, zahar, pudra, unt, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: 1 kg dovleac 4 ouă 100 g zahăr pudră 100 g unt 250 ml lapte fiert 4 linguri rase de făină coaja rasă de la o lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi […]

Chiftele din branzeturi

Chiftele de dovleac

Chiftele de dovleac din: miez de dovleac, ceapa, usturoi, seminte de dovleac, branza telemea, galbenusuri, pesmet, ulei, patrunjel, sare, piper, iaurt, praz. Ingrediente: 600 g miez de dovleac 2 cepe 1-2 căţei de usturoi 2 linguri seminţe de dovleac (fără coajă) 75 g brânză telemea 2 gălbenuşuri 2 linguri pesmet 3 linguri ulei 1 legătură […]

Sarmale cu fasole alba

Sarmale cu miez de floarea-soarelui

 Sarmale cu miez de floarea-soarelui Ingrediente: 300 g miez de floarea-soarelui curăţat 200 g orez 200 g ceapă 150 ml ulei 200 g morcovi 50 g bulion 500 g roşii cimbru sare piper 1 varză   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui să se călească în ulei. Adaugi orezul şi […]

Peste cu ciuperci

Peste cu ciuperci Ingrediente: 1 kg peşte (crap sau macrou) 750 g ciuperci (din conservă sau de la congela­tor) 1 ceapă 3 roşii 100 ml ulei 1 lămâie 1 pahar vin sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Peste cu ciuperci: Speli peştele, îl tai în bucăţi potrivite şi-l presari cu puţină sare şi […]

Varza calita cu mere

Varza calita cu bulion si taitei

 Varza calita cu bulion si taitei Ingrediente: 1 kg varză 1 ceapă 500 g tăieţei laţi de post 200 ml suc de roşii piper zahăr sare ulei   Mod de preparare: Cureţi varza de primele frunze, o răzăleşti pe răzătoarea mare, presari sare şi o laşi circa 30 de minute. După aceea o căleşti în […]

Clătite pane cu pui si mazare verde

Clatinele

Clatinele Ingrediente: 1/2 kg făină 50 g drojdie sare 700 ml apă 500 g gem de mere 100 g zahăr pudră 300 ml ulei   Mod de preparare: Dizolvi droj­dia în puţină apă caldă, o adaugi apoi peste făină, pui şi puţină sare şi începi să frămânţi aluatul, adăugând treptat apa călduţă. După ce l-ai […]

Rosii umplute cu peste si sos de faina

Rosii umplute cu peste si sos de faina

 Rosii umplute cu peste si sos de faina Ingrediente: 500 g roşii 1 con­servă de 150 g de peşte în ulei 50 g usturoi pisat 1 lingură făină ulei sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai din fiecare roşie câte un căpăcel şi cu o linguriţă scoţi miezul. Le ţii apoi câteva minute […]

Bors de fazan

Bors de fazan din: fazan, telina, ceapa, cimbru, piper, sare, apa, bureti, marar, smantana. Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2 borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantana   Mod de preparare Bors de fazan: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin […]