retete

Aperitiv din branza dulce si maioneza

 Aperitiv din branza dulce si maioneza Ingrediente: 250 g brânză dulce de vacă 3 ouă 150 ml ulei puţină sare ceapă verde (sau ceapă şi mărar) zeama de la 1/2 lămâie.   Mod de preparare: Pui cele 2 gălbenuşuri fierte într-un castron şi mai adaugi un gălbenuş crud, le freci bine şi adaugi ulei, puţin […]

Placinta cu dovleac si branza

Placinta cu dovleac si nuca

 Placinta cu dovleac si nuca Ingrediente: 1 pachet margarină 12-15 linguri de apă fierbinte 2,5 căni cu făină Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg dovleac zahăr după gust 200 g miez de nucă 1 lingură margarină şi facultativ 1-2 linguri cu cacao   Mod preparare foaie: Amesteci bine margarina cu apa şi făină, frămânţi […]

Cartofi incinsi

Cartofi incinsi

 Cartofi incinsi Cureţi 1 kg cartofi, îi cureţi şi îi fierbi întregi. Ii laşi să se  răcească, apoi îi tai felii mai mari. Incingi ulei, pui feliile de cartofi, îi presari cu condi­mente şi piper şi îi căleşti 10-15 minute, adăugând 2-3 linguri apă din când în când. După ce s-au rumenit, îi presari cu […]

Supa de fazan

Supa de fazan din: fazan, costita, cimbru, ceapa, patrunjel, ulei, supa, apa, vin rosu, faina, smantana, piper. Ingrediente: 1 kg fazan 120 g costiţă cimbru 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 80 g ulei 3/4 l supă 11/2 l apă 1/2 pahar vin roşu 30 g făină 3 linguri smantană piper   Mod de preparare: Supa […]

Crochete cu zarzavat

Crochete cu zarzavat

Crochete cu zarzavat Ingrediente: 250 g fasole verde 250 g mazăre verde 2-3 dovlecei 2-3 morcovi 1/2 lingură unt 2 linguri făină 1/2 pahar lapte 1 lingură caşcaval sau brînză 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit 10 linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Fierbem cu puţină sare fasolea, mază­rea, dovleceii, morcovii, strecurăm şi […]

Piure de telina si cartofi

Piure de telina

 Piure de telina Tai în sferturi 6 ţeline mijlocii şi le fierbi în apă cu sare. După 10-15 minute de când au început să fiarbă, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi de coajă, laşi să fiarbă bine, apoi scurgi de zeamă. Treci totul prin sită ori prin maşina de tocat şi baţi bine cu ulei piureul obţinut […]

Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov Ingrediente: 1 cană (îndesată) de morcov trecut prin răzătoarea cu ochiuri mici 1 cană borş cană de ulei 1 sticluţă de esenţă de rom sau vanilie 1 cană zahăr tos 1 lin­guriţă de bicar­bonat stins cu oţet 2 căni de făină 1/2 bor­can cu dul­ceaţă 100 g miez de nucă   Mod […]

Galuste din carne de pui

Galuste din carne de pui

 Galuste din carne de pui Ingrediente: 300 g carne de pui 2 ouă 3 linguri griş 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, apoi o laşi la răcit. O dai prin maşina de tocat şi o amesteci cu ouăle, grisul şi pătrunjelul tocat. Intr-o oală pui apă […]

Ardei umpluţi cu carne de vita tocata

Ardei umpluti cu cartofi

 Ardei umpluti cu cartofi Ingrediente: 8 ardei potriviţi 1/2 kg cartofi 5 cepe potrivite 2 linguri bulion 100 ml ulei sare piper condiment tip pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. Cât fierb cartofii, speli, cureţi ardeii şi îi laşi să se scurgă. Cureţi de […]

Muraturi prajite

Muraturi prajite

Muraturi prajite din: gogonele, gogoari, castraveti, varza murata, ardei iute, conopida, pasta de rosii, ulei si usturoi. Ingrediente: 1 gogonea rozalie (mai coaptă) 1 gogoşar 1 castravete 1-2 foi de varză murată 1 ardei iute 1 bucheţel de conopidă 1 ceaşcă ulei 1/2 lingurţă de pastă de roşii 1-2 căţei de usturoi   Cum procedezi: […]

Drob de morcovi

Drob de morcovi

 Drob de morcovi Ingrediente: 2 cani de orez fiert 2 căni de morcovi daţi pe răzătoarea mică 1 cană de pesmet 2 cepe mari şi 1 ardei tăiate mărunt 3 lin­guri de ulei 1 şi 1/2 cană de apă caldă 1/2 linguriţă de sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de cimbru uscat pătrunjel   […]

Cum se prepara sos de ciuperc

Ciuperci cu sos de lamaie

 Ciuperci cu sos de lamaie Ingrediente: 2 kg ciuperci proaspete 200 ml ulei 50 ml vin 500 g ceapă 1 legătură verdeaţă piper sare sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi ceapa, tai ciupercile lamele şi ceapa mărunt, după care le prăjeşti împreună. Torni din când în când câte puţină apă şi […]

Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre

Ciuperci cu fasole verde si taitei

Ciuperci cu fasole verde si taitei Ingrediente: 1 mână fasole verde de la congelator sau din conservă 250 g tăieţei de post 300 g ciuperci 1 lingură margarină 1 lingură ulei 1-2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 ardei iute potrivit tocat 1 legătură pătrunjel coriandru   Mod de preparare: Ciuperci cu fasole verde si taitei: […]

Salau umplut cu visine

Salau umplut cu visine Ingrediente: 1şalău mai mare 100 ml ulei 1 lămâie 1linguriţă scorţişoară 200g vişine proaspete sau uscate 2 cepe 1 legatura pătrunjel 200g mig­dale sau nuci pisate 100 ml lapte 100 g sâmburi întregi de nuci sau de migdale 100 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Salau umplut cu […]

Sitar la Cuptor cu Ierburi Aromatice

Sitar la Cuptor cu Ierburi Aromatice – Sitarul, o pasăre de câmp cu un gust delicat, este o alegere excelentă pentru o masă specială. Prepararea sitarilor la cuptor cu ierburi aromatice este o rețetă care evidențiază aromele naturale ale cărnii. Această rețetă nu doar că îmbină tradiția culinară cu ingrediente proaspete, dar oferă și o […]

Cartofi fierti cu usturoi

Cartofi fierti cu sfecla si ceapa

 Cartofi fierti cu sfecla si ceapa Ingrediente: 5 cartofi 1-2 sfecle roşii 1 ceapă 50 ml ulei 2-3 linguri oţet pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi sfecla în coajă, dar separat. Sfecla o poţi coace în cuptor, dacă-ţi place mai mult aşa. între timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o […]

Varza cu soia si nuci

Varza cu soia si nuci Ingrediente: 1 varză murată 200 g soia granule 1 cană nuci 2 cepe 1 gogoşar sau ardei 4-5 linguri bulion 300 g orez ulei condiment tip   Mod de preparare: Varza cu soia si nuci: Tai fideluţă o varză murată, o storci şi o căleşti în ulei cu 2 cepe […]

Snitel parizian

Snitele de potarnichi cu garnitura de legume fierte date in unt si cartofi chips

 Snitele de potarnichi cu garnitura de legume fierte date in unt si cartofi chips Ingrediente: 2 potarnichii 300 g mazăre 300 g morcovi 300g conopidă 300 g fasole fidea 400 g cartofi 150 g unt 250 g ulei 3 oua sare piper 1 lingură făină 1/2 lămaie   Mod de preparare: Se prepară potarnichile, se […]

Varza acra cu masline

Varza acra cu masline

 Varza acra cu masline Ingrediente: 1 varză acră (cât doreşti de mare) ulei 150 g măsline 1 linguriţă boia de ardei 1 ceapă mare   Mod de preparare: Toci varza fideluţă. Ceapa o tai mărunt, o căleşti, apoi adaugi varza şi laşi să fiarbă înăbuşit. Măslinele le opăreşti timp de 10 minute în apă. Când […]

Clatite cu spanac si branza

Clatite umplute cu doua feluri de fasole batuta

 Clatite umplute cu doua feluri de fasole batuta Ingrediente: Pentru clătite: 1 cană făină 2 căni apă 1 ceaşcă ulei un praf de sare Pentru umplutura 1: 200 g fasole boabe 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă sare piper 1 lămâie ulei Pentru umplutura 2: 200 g fasole boabe 1 ţelină 2 ardei 1 […]

Vinete cu branza in aluat de clatite

Vinete cu branza in aluat de clatite Ingrediente: 1 kg vinete 200 g brânză telemea rasă 2 gălbenuşuri 1 ou 100 g făină 150 ml lapte (sau sifon) 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Vinete cu branza in aluat de clatite: Cureţi vinetele, le opăreşti şi le laşi să se scurgă. Prepari […]

Rulada de cartofi cu ghebe

Rulada de cartofi si fasole

 Rulada de cartofi si fasole Cureţi 2 mor­covi şi o mână de fasole păstăi şi le pui la fiert. Separat, fierbi în coajă 1 kg de cartofi, îi cureţi şi îi fărâmi, apoi îi amesteci cu puţină margarină şi sare (după gust) astfel încât să obţii un piure mai tare. Intinzi apoi piureul în foaie […]

Mazare batuta cu snitel de soia

Mazare batuta cu snitel de soia

 Mazare batuta cu snitel de soia Ingrediente: 1 pungă şniţele de soia o cutie cu mazăre boabe 1 cană ulei felii de franzelă sifon 1 foaie dafin piper sare 1 roşie   Mod de preparare: Mazărea o fierbi în apă cu sare şi foaia de dafin, iar separat fierbi şniţelele în apă cu sare. Când […]

Chec cu morcov, mar si stafide

Chec cu morcov, mar si stafide

Chec cu morcov, mar si stafide Ingrediente: 1 ceaşcă morcov dat pe răzătoarea mare 1 ceaşcă măr dat pe răzătoarea mare 1 ceaşcă zahăr 3 ceşti fiănă 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă stafide 1 linguriţa bicarbonat 3/2 ceaşcă suc de portocale 1 linguriţă paf de copt 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă coajă rasă de portocală […]

Ciulama de cartofi

Ciulama de burta cu garnitura de mamaliguta

Ciulama de burta cu garnitura de mamaliguta din: burta, unt, ceapa, morcovi, faina, sare, piper, lapte si malai. Ingrediente: 800 g muchie de burtă 100 g unt 1 ceapă 2 morcovi 200 g făină sare piper 1/2 pahar de lapte 300 g mălai   Mod de preparare: Burta se freacă cu mălai, se spală in […]

Sarmale cu stafide

Sarmale cu stafide Ingrediente: 100 g stafide 200 g orez 200 ml ulei 150 g ceapa 100 g bulion 250 g morcovi 500 g rosii 2 legaturi verdeata sare piper   Mod de preparare: Cureti ceapa, o tai pestisori si o pui la calit in ulei. Pui orezul ales si spalat, morcovul ras, stafidele, sare, […]

Retete de post

Salata picanta de post

 Salata picanta de post Ingrediente: 2 ţeline 2 morcovi 1 ceapă roşie 2 gogoşari din oţet zeama de la o lămâie 1 linguriţă hrean răzălit ulei muştar 100 g măsline piper sare frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Salata picanta de post: Cureţi ceapa, ţelina şi morcovii, apoi le dai pe răzătoarea mică. Tai […]