Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide

Placinta (clafoutis) cu zmeura

Placinta (clafoutis) cu zmeura Ingrediente: 3 ouă întregi 125 g de smântână degresată 30 g de fructoză + puţină fructoză pentru forma de copt 4 cl de rachiu de zmeură (din rom, coniac sau 1/2 linguriţă de extract natural de vanilie) 300 g de zmeură ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de […]

Mancare spaniola de legume

Mancare de legume si carne de vitel

 Mancare de legume si carne de vitel Ingrediente: 500 g carne de viţel 3 cepe 4 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină 300 g fasole verde 4 cartofi 1 conopidă mică 100 g unt 1 lingură făină 1 cană lapte sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la […]

Pui in aluat cu vin

Gaina in aluat cu garnitura de legume

Gaina in aluat cu garnitura de legume Ingrediente: 1,400 kg (pui) găină 200 g piept afumat 300 g manătărci sare piper 1 ceapa sos englezesc Worcester 1/4 lingură bulion 1 legătură pătrunjel 150 g foitaj sau aluat fraged 1 lingură făină   Mod de preparare: Găina se taie în 12 bucăţi egale, se curăţă de […]

Ciulama de pui

Ciulama de carne de gaina cu garnitura de mamaliguta

Ciulama de carne de gaina cu garnitura de mamaliguta Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 200 g zarzavat de supă 2 cepe 200 g unt sau ulei sare piper boabe 300 g mălai 3-6 linguri de făina puţin lapte   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la […]

Supa din carne de gaina cu bureti

Supa din carne de gaina cu bureti Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 400 g bureţi 1 lingură de făină 60 g unt sare piper 3 linguri de smantană 1 ceapă 2 legături de mărar 2 ouă 1 os de porc 3 l apă   Mod de preparare: Supa din carne de gaina cu bureti: […]

Sarmalute de peste cu cimbru 

Sarmale cu pastrav

 Sarmale cu pastrav Ingrediente: 1 kg peşte 1 ceşcuţă cu orez 1/2 kg ceapă 3-4 morcovi cimbru bulion 1 varză murată     Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei pui să se prăjească peştele pe o parte şi pe alta ca să-i poţi curăţa pielea. Apoi îl cureţi de oase şi treci prin maşina […]

Legume cu orez la cuptor

Legume cu orez la cuptor Ingrediente: 1 conopidă mică 200 g fasole verde 3-4 morcovi 2 gulii 1 cană orez 100 g unt sau margarină 300 g smântână sare câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Legume cu orez la cuptor: Cureţi conopida, fasolea verde, morcovii şi guliile şi le pui la fiert separat […]

Biscuiti cu cacao

Biscuiti cu cacao

Biscuiti cu cacao din: unt, zahar pudra, ou, faina, coaja de lamaie, cacao.   Ingrediente: 100 g unt 80 g zahăr pudră 1 ou 180 g făină 2 linguri coajă de lămâie 50 g cacao   Mod de preparare: Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi oul bătut bine, făina, cacaua şi coaja de lămâie. […]

Omleta cu branza si cartofi

Omleta cu branza si cartofi

 Omleta cu branza si cartofi Ingrediente: 1 cartof mai mare 2 ouă 2 linguri brânză rasă 1 lingură smân­tână ulei sare piper condimente   Mod de preparare: Omleta cu branza si cartofi: Cureţi cartoful, îl razi şi îl căleşti în 2 linguri ulei, apoi adaugi ouăle bătute cu brânză şi smântână. Potriveşti gustul de sare, […]

Spuma de fructe

Spuma de fructe Ingrediente: 1 pahar de zmeură 2 albuşuri 1/2 pahar de zahăr pudră   Mod de preparare: Speli bine zmeura, o laşi să se scurgă, apoi o zdrobeşti cu o lingură de lemn. Separat baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, bătând în conti­nuare până obţii o bezea pe care o torni peste fructele […]

Turtite de mălai cu cimbru si fasole

Turtite delicioase

Turtite delicioase Ingrediente: făină cât cuprinde 1 lingură de zahăr tos 1 linguriţă sare 1 cub de drojdie amestecată cu puţin lapte 1 ou 1 plic zahăr vanilat     Mod de preparare: Frămânţi din toate ingredientele o cocă potrivită pe care o laşi puţin să crească, întinzi aluatul, apoi tai turtiţele şi le prăjeşti […]

Mancare de bame cu verdeata

Mancare de bame cu pui

Mancare de bame cu pui Ingrediente: 500 g bame 1 pipet pui 2 linguri margarina 4 rosii 1 l bors 1 ceapa 1 legatura verdeata   Mod de preparare: Pui borsul la fiert, apoi speli bamele, le cureti de codite si adaugi in oala sa fiarba in bors. Le lasi cam 30-40 minute, apoi le […]

Gaina umpluta cu taitei

Gaina chaud-froid cu aspic cu garnitura de salata de sezon

Gaina chaud-froid cu aspic cu garnitura de salata de sezon Ingrediente: 1,500 kg carne de găină tînără 1 1/2 lingură făină 1 ceapă sare piper boabe Maggi 100 g frişca lichidă 80 g unt 6 foi gelatină 1-2 albuşuri pentru limpezit aspicul   Mod de preparare: Găina se curăţă, se spală şi se fierbe circa […]

retete

Clapon cu salata ruseasca si aspic

Clapon  cu salata ruseasca si aspic Ingrediente: 1 clapon de circa 1,400 kg 300 g ulei 2 oua 1/2 lămaie 1 linguriţă de muştar 2 cartofi 2 mere 2 ţeline 3 fileuri de anşoa 20 cozi raci 10 foi (30g) gelatină 1/2 pahar vin sare piper 1 ceapă 1 legăutră de pătrunjel 1 fir de […]

Pilaf cu mazăre

Pilaf cu cascaval

Pilaf cu cascaval Ingrediente: 1 ceasca orez (100 g) 1 ceapa 4 rosii 2-3 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 felie cascaval cimbru piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci, iar roşiile le opăreşti, le decojeşti şi le tai mărunt. Speli orezul şi îl pui să se rumenească în ulei. Separat căleşti […]

Tocana de masline cu verdeata

Masline cu carne de gaina

Masline cu carne de gaina Ingrediente: 1,200 kg came de găină 120 g ulei 2 linguri de bulion 200 g măsline sare 1/2 pahar de vin 1/2 lămaie Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează, se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas şi se fierbe. In grăsimea rămasă se căleşte […]

Civet din iepure de casa

Civet din iepure de casa Ingrediente: 1 iepure de casă 30-40 g sare 10 g piper 1 fir cimbru 1 foaie dafin 250 g ceapă 100 g ulei 25 g coniac 250 g unt sau margarina 200 g costiţă afumată 50 g făină 500 g vin roşu 50g morcovi 50 g păstamac 30 g pătrunjel […]

retete

Clapon cu ciuperci

 Clapon cu ciuperci Ingrediente: 1 clapon de 1,800—2 kg 12 roşii 1 morcov 1legătură de mărar 1 păstarnac 1 pătrunjel 1 ceapă 250 g ciuperci 3 ardei graşi 5 ouă 200 g orez 200 g ficat 114 lingură de făină 150 g unt 1 /2 păhărel de coniac 100 g smantană sare piper   Mod […]

retete

Clapon umplut cu garnitura de taitei cu ciuperci si sunca si cu mazare natur

 Clapon umplut cu garnitura de taitei cu ciuperci si sunca si cu mazare natur Ingrediente: 1clapon de circa 1,500 kg 250 g came de porc ficatul şi pipota de clapon 1 felie de franzelă 2 ouă 200 g tăiţei de casă 50 g şunca 50 g limbă afumată fiarta 100 g ciuperci 40 g parmezan […]

Iepure de casa

Iepure de casa

 Iepure de casa Ingrediente: 1 iepure 300 g orez sare boia de ardei 3 linguri smîntînă 300 g margarina 1 lingură făină 2 cepe 2 mere mici 100 g costiţă afumată   Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi egale. Se prăjeşte fiecare bucată şi se aşază în cratiţă. Separat se face sosul, se prăjesc […]

Mancare de conopida cu carne

Mancare de conopida cu piept de pui

 Mancare de conopida cu piept de pui Ingrediente: 1 piept de pui 1 conopidă 1 lin­guriţă făină 100 g bulion 2 roşii 1 legătură pătrun­jel ulei     Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi şi-l pui să fiarbă înăouşit în apă cu uleiul. Când carnea e bine fiartă, adaugi conopida spălată […]

Vinete cu orez

Reteta vinete umplute

 Reteta vinete umplute Ingrediente: 4-6 vinete mijlocii 2 ouă 50 g parmezan sau caşcaval ras 200 g carne tocată 3-4 bucăţele brânză topită tăiată cubuleţe caşcaval tăiat cubuleţe 1-2 căţei de usturoi tăiat mărunt miezul de la 2-3 felii de pâine cimbru piper sare pătrunjel verde tacat ulei pastă de roşii   Mod de preparare: […]

Chiftele cu orez si bucuioc

Chiftele de orez cu parmezan

Chiftele de orez cu parmezan din: orez, ou, parmezan, faina, patrunjel verde, sare, piper, pesmet, ulei.   Ingrediente: 250 g orez cu bobul rotund 1 ou 4- 5 linguri parmezan sau caşcaval ras 3-5 linguri de făină pătrunjel verde tocat sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Fierbi orezul să fie bine legat, pui […]

Piftie simpla de cocos

Piftie de curcan cu ciuperci

Piftie de curcan cu ciuperci Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci 3 ouă   Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se taie bucăţi şi se pune la fiert la foc domol cu […]

Supa din carne de gaina cu salata

Supa din carne de gaina cu salata

Supa din carne de gaina cu salata din: carne de gaina, salata verde, ceapa verde, praz, telina, mazare, sare, galbenusuri, lapte, patrunjel verde.   Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 2 salate verzi 12 fire ceapă verde 2 fire praz 1 ţelină mică 300 g mazăre verde boabe sare 2 gălbenuşuri 1/2 pahar lapte 1 […]

Ochiuri cu creveti

Ochiuri romanesti cu sos de vin

 Ochiuri romanesti cu sos de vin Ingrediente: 6 ouă 1 pahar de vin alb 1 linguriţă făină 1 linguriţă unt 1 pahar apă sare piper 1 linguriţă muştar sucul de la jumătate de lămâie   Mod de preparare: Pui untul într-un vas să se topească, adaugi făina şi stingi totul cu apă şi cu vin, […]

Peste cu kaizer la cuptor

Peste cu kaizer la cuptor Ingrediente: 2-3 peşti (de preferinţă şalău, cod) în funcţie de numărul mesenilor kaizer 1-2 linguriţe ulei muştar boia piper sare zeamă de lămâie sau mujdei de usturoi   Mod de preparare: Peste cu kaizer la cuptor: Pe o foaie de alu­miniu pui câteva picături de ulei, un strat de felioare […]

Clatite cu branza si ceapa rosie

Clatite cu branza si scortisoara

Clatite cu branza si scortisoara Faci clătitele în mod normal (cât mai subţiri dacă se poate). Amesteci brânză dulce de vaci bine scursă cu scorţişoară, umpli clătitele (eu le rulez asemeni sar­malelor, dar merg şi împăturite). Peste clătite pui cubuleţe de unt şi presari zahăr vanilat. Dai clătitele la cuptor pentru maximum 10 minute, cât […]

Rasol de gaina in sos de hrean

Clapon cu budinca de macaroane

Clapon cu budinca de macaroane Ingrediente: 1 clapon de circa 1,800 kg sare piper 200 g macaroane 2 linguri de făină 4 ouă 1 pahar lapte 200 g unt puţin pesmet 80 g şuncă sau limbă afumată fiartă 60 g caşcaval 1/4 lămaie 300 g mazăre   Mod de preparare: Claponul se fierbe circa 35 […]

Supa din carne de gaina cu sparanghel

Supa din carne de gaina cu sparanghel Ingrediente: 1,200 kg came pasăre 250 g sparanghel 1 salată verde 180 g frişcă dulce 60 g unt 1 lingură de făină 1 ceapă sare sos Maggi 2 gălbenuşuri 1 l supă 3 l apa   Mod de preparare: Supa din carne de gaina cu sparanghel: Se scoate […]