Cartofi pai la cuptor

Cartofi prajiti

Cartofi prajiti Ingrediente: 1 kg cartofi grăsime încinsă sare     Mod de preparare: Cartofi prajiti: Cartofii se prăjesc în unt sau în gră­sime încinsă. In unt putem prăji atît car­tofii cruzi, cît şi cei fierţi cu coajă şi apoi curăţaţi. Cartofii fierţi, curăţaţi de coajă, se sfărîmă însă la prăjit, pierzînd astfel forma. Grăsimea […]

retete

Pilaf de vrabii

Pilaf de vrabii Ingrediente: 25 vrăbii 50 g slănina 150 g unt sau untură 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Pilaf de vrabii: Curăţăm vrăbiile, le dăm sare şi piper, le învelim in slănină .şi le frigem în unt sau în untură, la cuptor sau pe plită, la […]

Sufleu de paine cu pui

Sufleu de paine cu pui Ingrediente: 1 piept de pui 8 felii de pâine 8 felii de caşcaval 3 roşii 3 ouă 4-5 linguri de lapte nucşoară 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Sufleu de paine cu pui: Dezosezi pieptul de pui, apoi îl tai bucăţi ca pentru […]

Mazăre cu carnati

Mazăre cu carnati

Mazăre cu carnati Ingrediente: 600 g mazăre curăţată 300 g cîniaţi uscaţi sau cabanos 400 g bureţi sare piper 1 ceapă 1 legătură mărar 120 g grăsime sau margarina 1 lingură făină 1/21 supă sau apă   Mod de preparare: Mazărea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară şi se pune intr-o cratiţă cu […]

retete

Cartofi şi ardei umpluţi

Cartofi şi ardei umpluţi Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 4 roşii decojite 4 arde graşi 200 g ciuperci 1 pahar smântana 100 g caşcaval ras 2 linguri unt 1 ceapă condimente piper boabe   Mod de preparare: Cureţi cartofii, apoi îi goleşti de miez. Speli ardeii şi roşiile, le goleşti de seminţe şi le […]

Vinete cu marule şi şuncă afumată

Vinete cu marule şi şuncă afumată

Vinete cu marule şi şuncă afumată Ingrediente: 800 g vinete 6 marule 150 g şuncă 100 g costiţă afumată 250 g unt 1 /2 l supă puţin zahăr 600 g roşii sare cimbru   Mod de preparare: Marulele se fierb timp de 2 minute în apă clocotită cu sare. Se stre­coară, se răcesc cu apă […]

Sufleu de vinele cu şuncă

Sufleu de vinele cu şuncă

Sufleu de vinele cu şuncă Ingrediente: 6 vinete potrivite sare 3 pahare lapte 250 g unt 120 g caşcaval 5 ouă 150 g şuncă 1 1/2 lingură făină 600 g roşii 6 căţei usturoi cimbru   Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie în lungime (cu un cuţit inoxidabil), se dă puţină sare […]

Orez cu legume si carnaciori

Pilaf cu ciuperci, şuncă şi limbă afumată cu garnitură de sos de roşii

Pilaf cu ciuperci, şuncă şi limbă afumată cu garnitură de sos de roşii Ingrediente: 400 g orez 100 g şuncă 80 g limbă fiartă afumată 100 g bureţi de pădure sare 200 g unt Maggi 1/21 supă 1 păhărel vin tămaios 600 g roşii 4fire ceapă verde 80 g parmezan     Mod de preparare: […]

Mancare de varza rosie cu stafide

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 150 g costiţă afumată 1 ceapă 3 mere 150 g grăsime sau unt sare zahăr 1linguriţă oţet   Mod de preparare: Varza se taie fideluţă, se dă sare, se lasă 1 oră, apoi se spală şi se stoarce bine. Costiţa se taie mărunt, […]

Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat

Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat

Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat Ingrediente: 400 g şuncă afumată 200 g peşte afumat 150 g grăsime sau ulei 400 g roşii 400-500 g fasole uscată boabe mari 5 căţei usturoi 1 foaie dafin sare 1 vîrf de cuţit muştar   Mod de preparare: Fasolea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară, […]

Varză creată cu carnaţi afumaţi

Varză creată cu carnaţi afumaţi

Varză creată cu carnaţi afumaţi din: varza, carnati afumati, faina, sare, costita, rosii, oua, grasime, vin, cimbru. Ingrediente: 1,200 kg varză 600 g carnaţi afumaţi 1/2 lingură făină sare 120 g cos­tiţă afumată 500 g roşii 2 ouă 100 g grăsime 1/2 pahar vin cimbru   Mod de preparare: Foile de varză se opăresc şi […]

Serbet de ciocolata

Serbet de ciocolata

Serbet de ciocolata din: zahar, apa, ciocolata, vanilie.   Ingrediente: 1,250 kg zahăr 4 pahare apa 3 batoane ciocolată sau 50 g cacao vanilie   Mod de preparare: Se pun în tingirea de dulceaţă să se moaie zahărul cu patru pahare de apă. Se lasă pe marginea maşinii până se topeşte tot zahărul. Se fierbe […]

Napi gratinaţi cu şuncă

Napi gratinaţi cu şuncă

Napi gratinaţi cu şuncă Ingrediente: 800 g napi 150 g unt 3  pahar lapte 3 linguri smantană 100 g caşcaval 3/5 lingură făină     Mod de preparare: Napii se curăţă, se taie felii groase şi se fierb timp de 8 minute în puţină apă cu sare şi 30 g unt. Separat se face un […]

Sitari fripti

Sitari fripti din: sitari, slanina, untura, cruton, patrunjel, sare, piper, maruntaie, ceapa, unt, faina, zeama de carne. Ingrediente: 5 sitari 50 g slănină 1 lingură untură 1 cruton mare 1 legătură pătrunjel sare piper 6 crutoane cu intestine măruntaie de sitar : ficat, inimă, pipotă 1 ceapă putin unt 1 linguriţă faină 2 lin­guri zeamă […]

Prepelite la tava cu vin

Rasol de prepelite

Rasol de prepelite Ingrediente: 5 prepeliţe apă mujdei de usturoi (o căpătană) sare Mod de preparare: Fierbem prepeliţele în apă cu puţină sare. Apoi le servim ca rasol, cu mujdei de usturoi.   Pofta buna!

Rizoto cu carne de potarniche

Pilaf de potarnichi (rizoto de vanat)

Pilaf de potarnichi  Ingrediente: 3 potîrnichi 15 ciuperci 250 g orez 150-250 g unt 5 linguriţe bulion de roşii 1 pahar zeamă de carne 5 roşii 1 ceapă 10 linguri caşcaval ras (sau parmezan) sare piper Mod de preparare: Prăjim jumătăţile de potîrniche, le lă­săm să se răcorească puţin, scoatem car­nea de pe oase şi […]

Prepelite la cuptor cu vin roze

Prepelite inabusite

Prepelite inabusite Ingrediente: 2 prepeliţe 125 g unt 50 g slănină foi de vită ceapă 1/2 pahar de vin 1 foaie de dafin 3 roşii 1 lingură coniac sare piper Mod de preparare: Curăţăm prepeliţele, le prăjim. Le dăm sare şi piper. Le învelim în frunză de viţă şi în slănină, ca pe prepeliţele fripte, […]

Rizoto cu carne de potarniche

Potarnichi fripte

Potarnichi fripte Ingrediente: 3 potîrnichi 50 g slănină 50 g unt apă sare pi­per 5 linguri smintîna Mod de preparare: Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de intes­tine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le învelim în slă­nină, le legăm. Apoi le sărăm pe di­năuntru şi le frigem cu 15-20 minute înainte de […]

Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere

Prepelite fripte

Prepelite fripte din: prepelite, slanina, foi de vita, untura, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 2 prepelite 50 g slănină foi de vită 1 lingură untură 6 crutoane sare piper     Mod de preparare: Curăţăm şi pirlim iute prepeliţele. Le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm sare şi piper. Invelim prepeliţa într-o foaie de […]

Rasol de prepelita

Potarnichi la frigare (varianta)

Potarnichi la frigare Ingrediente: 3 potîrnichi 1 lămîie 50 g slănină unt pentru uns hirtia sare Mod de preparare: Curăţăm potîrnichile, le acoperim piep­tul cu felii de lămîie fără coajă şi fără sîmburi, punînd deasupra felii de slă­nină. Apoi le învelim în hîrtie unsă cu unt şi le frigem la jar într-o frigare de lemn. […]

Tajine de porumbei si curmale

Porumbei cu ciuperci

Porumbei cu ciuperci Ingrediente: 3 porumbei 100 g unt 1 ceapă 1 linguriţă coniac 1/2 lămîie puţină zeamă de carne 300 g ciuperci pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Curăţăm porumbeii, îi pîrlim., îi tăiem în patru. îi punem într-o cratiţa cu puţin unt şi cu ceapă tocată şi îi prăjim, ames­tecînd. Turnăm coniac […]

Vinete cu ardei si rosii

Mancare de vinete cu ardei grasi

Mancare de vinete cu ardei grasi Ingrediente: 3-4 vinete 1 kg roşii 6 ardei graşi 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrun­jel 2-3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii de 1 cm grosime pe care le pui în apă care clocoteşte şi le ţii 5 […]

Şnitel cu garnitura de cartofi

Şniţel vienez din carne de porc cu garnitură din piure de cartofi

Şniţel vienez din carne de porc cu garnitură din piure de cartofi Ingrediente: 800 g carne de porc 2 linguri făină 3 ouă sare piper 200 g ulei 500 g cartofi 1/2 pahar lapte 40 g unt pesmet   Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul, se sărează. Se dau apoi […]

Tocana din carne miel cu smantana

Tocană moldovenească din carne de porc cu garnitură de mămăliguţă

Tocană moldovenească din carne de porc cu garnitură de mămăliguţă Ingrediente: 1,200 kg carne de porc (spată, piept, gît) 300 g ceapă 5 căţei de usturoi sare boia 3 ardei graşi 300 g roşii 1 pahar vin 300 g mălai 60 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează în ulei […]

Cum se prepara Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Fasole boabe cu ciolan crud

Fasole boabe cu ciolan crud Ingrediente: 1,500 kg ciolan sau carne de porc 1 lingură bulion pastă 3-4 foi dafin 3 cepe sare piper boia iute cimbru 500 fasole boabe 200 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte in grăsime. Se scoate şi în grăsimea rămasă se rumeneşte puţin […]

Gutui coapte cu stafide

Pasta de gutui

Pasta de gutui din: gutui, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg de gutui fierte 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie       Mod de preparare: Pasta de gutui: Se spală gutuile, de preferinţă mici, se taie în patru, se scoate căsuţa cu sâmburi şi se pun să fiarbă în apă cât […]

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Varză acră cu ciolan crud de porc

Varză acră cu ciolan crud de porc Ingrediente: 1,500 kg ciolan de porc 3 cepe 2 linguri bulion pastă sare piper boabe boia iute cimbru 2,500 kg varză acra 200 g untură ,ulei 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se prăjeşte în grăsime. Se scoate şi în grăsimea […]

Paine cu salvie proaspata si ceapa

Paine cu cartofi

Paine cu cartofi Ingrediente: 1 kg făină 400 g cartofi fierţi 50 g drojdie 2 linguriţe rase de sare 3 linguriţe zahăr 5- 6 dl apă caldă     Mod de preparare: Se fierb cartofii. Se curăţă de coaja înainte de a se răci de tot şi se trec prin maşina de carne sau prin […]

Anghemacht cu carne de vită cu garnitură de cartofi natur

Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur

Şniţel natur din carne de porc cu garnitură de cartofi natur din: carne de porc, faina, ulei, sare, piper, cartofi si unt. Ingrediente: 800 g carne de porc 2 linguri de făină 180 g ulei sare piper 500 g cartofi 30 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie felii, se platează cu ciocanul […]