Ficat de gasca la gratar

Ficat de gasca la gratar

Ficat de gasca la gratar Ingrediente: 500 g ficat 1/2 lingură untură de gîscă sare piper Garnituri: 700 g cartofi 100 g untură Mod de preparare: Curăţăm ficatul, scoatem pieliţele, îl tăiem în lung (orizontal), în felii groase de un deget, şi îl frigem ca pe biftec. Ungem grătarul cu grăsime, abundent. Presărăm ficatul cu […]

Gasca fripta

Gasca fripta din: gasca, untura, garnitura de cartofi, sare, piper.   Ingrediente: 1 gîscă tînără 1/2 lingură untură garnitură de cartofi (700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă) sare piper   Mod de preparare: Gasca fripta: Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o aşezăm în­tr-un vas de […]

Rata la frigare

Rata la frigare – Gătită la grătar sau în cuptor, rața devine fragedă și suculentă, iar aromele condimentelor și ale sosurilor sunt amplificate. Această rețetă vă va ghida pas cu pas pentru a pregăti frigările de rață perfecte, care vor impresiona cu siguranță oaspeții. Ingrediente 800 g carne de rață (pulpe sau piept, tăiate în […]

Corabioare

Corabioare

Corabioare Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 2 linguriţe apă rece 200 g unt proaspăt un praf de sare     Mod de preparare: Se cerne pe masa de aluat făina amestecată cu zahăr pisat şi vanilat. Se face loc la mijloc şi se pun gălbenuşurile, două linguriţe de apă rece, […]

Suc de coacaze negre

Suc de coacaze negre – o băutură delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru oricine dorește să-și întărească sistemul imunitar și să se bucure de proprietățile antioxidante ale acestor fructe minunate. Acest suc este ușor de preparat acasă și este o modalitate excelentă de a consuma o doză generoasă de vitamine și minerale. Coacazele negre sunt renumite […]

Pesmeti dobrogeni cu branza si iaurt

Pesmeti cu iaurt

Pesmeti cu iaurt Ingrediente: 1 pahar iaurt sau lapte bătut 2 linguri ulei 1 lingură zahăr vanilie 1 linguriţă de bicarbonat un praf de sare făină cât se cere     Mod de preparare: Se bate un pahar de lapte bătut sau de iaurt, cu ulei şi zahăr până se face ca o cremă. Se […]

Salată de legume coapte

Salată de legume coapte

Salată de legume coapte Ingrediente: 4 vinete 4 rosii 4 ardei grasi sare piper ulei 1/2 lamaie   Mod de preparare: Coci pe rand vinetele, rosiile si ardeii pe o tabla pe aragaz si cand sunt gata le lasi sa se racească acoperite, apoi le cureti de coaja. Toci vinetele, iar roşiile şi ardeii le […]

Supa de afine

Sfaturi pentru prepararea dulceţii

  • Fierbi dulceaţa de fructe mici la foc iute, iar pe aceea de fructe cărnoase întregi, la foc lent şi menţii aceeaşi temperatură în timpul fier­berii. • Cum ştii cât de legat e siropul? Când la suprafaţă apar bule mici şi uniforme siropul este puţin legat, iar când clocoteşte greu, înăbuşit sau când picăturile […]

Dulceaţă de caise şi migdale

Dulceaţă de caise umplute cu nuci

Dulceaţă de caise umplute cu nuci Ingrediente: 40 de caise 1,250 kg zahăr 3 pahare apă 1 lămâie mieji de nucă   Mod de preparare: Alegi fructe tari, coapte şi nevătămate. Le cureţi de coajă şi le pui pen­tru 2 ore în apă de var. Le speli apoi în apă rece, le scoţi sâmburii şi […]

Tartă cu cireşe si coaja de lamaie

Tartă cu cireşe si coaja de lamaie din: faina, zahar pudra, margarina, oua, zahar vanilat, cirese, zahar tos, smantana si gris si gelatina. Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină 100 g zahăr pudră 150 g margarină (unt) coaja rasă de la 1 lămâie 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilat Pentru umplutură ai […]

Friptură rece cu hrean

Sfaturi: Despre friptură

  • Friptura de vită o baţi bine, ca pentru şniţel, apoi o ungi cu ulei şi cu muştar (dacă-ţi place) şi o laşi la frigider jumătate de oră, să se frăgezească. îi pui apoi sare, piper şi alte condimente după gust şi o frigi pe gră­tar. Când e gata o ungi fierbinte cu un […]

Pesmeti dobrogeni cu branza si iaurt

Pesmeti de Nurenberg

Pesmeti de Nurenberg Ingrediente: 250 g zahăr 250 g miere 500 g făină 2 ouă 100 g nuci 1 linguriţă rasă cuişoare 1 linguriţă rasă scorţişoară 2 linguriţe bicarbonat     Mod de preparare: Se opăreşte zahărul pisat cu 250 g miere clocotită. Se amestecă şi după ce s-a mai răcorit, se adaugă făina, ouăle, […]

Paine cu struguri

Prepararea painii

Prepararea painii Ingrediente: 1 kg făină 30 g drojdie circa 1/2 l apă 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei 2 linguriţe rase de sare     Mod de preparare: Prepararea painii: Se cerne făina în covată. Se moaie drojdia cu o linguriţă de zahăr şi puţină apă caldă (nu fierbinte, deoarece plămădeala nu mai creşte). […]

Compot de coacaze rosii

Sirop de fragi

Sirop de fragi Ingrediente: 1 l zeamă de fragi 1 kg zahăr 1 linguriţă zeamă de lămâie     Mod de preparare: Se strivesc cu mâna, într-un castron, fragi bine copţi. La 1 kg de fragi se poate adăuga 1/4 de litru de apă. Se storc pnntr-un tifon des şi se toarnă în tingirea de […]

Placinta cu foi

Placinta cu crema de vanilie

Placinta cu crema de vanilie unt, faina, apa, ulei, sare, lapte, baton, zahar vanilat, oua, faina, esenta de vanilie.   Ingrediente  aluat : 250 g unt 250 g făină 1/2 pahar apă 1 linguriţă ulei un praf de sare   Ingrediente crema: 1/2 l lapte, 1/2 baton vanilie sau 2 pacheţele de zahăr vanilat, 4 […]

Peltea de cirese

Peltea de zmeura

Peltea de zmeura Ingrediente: 1 l zeamă de zmeură 1 kg zahăr       Mod de preparare: Se alege zmeura şi se stoarce câte puţină odată, printr-o pânză. Se lasă să se limpezească. Se pun în tingirea de dulceaţă cantităţi egale de zeamă de zmeură şi zahăr şi se fierb la foc mic, până […]

Limonada cu levantica

Limonada

Limonada   Ingrediente: 150 g zahăr 2 lămâi mijlocii 6 pahare apă     Mod de preparare: Se pune zahărul într-un vas foarte curat. Se toarnă apa rece deasupra, amestecând până se dizolvă zahărul. Se adaugă puţină coajă de lămâie, tăiată numai din partea galbenă şi zeama de lămâie. Se acoperă şi se pune la […]

Biscuiti

Biscuiti cu vanilie

Biscuiti cu vanilie din: oua, zahar vanilat, faina.   Ingrediente: 3 ouă 1/2 pahar zahăr vanilat 1/2 pahar făină       Mod de preparare: Biscuiti cu vanilie: Se freacă gălbenuşunle cu zahărul vanilat până se albesc. Se adaugă făina şi cele trei albuşuri spumă. Se unge cu unt o tavă de tablă groasă. Se […]

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

Budincă de conopidă cu ciuperci

Budincă de conopidă cu ciuperci Ingrediente: 1 conopidă de mărime potrivită 200 g ciuperci 350-400 ml lapte şi 2 linguri griş 2 linguri smântână 3 00 g unt 4 roşii 5 ouă 150 g caşcaval 1 lingură pesmet sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi conopida de frunzuliţe, o desfaci bucheţele pe care […]

Pesmeti dobrogeni cu branza si iaurt

Pesmeti cu scortisoara

Pesmeti cu scortisoara Ingrediente: 1 ceaşcă caimac 2 ouă 3 linguri unt topit 3 linguri zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare făină cât se cere (circa 500 g)     Mod de preparare: Se freacă o ceaşcă de caimac cu două ouă, unt topit, zahăr vanilat, scorţişoară, bicarbonat proaspăt cernut […]

Cuiburi de randunele

Cuiburi de randunele Ingrediente: 4 albuşuri 200 g zahăr 200 g migdale sau nuci unt pentru uns tava     Mod de preparare: Cuiburi de randunele: bat albuşurile pe marginea maşinii. Când sunt gata, se pune zahărul pisat şi se bat din nou împreună. adaugă migdale curăţite de coajă şi tăiate felii subţiri, sau nuci […]

retete

Limbi de pisica

Limbi de pisica Ingrediente: 160 g făină 140 g zahăr vanilat 125 g unt 1 linguriţă lapte 2 albuşuri       Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul vanilat. Se cern împreună pe o hârtie. Se freacă untul cu laptele până se face spumă. Se adaugă făina şi zahărul, amestecând cu lingura de […]

Biscuiti

Biscuiti cu stafide

Biscuiti cu stafide Ingrediente: 2 ouă 125 g unt proaspăt 125 g zahăr 125 g făină 125 g stafide 3 linguri rom unt pentru uns tava     Mod de preparare: Biscuiti cu stafide: Se aleg stafidele, se spală şi se pun într-o ceaşcă cu trei linguri de rom. Se lasă să stea cel puţin […]

Friptura cu cartofi prajiti

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi din: carne de vitel, ulei, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi.   Ingrediente: 1,200 kg carne de viţel 80 g ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe sare piper boia dulce 500 g cartofi   Mod de preparare: […]

Retete Vitel

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane – o alegere perfecta. Acest fel de mancare rafinat combina carnea frageda de vitel cu aromele bogate ale ciupercilor si textura crocanta a crutoanelor, oferind un festin culinar care va impresiona orice invitat. Ingrediente Pentru Fricandou: 1 kg de muschi de vitel – Carnea de vitel […]