Cotlet gratinat cu garnitură de ciuperci sotate

Cotlet gratinat cu garnitură de ciuperci sotate – o rețetă rafinată și simplu de preparat, care combină carnea fragedă de porc cu o crustă delicioasă, iar alături, garnitura de ciuperci sotate adaugă o notă de prospețime și aromă. Acest preparat este perfect pentru o cină elegantă, dar și pentru o masă de zi cu zi. […]

Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată

Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată

Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara sare piper cimbru unt legume de sezon   Mod de preparare: Vrăbioara se taie in 6 felii groase. Feliile se bat puţin cu satirul, se dă sare, se ung cu unt sau ulei şi se pun pe grătarul încins. Se […]

Inghetata de zahar ars

Inghetata de zahar ars Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte     Mod de preparare: Inghetata de zahar ars: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se sting cu puţină apă fierbinte, […]

Ghiveci cu boabe de fasole

Legume cu carne de viţel

Legume cu carne de viţel Ingrediente: 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată) 3 cepe 50 g unt 800 g cartofi 250 g morcovi 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare piper alb   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în apă rece 2 ore. Se pune la foc […]

Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume

Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume din: vrabioara, sare, piper, cimbru, ulei.   Ingrediente: 1,350 kg vrăbioara sare piper cimbru 50 g grăsime sau ulei   Mod de preparare: Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume: Vrăbioara se sărează, se dă piper şi se leagă întreagă cu o sîrmă subţire de frigare. Se învîrteşte […]

Sote din carne de viţel

Sote din carne de viţel

Sote din carne de viţel Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2 linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon […]

Pasca de branza

Pască umplută cu branză si griş cu lapte

Pască umplută cu branză si griş cu lapte Inrgediente: 3/2 pachet de marga­rină 150 g zahăr coajă de lămâie zahăr vanilat 1 şi 1/2 cană lapte călduţ 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr (care se freacă până se lichefiază) 1 kg de făină   Mod de preparare: Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, […]

Cozonac cu nuca (corn cu nuca)

Cozonaci impletiţi

Cozonaci impletiţi Ingrediente pe 2 cozonaci: 1 kg făină 7 ouă 1 linguriţă sare 30-50 g drojdie 250-300 g zahăr coajă de lămâie vanilie rom nucă măci­nată rahat nucă de cocos (sau mac) 250 g unt 2 linguri ulei stafide circa 1/2 l lapte   Mod de preparare: Mai întâi, înmoi drojdia cu puţin lapte […]

Friptură de pui cu smantană şi ceapă

Friptură de pui cu smantană şi ceapă Ingrediente:  4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g caşcaval 120 g smân­tână 2 ouă 100 ml ulei   Mod de preparare: Friptură de pui cu smantană şi ceapă: Cureţi şi tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat […]

Turnedouri la grătar cu garnitură de varză

Turnedouri la grătar cu garnitură de varză – o alegere excelentă pentru o masă delicioasă și sănătoasă, iar atunci când sunt servite cu o garnitură de varză, creează un echilibru perfect între proteine și legume. Această rețetă combină carnea fragedă de porc, gătită pe grătar pentru o aromă deosebită, și varza crocantă, care adaugă o […]

Chec delicios fara grasime

Chec cu marmelada

Chec cu marmelada Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei 220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma     Mod de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) […]

Tort de clatite cu ciuperci si verdeata

Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi branză

Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi branză Ingrediente: Pentru clătite ai nevoie de: 500 ml lapte 3 ouă 250 g făină 1 praf de sare 1 lingură ulei Pentru umplutura de spanac ai nevoie de: 1/2 kg spanac 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină Pentru umplutura de ciuperci ai nevoie de: 1/2 kg ciuperci […]

Pifteluţe pane

Pifteluţe pane Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional)   Mod de preparare: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci, adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi omogenizezi compoziţia. Dacă vrei, poţi […]

Pasca de branza

Pască umplută cu branză

Pască umplută cu branză Ingrediente: 70 g margarină (unt) 120 g făină 70 g zahăr 1 gălbenuş fiert 1 gălbenuş crud   Mod de preparare: Din aceste ingrediente vei face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii […]

Muşchi umplut cu ficat

Muşchi umplut cu ficat – o rețetă savuroasă și elegantă, perfectă pentru o cină festivă sau pentru ocazii speciale. Această combinație de carne fragedă și umplutură bogată de ficat, condimentată cu arome delicioase, va impresiona cu siguranță orice gurmand. Este o rețetă care aduce împreună două ingrediente simple, dar deosebit de gustuoase, într-un preparat rafinat […]

Chec cu rahat

Chec cu rahat

Chec cu rahat din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, bicarbonat, rahat, nuci, stafide, coaja de portocala, unt. Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 4-5 bucăţi rahat 1/2 pahar nuci amestecate cu stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma   Mod […]

Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii

Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 400 g ciolan de porc afumat 1,500 kg varză creaţă 180 g orez 400 g roşii cimbru 1/4 lingură de făină 1 ardei iute sare 1 legătură de mărar 80 g unt sau ulei 1 lingură dc oţet de […]

Chec cu stafide

Chec cu stafide

Chec cu stafide Ingrediente: 5 ouă zahăr cât cântăresc ouăle aceeaşi cantitate de făină şi de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale coajă de lămâie unt pentru uns forma     Mod de preparare: Se bat bine cinci ouă întregi cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă încet aceeaşi cantitate de făină cernută, […]

Varza calita cu mere

Varză creaţă umplută cu carne de vită

Varză creaţă umplută cu carne de vită Ingrediente: 2-3 verze (circa 1,500 kg) 600 g carne de vită (sau 300 g carne de vacă şi 300 g carne de porc) 50 g orez sare 2 ouă 150g costiţă afumată 1/2 l supă 100 g untură sau unt 200 g smantană   Mod de preparare: Se […]

Sos bolognese cu carne

Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf

Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf Ingrediente: 200 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare boia 2 cepe 1 linpură de bulion pasta 1 legătură de tarhon 1 lingură de oţet 200 g smantana 250 orez   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi […]

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

Stufat din carne de vită

Stufat din carne de vită Ingrediente: 300 g carne de vită 300 g piept de vită 300 g şuncă afumată 200 g ulei sare piper 2 pahare vin negru 300 g ciuperci 300 g arpagic 1 legătură verdeaţă 1/2 lingură de făină 400 g cartofi noi 150 g măsline 5 căţei de usturoi 300 g […]