Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată

Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată

Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată din: muschi de vaca, unt, sare, piper.   Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 40 g unt sare piper cimbru     Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţă, se leagă de frigare cu sarmă subţire şi se sărează. Se invirteşte in jurul jarului încins […]

Tort de fasole

Tort de fasole

Tort de fasole din: fasole fiarta, oua, zahar, unt, cacao, pesmet, rom. Ingrediente: 250 g fasole fiartă 4 ouă 200 g zahăr 2 linguri unt proaspăt 1 lingură cacao 1 lingură pesmet 2 linguri rom   Mod de preparare: Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi […]

Guguluf cu nucsoara

Guguluf

Guguluf Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1 lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci     Mod de preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să crească […]

Drob cu carne de vita si verdeata

Roşii cu carne de vită

Roşii cu carne de vită Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe 150 g ulei 1 1/2 kg roşii sare 1 linguriţă făină 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în ulei, apoi se pune făina care se rumeneşte puţin. Se stinge cu apă apoi […]

Spanac cu carne de vită

Spanac cu carne de vită

Spanac cu carne de vită din: carne de vita, spanac, ulei, rosii, ceapa, sare, piper, zeama de lamaie, faina. Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se […]

Musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan

Musaca de dovlecei cu carne de vită

Musaca de dovlecei cu carne de vită Ingrediente: 600 g carne de vacă 2 ouă 800 g dovlecei mai tineri sare piper 1 le­gătură de mărar 250 g ulei 1 cartof 2 cepe 500 g roşii 200 g smîntînă   Mod de preparare: Carnea si cartoful se dau prin maşina de tocat, se sotează cu […]

Sarmalute moldovenesti cu costita

Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă

Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă Ingrediente: 600 g carne de vacă 200 g costiţă afumată 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 50 g orez 1 jelie dc franzelă 1 ou 300 g roşii sau 1 lingură de bulion pastă 100 g untură 3 kg-varză acră sau dulce 300 […]

Sote de dovlecei cu sos de rosii

Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur

Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur Ingrediente: 800 g came de vacă 60 g unt sau ulei 3 cepe sare piper cayenn sau boia iute 300 g castraveţi muraţi 1 lingură de bulion pastă 300 g roşii 600 g cartofi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se […]

Mazăre cu carne de vacă

Mazăre cu carne de vită

Mazăre cu carne de vită Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură făină 2 cepe 1 lingură de bulion pastă 1,200 kg mazăre boabe 300 g roşii 1 legătură de mărar sare zahăr   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei. Cînd este gata, […]

Sarmale de stevie

Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin

Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin Ingrediente: 1,200 kg foi mari de spanac 500 g carne de vita 80 g orez 3 ouă 2 felii de franzelă 3 fire de ceapă verde 3/4 l supă 1 lingură de făină 4 linguri dc smîntînă 100 g unt   Mod de […]

Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean

Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean

Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean: rasol alb, sare, piper, hrean, morcovi, telina, albitura, ceapa, unt, faina, otet de vin, zahar, smantana, cartofi, varza. Poate te intereseaza si: Rasol de peste cu cartofi natur Rasol de miel cu pasta de curry Rasol de găină cu hrean Salau rasol […]

Macaroane cu carne de vită napolitane

Macaroane cu carne de vită napolitane Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne de vacă sare piper 1 foaie de dafin 1/2 pahar vin zahăr 60 g parmezan sau caşcaval 1 morcov 1 ceapă   Mod de preparare: Macaroane cu carne de vită napolitane: Carnea se înăbuşă cu ceapă tocată, morcovul tăiat, sare şi grăsime. […]

Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

Chiftele din carne de vita marinate

Chiftele din carne de vita marinate Ingrediente: 600 g carne de vită 2 ouă 2 cepe 1/2 linguriţă de zahăr sare piper 2 feliii franzelă 120 g făină 160 g ulei 3-4 foi de dafin 2 linguri dc bulion 200g smîntînă, 1 legătură de pătrunjel zarzavat de supă   Mod de preparare: Carnea se dă […]

Vită Stroganoff

Sote din muşchi de vită Stroganoff cu garnitură de cartofi prăjţi

Sote din muşchi de vită Stroganoff cu garnitură de cartofi prăjţi Ingrediente: 800 g cap de muşchi de vită 3 cepe 1 lingură de pastă de bulion sare piper cayenn sau boia iute zeamă de lămîie 200 g smîntînă 1 lingură de făină, 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi 600 g cartofi puţin […]

Prune cu carne de vită

Prune cu carne de vită

Prune cu carne de vită Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 600 g prune uscate 1/2 lingură de făină 50 g zahăr sare   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas, în grăsimea în care a fost înăbuşită carnea se pune […]

Mancarica de perisoare

Perişoare din carne de vită cu tarhon si garnitură de pilaf

O reteta de perisoare din carne de vita cu tarhon si ou, ceapa, vin rosu, sare, piper, franzela, ulei, bulion, zahar, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ou 1/2 ceapă 1 pahar de vin roşu sare piper 2 felii de franzelă 120g făină 160g ulei 1 legătură de tarhon 2 linguri […]

Gulaş de Szeghedin

Gulaş din carne de vită cu garnitură de găluşte

Gulaş din carne de vită cu garnitură de găluşte Ingrediente: 700 g came de vacă 5 cepe 1lingură de bulion boia de ardei dulce 120 g ulei sare Ingrediente galuste: 4 linguri de făină, 2 ouă, 30 g unt sau untură, 2 linguri de apă, sare.     Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, […]

Parjoale moldovenesti

Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi

Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi din: carne de vita, franzela, ceapa, sare, piper, faina, oua, pesmet, ulei, patrunjel, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: 600 g carne de vita 2 felii de franzelă 1 ceapă sare piper 2 linguri făină 3 ouă 100 g pesmet 300 g ulei 1 legătură de pătrunjel 400 g […]

Fasole verde grasa cu soia si rosii

Fasole verde cu carne de vită si smantana

Fasole verde cu carne de vită si smantana Ingrediente: 700 g carne de vită 1,200 kg fasole verde 120 g ulei 1lingură de bulion sau 200 g roşii sare 1 lingură de făină 1 legătură de pătrunjel 2 cepe 200 g smantană 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se […]

Reteta ghiveci cu gulii

Ghiveci national cu verdeata

Ghiveci national cu verdeata Ingrediente: 1,200 kg piept de vacă gras 100 g untură sau ulei 150 g morcovi 1 faină 5 ardei graşi 300 g roşii 1 vanătă 200 g conopidă 700 g bame 750 g cartofi 1 dovlecel 750 g fasole verde 750 g mazăre 2 cepe 1 legătură de pătrunjel sare piper […]

Pateuri picante cu cartofi

Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf

Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf Ingrediente: 400 g rinichi de vită 400 g muşchi sau cap de muşchi 2 cepe 1/2 lingură de făină sare piper cimbru 1 lingură de bulion pastă 1/2 l supă 1 pahar de vin 40 g costiţă afumată 1 lingură de sos Worcester […]

Dovlecei umpluti cu carne la cuptor

Dovlecei umpluţi cu carne de vită

Dovlecei umpluţi cu carne de vită Ingrediente: 500 g carne de vită 80 g orez 2 cepe mici 1 lingură de făină 1 lingură de bulion pastă 1 felie de franzelă sare piper 2-3 roşii 200 g ulei 6 dovlecei 1 legătură de mărar puţin zahăr 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se […]

Pilaf cu legume si carne de vita

Pilaf cu carne de vită

Pilaf cu carne de vită Ingrediente: 700 g carne de vită 150 g zarzavat de supă 1 ceapă 120 g ulei sare piper 400 g orez 40 g unt   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a spumat, se pune zarzavatul şi ceapa […]

Sos Rouille

Sos american

Sos american din: portocala, vin rosu, faina, sos spaniol, jeleu de coacaze, unt. Sosurile sunt amestecuri lichide sau semi-lichide utilizate pentru a adăuga aromă sau umiditate preparatelor culinare. Ele pot varia de la cele simple, cum ar fi ketchup-ul sau maioneza, până la amestecuri complexe de ingrediente, mirodenii și condimente. Există o varietate imensă de […]

Chiftele

Parjoale de gaina

Parjoale de gaina din: gaina, smantana, unt, miez de paine, ceapa, patrunjel, marar, oua, pesmet, sare, piper, zarzavat, sos.   Ingrediente: 1 găină 2-3 linguri smîntînă 100 g unt (sau 150 g slănină) 3 felii miez de pline 1 ceapă 1 le­gătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 2 ouă pesmet sare piper 500 g garnitură […]

Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean

Pilaf de gaina

Pilaf de gaina din: faina, ceapa, zarzavat de supa, zeama de pasare, unt, sare, piper, sos de ciuperci. Ingrediente: 1 găină 1 ceapă zarzavat de supă 1/2 kg orez zeamă de pasăre 100 g unt (sau grăsime de pasăre) sare piper 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Alegem o găină grasă, nu prea […]

Budinca de piept de gaina

Budinca de piept de gaina

Budinca de piept de gaina Ingrediente: 1 piept de găină 250 g franzelă 1 pahar lapte 6 ouă 1 lingură unt sare pesmet 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Spălăm, scurgem şi sărăm puţin un piept de găină crud. Il lăsăm să stea cu sare 5—6 minute, apoi ştergem carnea cu un şervet […]

Gaina umpluta cu ficat

Gaina cu prune

Gaina cu prune Ingrediente: 1 găină fartă 700 g prune uscate 1 lingură unt sau untură 2 ceşti apă 1/2 lămîie 2 linguri făină 6 bucăţele de zahăr sare Mod de preparare: Spălăm prunele de cîteva ori în apă călduţă. Facem un rîntaş din grăsime şi făină, lăsînd să se înroşească bine făina, şi stingem […]