Sufleu picant cu cheddar

Sufleu de raci

Sufleu de raci din: raci, sos alb, cascaval, sare, piper, oua. Ingrediente: 20-25 raci 10 linguri sos alb 1 lingură caşcaval (parmezan) sare piper 2 oua     Mod de preparare: Preparăm un sos alb, mai gros decît de obicei. Adăugăm caşcaval ras, sare şi piper. Curăţăm gîturile de la racii fierţi, le tăiem în […]

Pilaf de raci

Pilaf de raci

Pilaf de raci Ingrediente: 30 raci 1 ceaşcă orez 1 ceapă 100 g ulei Mod de preparare: Prăjim orezul foarte puţin în ulei. Pră­jim ceapa şi o amestecăm cu orezul. Fierbem racii, apoi despărţim gîtul de spate, însă nu de tot, ci numai atît, cît să punem în raci orezul prăjit. Apoi aşezăm gîtul la […]

Scoici de mare (midii) prajite

Scoici de mare (midii) prajite

Scoici de mare (midii) prajite din: scoici, aluat, ulei, scordolea. Ingrediente: 40 scoici aluat de prăjit 200 g ulei 10 linguri de scordolea (sau o lămîie)   Mod de preparare: Scoicile, ca şi racii, trebuie să fie vii. Le spălăm bine şi scoatem cu băgare de seamă carnea din ele. Preparăm, o compoziţie subţire de […]

Raci fierti in vin

Raci fierti in vin Ingrediente: 30 raci 1-2 1 vin alb puţin cimbru 1 foaie de dafin pătrunjel verde 1 ceapă 1 morcov ardei roşu 1 praf de şofran sare 5-10 boabe de piper   Mod de preparare: Raci fierti in vin: Turnăm într-o oală 1-2 1 de vin alb, adăugăm cimbru, foaie de dafin, […]

Zacusca de salau

Zacusca de salau Ingrediente: 750-850 g peşte 2 cepe 500 g roşii 2 morcovi 125 g măsline 25 g capere 125 g arpagic (mă­runt) 1 linguriţă piper (boabe) 125 g ulei 1 pă­hărel vin (vechi) sau zeamă de peşte făină 1 vîrf de cutit boia 3 foi de dafin 5-10 boabe de ienibahar 2 lămai […]

Ouă umplute pe strat de pătrunjel

Ouă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici

Ouă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici Ingrediente: 1,800 kg urzici 300 g file afumat 150 g unt 6 căţei de usturoi nucşoară rasă 12 ouă puţin sos de friptură   Mod de preparare: Urzicile se spală bine şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se […]

Ouă coapte cu praz cremos

Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare

Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare Ingrediente: 12 ouă 18 bucăţi de anghinare sare piper 3 linguri smîntînă 600 g carne de miel 1 ceapa 120 g ulei 5 căţei de usturoi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar supă   Mod de preparare: Carnea de miel se […]

Cum se prepara un Cocktail Mai Tai (video)

Cum se prepara un Cocktail Mai Tai. Originea cocktailului Mai Tai este încă disputată. Există mai multe povești și revendicări despre cine l-a inventat. Una dintre cele mai cunoscute revendicări este cea a lui Victor “Trader Vic” Bergeron, care susținea că a creat cocktailul în 1944 la barul său din Oakland, California. Alte surse susțin […]

Scoici Bon Appetit

Consomeu cu ciuperci şi stridii sau midii ori scoici

Consomeu cu ciuperci şi stridii sau midii ori scoici Ingrediente: 2 l consomeu 1/2 pahar vin roşu 150 g ciuperci fierte 20 stridii piper alb pisat 100 g şuncă slabă   Mod de preparare: Consomeul se serveşte cu ciupercile, scoicile sotate cu costiţă tăiată julien, vinul şi piperul. Separat se servesc canapele cu icre de […]

Taitei de casa I

Tăiţei de casă

Tăiţei de casă Ingrediente: 2 ouă 200 g făină 1 vîrf de cuţit sare apă   Mod de preparare: Se cerne făina, în mijlocul ei se sparg cele 2 ouă, se adaugă sarea şi puţină apă. Se frămîntă pînă ce devine mai tare. Se întinde o foaie subţire cu merdeneaua. Se aşază pe o faţă […]

Găluşte din ficat

Găluşte din ficat

Găluşte din ficat Ingrediente: 200 g ficat 2 ouă 50 g de unt 1 lingură de pesmet cernut cu o sită fină sare piper   Mod de preparare: Ficatul se dă prin maşina de tocat cu sită fină, apoi se amestecă bine, cu ouăle, sare, piper şi cu pesmetul. Se ia compoziţia cu o lingură […]

Cum se prepară găluştele chinezeşti

Găluşte din făină

Găluşte din făină Ingrediente: 6 linguri de făină 3 ouă 50 g unt sau untură 3 linguri de apă sare   Mod de preparare: Se prepară un aluat din cele de mai sus amestecate bine. Găluştele se iau cu o lingură şi se fierb în apă cu sare circa 20 minute. Se strecoară şi se […]

Tocăniţă de bame cu curcuma

Bame cu carne de vită

Bame cu carne de vită Ingrediente: 700 g came de vită 800 g bame 1 lingură bulion sau 300 g roşii 1 ceapă 1 lingură făină sare 1 lingură oţet 1 legătură de pătrunjel 120 g ulei 1/2 pahar vin     Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă cu […]

Consomeu cu clătite

Consomeu cu clătite

Consomeu cu clătite Ingrediente: 2 l consomeu 80 g făină 1 ou 1 gălbenuş sare 1/4 l lapte 60 g ulei 10 g zahăr nucşoară rasă   Mod de preparare: Se amestecă bine făina, ouăle, sarea, zahărul, 20 g ulei, apoi laptele şi nucşoara. Se fac clătitele şi se prăjesc cu restul de ulei . […]

Zdrenţe

Zdrenţe

Zdrenţe Ingrediente: 3 linguri de făină 2 ouă puţin lapte sau apă sare   Mod de preparare: Făina se amestecă bine cu ouăle, laptele şi puţină sare. Aluatul trebuie să fie moale ca smîntînă. Se pune într-un cornet de hîrtie şi, cînd supa sau apa începe să clocotească, se toarnă zdrenţele din cornet.   Pofta […]

Consomeu simplu

Consomeu simplu Ingrediente: 2 kg oase vacă 200 g came de vită fără os 200 g telină 150 albitură 200 g morcovi piper 150g ceapă 2 ouă sare 25g coniac     Mod de preparare: Se opăresc oasele de vacă, se pun la fiert cu apă rece şi cînd clocoteşte se spumează, apoi se introduc […]

Scrumbie de mare

Scrumbie de Dunare la gratar

Scrumbie de Dunare la gratar din: peste, ulei, lamaie, foaie de dafin, piper, marar, sare. Ingrediente: 1 kg peşte scrumbie 2 linguri ulei l, 1/2 lămîie 1 foaie de dafin piper (praf) 2 legături de mărar (ori pă­trunjel) sare         Mod de preparare Scrumbie de Dunare la gratar: Curăţăm scrumbiile, scoatem urechile, […]

Zacusca de nisetru

Zacusca de nisetru din: peste, ulei, faina, boabe de ienibahar, foi de daifn, morcov, masline, capere, rosii, arpagic, ceapa, lamai, vin, boabe de piper, sare, piper, masline. Ingrediente: 1,500 kg de peşte 1/2 ceaşcă ulei făină 5-10 boabe ienibahar 2 foi de dafin 1 morcov 100 g măsline 50 g capere 5-6 roşii 150 g […]

Ouă umplute cu ficat cu garnitură crutoane din foitaj

Ouă umplute cu ficat cu garnitură crutoane din foitaj Ingrediente: 12 ouă 500 g ficat de pasăre sau de porc 1 ceapă 15 g făină 150 g unt sare piper 3 linguri vin roşu sos Madera 12 crutoane coapte din foitaj   Mod de preparare: Ouăle se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie […]

Oua picante

Ouă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi

Ouă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi Ingrediente: 12 ouă 2 gălbenuşuri 600 g cartofi 120 g unt piper sare cimbru nuc­şoară rasă 500 g carne de porc 1 ceapă 1 morcov 3 linguri făină 1/3 l supă 3/4 pahar vin   Mod de preparare: Ouăle să fierb 10 minute, […]

Cum se prepara Cocktail Mexican Martini

Cum se prepara Cocktail Mexican Martini (video)

Cum se prepara Cocktail Mexican Martin: din: tequila, cointreau, suc de portocale, suc de lamaie verde. Aceasta este practic o margarita servită ca un martini. Măslinele și paharul de martini creează atmosfera pe care o căutăm. Este distractiv de făcut și delicios de băut.   Rețetă de Mexican Martini Ingrediente: Tequila Reposado Cointreau Suc de […]

retete

Orez cu prune

Orez cu prune din: prune uscate, zahar, orez, unt. Poate iti place si: Orez cu prune uscate si ciuperci Galuste de orez cu prune   Ingrediente: 250 g prune uscate 3 linguri zahăr 1/2 ceaşcă orez 1 lingură unt     Mod de preparare: Se spală bine prunele uscate şi se fierb în apă. Separat […]

Omletă cu cimbru

Omletă cu afumătură cu garnitură de sote de cartofi, costiţă şi ceapa

Omletă cu afumătură cu garnitură de sote de cartofi, costiţă şi ceapa Ingrediente: 9 ouă 600 g cartofi 100 g untură 100 g costiţă afumată 1 ceapă 1 legă­tură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură smîntînă   Mod de preparare: Cartofii se spală, se fierb în coajă, apoi se curăţă, se taie felii subţiri se […]

Budinca de albus

Budinca de albus

Budinca de albus Ingrediente: 8 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri peltea sau zeamă de dulceaţă 2 linguri zahăr pentru îmbrăcat forma   Ingrediente sos: 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr, 1 linguriţă feculă, 1/2 l vin alb.   Mod de preparare:   Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu fecula muiată cu puţină apă rece. […]

Oua umplute cu carne de pui

Ouă umplute cu ciuperci cu garnitură de budincă de griş cu şuncă

Ouă umplute cu ciuperci cu garnitură de budincă de griş cu şuncă Ingrediente: 13 ouă 600 g ciuperci 1 ceapă sare piper 150 g unt 2 linguri pesmet 1 legătură mărar 220 g griş 120 g şuncă 3 pahare de lapte 1 1/2 lingura făină   Mod de preparare: Se fierb 12 ouă 10 minute, […]

Omleta pufoasa cu rosii si busuioc

Omletă aromată cu garnitură de ficat de pasăre

Omletă aromată cu garnitură de ficat de pasăre Ingrediente: 9 oua 500 g ficat de pasăre sau de gîscă 3/4 pahar vin roşu sare piper 1 lingură smîntînă 30 g făină 150 g unt 4 g mirodenii de cîrnaţi   Mod de preparare: Omletă aromată cu garnitură de ficat de pasăre: Ficatul se pune într-un […]

Cum se prepara Cocktail Whisky Cola With Liquid Nitrogen

Cum se prepara Cocktail Whisky Cola (video)

Cum se prepara Cocktail Whisky Cola (video) din: whicky, cola, gheata, lime. Cocktailul Whisky Cola este o băutură simplă și populară care combină whisky-ul cu cola. Iată cum să pregătiți un Whisky Cola: Ingrediente: 50 ml de whisky (puteți utiliza whisky-ul preferat) 150-200 ml de cola Gheață Lime sau lămâie pentru decor (opțional)   Mod […]

Gulii călite

Mancare de gulioare

Mancare de gulioare Ingrediente: 6-7 gulii 2 cepe 100 g margarina 1 lin­guriţă făină 2-3 roşii de gătit pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi gulioarele de coajă, le tai felii pe care le presari cu sare şi apoi le prăjeşti în margarina. Le scoţi şi în grăsimea rămasă pui să se călească cepele tăiate […]

Alivenci la Bucovina

Alivenci la Bucovina

Alivenci la Bucovina din: lapte, malai grisat, branza de vaci, smantana, margarina, faina, oua, praf de copt, sare, zahar, telemea. Ingrediente: 1 l lapte 300 g mălai grişat 500 g brânză de vaci 200 ml smântână 1 lingură margari­na (sau unt) 50 g făină 4 ouă 1 praf de copt 1 linguriţă sare 150 g […]