Musaca de conopidă si cartofi

Musaca de conopidă cu fasole grasă

Musaca de conopidă cu fasole grasă Ingrediente: 1 conopidă 1/4 kg fasole lată galbenă 4 cartofi noi 1 ceapă 100 g margarina 50 ml ulei 1 lingură făină 1 lingură pesmet 1 legă­tură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea şi cartofii şi le pui la fiert în apă rece […]

Sufleu de albus cu dulceata de visine

Sufleu de albus

Sufleu de albus Ingrediente: 8 albuşuri 8 linguri zahăr 1 linguriţă unt 1 lingură marmeladă Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile. Se adaugă încet zahărul pisat şi se bate până se întăreşte bine. Se unge o formă cu unt, se întinde pe fund marmeladă de caise sau dulceaţă, se toarnă deasupra albuşul, se netezeşte […]

Aperitiv in foi de napolitane

Omletă cu garnitură de tocăniţă de pui cu ciuperci

Omletă cu garnitură de tocăniţă de pui cu ciuperci Ingrediente: 9 oua 800 g pui 1 linguriţă boia 3 cepe 3 linguri smîntînă 150 g unt sare 15 g făină 250 g bureţi 3/4 pahar supă Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt şi pe parcurs se pune boiaua, făina, supa şi 2 […]

Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de roşii sotate şi şuncă

Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de roşii sotate şi şuncă

Ochiuri in casolete la capac  cu garnitură de roşii sotate şi şuncă din: casolete, oua, rosii, sunca, sare, usturoi, unt, zahar.    Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 600 g roşii 100 g şuncă sare 5 căţei de usturoi 120 g unt zahăr Mod de preparare: Roşiile se sotează în unt, sare, zahăr şi usturoi. Cînd […]

Cartofi noi cu dovlecei

Cartofi noi cu dovlecei

Cartofi noi cu dovlecei  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 3 dovlecei 250-300 g smântână 2 linguri făină 100 g unt topit şi încă 50 g pentru uns vasul 150-200 g caşcaval 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi […]

Mic dejun cu oua si branza

Omletă florentina cu garnitură de sote de spanac cu şuncă

Omletă florentina cu garnitură de sote de spanac cu şuncă Ingrediente: 1,500 kg spanac 9ouă sare nucşoară macinata 150 g unt 150 g şuncă 1lin­gură smîntînă puţină supă,Maggi   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe 5 minute în apă clocotită cu sare. Se strecoară, se taie mărunt şi se […]

Orez cu lapte

Orez cu lapte Ingrediente: 4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez vanilie un praf de sare 3 linguri zahăr     Mod de preparare: Orez cu lapte: Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se pune la fiert într-o cratiţă cu patru ceşti de lapte rece şi o bucăţică de vanilie sau puţină vanilină […]

Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf

Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf Ingrediente: 13 ouă 6 fileuri de anşoa 220 g orez 150 g unt 1/3 l supă 1 1/2 lingură faină 1/3 l lapte sare 200 g pesmet alb ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf: […]

Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă

Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă Ingrediente: 12 ouă 800 g salată verde (lăptucă) 150 g costiţă afumată 6 fire ceapă verde 100 g unt 3 linguri smîntînă sare piper 15 g făină   Mod de preparare: Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă […]

Cega prajita

Cega prajita – Cega este un pește de apă dulce, cunoscut pentru carnea sa fină și gustoasă, fiind o alegere excelentă pentru prăjit. Prepararea cega prăjită este simplă, dar necesită atenție pentru a păstra savoarea delicată a cărnii. Ingrediente: 2 cegi (curățate și spălate) 100 g făină de grâu Sare și piper, după gust Ulei […]

Cubulete de crap cu dovlecei

Crap la protap

Crap la protap din: peste, sare, mirodenii, ardei.   Ingrediente: 1,500 kg peşte sare mirodenii ardei   Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi sărăm peştele. Apoi îl despicam: în două pe la spinare şi fie­care jumătate o punem în proţap, adică trecem prin peşte o ţepuşă şi o scoatem prin carne ca o împunsătură de […]

Calcan prajit

Calcan prajit – Calcanul prăjit este un preparat rafinat și gustos, perfect pentru a aduce un plus de savoare oricărei mese. Cu o carne albă, delicată și o textură fină, calcanul este un pește apreciat în bucătăria mediteraneană și nu numai. Această rețetă simplă, dar delicioasă, va transforma orice cină într-o experiență culinară de neuitat. […]

Sunca fiarta

Sunca fiarta

Sunca fiarta din: sunca, vin, foi de dafin, ceapa, piper. Poate te intereseaza si: Sunca cu boia Sunca fiarta in otet cu boia si cimbru Sunca fiarta si afumata Ingrediente: 750 g şuncă 1/2 pahar vin 2 foi de dafin 1 ceapă piper     Mod de preparare: Spălăm şunca, o clătim în apă caldă […]

Muschiulet de porc la cratita

Muschiulet de porc la cratita Ingrediente: 5 muşchluleti 1 lingură grăsime 5 cepe mici 5 lingurile făină 1 pahar vin sare piper 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Muschiulet de porc la cratita: Prăjim muşchiuleţii întregi în grăsime, înt’r-o cratiţă,.cu sare şi piper. Adăugăm ceapă tăiată subţire, făină şi amestecăm bine. Stingem cu […]

Mic dejun cu oua si branza

Omletă cu sote de rinichi

Omletă cu sote de rinichi   Ingrediente: 9 ouă 500 g rinichi 1 ceapă 3/4 pahar vin sare piper 1 lingură smîn­tînă 100 g unt 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Rinichii se taie în două, se curăţă, se spală bine şi se taie felii subţiri. Se sotează cu 60 g unt, ceapa tocată […]

Aperitive calde cu branza

Omletă cu garnitură de sote de costiţă cu roşii

Omletă cu garnitură de sote de costiţă cu roşii Ingrediente: 9 ouă 800 g roşii 160 g costiţă af umată piper sare cimbru 6 căţei ustu­roi 1 lingură smîntînă 100 g unt zahăr   Mod de preparare: Roşiile se curăţă, se storc, se taie bucăţi şi se sotează cu costiţă tăiată julien, 60 g unt, […]

Salată italiană cu salam

Salată italiană cu salam Ingrediente: 150 g cartofi 150 g morcovi 150 g ţelină 2 ouă 1 gălbenuş 100 g şuncă 7fileuri de anşoa 1 măr 12 felioare salam de vară 30 măsline verzi 1 /2 lămîie 60 g ulei 2 fire ceapă verde sare piper 2 salate verzi   Mod de preparare: Salată italiană […]

Salată de sparanghel

Salată de sparanghel Ingrediente: 700 g sparanghel 4 linguri ulei 1/2 lămîie sare 1tinguriţă muştar 1 legătură pătrunjel 1 ou 1 salată verde sau 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se leagă buchet şi se mai taie din cotoare dacă sînt prea lungi. Se fierbe în apă cu sare circa 25 […]

Omletă cu cimbru

Omletă cu garnitură de dovlecei sotaţi cu smantană

Omletă cu garnitură de dovlecei sotaţi cu smantană Ingrediente: 9 ouă 600 g dovlecei mici sau cu floare 120 g caşcaval sau parmezan 100 g unt 3 legături mărar 4 linguri smîntînă sare 150 g făină   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb 8 minute în apă cu sare. […]

Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de fileuri de sardele

Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de fileuri de sardele

Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de fileuri de sardele Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 150 g şuncă 200 g fileuri de sardele 5 linguri sos Madera 80 g unt.   Mod de preparare: Casoletele se ung gros cu unt, se presară cu şunca tocată, se sparge în fiecare cîte un ou, se sărează […]

Salată de dovlecei cu marar

Salată de dovlecei cu marar din: dovlecei, ulei, sare, lamaie, marar, ou. Ingrediente: 700 g dovlecei 3 linguri ulei sare 1/2 lămîie 1 legătură de mărar 1 ou   Mod de preparare Salată de dovlecei cu marar: Dovleceii (preferabil mai mici) se curăţă, se taie sferturi în lungime, se scot semniţele dacă au şi se […]

Chifle umplute

Painişoare umplute cu salată şi sos tartar

Painişoare umplute cu salată şi sos tartar Ingrediente: 24 painişoare 4 ouă 150 g ulei 1 linguriţă muştar 1/2 lămîie 1 salată verde 1 fir ceapă verde sare   Mod de preparare: Se face o maioneză cu 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi zeama de lămiie. Salata se taie mărunt, se dă puţină sare şi […]

Costita cu fasole alba

Costita cu fasole alba

Costita cu fasole alba Ingrediente: 400 g fasole 300 g costiţă 3 cepe salată de sezon sare Pentru rantaş : grăsime făină Mod de preparare: Alegem fasolea (de preferinţă lungu­iaţă), o spălăm şi o muiem din ajun în apă rece. O punem la fiert, observand ca apa să fie de trei degete deasupra fasolei. Lăsăm […]

Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita cu orez

Sarmalute in foi de vita Ingrediente: 750 g carne 30-40 foi de vită 4-5 lingurile orez 25 fire ceapă verde pentru sărmăluţe 1 ceapă veche pentru borş 1 legătură mărar sare piper 1 lin­gură unt sau untură Pentru rantaş : untură făină   Mod de preparare:   Opărim frunzele de viţă şi le\scoatem din apă. […]

Placinta cu varza acra

Varza acra cu carne

Varza acra cu carne Ingrediente: 750 g carne varză acră zeamă de varză 2 lin­guri grăsime 3-4 roşii (sau bulion de roşii) 1 ardei gras piper (boabe)   Mod de preparare: Desfacem varza în foi, curăţăm vinele groase, punem 3-4 foi unele peste al­tele, facem un rulou şi tăiem fin ca tăiţeii. Umplem jumătate din […]

Ochiuri cu andive cu garnitură de şuncă tocată

Ochiuri cu andive cu garnitură de  şuncă tocată Ingrediente: 12 ouă 400 g andive 100 g unt 120 g şuncă 1/2 l lapte 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Ochiuri cu andive cu garnitură de  şuncă tocată: Andivele se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi 15 g unt, […]