Oua posate in stil clasic

Ouă fierte japoneze cu garnitură de pilaf de scoici şi file de anşoa

Ouă fierte japoneze cu garnitură de pilaf de scoici şi file de anşoa Ingrediente: 12 ouă 250 g orez 1/2 linguriţă boia iute sau curry 1 ceapă 1 1/2 l supă 30 scoici 6 fileuri de anşoa 100 g unt 30 g făină 1 1/2 pahar lapte sare 50 g capere   Mod de preparare: […]

Tartelete cu pui

Tartelete cu pui

Tartelete cu pui Ingrediente: 18 tartelete din foitaj coapte 1 pui mare 3 ouă 1 1/2 lingură făină sare 1 ceapă 150 g friscă lichidă Maggi 80 g unt   Mod de preparare: Puiul se fierbe în apă cu sare, cu carnea de la piept scoasă care nu se fierbe. Se scoate, se dă la […]

Chifle cu ton si cascaval

Painişoare umplute cu carne de pui cu garnitură de salată verde

Painişoare umplute cu carne de pui cu garnitură de salată verde Ingrediente: 24 painişoare 1 pui 1 1/2 lingură făină 3 linguri smîntînă sare 1 ceapă Maggi 3 salate 1 1/2 lingură oţet 30 g ulei   Mod de preparare: Puiul se fierbe 40 minute în apă cu sare şi ceapă. Cind s-a răcit, puiul […]

Tas kebap

Tas kebap

Tas kebap Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 4 cepe cimbru 1 lingură bulion de roşii 1/2 păhărel vin Mod de preparare: Tas kebap: Tăiem carnea de berbec în bucăţele mici de forma unor cuburi. Le punem în­tr-o cratiţă cu o lingură de untură, cu ceapa tăiată felii subţiri, piper, sare, cim­bru şi […]

Salată de primăvară cu ouă

Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare, salata verde si arpagic

Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare,salata verde si arpagic Ingrediente: 12 ouă 600 g mazăre 100 g unt 1/3 l lapte 2 linguri făină 150 g arpagic 3 salate verzi 1 legătură mărar 12 crutoane rotunde prajite   Mod de preparare: Ouăle se pun la fiert în apă clocotită cu fierb 5-6 minute, se […]

Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer

Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer

Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer Ingrediente: 500 g sparanghel 180 g şvaiţer 3 ouă 2 linguri făină 1 pahar lapte 3 linguri smîntînă sare puţin cayenne sau boia 70 g unt 18 tartelete coapte din foitaj   Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul să nu aibe aţe şi se taie bucăţele începînd de la vîrf, […]

Gogoşele cu peste şi iere cu garnitură de ţelină brezată

Gogoşele picante cu peşte cu garnitură de foi de ţelină cu maioneză

Gogoşele picante cu peşte cu garnitură de foi de ţelină cu maioneză Ingrediente: 900 g peşte oceanic 30 g şofran 1 ardei iute 80 g ulei sare 1 ceapă 80 g griş 1 1/2 pahar de lapte 1 1/2 lingură de oţet ulei   Mod de preparare: Peştele se fierbe 20 minute. Zeama se strecoară […]

Ouă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa

Ouă jumări a la Craiova

Ouă jumări a la Craiova Ingrediente: 6-7 ouă 1 ceapă 200 g ficat de pasăre sau miel 200 g bureţi 80 g afumătură verdeaţă 80 g unt 1 lingură bulion sare piper lapte vin.   Mod de preparare: Se fac jumările şi se aşază pe farfurie în formă de vulcan. între timp se face un […]

Gogoşi cu cartofi si branza

Gogoşele cu peşte afumat cu garnitură de măsline umplute cu anşoa

Gogoşele cu peşte afumat cu garnitură de măsline umplute cu anşoa Ingrediente: 450 g peşte afumat (somn, chef al sau păstrăv) 300 g anghinară sau napi 1 1/2 pahar lapte cayenne sau boia sare 1lingură făină 80 g unt 150 g măs­line mari puţină pastă de anşoa un păhărel lichior de cireşe     Mod […]

Berbec cu dovlecei

Berbec cu dovlecei din: carne de berbec, untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei, rosii.   Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 2 cepe 1 lingură făină 1 lingură bulion de roşii 25 dovlecei mici 6 roşii Mod de preparare: Berbec cu dovlecei: Tăiem carnea în bucăţi de mărime po­trivită şi o prăjim […]

Mancarica de berbec

Mancarica de berbec

Mancarica de berbec Ingrediente: 750 g carne berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 1 zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Alegem carne de berbec : piept sau spi­nare (partea de la rinichi). Tăiem carnea în bucăţi. Curăţăm cartofii; tăiem în felii ţelină şi ceapa. Aşezăm totul într-o cra­tiţă : la fund […]

Sarmale

Sarmalute de miel in foi de vita

Sarmalute de miel in foi de vita Ingrediente: 750 g carne 250 g foi de vită 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingură untură sare piper mărar tocat 3 ceşti borş 1 ceaşcă sman­tană sau iaurt Mod de preparare: Sarmalute de miel in foi de vita: Facem o tocătură din carne, ceapă, […]

Tartelete cu rinichi şi carne de porc

Tartelete cu rinichi şi carne de porc

Tartelete cu rinichi şi carne de porc Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 500 g rinichi 300 g came de porc sare piper 80 g frişcă lichidă 1 1/2 lingura făină 1 1/2 pahar vin 3 oua 1 1/2 lingură oţet 1 ceapă 50 g unt sau ulei   Mod de preparare: Rinichii curăţaţi şi […]

Chiftelute de miel la cuptor

Chiftelute de miel

Chiftelute de miel Ingrediente: 1 kg carne miel 1 ceapă 1 bucăţică miez de paine pătrunjel verde putină făină grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Scoatem oasele de la o pulpă de miel şi o tăiem în bucăţele mici. Prăjim o ceapă tăiată mărunt, muiem în apă sau în lapte puţină paine, tăiem […]

Snitel vienez

Snitel vienez

Snitel vienez Ingrediente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit sare piper 5 felii lămaie Pentru pane: făină ou pesmet Mod de preparare: Tăiem carnea crudă în felii, netezim cu ciocanul de metal, presărăm pe amandouă părţile cu sare şi piper, apoi batem în făină, în ou şi în pesmet. Prăjim şniţelele pe amandouă părţile […]

Snitel parizian

Snitel natur

Snitel natur Ingdiente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit putin unt sare piper Mod de preparare: Alegem un capac de viţel. Scoatem şniţele lungi de 8-12 cm şi groase de 1 cm. Netezim cu ciocanul de lemn, pre­sărăm cu puţin piper şi cu făină pe aman­două părţile. Şniţelul se prăjeşte repede în grăsime multă, […]

retete

Fricandou

Fricandou Ingrediente: 1,500 kg carne 2 linguri unt sau untură sare piper 100 g slănină pentru impănat 1/2 pahar vin alb Mod de preparare: Fricandoul se prepară din partea de sus a pulpei de viţel şi se frige la tavă, la frigare sau înăbuşit. Alegem un fricandou de viţel, îl şter­gem cu o carpă, scoatem […]

Painisoare cu masline si migdale

Painişoare umplute cu carne de miel

Painişoare umplute cu carne de miel Ingrediente: 750 g pulpă de miel 180 g ulei 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie piper pisat sare 5 căţei usturoi 24 pîinişoare 1 –2 fir ceapă verde 1 salată.   Mod de preparare: Painişoare umplute cu carne de miel: Carnea de miel se frige şi se dă la rece. Din […]

Piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu ulei

Piure de urzici cu ulei Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei hrean     Mod de preparare: Nu sunt bune decât urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Se aleg frunzele, se spală în mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul în care se spală, ci […]

Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi

Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi

Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi Ingrediente: 1 fazan mare (sau bibilică) 1 1/2 lingură de făină 80 g slănină 1 lin­gură de coniac piper sare 50 g ulei 600 g bureţi muraţi   Mod de preparare: Fazanul (sau bibilica) se lasă 2-3 zile la rece să se fezandeze. Se spală […]

Gogoşele cu caşcaval şi limbă cu garnitură de piure de spanac

Gogoşele cu caşcaval şi limbă cu garnitură de piure de spanac

Gogoşele cu caşcaval şi limbă cu garnitură de piure de spanac Ingrediente: 240 g caşcaval de Dobrogea 150 g limbă afumată fiartă 150 g unt 1 lingura faina 3 ouă 1,500 kg spanac 3/41 lapte 6 căţei usturoi 1/21 supă ulei   Mod de preparare: Se face un sos alb din 80 g unt, 1  […]

Painişoare umplute cu heringi

Painişoare umplute cu heringi Ingrediente: 24 pîinişoare 3 heringi 3 lapţi 3 fire ceapă verde, 80 g ulei piper 3 ouă zeamă lămîie 1 legătură mărar 1 salată   Mod de preparare: Din peşte se fac fileuri şi se taie julien. Lapţii se toacă şi se amestecă cu uleiul, ceapa, mărarul şi 3 ouă fierte […]

Gogoşele cu spanac cu garnitură de file afumat

Gogoşele cu ciuperci cu garnitură de cartofi pai

Gogoşele cu ciuperci cu garnitură de cartofi pai Ingrediente: 600 g ciuperci 1 ceapă 1 legătură de mărar 80 g unt 1 1/2 lingură de făină 3 linguri de smîntînă sau 1pahar de lapte sare pătrunjel vrede   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie mărunt şi se sotează cu unt şi ceapă […]

Buseuri vanatoresti cu iepure sau caprioara si bureti

Buseuri vanatoresti cu iepure sau caprioara si bureti Pentru:12 persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 900 g carne de iepure sau căprioară 500 bureţi sare cimbru piper 3/4 lingură făină 80 g ulei 1 ceapă 1/2 pahar de vin roşu 1/2 linguriţă bulion pastă 80 g costiţă afumată   Mod de preparare: Carnea se frige înăbuşit […]

Crochete cu sunca

Crochete de raci

Crochete de raci Ingrediente: 50 cozi de raci sau 1 cutie de 460 g crabi 1 /2 lingură făină 3 /4 pahare supă 1 păhărel coniac sare puţină boia 60 g unt proaspăt 3 linguri sman­tană 2 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit ardei iute 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se face […]

Buseuri cu pui si marar

Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare

Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare Pentru: 12 persoane   Ingrediente: 12 buşeuri coapte 7 pui de circa 1 kg 150 g frişca lichidă 1 albuş 1 lingură de făina sare, Maggi 80 g unt 1 ceapă   Mod de preparare: Carnea de la piepţi se scoate şi se pisează, apoi la […]

Crochete de pui cu caşcaval

Crochete de pui cu garnitură de pilaf

Crochete de pui cu garnitură de pilaf Ingrediente: 400 g pui fiert sau fript 6 ouă 1 linguriţă pudră de cury sau boia de ardei 100 g unt 300 g orez 3 /4 l supă de pasăre sare 4 linguri sos alb gros ulei   Mod de preparare: Se fierb 4 ouă 10 minute şi […]

Retete Vitel

Muschi de vitel

Muschi de vitel suculent la cuptor – Rețeta perfectă pentru o masă de neuitat: Muschiul de vitel este o alegere excelentă pentru o masă rafinată și plină de savoare. Cunoscut pentru textura sa fragedă și gustul delicat, acest preparat este ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona familia și prietenii. Timp de preparare: 15 […]

Vitel in sos de capere

Cap de vitel cu vinegreta

Cap de vitel cu vinegreta din: cap de vitel, zarzavat de supa, vinegreta.   Ingrediente: 1 cap de vitel zarzavat de supa vinegretă   Mod de preparare: Alegem un cap mic de viţel gata cu­răţat. Il tăiem în patru bucăţi şi. scoatem creierul, spălăm bucăţile şi le punem în­tr-o oală, acoperite cu apă, să fiarbă […]

Cap de vitel umplut

Cap de vitel umplut

Cap de vitel umplut din: cap de vitel, umplutura, sosuri.   Ingrediente: 1 cap de vitel 500 g umplutură fină pentru carnati sau umplutură de ficat diferite sosuri (provansal, de ciuperci, de hrean)   Mod de preparare Cap de vitel umplut: Alegem un cap de viţel întreg, cură­ţat de păr şi parlit. Il opărim cu […]