Budincă din cartofi si carne tocată

Budincă de cartofi noi cu urdă

Budincă de cartofi noi cu urdă Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 ouă 100 g unt 150-200 g smântână 250 g urdă 2 linguri făină sare piper şi facultativ nucşoară 50 g caşcaval   Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. După ce s-au  răcit puţin, […]

Ecleruri cu cappuccino

Ecler simplu – reţeta de bază

Ecler simplu – reţeta de bază din: unt, apa, sare, faina, oua. Ingrediente: 75 g unt sau ulei 1 /2 pahar apă sare 60 g făină 3-4 ouă   Mod de preparare: Ecler simplu – reţeta de bază: Se pun la fiert apa, untul şi sarea şi cînd fierb se adaugă şi făina amestecandu-se bine. […]

Rizoto cu carne de potarniche

Potirnichii cu bureţi in casolete

Potirnichii cu bureţi in casolete Ingrediente: 12 casolete 4 potirnichii de circa 1,250 kg 300 g bureţi 3/4 pahar vin roşu sare piper ceapă 50 g ulei 3/4 lingură făină 6 boabe ienupăr 3 nucşoare 150 g foitaj sau aluat fraged 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Potîrnichile curăţate şi spălate, se bagă la cuptor […]

Rulouri aromate

Canapele cu hering

Canapele cu hering Pentru:12 persoane   Ingrediente: 24 canapele 1 cutie de heringi în saramură 7 linguriţă muştar 30 g unt 60 g capere 1/2 lămîie verdeaţă puţin ulei   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun alimentele […]

Crochete de pui cu caşcaval

Crochete cu ciuperci şi pui de baltă cu garnitură de dovlecei natur

Crochete cu ciuperci şi pui de baltă cu garnitură de dovlecei natur Ingrediente: 50 pui de baltă 3 /4 pahar vin sare piper 1 /2 lingură făină 120 g unt 150g ciuperci 6 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 /2 lingură smîntînă ulei de prăjit 600 g dovlecei în floare   Mod de preparare: Puii […]

Crochete din carne de miel

Crochete de ciuperci cu garnitură de cartofi pai

Crochete de ciuperci cu garnitură de cartofi pai Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 linguri făină 120 g unt 1 legătură mărar sare piper 1 pahar lapte 3 linguri smîntînă 3 ouă pesmet ulei de prăjit 1 ceapă   Mod de preparare: Crochete de ciuperci cu garnitură de cartofi pai: Ciupercile se spală bine şi se […]

Crochete dietetice la gratar

Crochete de berbec turceşti cu garnitură de pilaf

Crochete  de berbec turceşti cu garnitură de pilaf Ingrediente: 600 g carne de berbec 1 cutie conservă de crab (crevete) sau 24 cozi de raci fierţi 150 g alune 150 g zarzavat 1 ceapă 3/4 pahar vin 1 /2 lingură fă­ină sare 3 ouă pesmet de casă 30 g ulei 1/21 supă 300 g ulei […]

Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac

Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac

Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac Ingrediente: 12 capace 600 g peşte de mare 400 g ciuperci 200 g unt 3 gălbenuşuri sare boia iute 1 lingură smîntînă 80 g şvaiţer caşcaval sau parmezan ras 1 lingură făină 1 /2 lămîie 3 /4 pahar vin 1 legătură pătrunjel nucşoara rasă 600 g cartofi   Mod […]

Scoici Bon Appetit

Scoici, ciuperci şi fileuri de anşoa la capac

Scoici, ciuperci şi fileuri de anşoa la capac Ingrediente: 12 capace 50 midii sau scoici 300 g ciuperci 3 fileuri de anşoa 1 lin­gură făină sare boia iute 3 linguri smîntînă 120 g unt 60 g brînză rasă 3 gălbenuşuri nucşoară 600 g cartofi 3/4 pahar vin   Mod de preparare: Se prepară un piure […]

Mancare de cartofi cu naut

Mancare de cartofi noi cu mazare verde

Mancare de cartofi noi cu mazare verde Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1/2 kg mazăre verde 1 legătură ceapă verde 1 ceşcuţă de orez 50-100 ml ulei 1 lingură smântână 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi întâi cartofii şi îi laşi în apă rece până ce cureţi şi tai ceapa mărunt. Intr-o […]

Ardei umpluti cu branza la cuptor

Ardei umpluti cu branza la cuptor

Ardei umpluti cu branza la cuptor din: ardei grasi, branza dulce si sarata, cascaval, smantana, unt, marar, ulei, sare. Ingrediente: 4-6 ardei graşi 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 100 g caşcaval 1 lingură smântână 1 lingură unt topit mărar ulei sare   Mod de preparare: Speli ardeii, le scoţi seminţele şi îi […]

Chiftele din oua

Chiftele din oua

Chiftele din oua Ingrediente: 5 ouă 1 ceapă 1 felie de pâine 1 cartof fiert 1 lingură de făină sau pesmet sare piper verdeaţă ulei Mod de preparare: Toci ceapa şi o prăjeşti în puţin ulei până se înmoaie. Baţi 4 ouă ca pentru omletă, sărezi şi piperezi după gust şi le pui peste ceapă. […]

Mancare de cartofi cu rosii

Mancare de cartofi noi, cascaval si rosii

Mancare de cartofi noi, cascaval si rosii Ingrediente: 18 cartofi 15 roşii 3 cepe 6 linguri unt caşcaval ras (circa 50 g) sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai felii subţiri. Introduci roşiile câteva clipe în apă clo­cotită pentru a le curăţa mai uşor de pieliţă şi le tai, […]

Salată de pui cu roşii şi crostini

Salată cu branza, pui si spanac

Salată cu branza, pui si spanac Ingrediente: 1/2 piept de pui fiert 1/2 kg spanac 3 roşii 2 castraveţi 1 ceapă mare uscată sau 1 legătură ceapă verde 1 felie de telemea mai zvântată (uscată) 2 ouă fierte tari 1 legătură de pătrunjel sau mărar sare ulei oţet de mere   Mod de preparare: Salată […]

Pane de cartofi noi

Pane de cartofi noi Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 ouă 3 linguri pesmet 3 linguri făină 100 g caşcaval sare ulei   Mod de preparare: Pane de cartofi noi: Speli cartofii, îi pui la fiert cu tot cu coajă. între timp, dai caşcavalul pe râzătoare şi-l amesteci cu pesmet şi puţină sare. Când au […]

Reteta piure de spanac

Piure de spanac cu cartofi

Piure de spanac cu cartofi Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 500 g spanac 6 linguri smântână 3 cepe 3 linguri unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Intre timp, speli bine spanacul, îl pui să se călească în […]

Pui de balta condimentati cu sos de ceapa si usturoi

Pui de baltă şi bureţi la capac

Pui de baltă şi bureţi la capac Ingrediente: 12 capace 50 broaşte (pui de baltă) 250 g bureţi 1 legătură pătrunjel sare piper 1 1/2 lingură smîntînă 3 gălbenuşuri 1 lingură făînă 6 căţei usturoi 3/4 pahar vin 150 g unt 60 g brînză rasă nucşoară 600 g cartofi   Mod de preparare: Se prepară […]

Tocanita cu rinichi

Momite, mazare si smantana in casolete

Momite, mazare si smantana in casolete Ingrediente: 12 casolete 500 g momite zarzavat pentru 1/2 l supă sare puţin asmăţui 300 g mazăre verde 3 linguri smîntînă 100 g unt 2 linguri făină piper 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Momiţele se spală bine, se curăţă de pieliţă şi se pun la înăbuşit (într-un […]

Ardei de post

Ardei de post

Ardei de post din: ardei, rosii, marar, orez, ceapa, ulei, sare, zahar. Ardeii grași conțin antioxidanți precum vitamina C și carotenoizi (cum ar fi beta-carotenul), care protejează celulele împotriva stresului oxidativ și reduc riscul de boli cronice. Ardeii grași sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și mențină sau să-și reducă greutatea, deoarece au […]

Reteta salata cu fructe de mare

Canapele cu fructe de mare

Canapele cu fructe de mare Pentru:12 persoane   Ingrediente: 60 scoici sau midii 3 ouă 3/4 linguriţă muştar 7 legătură mărar 1 fir ceapă verde 40 g ulei sare 24 ciuperci mici verdeaţă 1 linguriţă oţet 24 ca­napele   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse […]

Ficat galatean

Ficat de viţel, sparanghel şi foitaj in casolete

Ficat de viţel, sparanghel şi foitaj in casolete Ingrediente:  12 casolete 300 g vîrfuri de sparanghel 500 g ficat de viţel, gîscă sau pa­săre 1 ceapă 3/4 pahar vin roşu sare 1/2 lingură făină 80 g unt 1 gălbenuş 150 g foitaj sau aluat fraged piper 1 1/2 pahar supă   Mod de preparare: Ficatul […]

Buseuri cu raci si ciuperci

Buseuri cu raci si ciuperci

Buseuri cu raci si ciuperci Pentru: 12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 40 cozi de raci sau 1 cutie crabi 3/4 lingură făină 60 g unt 1 1/2 lingură smîntînă puţin coniac 220 g ciuperci fierte sare boia iute 1 1/2 pahar supă sau zeamă de raci   Mod de preparare: Se face un […]

Pui ucrainean cu ciuperci şi paste

Pui si ciuperci in casolete

Pui si ciuperci in casolete Ingrediente: 12 casolete 1,200 kg pui 300 g ciuperci 1 ceapă 1 1/2 lingură smîn­tînă Maggi 60 g unt 3/4 lingură făină 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Pui si ciuperci in casolete: Puiul şi ciupercile se fierb 20 minute în apă cu sare şi cu ceapa. Se face un […]

Placintele cu visine

Placintele cu visine

Placintele cu visine Ingrediente aluat: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, 150 g zahăr, 1 lingură pesmet.   Mod de preparare:   Placintele cu visine: Se aleg vişine frumoase, se spală şi se scot sâmburii. Se presară zahărul şi se lasă astfel o oră. Se face un aluat cu […]

Rosii umplute cu orez basmati

Rosii delicioase umplute cu orez

Rosii umplute cu orez Pentru: 18 persoane Ingrediente: 18—20 roşii 800 g roşii pentru sos 250 g orez 1 ceapă sare zahăr verdeaţă 250 g ulei puţină făină 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Roşiile se spală, se taie capacele, se trec prin apă clocotită şi se curăţă de pieliţă. Cu o linguriţă se […]

Buseuri cu creier si ciuperci

Buseuri cu peste si fileuri de ansoa

Buseuri cu peste si fileuri de ansoa Pentru: 12 persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 7 cutie fileuri de anşoa 750 g peşte de mare 150 g roşii 3 funduri de anghinară boia iute 3/4 păhărel vin roşu cimbru 80 g unt 1 1/2 pahar supă 3/4 lingură faină 3 căţei usturoi   Mod de preparare: […]

Cozonac austriac

Cozonac cu smantana

Cozonac cu smantana Ingrediente: 400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu) 1/2 lingură unt pentru uns tava Ingrediente umplutura: 750 g smântână, 2 linguri făină, 5 gălbenuşuri, 3 albuşuri, 150 g zahăr, 1 lingură rom, vanilie, coajă de lămâie, un praf de sare.   Mod de preparare: Din aluatul de cozonac se întinde […]

Canapele cu berbec

Canapele cu berbec

Canapele cu berbec din: carne, canapele, zarzavat, ceapa, cimbru, ulei, unt, vin, costita afumata, castraveciori, verdeata, aspic. Ingrediente: 1,200 kg carne de berbec sau miel 24 canapele 150 g zarzavat 1 ceapă 1 cimbru 30 g ulei 50 g unt puţin vin 30 g costiţă afumată cîţiva castraveciori în oţet verdeaţă 60 g aspic   […]

Ciuperci umplute cu ceapa si verdeata

Ciuperci umplute cu ceapa si verdeata Ingrediente: 30 ciuperci mari 1 legătură verdeaţă 1 ceapă sare piper 4ouă 150 g ulei 1/2 lingură făină 2 linguri lapte 2 linguri smîntînă   Mod de preparare: Se scot cozile de la ciuperci, se curăţă şi se spală în citeva ape. Ciuper­cile se pun pe un şervet iar […]

Reteta zilei: Desert cu fructe de acai si miere

Reteta zilei: Desert cu fructe de acai si miere

Desert cu fructe de acai si miere din: fructe de acai, lapte de soia, fructe de padure, seminte de in, polen, granola, miere, afine, banane, capsuni.   Ingrediente: 1 pachet de fructe de acai 1/2 cana lapte de soia 1 pumn de fructe de padure amestecate, congelate 2 linguri de semințe de in 1 lingura […]

Placinta cu gris

Placinta cu gris Ingrediente aluat: 200 g făină 1 lingură untură 1/2 pahar caimac sau smântână un praf de sare Ingrediente umplutura: 1 l lapte îndoit cu apă, 100 g zahăr vanilat, 109 g griş, 1 gălbenuş, sare.     Mod de preparare: Placinta cu gris: Se cerne făina pe masa de aluat. Se face […]

retete

Sarmalute cu varza dulce, orez, bureti si stafide

Sarmalute cu varza dulce, orez, bureti si stafide din: foi de varza dulce, rosii, orez, stafide, bureti, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g foi de varză dulce 500 g roşii 250 g orez 120 g stafide 400 bureti 1 legătură mărar sare piper 250 g ulei   Mod de preparare: Sarmalute cu varza dulce, […]