Cartofi cu crema de ciuperci

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură unt 2 ouă 2 linguri brânză rasă 1 ceaşcă smântână     Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă, se taie felii şi se sărează. Se unge cu unt o formă ce merge la cuptor. Se aşază un rând de cartofi, un rând de brânză […]

Intestine de sitari

Intestine de sitari  Ingrediente: intestinele de la 6 sitari 1 ficat de pasăre 100 g ciuperci 1 linguriţă frunză de pătrunjel tocat 1 lingură unt 1 gălbenuş sare piper 12 feliuţe de franzelă     Mod de preparare: Intestine de sitari: Se scot intestinele sitarului şi se toacă mărunt cu o bucăţică de ficat de […]

Spaghete in forma

Spaghete in forma  Ingrediente: 300 g spaghete 2 linguri unt 1 Iingură făină 1 ou 100 g ciuperci 1 lingură brânză sare   Ingrediente aluat: 150 g făină, 1 gălbenuş, 50 g untură, 2 linguri apă, sare.     Mod de preparare: Spaghete in forma: Se face un aluat din făină, untură, un galbenuş, apă, […]

Papricaş de vită

Papricas de iepure

Papricas de iepure  Ingrediente: 1 iepure 1 lingură untură 3 cepe mari 100 g slănină 2 ceşti zeamă de carne 1 linguriţă boia 1 lingură bulion sare     Mod de preparare: Se pregăteşte iepurele, se taie bucăţi, se pune la marinat. Se prăjeşte uşor într-o tigaie, în untură, ceapa tăiată felii şi slănina fiartă, […]

Friptura de fazan

Friptura de fazan din: fazan, slanina, unt, sare. Ingrediente: 2 fazani 100 g slănină 1 lingură unt sare     Mod de preparare: Dintre toate vânaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neapărat ţinut câteva zile după ce a fost vânat, înainte de a fi pregătit. Durata aceasta de fezandare (frăgezire şi maturare) depinde […]

Friptura de rata salbatica

Friptura de rata salbatica

Friptura de rata salbatica  Ingrediente: 1 raţă 100 g slănină 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel verde tocat sare 1 păhărel cu vin Ingrediente marinată: 1 pahar oţet, 2 frunze de dafin, 1 ceapă mică, 10 boabe piper, sare.     Mod de preparare: Se curăţă raţa, se pârleşte şi se şterge cu o cârpă […]

Cartofi cu dovlecei la cuptor

Cartofi cu dovlecei la cuptor Ingrediente: 500 g cartofi 30 dovlecei în floare 1 ceaşcă smântână 1 lingură brânză rasă sare   Mod de preparare: Cartofi cu dovlecei la cuptor: Se prăjesc uşor în unt cartofii curăţiţi şi tăiaţi felii. De asemenea dovleceii în floare. Se aşază într-o cratiţă de pământ un rând de cartofi […]

retete

Găluşte din spanac cu sos de roşii

Găluşte din spanac cu sos de roşii  Ingrediente: 1 kg spanac 5 linguri unt 2 ouă 50 g brânză de vaci 150 g făină 100 g caşcaval ras 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 conservă de roşii (sau 3 roşii mari) piper sare   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli şi-l opăreşti 5 […]

retete

Spanac cu orez si mărar

Spanac cu orez si mărar: Speli spanacul foarte bine, îl pui la fiert în apă rece cu sare şi când e gata îl scurgi şi îl tai mărunt. Căleşti în ulei orezul spălat bine, stingi cu apă şi când „înfloreşte” adaugi spa­nacul şi puţină apă. Pui apoi zahărul şi potriveşti gustul de sare şi piper. […]

Spanac scazut

Spanac scazut – este o mancare romaneasca, apreciata pentru gustul sau delicios si beneficiile impresionante pentru sanatate. Bogat in vitamine si minerale, spanacul este un ingredient versatil si esential pentru o dieta echilibrata. Spanacul scazut este o sursa excelenta de vitamine si minerale esentiale. Spanacul este bogat in fier, necesar pentru producerea globulelor rosii si […]

Ruladă de omlete

Ruladă de omlete  Ingrediente: 12 ouă 2 linguri bulion 2-3 fire de ceapă verde 1 legătură pătrunjel sau mărar 150 g caşcaval ras 1/2 linguriţă boia iute 30 g unt 3 linguri ulei sare piper după gust   Mod de preparare: In 3 castroane diferite spargi câte 4 ouă, pui sare, piper şi le baţi. […]

Pilaf cu praz si cartofi

Pilaf de gris

Pilaf de gris  Ingrediente: 1 ceaşcă griş (nu prea plină) 4 ceşti apă 50 g unt proaspăt sare   Mod de preparare: Se pune apă la fiert cu puţină sare. Când apa clocoteşte, se toarnă o ceaşcă mică de griş, cu încetul, să curgă în ploaie. Se amestecă mereu să nu se facă cocoloşi şi […]

Pilaf de prepelite

Pilaf de prepelite

Pilaf de prepelite din: prepelita, unt, ceapa, orez, sare.   Ingrediente: 4 prepeliţe 2 linguri unt 1 ceapă mijlocie 1 ceaşcă mare de orez sare     Mod de preparare: Pilaf de prepelite: Se curăţă patru prepeliţe, se taie în două în lungime şi se sărează. Se înfierbântă o lingură de unt într-o cratiţă, se […]

Iepure cu zarzavat

Iepure cu zarzavat

Iepure cu zarzavat  Ingrediente: 1 iepure zarzavat de supă 3 cepe 2 linguri ulei 1 frunză de dafin 150 g arpagic 1 păhărel cu vin 1 lingură bulion sare piper     Mod de preparare: Se pregăteşte iepurele si se pune la marinat. Se prăjeşte uşor o ceapă tăiată felii cu o lingură de ulei. […]

retete

Porumbei cu mazare boabe

Porumbei cu mazare boabe  Ingrediente: 3 porumbei 2 linguri unt 150 g arpagic 50 g slănină afumată 1 linguriţă făină 1/2 ceaşcă zeamă de carne 2 ceşti mazăre verde 1 linguriţă zahăr sare     Mod de preparare: Pentru orice mâncare, trebuie aleşi totdeauna numai porumbei tineri. Se curăţă ca şi puii, se sărează şi […]

Chiftele de cartofi cu verdeata

Chiftele de gris la cuptor

Chiftele de gris la cuptor  Ingrediente: 1/2 ceaşcă griş 3 ceşti lapte 1 linguriţă zahăr sare 1 gălbenuş 1 ceaşcă smântână 1 lingură unt 1 Iingură brânză rasă   Mod de preparare:   Se pune laptele să fiarbă cu un praf de sare şi zahăr. Când clocoteşte, se toarnă grişul cu încetul, să cadă în […]

retete

Boboc de rata pe varza

Boboc de rata pe varza  Ingrediente: 1 boboc mare de raţă 1 varză frumoasă 2 linguri untură 1 linguriţă boia sau 1 lingură de bulion 10 boabe piper sare     Mod de preparare: Pentru friptură se alege totdeauna o raţă tânără. Se curăţă raţa, se sărează şi se pune întreagă într-o tavă cu puţină […]

Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi umpluti

Gasca cu castraveti

Gasca cu castraveti  Ingrediente: 1 kg carne de gâscă 1 ceapă 1 linguriţă făină 6 castraveţi mijlocii muraţi 1/2 linguriţă boia de ardei     Mod de preparare: Se taie dintr-o gâscă bucăţile potrivite pentru mâncare şi se aşază în cratiţă fără untură, deoarece gâsca lasă singură grăsime. Când încep să se rumenească, se adaugă […]

Ficat de gasca natur

Ficat de gasca natur  Ingrediente: 300 g ficat 3 linguri untură de gâscă     Mod de preparare: Ficat de gasca natur: alege un ficat frumos, proaspăt şi alb, se îndepărtează vâna de sânge şi locul unde a fost fierea şi se ţine două ore în apă puţin sărată. şterge uşor cu o cârpă şi […]

Retete

Sitari umpluti

Sitari umpluti  Ingrediente: 6 sitari 1 ceapă mică 100 g slănină 100 g ciuperci 1 lingură unt 1 ou sare piper 200 g slănină 6 felii de pâine     Mod de preparare: Se pregătesc sitarii la fel ca pentru frigare. Se scot intestinele, se taie mărunt împreună cu ceapa, slănina şi ciupercile. Se prăjesc […]

Ciulama de cartofi

Ciulama de cartofi

Ciulama de cartofi  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură untură 2 linguri făină 1 lingură brânză rasă sare     Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie feli rotunde mai grosuţe şi se fierb în apă cu sare, fără să se sfărâme. Separat se face un sos alb, dintr-o lingură de untură şi făină, […]

retete

Sitari la frigare

Sitari la frigare  Ingrediente: 6 sitari 200 g slănină 1 lingură unt 6 felii de pîine sare     Mod de preparare: Sitarul nu este gustos dacă se pregăteşte imediat după ce a fost vânat. Toamna trebuie ţinut cu pene cu tot, cel puţin 24 de ore, atârnat într-un loc bine ventilat, iar pe timp […]

Ficat de pasare la gratar

Ficat la gratar cu unt

 Ficat la gratar cu unt din: ficat, unt, piper, patrunjel unt. Poate te intereseaza si: Friptura de vita la gratar cu porumb copt Crap la gratar cu legume si lamaie Antricot de vita la gratar cu vin rosu si boia   Ingrediente Ficat la gratar cu unt: 750 g ficat(vita,porc) 50 g unt proaspăt 1 […]

Ostropel de rata

Ostropel de rata

Ostropel de rata din: rata, untura, ceapa, faina, bulion, usturoi, sare, boabe de piper, foaie de dafin, otet de vin. Poate te intereseaza si: Ostropel de pui cu piure de cartofi Cum se prepara Ostropel de vitel (VIDEO) Ostropel grecesc de pui cu o garnitura delicioasa   Ingrediente: 1 raţă mijlocie 1 lingură untură 3 […]

Salata de cartofi noi cu smantana

Cartofi cu smantana

Cartofi cu smantana Ingrediente: 1 kg cartofi chifle 2 ceşti lapte 1 lingură unt 1 ceaşcă smântână sare   Mod de preparare: Se spală cartofii (de preferinţă cartofi chifle) şi se pun la fiert cu apă rece. Se adaugă puţină sare. Se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până încep să se moaie. Într-o […]

retete

Rata cu masline

Rata cu masline  Ingrediente: 1 raţă mijlocie 1 lingură untură 4 cepe 1 linguriţă făină 1 lingură bulion 200 g măsline sare     Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de raţă cu o jumătate lingură de untură (dacă raţa este grasă, se pune fără untură în cratiţă, deoarece lasă singură grăsime). Se adaugă câte […]

Iepure de casa umplut si fiert

Iepure cu masline

Iepure cu masline  Ingrediente: 1 iepure 3 linguri ulei 4 cepe 250 g arpagic 209 g măsline 1 păhărel de vin 1 linguriţă bulion sare piper     Mod de preparare: Se curăţă şi se marinează iepurele. Se scoate bucata potrivită pentru friptură, iar restul se taie în bucăţi. Se prăjeşte uşor în ulei ceapa […]

retete

Cotlete de caprioara

Cotlete de caprioara  Ingrediente: 6 cotlete 1 lingură unt 2 linguriţe ulei sare     Mod de preparare: Se taie cotletele de circa 2 cm grosime şi se bat uşor ca să se mai subţieze. Se pune într-o tigaie untul amestecat cu ulei. Când grăsirnea este fierbinte, se pun cotletele şi se frig pe ambele […]

retete

Prepelite la frigare

Prepelite la frigare  Ingrediente: 6 prepeliţe câteva frunze de viţă 200 g slănină 6 felii de pâine 1 lingură unt sare     Mod de preparare: Spre deosebire de alte vânaturi, prepeliţele trebuie pregătite cât mai proaspete. Se jumulesc cu puţin înainte de a fi pregătite. Se scot intestinele şi măruntaiele, se pârlesc iute la […]

Slanina de porc cu boia

Mancare de cartofi cu slanina

Mancare de cartofi cu slanina Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 1 lingură unt sau untură 100 g slănină 2 ceşti zeamă de carne 1 lingură smântână sare piper     Mod de preparare: Se taie mărunt o ceapă şi se prăjeşte uşor cu o lingură de unt, fără să se rumenească, împreună cu o […]

Crochete de linte

Crochete de gris

 Crochete de gris Ingrediente: 1 ceaşcă griş 3 ceşti apă sau lapte 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri untură sare     Mod de preparare: Se toarnă ca mai sus grişul în apă sau în laptele care clocoteşte. Se pune sare. Se fierbe amestecând mereu până se îngroaşă. Când s-a răcorit, se pun ouăle. […]

Salata de limba cu ton

Limba rasol (varianta)

Limba rasol  Ingrediente: 1 limbă cam de 1 kg 3 l apă 2 cepe 1 pătrunjel 10 boabe piper 1 foaie de dafin sare     Mod de preparare: Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puţin mălai pentru a se lua toată murdăria dintre pori. Se scoate gâtlejul şi se ţine limba […]