Omleta economica

Omleta economica Ingrediente: 4 ouă 2 linguri făină 3/4 pahar lapte drojdie cât o nucă 1/2 lingura unt sare piper verdeaţă     Mod de preparare: Omleta economica :  moaie cu puţină apă o bucăţică de drojdie cât o nucă mică, se adaugă ouăle, făina, se amestecă cu laptele (sau cu apă). Se adaugă sare, […]

Antricot la tava

Antricot la tava  Ingrediente: 5 antricoate unt sare piper 2- cartofi 1 lin­guriţă hrean Mod de preparare: Scoatem oasele superioare (vertebrele) lăsînd numai-osul coastei şi dăm antricotului forma cotletului de viţel. Cură­ţăm grăsimea de prisos şi tăiem carnea de la capetele osului. Netezim antricoatele cu un ciocan de lemn, ca să aibă aceeaşi grosime. Pre­sărăm […]

Boeuf Stroganoff

Befstroganov

Befstroganov Ingrediente: 1 kg muşchi unt pentru prăjit 5 linguri bulion de roşii 1 ceaşcă zeamă de carne 5 linguriţe făină 10 cartofi 1 ceapă sare piper smantană Mod de preparare: Curăţăm carnea, o tăiem bucăţi potri­vite şi din fiecare, facem bucăţeie mici, subţiri, lunguieţe (de 5-6 cm). Cu 3/4 de oră înainte de a […]

Antricot inabusit

Antricot inabusit din: antricoate, unt, sare, piper, cartofi, ceapa, verdeata. Ingrediente: 5 antricoate unt sare piper 2-3 cartofi 1 ceapa verdeata Mod de preparare: Antricot inabusit: Curăţăm carnea fără să o tăiem în bu­căţi, o preparăm şi o prăjim. Cînd antricotul s-a rumenit pe amîn­două părţile, îl aşezăm într-o cratiţă adîncă, adăugăm ceapa crudă curăţată, […]

Biftec la tava

Biftec la tava din: muschi de vita, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă unt sare piper Mod de preparare: Biftec la tava: Curăţăm muşchiul de grăsimea de pri­sos şi de tendoane. Tăiem felii in curme­zişul fibrelor. Punem fiecare bucată în mijlocul unui şervet ud şi netezim cu ciocanul. Apoi tragem capetele şervetu­lui […]

Antricot de vita la gratar cu sos si ierburi

Antricot la gratar

Antricot la gratar  Ingrediente: 5 antricoate potrivite sau 3 mai mari sare piper ulei unt sau untură Mod de prearare: Curăţăm carnea de cartilaje şi de pie­liţe. Nu spălăm antricoatele ca să nu se ducă sucul, le ştergem cu o cîrpă udă. Apoi le netezim cu ciocanul ca să fis de grosime egală, le ungem […]

Vinete cu carne

Vinete cu carne

Vinete cu carne  Ingrediente: 3 vinete 750 g carne 1 ceapă 500 g roşii 2 lin­guri untură sare pătrunjel verde apă sau zeamă de carne Pentru rîntaş : untură 1 linguriţă făină Mod de preparare: Alegem carne de vacă sau de viţel, o tăiem în cuburi po­trivite şi o prăjim puţin pe o parte şi […]

Orez cu sos de masline

Tuslama delicioasa

Tuslama delicioasa din: picioare de vaca, picioare de vitel, mujdei de usturoi, sare. Poate te intereseaza si: Tuslama cu carne de vita Tuslama cu burta de vita Tuslama cu uger cu garnitură de sote de legume Tuslama   Ingrediente: 2 picioare de vacă 5 picioare de vitei mujdei de usturoi sare Mod de preparare: Spălăm […]

Tocana de berbecut

Tocana nationala

Tocana nationala din: carne, arpagic, untura, boia, rosii, ardei grasi, sare. Ingrediente: 750 g carne manzat sau porc 1 kg ceapă de arpagic 200 g untură boia pentru culoare 650 g roşii (sau 2 linguri buiion de roşii) 2 ardei graşi sare   Mod de preparare: Tocana nationala: Spălăm carnea şi o tă­iem bucăţi nu […]

Reteta ghiveci cu gulii

Ghiveci national

Ghiveci national  Ingrediente: 1 kg carne 200 g mazăre 1 pătlăgică vanătă 400 g cartofi 200 g fasole verde 1 conopidă (sau varză mică) 1 dovlecel mare sau 5 dovlecei mici 25 g bame 1 ardei gras morcov pătrunjel păstamac telină (rădăcină sau frunze) 300 g grăsime 3-4 cepe 500 g roşii mărar pătrunjel verde […]

Arpagic cu pulpa de miel

Arpagic cu carne

 Arpagic cu carne Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură untură 1 ceapă 500 g ar­pagic 1 lingură bulion de roşii 1 păhărel vin 1 foaie de dafin 2 căţei de usturoi puţin oţet 1- 2 roşii Mod de preparare: Alegem carne de la coaste, o tăiem în bucăţi şi o punem într-o cratiţă cu un­tură […]

Tocana olteneasca cu praz

Praz cu carne

Praz cu carne din: carne, praz, grasime, ceapa, apa, rosii, unt, faina. Ingrediente: 50 g carne 20-0 bucăţele praz 200 g grăsime ceapă 3 ceşti apă 400 g roşii (sau 1 lingură bulion fiert) 1 linguriţă unt Pentru rantaş : 1/2 linguriţă făină 1 linguriţă unt     Mod de preparare: Spălăm carnea (de preferinţă […]

Pilaf de raci

Pilaf cu carne de vaca

Pilaf cu carne de vaca  Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 linguri unt (sau untură) sare piper după gust 1 lingură bulion de roşii 1,5 1 apă clocotită 2 ceşti zeamă de carne 1 ceaşcă orez   Mod de preparare: Alegem carnea de vacă de la spată sau de la coadă. O tăiem în […]

Sarmale in varza dulce

Sarmale in varza dulce

Sarmale in varza dulce  Ingrediente: 1 varză mare sau 2 mijlocii 750 g carne macră 1 felie pâine 2 cepe 2 linguri orez 100 g untură sare piper mărar tocat 1crenguţă mică de cimbru 1 ardei gras 6 roşii sau 2 linguri bulion 1 l borş     Mod de preparare: Se dă prin maşină […]

Praz umplut cu orez basmati

Praz cu carne (varianta)

 Praz cu carne Ingrediente: 600 g carne 2 legături praz 1 lingură untură 1 lingură bulion 1 bucăţică zahăr sare     Mod de preparare: Se pune carnea la foc, la fel ca pentru mâncarea de cartofi, nu se pune ceapă, deoarece prazul are el singur miros tare. Se curăţă prazul. Se taie în bucăţi […]

Rasol cu smantana

Rasol cu smantana

Rasol cu smantana  Ingrediente: 1,250 kg carne de pe coaste zarzavat de supă 4 l apă 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă făină 1 lingură brânză rasă sare     Mod de preparare: Se scoate carnea de pe coaste, se face o ruladă (sul), se leagă cu aţă şi se pune la fiert ca mai sus, […]

Crochete de carne cu ciuperci

Crochete de carne

Crochete de carne  Ingrediente: 300 g carne fiartă (sau friptă) 1 ceapă mică 1/2 lingură unt 2 linguri făina 2 ceşti zeamă de carne (sau apă) 2 ouă sare piper 1 lingură pesmet 50 g untură     Mod de preparare: Carnea fiartă, rămasă de la rasol, se dă prin maşină. Se prăjeşte apoi cu […]

Oua picante

Oua umplute in coaja lor

 Oua umplute in coaja lor Ingrediente: 6 ouă 1 lingură smântână 1 felie de pâine sare piper 1 linguriţă mărar tocat     Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, după ce au fost bine spălate. Se lasă să se răcească. Se taie în lung, în două, cu un cuţit ascuţit, astfel încât să nu […]

Varza clujasca

Varza clujasca

 Varza clujasca Ingrediente: 1 varză mijlocie 750 g carne macră 1 ceapă 4 linguri untură (ulei) 1 ceaşcă smântână sare piper     Mod de preparare: Se prăjeşte în untură, cu puţină ceapă, carnea dată prin maşină. Se toacă potrivit de mărunt o varză frumoasă, se opăreşte cu apă clocotită cu sare, se scurge foarte […]

Jumari cu ceapa

Jumari cu ceapa

Jumari cu ceapa  Ingrediente: 6 ouă 1 ceapă frumoasă 1 lingură unt 3 linguri lapte sare     Mod de preparare: Într-o tigaie se prăjeşte cu unt o ceapă tăiată în felii foarte subţiri, cu grijă, să nu se înnegreascâ. Deasupra se toarnă ouăle bătute cu lapte şi puţină sare. Se amestecă până sunt gata. […]

Budinca de crab cu cheddar

Budinca de carne cu cartofi

Budinca de carne cu cartofi  Ingrediente: 500 g carne 1 ceapă 1 felie de pîine 2 linguri unt (sau untură) 1 lingură făină 1/2 ceaşcă zeamă de carne (sau apă) 300 g cartofi sare piper verdeaţă 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Budinca de carne cu cartofi :  dă prin maşina de tocat carnea […]

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

Jumari cu vinete si rosii

 Jumari cu vinete si rosii Ingrediente: 4 roşii frumoase 1 căţel de usturoi 1 linguriţă zahăr 6 ouă 1 vânătă mijlocie 1 lingură făină 3 linguri lapte 2 linguri unt 1 lingură ulei sare     Mod de preparare: Se curăţă de seminţe şi se scurg de apa lor câteva roşii mijlocii, bine coapte. Se […]

Omleta dietetica

Omleta cu cartofi

Omleta cu cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 4 ouă 1 lingură unt sare piper     Mod de preparare: Se fierb cartofii cu coaja, se curăţă şi se zdrobesc fierbinţi cu furculiţa. Se amestecă cu gălbenuşul, se adaugă sare, piper şi la sfârşit albuşul bătut spumă. Se coace ca şi omleta obişnuită.   Pofta buna!

Supa deasa de legume (crema)

Supa deasa de legume (crema) din: apa, unt, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, fasole fidea, unt. Ingrediente: 4 l apă 1 lingură unt 2 cepe 250 g roşii 300 g cartofi 2 căţei de usturoi o mână de fasole fidea unt proaspăt cât o nucă     Mod de preparare: Supa deasa de legume (crema): prăjeşte […]

Carne de vita cu chimen

Gulaş unguresc cu găluşte

Gulaş unguresc cu găluşte Ingrediente: 750 g carne 250 g costită de porc afumată 2 lin­guri bulion de roşii 1 ceapă 10 cartofi 10 lin­guri smantană l ceaşcă bulion de carne unt sau untură pentru prăjit 2 linguri făină sare boia 10 găluşte fierte Mod de preparare: Gulaş unguresc cu găluşte: Alegem carne moale, o […]

Cartofi cu carne

Cartofi cu carne din: carne, cartofi, rosii, ardei, marar, patrunjel, ceapa, unt. Ingrediente: 750 g carne 1 kg cartofi 4-5 roşii 1 ardei mă­rar pătrunjel verde 2 cepe 2-3 linguri unt sau untură   Mod de preparare: Cartofi cu carne: Curăţăm cartofii şi îi punem în apă rece. Incingem grăsimea într-o tigaie şi pră­jim carnea […]

Rosii umplute cu carne macra

Rosii umplute cu carne macra Ingrediente: 12 roşii frumoase 600 g carne macră 1 felie de pâine 2 Iinguri orez 1 ceapă sare 1 lingură untură(ulei) 2 linguri smântână     Mod de preparare: Rosii umplute cu carne macra: Se face tocătura ca pentru ardei . Se aleg roşii rotunde, netede. Se taie capacul, se […]

Jumari cu slanina

Jumari cu slanina din: oua, slanina, unt, lapte, sare. Ingrediente: 6 ouă 50 g slănină afumată (sau şuncă) 1/2 lingură unt 3 linguri lapte sare     Mod de preparare: Jumari cu slanina: În tigaia în care se vor face jumările se pun bucăţele mici de slănină şi se lasă să se prăjească la foc […]

Crap prajit

Crap prajit  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 100 g ulei 2 linguri făină sare pătrunjel verde     Mod de preparare: Crap prajit: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se sărează. Se pune uleiul să se înfierbânte. Se usucă peştele cu o cârpă, se dă prin făină şi se […]

Oua cu spanac

Oua in cuib de spanac

Oua in cuib de spanac  Ingrediente: 6 ouă 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingură smântână 1 lingură brânză rasă sare     Mod de preparare: Se alege spanacul şi se fierbe. Se lasă la o parte, la cald, o lingură de spanac, iar restul se aşază într-o formă de pământ rezistentă la foc, […]

Supa de macris

Supa de macris

Supa de macris  Ingrediente: 3 l apă 500 g măcriş 2 cartofi 1 lingură unt sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână     Mod de preparare: Supa de macris: Măcrişul trebuie să fie foarte tânăr, de aceea această supă nu este gustoasă decât foarte devreme primăvara. Se alege şi se spală bine măcrişul. Se înăbuşă […]

retete

Sarbusca

 Sarbusca Ingrediente: 1 l apă 2 l zer 1 morcov mijlociu 1 ceapă 300 g cartofi 1 lingură mălai sare     Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite. […]