Pulpa umpluta cu ficat

Ficat de miel la gratar

Ficat de miel la gratar din: ficat de miel, ulei, sare si piper. Ingrediente: ficatul de la un miel mare puţin ulei sare piper       Mod de preparare: Tăiem ficatul în felii ca pentru şniţel. Presărăm sare şi piper, stropim cu cateva picături de ulei, punem puţin pătrunjel şi un căţel de usturoi […]

Frigarui cu rinichi

Rinichi de vaca cu ciuperci

Rinichi de vaca cu ciuperci din: rinichi, unt, ceapa, bulion, vin, faina, ciuperci, zeama de carne.   Ingrediente: 500 g rinichi 125 g unt 1 ceapă 1 linguriţă bu­lion de roşii 1 lingură făină 3/4 pahar vin 5 ciuperci mari 1 ceaşcă zeamă de carne   Mod de preparare:   Tăiem rinichiul în cuburi sau […]

Bors de loboda

Bors de loboda din: loboda, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, sare, orez, unt, marar, patrunjel, leustean, ceapa verde, galbenusuri, smantana. Ingrediente: 5 legături lobodă 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe sare 50 gr orez sau 2 cartofi 125 g unt mărar pătrunjel leuştean 2-3 fire ceapă verde 2 gălbenuşuri […]

Rinichi de vaca cu orez

Rinichi de vaca cu orez

Rinichi de vaca cu orez  Ingrediente: 500 g rinichi 50 g unt sau untură 1 ceapă 1 lin­gură făina 1 pahar vin 2 roşii sare piper rizoto Mod de preparare: Rinichi de vaca cu orez: Tăiem rinichii de vacă în felii şi îi opă­rim cu apă clocotită. Tăiem subţire o ceapă şi o prăjim în […]

Bors de dovlecei cu floare

Bors de dovlecei cu floare din: dovlecei cu floare, apa, bors, morcov, patrunjel, pastarnac, ceapa, orez, sare, verdeata, galbenusuri, smantana.   Ingrediente: 1 kg dovlecei cu floare 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstamac 1 ceapă 25 g orez sare verdeaţă 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană   Mod de preparare: […]

retete

Ficat de vitel sote

Ficat de vitel sote din: ficat, ciuperci, ceapa, unt, faina, sare, piper, cartofi, smantana, vin.   Ingrediente: 750 g ficat 150 g ciuperci 2 cepe 100 g unt făină sare piper 2 cartofi 3 linguri de smantană 1 păhărel vin   Mod de preparare: Ficat de vitel sote: Scoatem pieliţa ficatului şi îl muiem în […]

Gulii umplute cu carne

Gulii umplute cu carne

Gulii umplute cu carne din: gulii, umplutura, unt, branza rasa, zeama de carne.   Ingrediente: 10-25 gulii 10 linguri umplutură unt pentru prăjit brînză rasă 5 linguri zeamă de carne concentrată     Mod de preparare: Curăţăm de coajă guliile întregi şi tăiem în partea de sus un căpăcel. Le punem într-o oală şi turnăm […]

Pateu de ficat

Pateu de ficat din: ficat de vitel, slanina, vin, oua, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g slănină 1 păhărel vin alb 4-5 ouă 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Pateu de ficat: Curăţăm de pieliţe ficatul de viţel şi îl spălăm, schimbînd de cîteva ori apa. Apoi îl tăiem […]

Salata de cartofi (varianta)

Salata de cartofi (varianta) – un preparat clasic, simplu de făcut și perfect pentru orice masă, fie că este vorba despre un prânz ușor, o cină în familie sau o masă festivă. Această rețetă de salată de cartofi este versatilă și poate fi personalizată în funcție de preferințele fiecăruia, adăugând diverse ingrediente, cum ar fi […]

Retete Vitel

Rinichi de vitel la gratar

Rinichi de vitel la gratar din: rinichi de vitel, ulei, sare, piper, untura, unt si patrunjel.   Ingrediente: 500 g rinichi ulei sare piper untură unt pă­trunjel tocat   Mod de preparare: Rinichi de vitel la gratar: Despicam rinichii în două, fără să des­prindem jumătăţile. Ii lăsăm o oră în apă rece, pe care o […]

Ficat galatean

Ficat de vitel prajit (varianta)

 Ficat de vitel prajit Ingrediente: 750 g ficat 2-3 linguri făină grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Scoatem vinele ficatului: tăiem felii groase de 1 cm şi chiar mai subţiri. Dăm ficatul prin făină şi îl prăjim la un foc viu, în unt sau untură. Cînd este gata, îl sărăm şi îl servim îndată […]

Limba de porc cu masline

Limba rasol

Limba rasol  Ingrediente: 1 limbă de 1,5 kg 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă boabe de piper Mod de preparare: Curăţăm şi fierbem limba. O tăiem felii şi o servim cu sote de mazăre verde sau piure de cartofi. Pofta buna!

Rulouri de salată verde cu ficăţei si ciuperci

 Rulouri de salată verde cu ficăţei si ciuperci Ingrediente: 400 g ficăţei de pasăre 2 fire de ceapă 100 g ciuperci 1 salată verde piper 1 linguriţă condiment sare 50 g unt     Mod de preparare: Tai bucăţele ficăţeii, apoi îi înăbuşi în unt, adaugi 1 pahar apă fierbinte, ciupercile tocate, ceapa tăiată mărunt, […]

Reteta de ciuperci marinate

Ciuperci marinate

Ciuperci marinate Ingrediente: 500 g ciuperci, câteva boabe de piper 1 frunză de dafin 1 linguriţă muştar 1/2 pahar oţet 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Ciuperci marinate: Se aleg ciuperci tinere, închise şi foarte proaspete. Se spală şi se fierb în apă cu sare 15 minute. Se aşază în borcan cu boabe […]

Compot

Compot traditional

Compot traditional din: prune, portocale, caise, piersici, stafide, vin, fructoza, iaurt, fistic. Ingrediente: 50 g de prune uscate fără sâmburi 3 portocale netratate 4 caise 2 piersici galbene 200 g de stafide negre 200 g de stafide albe 10 cl de vin dulce (monbazillac) 40 g de fructoză 1/2 lingură de scorţişoară 35 g de […]

Prăjitură cu branză tofu

Prăjitură cu branză corsicană proaspată

Prăjitură cu branză corsicană proaspată din: branza corsicana, lamaie, oua, fructoza, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 250 g de brânză corsicană proaspătă brocciu (dacă nu găsiţi, brânză proaspătă de capră sau de oaie) 1 lămâie netratată 3 ouă 60 g de fructoză 1 praf de sare ulei de măsline pentru forma de copt   […]

Nectar racoritor

Nectar de piersici si citrice

O reteta simpla de nectar de piersici si citrice din: piersici, zahar, portocale, lamaie si apa. Ingrediente: 500 g piersici 125 g zahăr 5 portocale 1 lămâie 1/2  apă     Mod de preparare: Cureţi piersicile de coajă şi de sâmburi, apoi le zdrobeşti dacă sunt moi sau le dai pe râzătoare dacă miezul e […]

Tapenade provensală

Tapenade provensală

Tapenade provensală  Ingrediente: 10 fileuri de anşoa în ulei de măsline 300 g de măsline negre 100 g de capere în oţet 1/2 legătură de cimbru ulei de măsline piper   Mod de preparare: Tocaţi usturoiul, apoi striviţi-l în mojar. Tăiaţi fileurile de anşoa în bucăţele mici. Amestecaţi anşoa cu usturoiul, adăugând ulei din conserva […]

Fasole verde grasa cu soia si rosii

Fasole verde cu bucatele de slănină

Fasole verde cu bucatele de slănină  Ingrediente: 500 g de fasole verde 3 linguri de ulei de măsline 100 g de slănină crudă 100 g slănină afumată sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi extremităţile de la fasolea verde. Treceţi păstăile prin apă pentru a le spăla, apoi lăsaţi-le la scurs.Incălziţi uleiul de măsline într-o […]

retete

Tian a la provencale

 Tian a la provencale Ingrediente: 4 vinete 3 cepe ulei de măsline 4 dovlecei 8 roşii 3 linguriţe de praf de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 2 linguriţe de plante aromatice de Provence vreo 10 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Tian a la provencale: Tăiaţi vinetele în rondele cu grosimea de […]

Ratatouille delicios

Ratatouille

Ratatouille Ingrediente: 3 ardei roşii ulei de măsline 4 vinete 5 cepe mijlocii plante aromatice de Provence 250 g piure de roşii 100 g pastă de roşii sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 130°C (treapta 4/5). Tăiaţi ardeii în două, pe lungime. Goliţi-i complet. Puneţi-i cu partea convexă în sus, într-o tigaie […]

Cuburi de tortilla cu ton

Cuburi de tortilla cu ton  Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu, de 120 g 12 măsline negre 1/2 iaurt nedegresat 1 lingură de pastă de roşii 3 ouă întregi ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Cuburi de tortilla cu ton: Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Scurgeţi tonul şi sfărâmaţi-l […]

Castraveti cu ansoa

Castraveti cu ansoa

Castraveti cu ansoa Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă 1 castravete 1 conservă de anşoa   Mod de preparare: Fierbeţi ouăle de prepeliţă tari, timo de 6 minute. Treceţi-le sub un jet de apă rece. Decojiţi-le şi tăiaţi-le în două. Tăiaţi castravetele în două, pe lungime. Goliţi se­minţele cu ajutorul unei linguriţe, păstrând numai pulpa. Tăiaţi […]

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

Roşii umplute cu salată de legume

Roşii umplute cu salată de legume  Ingrediente: 6 roşii 200 g cartofi 1 morcov mic 2 lin­guri mazăre 2 linguri pline cu maioneză 1/2 lingură muştar 4 ouă fierte tari, 1 lingură de pătrunjel verde sare şi piper după gust 200 maioneză frunze de salată verde.   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o salată […]

Andive cu branză Roquefort

Andive cu branză Roquefort

Andive cu branză Roquefort  Ingrediente: 5 fire de arpagic 5 ridichi 150 g de brânză Roquefort 100 g de brânză proaspătă de capră 2 andive piper   Mod de preparare: Tocaţi firele de arpagic şi ridichile. Amestecaţi cu ajutorul unei furculiţe cele două tipuri de brânză, arpagicul şi ridichile. Ajăugaţi piper şi amestecaţi. Umpleţi frunzele […]

Frigărui de tofu şi legume

Frigărui de tofu

Frigărui de tofu  Ingrediente: 4 roşii mari 4 cepe mijlocii 2 ardei (unul verde şi unul roşu) 200 g de tofu afumat 1/2 linguriţă de chimion 1/2 linguriţă de nucşoară un strop de ulei de măsline (facultativ) sare   Mod de preparare: Frigărui de tofu: Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în şase. Decojiţi cepele şi tăiaţi-le […]

Ardei umpluţi cu orez basmati

Ardei umpluţi cu orez basmati

Ardei umpluţi cu orez basmati din: ceapa, ardei, pasta de rosii, orez basmati, albusuri de ou, tarhon, cardammom, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 4 ardei roşii 50 g pastă de roşii 400 g de orez basmati fiert 3 albuşuri de ou 1 lingură de tarhon (proaspăt sau uscat) 1 lingură de praf de cardamom […]

Budincă de orez

Coroană de orez cu sos de roşii şi piept de pui

Coroană de orez cu sos de roşii şi piept de pui Ingrediente: 1 cană de orez 1 l lapte 1 gogoşar 1 ardei verde sare 2 cepe ulei 2-3 linguri bulion 100 g şvaiţer Pentru umplutură ai nevoie de: 1 piept de pui 1 ceapă 50 unt 2-3 roşii sare ulei Mod de preparare: Fierbi […]

Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane

Rosii umplute cu carne si ciuperci

Rosii umplute cu carne si ciuperci Ingrediente: 12 roşii mijlocii putină carne de pasăre fiartă sau friptă 3 — 4 ciuperci sare piper puţin oţet Pentru maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 50 g ulei   Mod de preparare: Se pregătesc roşiile după cum s-a arătat mai sus. Se lasă să se scurgă după ce […]

Ouă cu maioneză

Oua cu maioneza (varianta)

Oua cu maioneza (varianta) Ingrediente: 6 ouă, 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100 g ulei 1 lingură smântână un vârf de linguriţă sare 2 — 3 măsline sau puţină salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Când s-au răcit se curăţă de coajă şi se taie în două, în lung. Se aşază […]

Oua Umplute

Oua rascoapte cu sos picant

Oua rascoapte cu sos picant din: oua, galbenusuri, mustar, ulei, castraveti murati in otet, sare. Ingrediente: 6 ouă 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 100 g ulei 2 castraveţi muraţi în oţet un vârf de linguriţă sare   Mod de preparare: Oua rascoapte cu sos picant:  fierb ouăle tari. Când sunt reci, se curăţă de coajă, […]

Ciuperci umplute in vin

Ciuperci umplute (variante)

Ciuperci umplute Ingrediente: 500 g ciuperci 50 g ulei 2 linguri frunze de pătrunjel tocat un praf de piper sare   Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase şi potrivit de mari. Se spală. Se aşază ciupercile într-o cratiţă pe maşină, punând în fiecare ciupercă un praf de sare şi puţin ulei. Se acoperă […]