Vinete umplute cu orez si branza

Vinete umplute a la provencale

Vinete umplute a la provencale  Ingrediente: 2 vinete potrivite ca mărime ulei de măsline 200 g de ciuperci de Paris (la conservă sau proaspete) 2 căţei de usturoi, tocaţi 1 lingură de mentă tocată 1 lingură de pătrunjel 60 g de măsline negre, fără sâmburi şi tăiate în rondele subţiri 1 ou sare piper   […]

Omletă andaluză

Omletă andaluză

Omletă andaluză  Ingrediente: 5 roşii 3 cepe mari 2 ardei roşii 2 linguri şi 1/2 de ulei de măsline 8 ouă întregi pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Puneţi roşiile în apă clocotită timp de 40 de secunde, apoi treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa în bucăţele. Păstraţi în stre­curătoare […]

Tortilla de legume cu salam chorizo

Tortilla de legume cu salam chorizo

Tortilla de legume cu salam chorizo  Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 50 g mazăre (din conservă) 4 tulpini de sparanghel în borcan 50 g ciuperci de Paris tocate (la conservă) 200 g de jambon crud 100 g salam chorizo 1 miez de anghinare 2 linguri de ulei de măsline 8 […]

Omletă cu legume si cascaval

Omletă cu vinete

Omletă cu vinete  Ingrediente: o vânătă frumoasă 3 roşii medii 1/2 lingură de ulei de măsline 1 ceapă tocată 6 ouă mari 200 g de brânză gruyere rasă sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vânătă în lamele groase de 2 cm. Fierbeţi la abur timp de 30-35 de minute. Vinetele sunt fierte când sunt […]

Piperadă bască

Piperadă bască

Piperadă bască  Ingrediente: 4 ardei verzi dulci 2 cepe mari 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 6 roşii medii bine coapte 6 ouă întregi un vârf de cuţit de piper Cayenne 1 lingură de untură de gâscă 4 felii groase de jambon crud sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ardeii […]

Frigărui la cuptor

Frigărui la cuptor din: piept de pui, carnati, ardei, dovlecel, vanata, rosii, ciuperci, ceapa, gogosari, sare, piper, ulei, cimbru, mustar, maghiran, vin. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g cârnaţi mici 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii 4-5 ciu­perci 1 ceapă 2 gogoşari sare piper ulei cimbru muştar măghiran vin alb ţepuşe speciale […]

Ficăţei de pasăre a la provencale

Ficăţei de pasăre a la provencale

Ficăţei de pasăre a la provencale  Ingrediente: 4 căţei de usturoi 125 g pastă de roşii 1 pahar de vin alb sec 1 lingură de untură de gâscă 600 g ficăţei de pasăre curăţaţi 1/2 linguriţă de plante aromatice de Provence 3 fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ficăţei de pasăre a […]

Plăcintă cu caş

Plăcintă cu caş

Plăcintă cu caş  Inngrediente: 1/2 kg făină 25 g drojdie proaspătă 1 cană apă caldă sare 1/4 pachet mar­garină 1/2 kg caş 1 legătură mărar 4 ouă   Mod de preparare: Faci o maia din drojdie proaspătă, 1 lingură făină şi puţină apă caldă şi o laşi să dospească 10 minute. 0 torni peste făină, […]

Crema cu piure de castane si frişcă

Crema cu piure de castane si frişcă  Ingrediente: 1 kg castane comestibile 200 ml frişcă lichidă 100 g nuci 1 linguriţă scorţişoară 1 esenţă de rom 100 g zahăr   Mod de preparare: Crema cu piure de castane si frişcă: Pui castanele la fiert pentru o oră şi când sunt gata, le strecori, le cureţi […]

Retete cu pui

Tocaniţă de rosii cu carne de pui

 Tocaniţă de rosii cu carne de pui din: pui, rosii, ardei grasi, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper, foi de dafin. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Tocanita de rosii cu pui (video) Tocanita de rosii cu patrunjel Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi Ingrediente: 1 piept de pui şi 2 copane 2 […]

Antricot la gratar cu sos

Antricot cu vin

Antricot cu vin  Ingrediente: 10 haşme 2 linguri de untură de gâscă 25 cl de vin roşu taninos 2 bucăţi de antricot, de 400 g fiecare 1 legătură de pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Decojiţi şi tocaţi fin haşmele. Puneţi-le într-o tigaie, să se înmoaie, la foc mic, într-o lingură de untură […]

Musaca de vinete cu busuioc

Musaca de vinete (varianta)

Musaca de vinete Ingrediente: 500 g carne tocată 3 vinete 3 cepe 5 ardei graşi 4 roşii 150 ml ulei 2 ouă 250 ml lapte sare 1 lingură făină piper 100 g brânză   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei încins şi le […]

Piept de pasare cu ardei umpluti

Piept de pasăre cu curry

Piept de pasăre cu curry  Ingrediente: 3 cepe 2 linguri de ulei de măsline 1 conservă de ciuperci de Paris mărunţite (400 g) 4 bucăţi de piept de pui untură de gâscă (sau, dacă nu aveţi, ulei de măsline) 1 lingură de praf de curry 25 cl de smântână lichidă degresată sare piper   Mod […]

Plăcintă cu dovlecei si roşii

Plăcintă cu dovlecei si roşii

Plăcintă cu dovlecei si roşii  Ingrediente: 250 g făină 150 ml apa calduta 10 g drojdie 70 g unt (sau margarina) sare Pentru umplutură ai nevoie de: 3-4 roşii 2-3 dovlecei 1 felie cascaval 2 ouă 100 g smantana 1 lingură măghiran tocat, 1 lingură cimbru sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia cu apa […]

Andive gratinate cu jambon

Andive gratinate cu jambon

Andive gratinate cu jambon  Ingrediente: 4 andive 8 felii de jambon ulei de măsline 30 cl de smântână lichidă degresată 200 g de brânză gruyere rasă câteva fire de pătrunjel (pentru decor) sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi baza andivelor. Eliminaţi foile deteriorate. Puneţi-le într-un coşuleţ de fiert la abur şi lăsaţi timp de […]

Reteta vinete gratinate

Vinete gratinate cu bucatele de slănină

Vinete gratinate cu bucatele de slănină  Ingrediente: 5 vinete mici ulei de măsline 4 cepe mari 100 g de bucăţele de slănină, subţiri o cutie mică de pastă de roşii (140g) 150 g de brânză gruyere rasă 2 bucăţi de mozzarella plante aromatice de Provence sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în felii […]

Retete Vitel

Costiţe de viţel cu două feluri de ardei

Costiţe de viţel cu două feluri de ardei Ingrediente: 2 ardei verzi 2 ardei roşii 5 linguri de ulei de măsline 6 roşii bine coapte 3 căţei de usturoi 3 haşme 1 pahar de vin roşu taninos 1 linguriţă de boia dulce 4 costiţe de viţel, a 200 g fiecare untură de gâscă de dimensiunea […]

Reteta ciuperci umplute

Ciuperci umplute cu sunca

Ciuperci umplute cu sunca  Ingrediente: 12 ciuperci de Paris mari 2 cepe tocate mărunt 2 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi curăţaţi 50 g de şuncă din piept de pasăre, crudă, tocată mărunt 100 g de piept de pui, tocat mărunt 5 cl de supă degresată de pasăre 2 linguri de parmezan […]

Moristi cu branza

Colţunaşi cu vişine

Colţunaşi cu vişine  Ingrediente: 300 g făină 1 kg vişine 50 g unt 3 ouă 2 linguri smântână 125 ml apă sare 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Frămânţi apoi bine un aluat (ca cel de tăieţei) din făină, […]

Vinete crocante

Vinete crocante Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline 8 felii de jambon de Parma 8-10 felii de caşcaval pentru sendvişuri plante aromatice de Provence busuioc proaspăt sare piper   Mod de preparare: Vinete crocante: Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). Tăiaţi vinetele pe lungime, în felii de 1 cm grosime. Lăsaţi-le la scurs timp […]

Salata cu carne de rata si alune

Carne de rată conservată cu mere

Carne de rată conservată cu mere din: carne de rata, mere verzi, scortisoara, patrunjel, sare, piper. Poate te intereseaza si Piept de vita la cuptor cu sos de rosii Ingrediente: 1 pachet de carne de raţă, conţinând 4 pulpe 12 mere verzi granny smith scorţişoară pătrunjel sare piper Mod de preparare: Incălziţi, în prealabil, cuptorul […]

Ficatei de pasare cu ciuperci

Ficăţei de pasăre cu ghimbir si coriandru

Ficăţei de pasăre cu ghimbir si coriandru  Ingrediente: 3 cepe 1 bucată de 2-3 cm de ghimbir proaspăt crenguţe de coriandru proaspăt, sfărâmate 2 linguri de ulei de măsline 500 g ficăţei de pasăre sare piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Curăţaţi ghimbirul şi răzuiţi-l. Sârâmaţi crenguţele de coriandru proaspăt. Căliţi ceapa la foc […]

Foie gras cu struguri la tigaie

Foie gras cu struguri la tigaie

Foie gras cu struguri la tigaie din: struguri, escalop de foie gras, otet balsamic, vin, sare, piper.   Ingrediente: 600 g de struguri albi cu bob mare (soi muscat) 4 bucăţi de escalop de foie gras, crude, în jur de 120 g 1 lingură de oţet balsamic 15 cl de vin Pineau des Charentes sare […]

Frigarui cu peste si carnaciori chorizo

Frigărui cu două feluri de peşte

Frigărui cu două feluri de peşte  Ingrediente: 400 g de file de ton 400 g de file de somon 1 ardei verde 1 dovlecel 12 roşii cherry zeama unei lămâi plante aromatice de Provence ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Tamponaţi fileurile de peşte cu hârtie absorbantă. Tăiaţi în bucăţi groase de […]

Mihalţ cu spanac

Mihalţ cu spanac

 Mihalţ cu spanac Ingrediente: 500 g de spanac 2 trunchiuri de mihalţ de 600 g fiecare zeama unei lămâi puţină untură de gâscă 10 cl de vin alb 2 linguriţe de piper verde în saramură 15 cl smântână lichidă degresată 1 lingură de ulei de măsline 2, 3 vârfuri de cuţit de nucşoară sare piper […]

Conopidă cu smantana si verdeata

Conopidă cu smantană si caş

Conopidă cu smantană si caş  Ingrediente: 1 kg conopidă 40 g unt 2 ouă 200 g smântână 60 g caş sare piper   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi în apă cu sare până se înmoaie puţin. O strecori şi o laşi să se scurgă bine. Ungi apoi […]

Placintele picante cu peste afumat, oua si salata

Plăcinte cu branză dulce

Plăcinte cu branză dulce  Ingrediente: 1 kg făină 150 g zahăr 3 ouă 600-700 ml lapte 40 g drojdie proaspătă 1 lingură sare 100 g margarină Pentru umplutură: 1,5 kg brânză dulce de vacă 200-300 g zahăr 8 ouă 2-3 linguri griş   Mod de preparare: Pentru aluat: Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu […]

Sarmale

Sarmale din pulpe de pui in foi de viţă

Sarmale din pulpe de pui in foi de viţă Ingrediente: 5-6 pulpe de pui 5-6 cepe 1 cană de orez piper sare cimbru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3-4 roşii 2 ouă sare foi de viţă-de-vie proaspete ulei   Mod de preparare: Sarmale din pulpe de pui in foi de viţă: Dezosezi pulpele fără […]

Omletă cu branză de oi, usturoi si carnaciori

Omletă cu branză de oi, usturoi si carnaciori

Omletă cu branză de oi, usturoi si carnaciori  Baţi bine 4 ouă şi adaugi brânza (după preferinţă mai multă sau mai puţină) şi 3 căţei de ustu­roi tăiaţi bucăţele. Baţi bine, apoi adaug 2 câmăciori tăiaţi felii. Compoziţia o pui apoi într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins şi o laşi să se rumenească […]

Melcişori cu porumb si şuncă

Melcişori cu porumb si şuncă

Melcişori cu porumb si şuncă  Ingrediente: 500 g paste (sub formă de melcişori) 200 g şuncă afumată (sau parizer) 200 g caşcaval ras 4 linguri ulei 1 ceapă 5 fire sau căţei de usturoi pătrunjel tocat 1 porumb fiert sau porumb de la conservă   Mod de preparare: Fierbi melcişorii în apă cu sare. Căleşti […]

Chifteluţe de peşte cu sos de roşii

Chifteluţe de peşte cu sos de roşii

Chifteluţe de peşte cu sos de roşii  Ingrediente: 1 kg peşte 2 cepe 1 ardei iute 2 ouă 1 cartof 3 legături mărar 1 ardei gras 2 legături pătrunjel sare piper ulei 1 ceaşcă făină   Mod de preparare: Cepele, cartoful, ardeiul gras şi cel iute le speli, le cureţi şi le tai mărunt. Cureţi […]

Orez dulce

Orez dulce

Orez dulce – un desert simplu și reconfortant, popular în multe culturi, unde este cunoscut sub diferite nume și variante, precum orezul cu lapte. Această versiune îmbogățită cu vanilie, scorțișoară și stafide, transformă un desert tradițional într-o delicatesă specială pentru orice moment al zilei. Ingrediente: 1 cană de orez alb, cu bobul rotund 2 căni […]