Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi

Creier cu sos de rosii

 Creier cu sos de rosii Ingrediente: creier fiert sos de roşii Mod de preparare: Tăiem creierul în felii mai grosuţe şi servim cald cu sos de roşii.           Pofta buna!

Mancare de conopidă cu ou

Mancare de conopidă cu ou

Mancare de conopidă cu ou  Ingediente: 1 kg conopidă 4 ouă 3 linguri margarină 4 linguri făină 100 g smântână 3 linguri muştar 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în 3 l de apă cu puţină sare pen­tru aproximativ 15 […]

Mihalţ cu ciuperci şi cu vin roşu

Mihalţ cu ciuperci şi cu vin roşu din: ciuperci, hasme, grasime de gasca, vin rosu, tarhon, mihalt, hasmatuchi, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci de Paris 5 haşme 3 linguri de grăsime de gâscă 25 cl de vin roşu taninos 1 lingură de tarhon tocat fin 1 kg de mihalţ 1 legătură de hasmaţuchi sare […]

Snitele de vitel

Şniţele din carne de viţel

Şniţele din carne de viţel  Ingrediente: 400 g carne de viţel 2 ouă 4 linguri lapte 60 ml ulei sare   Mod de preparare: Speli carnea de viţel, o tai felii pe care le baţi bine cu ciocanul de şniţele şi le laşi deoparte până pregăteşti compoziţia de ouă. Baţi albuşurile spumă, subţiezi gălbenuşurile cu […]

Salată de ton cu iaurt

Salată de ton cu iaurt Ingrediente: Pentru salată: 1 salată verde 4 ouă 3 roşii 1 cutie ton 1 cutie porumb dulce Pentru sos ai nevoie de: 200 g iaurt 1 legătură ceapă 1 linguriţă muştar 2-3 căţei de usturoi 1 legă­tură mărar sare piper   Mod de preparare: Salată de ton cu iaurt: Pui […]

Creier pane cu salata de ardei capia

Creier pane (varianta)

Creier pane Ingrediente: 1 creier mare fiert făină 2 ouă 3-4 linguri pes­met grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Tăiem creierul fiert rece, în lungime, în felii de o jumătate de deget. Batem într-o farfurie două ouă întregi, cu puţină sare. Muiem feliile de creier în făină, în ou bătut, apoi în pesmet, în torcîndu-le […]

Ardei umpluti cu orez si scrob

Ardei umpluti cu orez si slanina afumata

Ardei umpluti cu orez si slanina afumata Ingrediente: 30 ardei 750 g roşii putin zahăr 1 lingură gră­sime sare piper Tocătură : 400 g carne 100 g grăsime de la rini­chi sare piper 3-4 linguri orez 2 cepe 50-60 g slănină afumată (facultativ) 1 legătură pă­trunjel 1 legătură mărar miez de pîine cozi de ceapă […]

Rinichi de vita inabusiti

Rinichi de vaca inabusiti

Rinichi de vaca inabusiti Ingrediente: 500 g rinichi 100 g unt sau untură 1 ceapă smîntînă Mod de preparare: Spălăm rinichiul de vacă, îl opărim în apă clocotită, lăsîndu-1 să dea două-trei clocote, pentru a se albi şi pentru ca să dispară mirosul specific. După aceea îl spălăm bine în apă rece, îl tăiem în […]

Ficat de vitel in sos picant

Ficat de vitel prajit

Ficat de vitel prajit Ingrediente: 750 g ficat 2-3 linguri făină grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Scoatem vinele ficatului: tăiem felii groase de 1 cm şi chiar mai subţiri. Dăm ficatul prin făină şi îl prăjim la un foc viu, în unt sau untură. Cînd este gata, îl sărăm şi îl servim îndată […]

Limba cu masline si patrunjel

Limba cu masline si patrunjel

Limba cu masline si patrunjel Ingrediente: limbă de 1,5 kg 200 g măsline 2 cepe 100 g arpagic 1 foaie dafin 3-4 boabe de ienibahar 6 boabe piper 2-3 roşii 2 pahare mari vin 1 lingura făină lămîie mărar şi pătrunjel. Mod de preparare: Ţinem limba de vacă două zile : prima zi fără nimic, […]

Sufleu de creier

Sufleu de creier

Sufleu de creier Ingrediente: 3 creieri fierti 5 ouă unt sare piper Pentru sos alb : 1 1’/s lingură unt 2 linguri făină 2 ceşti lapte. Mod de preparare: Fierbem jumătate de creier  şi, cînd s-a răcit, îl tăiem în cuburi mici. Intr-un vas de sufleu punem jumătate din  creierul tăiat în cuburi şi o […]

Pastă de gogonele cu ceapa

Pastă de gogonele cu ceapa

Pastă de gogonele Ingrediente: 1 kg gogonele 2 cepe 100 ml ulei sare verdeaţă   Mod de preparare: Speli gogonelele şi le fierbi 15 minute. Apoi le îndepărtezi pieliţa, le pasezi şi le freci cu ulei exact ca la vinete. Ceapa o cureţi, o tai foarte mărunt şi o amesteci cu gogonelele. La final, pui […]

Creier fiert

Creier fiert Ingrediente: 2 creieri mai mici ele vacă sau 3 creieri de viţel 1 ceapă 1 felie telină 5 boabe de piper sare o lingură otet foaie de dafin (facultativ). Mod de preparare: Ţinem creierul în apă rece, apoi îl spă­lăm bine şi scoatem pieliţa, băgînd de­getul pe dedesubt, cu grijă ca să nu […]

Fasole cu ardei dulci

Tocăniţă de ardei gras

Tocăniţă de ardei gras Ingrediente: 1 kg ardei 2 cepe 5-6 roşii condimente foi de dafin piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Coci ardeii pe plita sobei sau pe o tablă pe aragaz, apoi îi cureţi de pieliţe, dar îi laşi cu codiţe. Separat, într-o cratiţă, tai ceapa peştişori şi o înăbuşi cu […]

Tocanita de berbecut

Bureţi cu sos alb

Bureţi cu sos alb Ingrediente: 500 g bureţi 3-4 cepe 1- 2 linguri făină usturoi pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Bureţi cu sos alb: Cureţi şi speli bine bureţii, apoi îi fierbi în apă cu sare timp de 10-15 minute. Când sunt gata, îi scurgi şi îi tai fideluţă. Ceapa o cureţi, o […]

Ardei umpluti cu cartofi si orez

Ardei umpluti cu cartofi si orez

Ardei umpluti cu cartofi si orez din: ardei grasi, cartofi, orez, ceapa, rosii, patrunjel verde, ulei, faina, margarina, sare, zahar, piper. Ingrediente: 6 ardei graşi 4 cartofi 1 ceaşcă orez 2 cepe 3-4 roşii 1 lingură pătrunjel verde 4 lin­guri ulei 1 lingură făină 1 lingură margarină sare zahăr piper   Mod de preparare: Cureţi […]

Vinete delicioase umplute

Orez cu vinete

Orez cu vinete Ingrediente: 50 g orez (3 linguri) 250 g vinete (2 bucăţi) 30 ml ulei 100 g roşii (3 bucăţi) 20 g ceapă 1 legătură de zarzavat pentru supă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel şi mărar 15 g smântână   Mod de preparare: Faci întâi supa de legume şi pentru […]

Musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan

Musaca de dovlecei si carne

O reteta de musaca de dovlecei cu carne fiarta, rosii, marar, patrunjel in straturi. Ingrediente: 250 g dovlecei (2 bucăţi medii) 100 g carne fiartă 15 ml ulei 150 g roşii (4 bucăţi) câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel     Mod de preparare: Speli şi cureţi carnea foarte bine şi o pui la […]

Salată de varză cu kaizer

Salată de varză cu kaizer din: varza, kaizer, ulei, otet, sare, piper, zahar. Ingrediente: 1 varză albă mare 250 g kaizer 4 linguri ulei oţet după gust sare piper 1 praf de zahăr   Mod de preparare: Salată de varză cu kaizer: Speli bine varza, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, torni peste ea […]

Mancare de vinete si ardei copti

Mancare de vinete si ardei copti

Mancare de vinete si ardei copti din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii, sare, piper, ulei, patrunjel. Poate te intereseaza si: Mancare de vinete cu ardei si marar Cum se prepara Mancare de vinete cu usturoi (VIDEO) Mancare de vinete cu ardei si rosii Mancare de vinete cu ardei gras si rosii Mancare de vinete […]

Tocăniţă de ciuperci cu ceapa verde si usturoi

Tocăniţă de ciuperci cu ceapa verde si usturoi

Tocăniţă de ciuperci cu ceapa verde si usturoi Ingrediente: 1,5 kg ciuperci proaspete 4 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 1 legătură pătrunjel 150 ml ulei 150 ml vin alb 1/2 kg roşii sare piper       Mod de preparare: Cureţi bine ciupercile şi le tai feliuţe sub­ţiri. Cureţi apoi ceapa o căleşti […]

Mancarica de verdeaţă

Mancarică de rosii

Mancarică de rosii Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 2-3 cepe 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Tai ceapa foarte mărunt, cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe, apoi îi tai şi îi căleşti în ulei împreună cu ceapa. Le laşi până se înmoaie, apoi adaugi […]

Saramură de rosii si ardei copţi

Saramură de rosii si ardei copţi

Saramură de rosii si ardei copţi din: ardei capia, rosii, usturoi, apa, sare. Ingrediente: 1 kg ardei capia 1 kg roşii bine coapte 4 căţei de usturoi 1 şi 1/2 cană apă sare   Mod de preparare: Pui la copt ardeii şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, le scoţi cotorul curăţându-i bine de […]

Mancare de cartofi cu rosii

Mancarica de cartofi cu ardei copţi

Mancarica de cartofi cu ardei copţi din: cartofi, ceapa, vinete, rosii, ardei grasi, faina, sare, condimente, patrunjel, ulei. Poate iti place si: Mancare de cartofi cu ardei iute mancare de cartofi cu carne Cum se Prepara Mancare de cartofi noi cu marar (VIDEO)   Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 vinete 4 roşii 6-7 […]

Chiftele

Chiftele din salată verde si urdă

Chiftele din salată verde si urdă – o variantă sănătoasă și savuroasă a chiftelelor tradiționale din carne.  Salata verde oferă o textură crocantă, iar urda adaugă un gust delicat și cremos. Este o rețetă perfectă pentru perioadele în care vrei să încerci preparate vegetariene, dar nu vrei să renunți la gustul plin și satisfăcător al […]

Parjoale de pui gratinate

Parjoale de varză

Parjoale de varză din: varza, paine, lapte, ulei, oua, marar, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 varză de 1 kg 1 felie de pâine 50 ml lapte 100 ml ulei 3 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 lin­guri smântână sare piper   Mod de preparare: Parjoale de varză: Cureţi varza, o speli şi […]

Mancare de ardei gras cu rosii

Mancare de ardei gras cu rosii

Mancare de ardei gras cu rosii Ingrediente: 500 g ardei graşi 500 g roşii 3 linguri ulei 1 lingură orez 3 cepe 1 legă­tură pătrunjel sare după gust   Mod de preparare: Tai ceapa peştişori şi ardeii rondele şi îi căleşti în uleiul încins, adaugi sarea şi înăbuşi legumele pe jumătate. Tai roşiile bucăţi, alegi […]

Cartofi umpluţi copţi în coajă

Cartofi copti umpluti cu vinete

Cartofi copti umpluti cu vinete Ingrediente: 3-4 cartofi mai mari 1 vânătă mărişoară 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de usturoi 1 pahar de iaurt de 400 g 1 vârf de cuţit de cim­bru mărar pătrunjel sare piper după gust ulei   Mod de preparare: Speli foarte foarte bine cartofii şi îi pui să […]

Fasole verde cu unt si crochete de gris

Fasole cu smantana

Fasole cu smantana Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2-3 lin­guri ulei 1 lingură făină 1/2 pahar lapte 1/2 pahar smântână sare mărar   Mod de preparare: Fasole cu smantana: Speli şi cureţi fasolea, apoi o fierbi în apă cu sare. După ce a fiert, o strecori şi o laşi deoparte. Incingi uleiul într-o cratiţă, pui […]

Castraveti umpluti cu carne de porc

Castraveţi umpluţi

Castraveţi umpluţi Ingrediente: 6 castraveţi mai mari 1 ceaşcă de lapte 2 gălbenuşuri 1 ceapă 150 g brânză de oaie 1 linguriţă boia dulce 1 rădăcină de hrean 2-3 linguri smântână 2 felii de pâine   Mod de preparare: Alegi castraveţii, îi cureţi de coajă, îi tai la un capăt şi îi scobeşti cu grijă. […]

Salată de dovlecei, feta şi mentă

Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză

Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză Ingrediente: 2 dovlecei 1 conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 gălbenuş sare piper ulei zeamă de lămâie   Mod de preparare: Salată de dovlecei si conopidă cu maioneză: Cureţi dovleceii, îi speli, îi pui la fiert în apă cu sare şi după ce au fiert, îi […]

Creier in aluat

Creier in aluat Ingrediente: 1 creier mare 3 linguri făină 2 ouă l/2 lingu­ră unt sau ulei 1/2 pahar lapte grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Punem făina într-un castron, adăugăm două gălbenuşuri, laptele, untul, puţină sare şi amestecăm. Batem albuşurile spumă şi le punem în compoziţia de mai sus a.mestecînd totul. Compoziţia trebuie să […]