Mancarica din piept de pui

Mancarica de pui cu păstăi

Mancarica de pui cu păstăi Ingrediente: 1 pui 1 kg păstăi 1 ceapă 1 căpăţână usturoi bulion 1 legătură pătrunjel 100 g smântână ulei sare piper condiment concentrat   Mod de preparare: Cureţi şi tai puiul în bucăţi pe care le rumeneşti în ulei. Scoţi carnea şi în uleiul rămas rumeneşti ceapa tăiată mărunt şi […]

Fasole verde cu cartofi, smantana si carne la cuptor

Fasole verde cu cartofi, smantana si carne la cuptor Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe 600 g fasole verde 100 g smantână 1 ou ulei sare piper cimbru 100 g caşcaval 4 cartofi   Mod de preparare: Fasole verde cu cartofi, smantana si carne la cuptor: Cureţi ceapa şi fasolea, tai ceapa fideluţă […]

Mancare de morcovi si ardei gras

Mancare de morcovi si ardei gras

Mancare de morcovi si ardei gras Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras verde 1 ceapă 1 linguriţă stafide 50 ml supă de legume 1 lămâie 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi sare şi piper după gust. Cureţi şi tai morcovii felii […]

Coşuleţe din ouă

Ouă moi III

Ouă moi III Ingrediente: 10 ouă apă clocotită   Mod de preparare: Punem ouăle în apă clocotită şi le ţi­nem în clocot 2—3 minute, după gust. Le scoatem, le aşezăm pe farfurie şi le dăm la masă.   Poftă bună!

Mancare de dovlecei si rosii

Mancare de dovlecei dreasa cu smantana

Mancare de dovlecei dreasa cu smantana Ingrediente: 1-2 dovlecei mai tineri 1 lingură de ulei 3-4 roşii 200 ml smântână 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde sau mărar sare piper 2 linguri de făină   Mod de preparare: Speli şi cureţi ceapa şi dovleceii, apoi toci ceapa şi opăreşti roşiile. Intr-o cratiţă pui o lin­gură […]

Ciuperci umplute cu branza şi verdeturi

Ciuperci umplute cu branza de vaci

Ciuperci umplute cu branza de vaci Ingrediente: 15-16 ciuperci mai mari (albe) din soiul Champignon 1 ceapă potrivită 1-2 morcovi 150-200 brânză de vaci 1 legătură mărar sare piper după gust ulei pentru călit ceapa   Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile, iar codiţele le rupi i le tai mărunt. Opăreşti pălăriile 1-2 minute […]

Sparanghel cu ouă moi

Ouă moi II

Ouă moi II Ingrediente: 10 ouă apă rece   Mod de preparare: Cele mai bune ouă moi le obţinem punîndu-le în apă rece. Cînd începe apa să dea foarte uşor în undă, le scoatem. Atunci ouăle sînt fierte uniform pînă în mijlocul gălbenuşului. Le învelim într-un şervet şi le lăsăm 2 minute, apoi le ser­vim. […]

Pere Ajaccio (video)

Pere Ajaccio – Acest desert se remarcă prin combinația sa echilibrată între dulceața naturală a perelor și aromele subtile de vanilie, citrice și un strop de alcool. Perele Ajaccio sunt gătite într-un sirop aromatic, care adaugă o textură fină și un gust intens fructelor, creând un desert ușor, dar totodată sofisticat. Este o opțiune excelentă […]

Omletă cu rosii

Omletă cu rosii

Omletă cu rosii Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 100 g unt sau untură   Mod de preparare: Omletă cu rosii: Alegem roşii coapte, le spălăm, le tă­iem şi le curăţăm de pieliţe şi de semin­ţe. Punem grăsimea într-o tigaie, adău­găm roşiile, sare şi piper; lăsăm să se pătrundă. Batem ouăle cu puţină sare şi […]

Omleta cu dovleac si branza de oaie

Omletă romanească

Omletă romanească Ingrediente: 8 ouă 100 g brinză 4 linguri lapte sau 2 linguri lapte şi 2 linguri smantană puţină sare mărar şi pătrunjel tocat 150 g unt sau untură   Mod de preparare: Spargem ouăle într-o farfurie adîncă, le batem cu furculiţa, dar nu prea mult, adăugind puţină sare, pătrunjelul şi mă­rarul tocat, laptele […]

Oua cu smantană

Oua cu smantană

Oua cu smantană Ingrediente: 10 ouă sos de smintină   Mod de preparare: Fierbem 10 ouă răscoapte, le curăţăm de coajă, le tăiem în rondele şi le lăsăm să dea un clocot într-un sos de smîntînă. Le servim fierbinţi.   Poftă bună!

Mancare de legume cu carnati

Mancare de legume cu pui, la cuptor

Mancare de legume cu pui, la cuptor Ingrediente: 3 cartofi noi 2 dovlecei 2 fire de ceapă verde 3-4 roşii 1 kg mazăre verde 1 piept de pui (sau 2 pulpe) 1 legătură mărar 2 ouă 1 cutie mică de smântână (de 120 g) ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi dovleceii […]

Chec de dovlecei

Chec de dovlecei Ingrediente: 1,5 kg dovlecei mici 5 ouă 1-2 căţei de usturoi 250 g smântână 80 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răză­toarea cu ochiuri mari, îi presari cu sare şi-i laşi să se scurgă pentru aproximativ o oră. în acest […]

Omletă cu raci

Omletă cu raci

Omletă cu raci Ingrediente: 6 ouă 6 linguri lapte 100 g unt sare după gust mărar pătrunjel 10 raci 100 g unt   Mod de preparare: Fierbem racii, scoatem gîturile şi le fa­cem sote în unt, le tăiem în 2—3 bucăţi. Preparăm o omletă obişnuită peste care aşezăm gîturile de raci, rulăm şi servim pe […]

Omleta cu orez

Omleta cu orez

Omleta cu orez Ingrediente: 5 ouă 2 roşii potrivite puţin pesmet un praf de zahăr 1 lingură orez 50 g unt 1 ceapă 1/2 ceaşcă lapte sare piper   Mod de preparare: Curăţăm roşiile de pieliţă şi de seminţe. Dăm sare şi. piper, presărăm un praf de zahăr şi le tăvălim în puţin pesmet, le […]

Rulouri de dovlecei cu branză

Rulouri de dovlecei cu branză Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 2-3 linguri făină 250 g telemea ulei sare piper   Mod de preparare: Rulouri de dovlecei cu branză: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii subţiri pe lungime pe care le presari cu sare şi le laşi deoparte până se înmoaie. In acest timp tai […]

Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

Mancare de fasole pastai cu dovlecei

Mancare de fasole pastai cu dovlecei din: fasole verde, dovlecei, ceapa, usturoi, otet, ulei, sare, piper. Poate te intereseaza si Mancare de fasole cu vita, porc si curcan Ingrediente: 250 g fasole verde fideluţă 250 g fasole galbenă 2 dovlecei 2 cepe potrivite 2 căţei de ustu­roi 1 lingură oţet 150 ml ulei sare piper […]

Budincă de fasole cu vafe din parmezan

Budincă de fasole verde cu rosii

Budincă de fasole verde cu rosii Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 legătură ceapă verde 3-4 roşii 6 ouă 50 g costiţă afumată 100 ml lapte dulce 1 lingură făină 1 legă­tură verdeaţă ulei     Mod de preparare: Speli bine fasolea şi o pui la fiert în apă cu sare. Opăreşti apoi roşiile, le […]

Salată de ardei gras copt

Salată de ardei gras copt Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa rosie ulei 1 lingurita otet sare   Mod de preparare: Salată de ardei gras copt: Pui ardeii sa se coaca pe o tablă, pe aragaz si cand sunt gata ii prepari cu sare si-i acoperi cu un prosop curat. Speli apoi rosiile, […]

Stufat cu mazare si ciuperci

Stufat cu mazare si ciuperci Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 200 g ciuperci proaspete (sau 100 g ciuperci din conservă) 15 fire de usturoi verde 18 fire de ceapă verde 3 roşii medii 4 ouă fierte tari 5-6 ardei graşi 7- 8 linguri ulei 1 legătură mărar sare piper 200 g franzelă pentru crutoane   […]

Omletă cu ficat

Omletă cu ficat Ingrediente: 8 ouă sote de ficat de pasăre 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Omletă cu ficat: Pregătim o omletă obişnuită, care se umple cu un sote de ficat de pui, găină sau gîscă, tăiat în felii sau în cuburi mici. Nu punem prea multă umplutură. Rulăm şi aşezăm […]

Omletă cu creier

Omletă cu creier – Creierul este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale, iar atunci când este combinat cu ouă, rezultă un preparat ușor de gătit și foarte sățios. Această rețetă este ideală pentru cei care doresc să încerce preparate din organe și să aducă mai multe nutrimente în dieta lor. De asemenea, este […]

Tocăniţa de vara cu vinete coapte

Tocăniţa de vara cu vinete coapte din: vinete, ceapa, ardei grasi, morcov, ulei, usturoi, rosii. Ingrediente: 2-3 vinete 3-4 cepe 3-4 ardei graşi 1 morcov 1 pahar ulei 2-3 căţei de usturoi 1/2 kg roşii   Mod de preparare: Tocăniţa de vara cu vinete coapte: Cureţi ceapa, ardeii, morcovul şi usturoiul, tai ceapa solzişori, ardeii […]

Vinete coapte cu usturoi

Vinete cu rosii

Vinete cu rosii Ingediente: 2 vinete 1/2 kg roşii ulei 1 căţel de usturoi sau un fir usturoi verde pătrunjel sare piper făină   Mod de preparare: Cureţi vinetele şi le tai în bucăţele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei, Când sunt gata, le scoţi pe câteva şerveţele ca să […]

Gelatina (aspic) ruseasca

Aspic de vacă sau de viţel

Frecăm picioarele de vită cu mălai şi le pîrlim. Desfacem carnea de pe oase şi despicăm oasele în lung. Le punem într-o oală împreună cu zarzavatul (mor­cov, pătrunjel, ţelină, ceapă). Adăugăm ienibahar şi foaie de dafin în cantitate foarte mică. Umplem oala pînă sus cu apă şi o punem descoperită la foc potri­vit. Pentru ca […]

retete

Consome de rosii

Consome de rosii din: rosii, zeama de carne, sare, piper, patrunjel verde.   Ingrediente: 1 kg roşii 1 l zeamă de carne sare piper puţin pătrunjel verde     Mod de preparare: Punem la fiert zeama de carne. Alegem 4—5 roşii coapte. Le curăţăm de pieliţă şi de seminţe şi le tăiem în cuburi sau […]

Consomeu cu midii si ciuperci

Consome de carne

Consome de carne Ingrediente: 1,500—2 kg carne (rasol) 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 păstirnac 1 praz 1 ţe­lină 1 ceapă, verdeaţă 2—3 albuşuri (pentru limpezii) sare   Ingrediente: Curăţăm şi spălăm carnea ca pentru bulion. Oprim jumătate din întreaga can­titate de carne, pentru limpezit. Aşezăm carnea în oală, acoperim cu apă şi […]

Consome

Consomeuri

Consomeul este un bulion de două ori mai concentrat, pregătit din diferite feluri de carne : vacă, viţel, pasăre, vînat sau peşte. Consomeul poartă numele produsului care predomină : carnea, pasărea, vînatul, legumele, zarzavatul etc. Modul de pregătire a acestor feluri de consomeuri este acelaşi. Deosebirea constă numai în produsul cu care se face limpezirea […]

Ochiuri prajite pe crutoane

Ochiuri prajite pe crutoane

Ochiuri prajite pe crutoane Ingrediente: 10 ouă 10 felii de pîine 10 felii de şuncă 100 g unt   Mod de preparare: Pe crutoane rotunde punem felii de şuncă, iar deasupra aşezăm cîte un ochi prăjit.   Poftă bună!

Budincă de fasole verde

Budincă de fasole verde cu carnaţi

Budincă de fasole verde cu carnaţi Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cepe 2-3 cârnaţi afumaţi 50 ml lapte 3 ouă 1 lingură făină ulei 1 felie caşcaval 1 legătură pătrunjel sare.   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Separat cureţi ceapa, o tai mărunt […]

Crochete sarate

Crochete cu ouă

Crochete cu ouă Ingrediente: 7 ouă 3 linguri sos alb 2 linguriţe mărar verde tocat 1 lingură parmezan (caşcaval) ras sare piper Pentru pane : 3—4 gălbenuşuri puţin ulei pes­met grăsime pentru prăjit   Mod de preparare: Fierbem ouăle răscoapte, apoi le punem în apă ca să se răcească. Le curăţăm şi le tăiem fin. […]