Rosii umplute cu oua si cascaval

Rosii umplute a la mediterraneenne

Rosii umplute a la mediterraneenne  Ingrediente: 1 ceapa tocata 1 cana ceapa verde tocata 1 lingurita ulei 1/4cana suc portocala 1 lingurita coaja portocala rasa 1/2 cana orez 400 g supa pui 8 masline taiate 1/3 cana stafide 4 rosii Mod de preparare: Se caleste ceapa. Se toarna sucul de portocala. Se fierbe orezul impreuna […]

Sparanghel cu unt

Fricasse de sparanghel si ceapa

Fricasse de sparanghel si ceapa Ingrediente: 750 g sparanghel verde 750 g sparanghel alb 30 g unt 30 g faina 20 ml smantana 3 fire ceapa verde 2 linguri patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Fricasse de sparanghel si ceapa: Se fierbe sparanghelul; se pastreaza 500 ml din lichidul in care a fiert. Se […]

Cartofi la cuptor cu nuci

Felii de cartofi la cuptor

Felii de cartofi la cuptor Ingrediente: 8 cartofi 5 linguri ulei 1 lingura sare grunjoasa 300 ml smantana 1 ceapa verde tocata Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se inteapa cartofii cu o furculita pe toata suprafata. Se pun pe o tava si se coc 1-1 ½ ora, pana s-au fragezit. Se taie fiecare cartof […]

Frigarui de legume si ananas

Frigarui de legume cu porumb copt

Frigarui de legume cu porumb copt Ingrediente: 1 lingura ulei 2 linguri ketchup 1 lingura bulion 1/2 lingurita boia de ardei iute 2 linguri miere 2 dovlecei taiati felii 1 ardei gras rosu + 1 ardei gras galben taiati felii mari 2 cepe taiate pe lungime 20 frigarui de lemn Mod de preparare: Se pune […]

Omleta cu crema de castraveti

Omleta rapida

Omleta rapida  Ingrediente: 6 oua 50 g mazare 1 ceapa tocata marunt 150 g unt 4 linguri smantana 100 g peste afumat / sunca / salam taiat fasiute   Mod de preparare: Omleta rapida: Se bat ouale, se adauga mazarea si ceapa si se asezoneaza. Se incinge untul si se prajeste jumatate din compozitia de […]

Cuiburi de castraveti

Cuiburi de castraveti

Cuiburi de castraveti  Ingrediente: 1-2 castraveti (300 g) 200 g branza de vaci 2-3 fire ceapa verde 5-6 ridichi sare, piper marar tocat   Mod de preparare: Cuiburi de castraveti: Castravetii se curata si se taie in bucati lungi de 3-4 cm, se inlatura miezul pastrand partea de jos. Se toaca marunt ceapa. Se amesteca […]

Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere

Cartofi copti cu branza

Cartofi copti cu branza  Ingrediente: 225 g branza moale de vaci 1 lingura menta verde tocata 5 linguri smantana 1 catel usturoi pisat Mod de preparare: Se infasoara cartofii in folie de aluminiu si se coc in cuptor timp de 1 ora. Se amesteca branza cu samntana, menta si usturoiul. Se asezoneaza. Se taie cartofii […]

Cartofi la cuptor cu ceapa verde

Cartofi la cuptor in stil mediteranean

Cartofi la cuptor in stil mediteranean Ingrediente: 900 g cartofi taiati in sferturi 4 linguri ulei 2 linguri suc lamaie 8 catei usturoi necuratati 1 lingura sare grunjoasa 400 g rosii mici 150 g masline 1/4 lingurita rozmarin   Mod de preparare: Cartofi la cuptor in stil mediteranean: Se incinge cuptorul. Se pun cartofii in […]

Tarta cu legume

Tarta cu legume (varianta)

Tarta cu legume (varianta) din: aluat, unt, faina, vin, supa, galbenusuri, ulei, ceapa, praz, mazare, rosii, frisca, arpagic. Ingrediente: 350 g aluat tarta 50 g unt 50 g faina 150 ml vin alb 450 ml supa legume din cuburi 2 galbenusuri 2 linguri ulei 225 g cepe mici, taiate pe jumatate 3 catei usturoi pisati […]

Mini tarte cu rosii si mozarella

Mini tarte cu rosii si mozarella

Mini tarte cu rosii si mozarella Ingrediente: aluat pentru 8 tarte mici 2 linguri ulei 1 ceapa taiata solzisori 2 catei usturoi 1 ardei gras taiat fin 175 g rosii mici taiate pe jumatate 75 g masline fara samburi 100 g mozarella taiata cubulete 3 oua batute 150 ml lapte 2 linguri busuioc verde   […]

Fenicul cu salata de cartofi

Fenicul cu salata de cartofi Ingrediente: 4 oua fierte tari 1 bulb fenicul 3 linguri ulei 1 catel usturoi 450 g cartofi noi 100 g rosii mici taiate felii 1 lingura suc de lamaie 2 lingurite mustar 1-2 linguri vin Mod de preparare: Fenicul cu salata de cartofi: Se taie pe lungime feniculul, se unge […]

Roşii umplute cu fasole

Rosii umplute (varianta)

 Rosii umplute Ingrediente: 6 rosii mari 2 linguri ulei 1 ceapa mare tocata marunt 1 ardei gras taiat marunt 100 g orez 175 ml concentrat vegetal fierbinte 1 lingura menta tocata 2 linguri coriandru tocat 2 linguri patrunjel tocat 1 lingura oregano Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se taie partea superioara a rosiilor si […]

Musaca de legume cu sos de ciuperci

Musaca de legume cu sos de ciuperci

Musaca de legume cu sos de ciuperci  Ingrediente: 200 g morcovi 600 g cartofi 250 g spanac 330 g mazare 50 g ceapa taiata marunt 1 legatura patrunjel verde tocat 50 g unt 15 g pesmet 25 g cascaval ras sare piper condimente sos ciuperci Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaje, se curata […]

Salată de primăvară cu ouă

Oua in sos de vermut

 Oua in sos de vermut Ingrediente: 8 oua fierte tari 25 g unt 1+1/2 lingurita pudra de mustar 25 g faina 2 linguri vermut 375 ml lapte 1 lingurita tarhon uscat fire de marar Mod de preparare: Se topeste untul, se incorporeaza pudra de mustar si faina. Se adauga treptat vermutul si laptele, amestecand continuu […]

Pasta de sunca

Pasta de sunca

Pasta de sunca Ingrediente: 200 g şuncă 200 g unt 30 g coniac 1 g piper sare   Mod de preparare: Se alege şuncă slabă şi se trece de două ori prin ma­şina de tocat (a doua oară se trece prin sila deasă). Se ames­tecă bine cu untul, care mai înainte a fost lăsat la […]

Pateu de ficatei de pui

Pasta de ficat

Pasta de ficat Ingrediente: 300 g ficat 100 g unt 250 g ceapa 30 g coniac 1 g piper sare   Mod de preparare: Pasta de ficat: Se opăreşte ficatul, apoi se înăbuşe intr-un vas aco­perit, in unt sau untură, avind grijă să nu se usuce (cine do­reşte poate să înăbuşe ficatul împreună cu ceapa). […]

Musaca de vinete si boabe de fasole

Musaca de vinete si boabe de fasole Ingrediente: 450 g vinete curatate si taiate felii 2 lingurite sare 6 linguri ulei 2 cepe mari taiate fasii 1 catel usturoi pisat 1 dovlecel curatat si taiat felii subtiri 400 g boabe fasole (conserva) 400 g rosii taiate marunt 1 lingura bulion 300 ml iaurt -2 oua […]

Carnaciori la gratar

Carnaciori Glamorga

Carnaciori Glamorga Ingrediente: 50 g unt 1 praz taiat in bucatele 1 lingurita mustar 175 g cascaval ras 225 g miez de paine 1 ou batut 2 lingurite salvie uscata 2 linguri lapte 4 linguri parmezan ras 4 linguri ulei Mod de preparare: Se topesc 25 g unt si se caleste prazul timp de 6-8 […]

Cheeseburgeri facuti in casa

Burgheri vegetali

Burgheri vegetali Ingrediente: 3 linguri ulei 350 g cartofi taiati cuburi 1 ceapa tocata 350 g radacina telina rasa 1 lingura seminte chimion zdrobite 2 oua 1 lingura unt 2 linguri alune 350 g pesmet 1 lingura coriandru Mod de preparare: Se incinge 1 lingura ulei si se prajesc cartofii si ceapa timp de 5-6 […]

Ghiveci aromat de legume

Ghiveci gustos de legume

Ghiveci de legume din: unt, ceapa, morcovi, pastarnac, cartofi, gulii, faina, concentrat vegetal, rosii in conserva. Ingrediente: 75 g unt 1 ceapa mare tocata 3 1,1 kg legume (morcovi, pastarnac, cartofi, gulii) taiate cuburi 2 linguri faina 450 ml concentrat vegetal 425 g rosii conserva taite marunt Mod de preparare: Se topesc 25 g unt […]

Conopida cu carne la cuptor

Conopida cu branza la cuptor

Conopida cu branza la cuptor  Ingrediente: 1 conopida mijlocie 40 g unt 3 linguri rase faina 300 ml lapte 100 g branza maruntita sare piper Mod de preparare: Se rupe conopida in buchete mai mici si se opareste in apa clocotita, pana cand incepe sa se inmoaie. Se scurge si se pune intr-un vas termorezistent. […]

Ratatouille delicios

Ghiveci (Ratatoullie)

 Ghiveci (Ratatoullie) din: ulei, ceapa, ardei grasi, dovlecei, cimbru, usturoi, rosii, bulion.   Ingrediente: 4 linguri ulei 1 ceapa taiata pestisori 2 ardei grasi taiati felii 5 dovlecei taiati felii 1 lingura cimbru 1 catel usturoi zdrobit 5 rosii proaspete 2 linguri bulion   Mod de preparare: Ghiveci (Ratatoullie): Se incinge uleiul intr-o cratita. Se […]

Ciorba de aripioare

Ciorba de aripioare  Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 5 l apă 3 ardei graşi verzi 3 ardei roşii 6 morcovi mijlocii 3 cepe mari condimente  după gust 1/2 l borş sau moare de varză 1/2 kg smântână 1 legătură pătrun­jel ulei sare pi­per   Mod de preparare: Ciorba de aripioare: Cureţi si ardeii, ceapa […]

Praz cu rosii

Praz cu rosii Ingrediente: 800 g praz 1 lamaie 4 linguri suc lamaie 3 linguri apa 450 g rosii 1 lingurita zahar ulei sare piper Mod de preparare: Praz cu rosii: Taie prazul in bucati de 5 cm. Se pune intr-o cratita impreuna cu lamaia, sucul de lamaie si apa. Acopera cu hartie pergament si […]

Lasagna

Lasagne vegetale

Lasagne vegetale  Ingrediente: 75 g unt 50 g faina 750 ml lapte 100 g branza Mascarpone 1 kg spanac 1/4 lingurita nucsoara 50 g parmezan ras 400 g ciuperci 500 g praz taiat rondele 2 catei usturoi zdrobiti -10-12 rosii din conserva taiate felii subtiri 250 g foi lasagne 70 g lamele migdale   Mod […]

Legume cu lamaie

Legume cu lamaie  Ingrediente: 700 g carote taiate fasii 200 g sparanghe curatat 1 lingura unt 1 lamaie, numai sucul 2 lingurite zahar   Mod de preparare: Legume cu lamaie: Se fierb carotele in apa clocotita timp de 5 minute. Se taie sparanghelul in jumatati. Se adauga capetele de la baza peste carote si se […]

Omleta cu zucchini

Omleta cu dovlecei si ardei

Omleta cu dovlecei si ardei Ingrediente: 1 ceapa taiata pestisori 1 catel usturoi 1 lingura ulei 3 dovlecei rasi 1 ardei gras taiat in fasii 8 rosii taiate marunt 6 oua 3 linguri lapte 4 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se caleste ceapa cu usturoiul 2 minute. Se adauga dovleceii si ardeiul si se […]

Oua umplute cu maioneza si smantana

Oua umplute cu crema de ciuperci

 Oua umplute cu crema de ciuperci Ingrediente: 10 oua fierte tari 150 g ciuperci 100 g branza 1 lingura margarina 10 rosii sare piper condimente usturoi   Mod de preparare: Oua umplute cu crema de ciuperci: Se taie un capac in oua pe unde se scoate galbenusul. Ciupercile se toaca marunt si se freaca cu […]

Ouă cu maioneză

Ouă cu maioneză

Ouă cu maioneză din: oua, maioneza, ridichi, sare, salata verde. Ingrediente: ouă maioneză ridichi sau ardei gras sare salată verde   Mod de preparare: Ouă cu maioneză: Se fierb ouăle, se taie în jumătăţi, se modelează cu maioneză, iar deasupra se decorează cu un cerculeţ roşu din ridiche sau ardei gras. Se aranjează pe un […]

Oua umplute cu sunca si castraveti

Ouă umplute cu pastă de sardele

Ouă umplute cu pastă de sardele  Ingrediente: ouă pastă de sardele unt sare piper măsline sau hering   Mod de preparare: e fierb ouă tari, se taie de-a lungul în jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se umplu cu urmatoarea compozitie: Se amestecă pasta de sardele cu unt şi cu gălbenuşurile do ou date mai întîi […]

Turte de cartofi condimentate

Turte de cartofi condimentate Ingrediente: 750 g cartofi rasi 4 oua batute 1/2 lingurita boia de ardei 100 g cascaval ras / branza cedar 2 linguri ulei 1 ardei gras taiat cuburi 100 g smantana 2 lingurite seminte mac Mod de preparare: Turte de cartofi condimentate: Se scurg cartofii intr-un tifon. Se amesteca cu ouale, […]

Tocana de legume consistenta

Tocana de legume consistenta Ingrediente: 30 g unt 1 ceapa mare taiata solzisori 450 g praz taiat bucati 450 g pastarnac taiat bucati 450 g cartofi taiati cubulete 400 g rosii conserva taiate marunt 1 lingurita boia ardei iute 1,2 l concentrat legume 100 g alune nesarate 100 g paste fainoase 100 g masline fara […]