Sote de dovlecei

Sote de dovlecei Ingrediente: 1 kg dovlecei 100 g unt sare pătrunjel verde piper   Mod de preparare: Sote de dovlecei: Alegi dovlecei tineri şi îi razi uşor de coajă, îi speli, îi tai rondele şi îî pui la fiert în apă clocotită cu sare, atât cât să-i acopere. Când sunt fierţi, îi strecori şi […]

Budinca de taitei cu branza de vaci

Budinca de taiţei cu legume si ciuperci

Budinca de taiţei cu legume si ciuperci Ingrediente: 200 g tăieţei 2 dovlecei 5-6 roşii 1 ceapă 200 g ciuperci 2 linguri griş 150 smân­tână 2 ouă 100 g caşcaval 50 g unt pesmet sare piper ulei   Mod de preparare: Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi tăieţeii şi îi laşi […]

Budinca de clatite cu conopidă

Budinca de clatite cu conopidă Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 2 linguri făină sifon 1 ceaşcă lapte 100 g unt 50 g caşcaval 1 ceaşcă smântână sare ulei   Mod de preparare: Din făină, ouă, un praf de sare, sifon şi lapte prepari un aluat din care faci clătite pe care le prăjeşti în puţin […]

Frigarui

Frigarui Speedy Gonzales

Frigarui Speedy Gonzales – o variantă veselă și colorată de frigărui, inspirată din gastronomia mexicană, dar cu un twist modern. Această rețetă este perfectă pentru o masă rapidă, dar plină de gust. Cu ingrediente proaspete și condimente autentice, frigăruile Speedy Gonzales sunt perfecte pentru o seară de vară sau pentru orice ocazie în care vrei […]

Ouă coapte cu praz cremos

Ouă cu sos vinegreta

Ouă cu sos vinegreta Ingrediente: 10 ouă Pentru sosul vinegretă : 2 linguri oţet 4 linguri ulei sare piper o lingură zahăr (după gust) pă­trunjel tocat   Mod de preparare: Fierbem ouăle 10—12 minute. Le scoa­tem. Le punem în apă rece şi le curăţăm de coajă. Le tăiem în patru cu un cuţitaş înfierbîntat în […]

Ouă greceşti

Ouă moi

Ouă moi Ingrediente: 10 ouă apă clocotită   Mod de preparare: Punem ouăle în apă clocotită, tragem cratiţa la marginea maşinii şi le ţinem după gust, 2—4 minute. Dacă apa cloco­teşte, albuşul se coagulează prea tare în jurul cojii, gălbenuşul rămînînd nepă­truns de căldură.   Poftă bună!

Dovlecei cu ciuperci

Dovlecei umpluti cu ciuperci

Dovlecei umpluti cu ciuperci Ingrediente: 3-4 dovlecei 200 g ciuperci 2 cepe 1 ceaşcă orez ulei pătrunjel mărar 150 g smântână sare condimente   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai în jumătate pe lung şi le scoţi miezul. Presari cu puţină sare jumătăţile de dovlecei şi le laşi deoparte pentru 15 minute. […]

Ouă la cuptor

Ouă la cuptor

Ouă la cuptor Ingrediente: 5 ouă 2 linguri smîntînă pătrunjel verde puţin unt   Mod de preparare: Spălăm bine ouăle şi le fierbem răs­coapte. Le scoatem, le punem în apă rece şi le tăiem în două, în lung, cu un cuţit bun. Golim jumătăţile de ou cu băgare de seamă ca să nu se strice; […]

Oua Umplute

Ouă in forme

Ouă in forme Ingrediente: 10 ouă 100 g unt 2 linguri parmezan ras zeamă de carne sare   Mod de preparare: Ouă in forme: Ungem cu unt 10 forme speciale, care merg la cuptor. Punem cîte un ou în fie­care, presărăm puţin parmezan (sau caş­caval) ras ; adăugăm o bucăţică de unt cit o alună, […]

Plăcintă cu vinete, rosii si aluat de cartofi

Plăcintă cu vinete, rosii si aluat de cartofi

Plăcintă cu vinete, rosii si aluat de cartofi Pentru aluat ai nevoie de: 1 kg de cartofi 1 ou 100 g unt (sau margarină) 100-150 g făină sare Pentru umplutură ai nevoie de: 2-3 vinete 4 roşii 150 g caşcaval (sau telemea) 2 ouă 150 ml smântână busuioc măghiran cimbru sare piper     Mod […]

Salata de cartofi cu oua

Ouă cu cartofi

Ouă cu cartofi Ingrediente: 5 ouă 5 cartofi 50 g unt putin caşcaval puţin lapte   Mod de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi coacem în cuptor, întregi, în coaja lor. După 30—40 minute, îi scoatem şi îi scobim în for­mă ovală, scoţînd miezul, pe care îl pu­nem într-o cratiţă cu sare, piper, unt, puţin […]

Ochiuri cu spanac II

Ochiuri cu spanac II

Ochiuri cu spanac II Ingrediente: 10 ouă piure de spanac 10 linguri sos alb 1 lin­gură parmezan ras 50 g unt sare   Mod de preparare: Fierbem ochiurile în apă clocotită şi le scoatem mai moi. Pregătim un sos alb. Intr-un vas de sticlă rezistent la foc punem piureul de spanac. Peste spanac aşezăm ochiurile. […]

Omletă cu ciuperci, ceapa si smantana

Omletă cu ciuperci, ceapa si smantana Ingrediente: 6—7 ouă 100 g ciuperci 150 g unt ceapă după gust mărar şi pătrunjel verde 200 g smîntînă 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Omletă cu ciuperci, ceapa si smantana: Inăbuşim ciupercile cîteva minute în puţin unt, apoi le tăiem. Infierbîntăm unt într-o tigaie, adăugăm ceapă […]

Omleta cu orez

Omleta cu ceapa

Omleta cu ceapa Ingrediente: 10 ouă 4—5 cepe 100 g unt   Mod de preparare: Infierbîntăm untul într-o tigaie, adău­găm ceapa tăiată în felii subţiri, sare şi piper şi lăsăm să se moaie la foc fără să se înnegrească. Adăugăm o ceşcuţă de apă caldă, lăsînd ceapa să fiarbă pînă scade apa cu totul. Batem […]

Crochete de legume cu sos de roşii

Crochete de legume cu sos de roşii

Crochete de legume cu sos de roşii Ingrediente: 1 dovlecel 1 fir de ceapă verde 1 morcov 3 cartofi 4-5 linguri făină piper ulei condimente Pentru sosul de roşii ai nevoie de: 3-4 roşii 1 linguriţă zahăr, ulei 1 linguriţă muştar 1 lingură smântână 3-4 fire pătrunjel sare   Cum procedezi pentru crochete: Cureţi dovlecelul, […]

Omleta cu crema de castraveti

Omleta simpla

Omleta simpla Ingrediente: 6 ouă 6 linguri lapte 100 g unt sare după gust mărar pătrunjel   Mod de preparare: Batem ouăle cu laptele (sau lapte amestecat cu smîntînă), sare, pătrunjel şi mărar tăiate mărunt. Infierbîntăm untul într-o tigaie, tur­năm compoziţia şi dăm la cuptor 10 mi­nute sau ţinem pe plită. Cînd a crescut omleta, […]

Ochiuri cu creveti

Ochiuri cu şuncă

Ochiuri cu şuncă Ingrediente: 10 ouă 5 felii de şuncă 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Tăiem şunca în felii mici (socotind cîte o felie de persoană) şi o prăjim în unt fierbinte, într-un vas cu pereţi subţiri. După ce s-au prăjit pe o parte, întoar­cem feliile şi peste ele spargem ouăle […]

Ochiuri prajite cu slanină

Ochiuri prajite cu slanină Ingrediente: 10 ouă 150 g slănină sare piper   Mod de preparare: Ochiuri prajite cu slanină: Tăiem slănina felii subţiri şi o prăjim într-o tigaie. Adăugăm ouăle şi prăjim ochiurile împreună cu slănina. Servim în­tr-o farfurie caldă, presărînd piper.   Poftă bună!    

Vinete umplute cu orez

Vinete umplute cu orez Ingrediente: 3 vinete 6-7 roşii 1/2 ceaşcă de orez 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de zahăr 2 linguri ulei 1 lingură pesmet sare piper ulei   Mod de preparare: Vinete umplute cu orez: Cureţi vinetele de cotor, le tai în jumătate pe lungime şi le ţii un sfert […]

Ochiuri cu verdeata

Ochiuri prăjite cu rinichi

Ochiuri prăjite cu rinichi Ingrediente: 10 ouă 1 rinichi de viţel 1 ceapă 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Tăiem felii un rinichi de viţel. Prăjim uşor în unt, să nu se rumenească, o ceapă tăiată mărunt. Punem feliile de ri­nichi şi lăsăm să se prăjească încet 10— 15 minute. Presărăm piper […]

Pui cu sos alb si conopidă

Pui cu sos alb si conopidă Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 conopidă 100 g unt 1 lingură făină 2 cepe 200 g smân­tână sare piper   Mod de preparare: Pui cu sos alb si conopidă: Speli carnea, tai în două fiecare bucată şi le rumeneşti în unt. Cureţi ceapa, o dai pe răzătoare, iar […]

Bulion cu miere

Bulion de carne (supa de carne)

Bulion de carne din: carne, apa, morcovi, telina, pastarnac, praz, patrunjel, sare, verdeturi. Ingrediente: 1,5 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 ţelină păstîrnac 1 praz 1 pătrunjel 1 ceapă mijlocie sare un buchet verdeţuri (pătrunjel, mărar, ţelină) Mod de preparare: Spălăm carnea în apă rece (nu o ţinem nult în apă ca să […]

Iahnie de dovlcei

Iahnie de dovlcei Ingrediente: 3 dovlecei 5-6 fire de ceapă verde 5 roşii, ulei 1 lingură făină câteva fire de pătrunjel câteva fire de mărar 3-4 frunze de ţelină sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi dovleceii, tai dovleceii în bucăţi mai mari, iar ceapa o toci mărunt. Opăreşti roşiile, apoi le decojeşti […]

Oua ochiuri cu sparanghel

Ochiuri simple

Ochiuri simple Ingrediente: 10 ouă 100 g unt mămăliguţă sare   Mod de preparare: Intr-o farfurie ovală sau rotundă răsturnăm o mămăliguţă. In acelaşi timp în­tr-o tigae punem unt sau grăsime în can­titate mai mare şi lăsăm să se înfierbînte puţin. Spargem ouăle dîndu-le drumul în grăsimea abia încinsă ; sînt gata cînd albuşul este […]

Ochiuri in rosii (catoianachi)

Ochiuri in rosii (catoianachi)

Ochiuri in rosii Ingrediente: 10 ouă 5 roşii 2 ouă răscoapte 1 castravete mic murat în oţet 1 cartof fiert 1 lingură muştar ulei otet pătrunjel sare piper puţin aspic   Mod de preparare: Tăiem în două 5 roşii egale, rotunde, frumoase, maii, ca să încapă ochiurile în ele. Scoatem seminţele şi miezul. Pu­nem roşiile […]

Mâncare de vinete cu usturoi

Mancare de vinete si carne de vită

Mancare de vinete si carne de vită din: carne de vita, vinete, ceapa, bulion, rosii, usturoi, ulei, faina, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne de vită 2 vinete 2 cepe 50 g bulion 4 roşii 1 căţel de usturoi 100 ml ulei 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]

Cum se prepara Ou Fu Yung cu ardei rosu si sos chilli

Ochiuri cu mamaliguta

Ochiuri cu mamaliguta Ingrediente: 10 ouă mămăliguţă mai moale 50 g unt sare   Mod de preparare: Pregătim ochiuri în apă. Facem o mă­măliguţă moale şi o punem în farfurie. Peste mămăliguţă aşezăm ochiu­rile, iar deasupra turnăm cu o linguriţă unt proaspăt, fierbinte. In loc de unt pu­tem servi cu smîntînă.   Poftă bună!

Ochiuri romaneşti

Ochiuri cu ciuperci

Ochiuri cu ciuperci Ingrediente: 10 ouă ciuperci cu smîntînă 50 g unt sare   Mod de preparare: Pregătim ciuperci cu smîntînă şi le aşezăm pe o farfurie. Deasupra pu­nem ochiuri fierte în apă, peste care tur­năm unt fierbinte.   Poftă bună!

Vinete coapte cu branza

Vinete cu branză la cuptor

Vinete cu branză la cuptor Ingrediente: 4-5 vinete 250 g telemea de oi 3 linguri ulei 3-4 roşii sare 1 lingură făină   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii de 1 cm grosime, le presari cu sare, le laşi câteva minute deoparte să se scurgă de zeamă, apoi le treci prin ăină şi […]

Ghiveci cu vinete la borcan

Ghiveci cu carne de vită

Ghiveci cu carne de vită Ingrediente: 300 g carne de vită 3 dovlecei mici 3 vinete potrivite 1 ardei verde 3 roşii 2 căţei de usturoi 125 g caşcaval 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Speli toate legumele, apoi opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în sferturi. Ardeiul îl cureţi […]

Ochiuri in fulgi de cartofi

Ochiuri cu spanac I

Ochiuri cu spanac I Ingrediente: 10 ou piure de spanac 50 unt  sau 150 g smîntînă sare   Mod de preparare: Pregătim ochiuri fierte în apă. Aran­jăm pe o farfurie piureul de spanac. Luăm ochiurile cu lingura de spu­muit şi le aşezăm pe spanac. Peste ochiuri punem bucăţele de unt sau turnăm unt fierbinte. Le […]

Ochiuri romaneşti

Ochiuri romaneşti

 Ochiuri romaneşti Ingrediente: 10 ouă 100 g unt sare puţin oţet   Mod de preparare: Fierbem într-o cratiţă apă cu sare şi cu puţin oţet. Spargem ouă proaspete şi le dăm drumul uşor în apa clocotită. Lăsăm ochiurile pînă li se întăreşte al­buşul (gălbenuşul să nu fie tare), apoi le şcoatem încet cu lingura de […]