Rulouri de vită cu ficăţei şi legume

Rulouri de vită cu ficăţei şi legume  Ingrediente: 1 kg carne de vita 1/2 kg ficăţei de pui 1 cutie ciuperci 2 cepe roşii 2 ardei graşi 2 roşii piper pătrunjel verde 1 cană vin alb Garnitura: 3 cartofi 3 mere   Mod de preparare: Rulouri de vită cu ficăţei şi legume: Tai carnea felii […]

Varza rosie cu portocale si nuci

Varza rosie cu fructe de padure

 Varza rosie cu fructe de padure Ingrediente: 40 g unt 1 lingura ulei 2 cepe tocate fin 900 g varza rosie tocata fin 3 linguri otet 5 linguri zahar 1/2 lingurita cuisoare macinate 1 portocala (numai coaja rasa fin) 1 foaie dafin 225 g afine / coacaze Mod de preparare: Se incing untul si uleiul […]

Rosti din pastarnac si morcovi

Rosti din pastarnac si morcovi  Ingrediente: 450 g cartofi curatati 225 g pastarnac curatat 225 g morcovi cuartati 1 ou batut 25 g unt / margarina 1 lingura ulei   Mod de preparare: Rosti din pastarnac si morcovi: Se taie cartofii in jumatati si se fier in apa clocotita 8-10 minute. Se scurg si se […]

Egrete din cartofi cu branza

Egrete din cartofi cu branza

Egrete din cartofi cu branza Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 50 g unt 75 g branza rasa 50 g faina 2 oua 2 linguri lapte 1 ceapa verde taiata ulei pentru prajit   Mod de preparare: Egrete din cartofi cu branza: Se fierb cartofii in apa clocotita 6-8 minute. Se scurg si […]

Cobbler din legume de toamna

Cobbler din legume de toamna

Cobbler din legume de toamna  Ingrediente: 350 g morcovi cuburi 350 g cartofi cuburi 350 g gulie cuburi 350 g dovlecel cuburi 1 lingura ulei 1 ceapa taiata mic 25 g unt 25 g faina 1 lingura mustar 300 ml lapte 150 ml smantana 2 fire praz felii Pentru ornat: 100 g unt 450 g […]

Clătite integrale umplute cu carne

Clatite umplute cu piept de pui

Clatite umplute cu piept de pui  Ingrediente: 5 ouă 1 piept de pui 200 g caşcaval 200 g smântână 1 ceapă 300 ml apă minerală sau lapte făină 2 ardei graşi, roşu şi gal­ben ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pieptul de pui şi îl fierbi în apă cu sare 20 de minute. […]

Ardei umpluti cu orez, stafide si fistic

Ardei umpluti cu orez, stafide si fistic

Ardei umpluti cu orez, stafide si fistic Ingrediente: 125 g orez 2 rosii tocate marunt 1 mar mare taiat in cuburi (curatat) 50 g stafide 50 g fistic coriandru 3 ardei grasi taiati in jumatati pe lung 6 cepe verzi taiate rondele   Mod de preparare: Ardei umpluti cu orez, stafide si fistic: Se incinge […]

Tocana de legume cu carne de oaie

Tocana de legume (varianta)

Tocana de legume  Ingrediente: 700 g cartofi cubulete 1 lingura ulei 1 ceapa taiata mare 1 argei gras taiat felii 125 ml concentrat vegetal 350 g varza taiata marunt 100 g rosii conserva taiate sferturi 4 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa clocotita timp de 5 minute. Se incinge uleiul […]

Rosii umplute cu ficatei de pui

Roşii umplute cu ficăţei

Roşii umplute cu ficăţei  Ingrediente: 10 roşii 200 g ficăţei 2 ouă 1 ceapă făină 1 felie de pâine 1 linguriţă zahăr sare piper ulei pătrunjel   Mod de preparare: Prăjeşti ficatul, apoi îl treci prin maşina de tocat împreună cu felia de pâine. Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti în acelaşi ulei, o […]

Oua in stil spaniol

Oua a la Moscova

Oua a la Moscova Ingrediente: carne vita fierta, taiata cubulete mici 1 legarura patrunjel, tocata 1 legatura marar, tocata jumatati rosii jumatati oua salata verde smantana hrean Mod de preparare: Se amesteca smantana cu hreanul. In jumatate din acest amestec se introduce carnea de vita, patrunjelul si mararul. Se umplu jumatati de rosii si oua […]

Oua cu legume in aspic

Ouă in aspic

Ouă in aspic  Ingrediente: salată a la rus ouă legume aspic   Mod de preparare: Pe un platou rotund se aranjează un postament din salată şi se pun deasupra ouă tari, întregi sau jumătăţi, unul lingă altnl sau in formă dorită. Se decorează fiecare ou cu cîte o floare din legume (toate garniturile aplicate pe […]

Pastă de sardele

Pastă de sardele

Pastă de sardele Ingrediente: pastă de sardele unt sare piper rom   Mod de preparare: Se iau cantităţi egale de unt şi pastă de sardele. Se pune untul într-un castron, lăsindu-l la o temperatura de 24°, piuă se moaie (fără a se topi). Se adaugă pasta de sardele si se freacă bine, pînă se obţine […]

Ouă umplute cu ficat de pasăre

Ouă umplute cu ficat de pasăre

Ouă umplute cu ficat de pasăre  Ingrediente: ouă ficat de pasăre ceapă unt sare piper coniac salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouă tari, se taie de-a lungul în jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se umplu cu următoarea compoziţie de ficat de pasăre. Se prăjesc ficaţii de pasăre cu puţină ceapă şi unt, […]

Ouă cu salată a la rus

Ouă cu salată a la rus

Ouă cu salată a la rus Ingrediente: salată a la rus ouă maioneza gogoşar patrunjel salată verde   Mod de preparare: Ouă cu salată a la rus: Pe un platou dreptunghiular se formează un postament de salată. Se pun deasupra ouă fierte, întregi sau jumătăţi, pe două rinduri sau intr-un singur rand pe mijloc. In […]

Roşii umplute cu branză

Roşii umplute cu piure de broccoli

Roşii umplute cu piure de broccoli Ingrediente: o căpăţână de broccoli  (400-500 g) 200 g telemea de vacă 8 roşii bine coapte şi mari 1-2 căţei de usturoi condimente piper după gust nucşoară Pentru ornat: 2-3 frun­ze de salată 2 ardei graşi (de culori diferite) 1 albuş fiert 2-3 măsline câteva fire de pătrunjel   […]

Sparanghel Mimoza

Sparanghel Mimoza Ingrediente: 1,5 kg sparanghel 4 oua fierte tari 50 ml otet 20 ml ulei 1 lingura patrunjel 1 lingura tarhon sare piper Mod de preparare: Sparanghel Mimoza: Fierbe sparanghelul. Se separa galbenusurile de albusuri. Se dau prin sita galbenusurile si se toaca albusurile. Prepara un sos din: ulei, otet, sare, piper, tarhon si […]

Rulada cu spanac si sunca

Rulada cu spanac si branza

Rulada cu spanac si branza Ingrediente: Pentru rulada: 2 linguri parmezan ras 50 g faina 2 linguri faina de porumb (malai) 75 g branza cedar rasa 125 ml lapte 4 oua separate 2 linguri arpagic taiat Pentru umplutura: 350 g spanac taiat foarte marunt 100 g branza de vaci 2 linguri smantana 1 catel usturoi […]

Praz cu unt

Praz cu unt

Praz cu unt Ingrediente: 1,4 kg praz 100 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie prazul in lungime. Se pune intr-o cratita adanca cu untul, apoi se acopera cu hartie pergament unsa cu grasime. Se lasa la foc 15-20 minute, amestecand din cand in cand. Se asezoneaza cu sare si piper.   Pofta […]

Salată cu legume şi brânză afumată

Legume cu branza feta la cuptor

Legume cu branza feta la cuptor  Ingrediente: 2 linguri ulei 4 cartofi 2 dovlecei 200 g branza feta 4 rosii 2 cepe 185 g masline, fara samburi 2 linguri seminte floarea soarelui sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Cartofii taiati sferturi si presarati cu sare si ulei se tin la cuptor 10 minute. […]

Salată de andive cu pui

Salată de andive cu pui Ingrediente: 4 andive un piept de pui 3 ouă muştar mai picant 1 lămâie ulei sare piper 1 ardei 2-3 măsline   Mod de preparare: Salată de andive cu pui: Pui la fiert pieptul de pui în apă cu sare. Fierbi 5 minute şi două ouă, le ţii apoi sub […]

Clatite din pastarnac cu branza de vaci

Clatite din pastarnac cu branza de vaci

Clatite din pastarnac cu branza de vaci Ingrediente: Pentru sos: 250 g branza sau urda 75 g smantana 5 linguri lapte 1 legatura ceapa verde taiata marunt Pentru clatite: 450 g pastarnac ras 1 ceapa tocata marunt 2 catei usturoi zdrobiti 4 linguri lapte 75 g nuci taiate 75 g stafide 50 g caise deshidratate […]

Sufleu de ciuperci

Cartofi cu ciuperci si sos de smantana

Cartofi cu ciuperci si sos de smantana Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200 ml lapte sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se calesc in unt. Se fierbe laptele cu smantana. Se asezoneaza si se lasa la fiert 10 minute la foc mic. […]

Cartofi umpluti cu piept de pui

Cartofi umpluti (varianta)

Cartofi umpluti Ingrediente: 8 cartofi mari carne tocata 30 g unt 1 ceapa 3 linguri ulei 1 legatura patrunjel sare piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml supa de carne 1 lingura faina Mod de preparare: Se caleste ceapa, se adauga carnea tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc mic […]

Ruladă de pui cu legume

Rulada din legume

Rulada din legume Ingrediente: 175 g morcovi mici 100 g fasole verde 2 fire praz 15 g unt 100 g ciuperci 1 ardei gras 8 galbenusuri 300 ml smantana grasa 1 lingurita nucsoara 225 g branza rasa Mod de preparare: Rulada din legume: Se fierb pe rand in apa sarata morcovii, fasolea si prazul. Se […]

Omleta pragheza

Omleta pragheza

Omleta pragheza din: kaizer afumat, oua, ulei, patrunjel, sare. Poate iti place si: Omleta cu sos de ciuperci Omleta cu carnati si ciuperci   Ingrediente: 150 g kaizer afumat 6-8 oua ulei patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Kaiserul se prajeste in ulei, ouale se bat impreuna cu sarea, piperul si patrunjelul tocat si […]

Salata de conopida II

Bhaja cu conopida si broccoli

Bhaja cu conopida si broccoli Ingrediente: 50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen macinat 1/2 lingurita garam masala 150 ml apa 450 g conopida si broccoli taiate in buchetele mici ulei pentru prajit   Mod de preparare: Bhaja cu conopida si broccoli: Se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga […]

Vinete umplute cu orez si branza

Vinete umplute

Vinete umplute Ingrediente: 400 g vinete 400 g pulpa vita 250 g pulpa porc 2 rosii 50 g pasta tomate 50 g cascaval 250 ml snantana 200 ml ulei 3 oua sare piper Mod de preparare: Taiati carnea in cubulete si caliti pana devine alba. Taiati vinetele pe lungime si crestatile miezul. Dati-le cu sare […]

Vinete si dovlecei pane

Vinete si dovlecei pane

Vinete si dovlecei pane Ingrediente: Pentu aluat: 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare, separat 200 ml bere 2 linguri sos Tabasco Pentru legume: 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate fasii ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul […]

Ghiveci de legume opărite şi prăjite

Ghiveci de legume opărite şi prăjite Ingrediente: 1/2 căpăţână de varză o mână de fasole lată galbenă 1 vânătă 2-3 dovlecei 2 morcovi 2 cepe 3-4 roşii 2-3 ardei sare după gust ulei pătrunjel   Mod de preparare: Opăreşti în apă cu sare varza şi fasolea galbenă. La prăjit pui vânătă, dovleceii, morcovul şi ceapa. […]

Omletă cu legume si cascaval

Omleta indiana

Omleta indiana Ingrediente: 6 oua 6 linguri ulei 1 cescuta supa 4 cepe 3 rosii 2 lingurite sofran 2 lingurite coriandru 1 lamaie 3 lingurite iaurt sare piper Mod de preparare: Se taie rosiile in cuburi mari si ceapa in rondele, apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. […]

Farfale cu ciuperci

Farfale de pastarnac

Farfale de pastarnac Ingrediente: 450 g pastarnac, taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou batut 125 g pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit Mod de preparare: Se fierbe pastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se scurge si se zdrobeste. Se adauga restul ingredientelor. Se da la […]

Clatite cu spanac si ciuperci

Clatite cu spanac si ciuperci

Clatite cu spanac si ciuperci Ingrediente: 125 g spanac 125 g faina 300 ml lapte 1 ou batut 1 ceapa taiata marunt 150 g ciuperci tocate si stopite cu 2 linguri de otet 300 ml smantana 1 lingura malai ulei pentru prajit Mod de preparare: Clatite cu spanac si ciuperci: Se pune spanacul in apa, […]