Salată de andive simpla

Salată de ridichi cu branză

Salată de ridichi cu branză din: ridichi, branza telemea, ulei, piper, sare, marar.   Ingrediente: ridichi brînză telemea sau frămîntată ulei piper sare mărar   Mod de preparare: Sc curăţă ridichile şi se rad pe râzătoare mare. Se adaugă o cantitate egală de brînză telemea sau orice brînză frămîntată. Se amestecă bine, se adaugă ulei, […]

Tarta cu ton

Tarta cu branza si ceapa – usor de preparat

Tarta cu branza si ceapa din: faina, margarina, apa rece, sare, ulei, ceapa, oua, lapte, branza, sare, piper.   Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa rece sare Pentru umplutura: 1 lingura ulei 2 cepe mari taiate fin 3 oua batute 150 ml lapte 250 g branza rasa sare piper […]

Chiftele grecesti

Chifteluţe de conopidă cu ou şi caşcaval

Chifteluţe de conopidă cu ou şi caşcaval Fierbi o conopidă de 1/2 de kg în apă cu sare. Când este fiartă o scurgi de apă, apoi o pasezi. Separat baţi 2 ouă cu puţină sare şi un vârf de cuţit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie. Peste ouă pui în ploaie făina albă până […]

Cremă de nucă de cocos cu fructe

Pasta greceasca

Pasta greceasca masline, unt, branza, lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 250 g masline 250 g unt 250 g branza 50 g lamaie sare piper   Mod de preparare: Se scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu untul si branza se dau prin masina de tocat. Se potriveste gustul de sare, piper si lamaie si se freaca […]

Clatite cu creveti si calamar

Clatite cu ciuperci si marar

Clatite cu ciuperci si marar Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 oua 1 legatura marar 2 cepe ulei pentru prajit 1 pahar lapte / sifon 300-400 g faina     Mod de preparare: Clatite cu ciuperci si marar: Se taie ciupercile fasiute. Se pune ceapa la calit, se adauga ciupercile si se lasa 15-­20 minute la […]

Barcute cu sunca

Barcute cu sunca

Barcute cu sunca Ingrediente: 100 g sunca 100 g maioneza 6 oua fierte tari 1 ceapa rasa 3 lingurite zacusca sare piper marar Mod de preparare: Se taie ouale pe lung, se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana ce devine o pasta. Aceasta se amesteca cu ceapa, zacusca, mararul tocat, sarea […]

Rulouri cu sunca si rosii

Jambon rulat

Jambon rulat Ingrediente: 10 clatite 200 g cascaval 10 felii jambon sare piper suc de rosii Mod de preparare: Se pune pe fiecare clatita cate o felie de jambon, se acopera cu cascaval ras, apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un vas incasabil, se toarne sucul de rosii (sa le acopere), se pune sare si piper […]

Sandvis

Sandvis asezonat cu ou

Sandvis asezonat cu ou Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2 linguri ulei cartraveti felii, fisii cuburi Mod de preparare: Se pune cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge cu […]

Cocktail cu carne de pui si fructe

Cocktail cu carne de pui si fructe

Cocktail cu carne de pui si fructe din: carne de pui, grapefruit, kiwi, compot de ananas, salata verde, maioneza, rosii, masline, morcovi, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 250 g carne pui fiarta 200 g grapefruit 120 g kiwi 120 g compot ananas 20 g salata verde 140 g maioneza 80 g rosii 10 g masline […]

Sandvis cu tomate

Sandvis cu tomate din: unt,bulion, usturoi, busuioc, rosii.   Ingrediente: 50 g unt 1 lingura bulion 1 catel usturoi strivit 2-3 frunze busuioc tocate fin 2 rosii intregi Mod de preparare: Se amesteca untul cu paste de tomate, busuiocul si usturoiul. Se lasa la rece circa 1 ora. Se ung felii de paine peste care […]

Salată de ţelină cu maioneză

Salată de ţelină cu maioneză

Salată de ţelină cu maioneză din: telina, sare, maioneza, mustar, piper.   Ingrediente: ţelină sare maioneză muştar piper       Mod de preparare: Se aleg ţeline fragede, se curăţă şi se ţin timp de o oră în apă rece. Se taie fideluţă, se sărează puţin şi se lasă să stea timp de 10 min, […]

Turte de dovlecei cu sos de iaurt aromat cu mentă

Turte de cartofi cu ou si bacon

Turte de cartofi cu ou si bacon Ingrediente: 500 g cartofi 1 fir praz taiat marunt 6 linguri ulei 30 g masline taiate marunt 2 linguri patrunjel tocat 5 oua 100 g pasmet 8 felii bacon sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii 20 de minute. Intre timp se caleste prazul, la foc mic, […]

Vinete gratinate cu usturoi

Vinete gratinate cu usturoi

Vinete gratinate cu usturoi Ingrediente: 3-4 vinete 1 lingura unt ulei 150 g branza 2 cepe 500 g rosii 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 1 lingurita zahar foaie de dafin cimbru sare piper 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se […]

Cartofi cu crema de ciuperci

Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor

Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor Ingrediente: 900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita taiata in bucati mici 3 ardei grasi taiati in rondele 300 ml crema de ciuperci 150 ml lapte Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierb cartofii in apa cu sare, timp de 8 minute. Se […]

retete

Chiftelute de cartofi si napi

Chiftelute de cartofi si napi Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 450 g napi curatati si taiati cubulete 25 g unt 2 oua batute 4 linguri rozmarintocat 3 linguri ulei Mod de preparare: Se pun legumele intr-o cratita in care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se lasa pe foc 12-15 […]

Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere

Tarte de legume

Tarte de legume  Ingrediente: 8 felii paine 125 g unt, frecat cu usturoi si marar tocat 550 g legume (morcovi, fasole verde, mazare, ridichi) Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se intinde jumatate din cantitatea de unt pe feliile de paine si se pun in tava de la aragaz cu untul in jos. Se lasa […]

Vinete Bruschetta

Vinete Bruschetta

Vinete Bruschetta din: paine, usturoi, ulei, vanata, mozzarella, rosii, patrunjel.   Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12 linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g mozarella taiata felii, apoi feliile taiate in 2 4 rosii taiate felii frunze de patrunjel   Mod de preparare: Se incinge […]

Omleta indiana cu iaurt

Omleta cu ardei grasi

Omleta cu ardei grasi din: oua, ardei grasi, lapte, usturoi, ceapa verde, ulei, sare. Ingrediente: 6 oua 2 ardei grasi 2 linguri lapte 2 catei usturoi 2-3 fire ceapa verde ulei sare piper   Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata de coaja, seminte si cotor. Se taie fasiute si se calesc in putin […]

Prajitura cu afine si branza de vaci

Prajitura cu afine si branza de vaci

Prajitura cu afine si branza de vaci din: unt, zahar, zahar vanilat, lamaie, oua, faina, praf de copt, budinca de vanilie, lapte, branza de vaci, smantana, afine.   Ingrediente: 200 g unt (margarina) 300 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 plic budincă […]

Desert rapid cu mure

Desert rapid cu mure

Desert rapid cu mure din: mure, albusuri, zahar. Ingrediente: 1 ceaşcă de mure 2-3 albuşuri 1/2 cană de zahăr 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Baţi albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se fac spumă, apoi încorporezi murele şi o aşezi în cupe sau ceşti şi dai 20 de minute la […]

Flori de zucchini umplute cu orez

Surpriza cu dovlecei

Surpriza cu dovlecei din: dovlecei, branza telemea, unt, oua, cascaval, pesmet, marar, sare.   Ingrediente: 7-8 dovlecei 300 g brânză telemea 150 g unt 3 ouă 50 g caşcaval pesmet mărar sare   Mod de preparare: Do­vleceii îi tai felii, apoi aşezi un strat într-o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu pes­met. Separat baţi […]

retete

Turte cu sunca si salvie

Turte cu sunca si salvie  Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa 150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 linguri faina 4 linguri ulei Mod de preparare: Turte cu sunca si salvie: Se amesteca cartofii, ceapa, sunca, […]

Sos de crustacee

Oua cu sos de mustar

Oua cu sos de mustar  Ingrediente: 6 oua fierte tari 12 masline 2 galbenusuri 100 ml ulei 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 lingurita zeama lamaie 1 lingura mustar 1 salata verde   Mod de preparare: Oua cu sos de mustar : Se taie ouale felii. Se face sosul din: mustar, galbenusuri, […]

Omleta cu legume si cartofi

Omleta cu legume si cartofi Ingrediente: 500 g cartofi 1 catel usturoi 1 legatura ceapa verde 500 g rosii 3 oua 5 linguri lapte 50 g cascaval ras sare piper Mod de preparare: Se taie cartofii cubulete si se prajesc in ulei incins. Se pune usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, ceapa taiata rondele, rosiile tocate […]

Barcute cu ardei

Barcute cu ardei

Barcute cu ardei Ingrediente: 3 ardei grasi 3 rosii 6 oua 3 linguri ulei 6 felii de paine unt patrunjel verde ulei sare piper Mod de preparare: Barcute cu ardei: Taie ardeii in doua, se curata de seminte si se pun pe tava de la cuptor. Pe fiecare jumatate se pune putin unt, se presara […]

Rosii cu oua

Oua in cuib de rosii

Oua in cuib de rosii din: rosii, oua, usturoi, smantana, maioneza, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 4 rosii foarte mari 4 oua fierte 2-3 catei de usturoi pisati 150 g smantana 4-5 linguri maioneza 1 lingura zeama lamaie sare piper frunze patrunjel Mod de preparare: Se decupeaza rosiile si se scobesc astfel […]

Barcute cu pui si rosii

Corăbioare de vinete cu branză

Corăbioare de vinete cu branză din: vinete, branza de burduf, cascaval, ceapa verde, usturoi, rosii, marar, piper, ulei.   Ingrediente: 2 vinete lungi 100 brânză de burduf 200 g caşcaval 2 cepe verzi 4 căţei de usturoi 2 roşii mărar piper ulei   Mod de preparare: Tai vinetele pe lung, le scobeşti, apoi le prăjeşti […]

Clatite cu jambon, ciuperci si smantana

Clatite cu jambon, ciuperci si smantana

O reteta simpla si delicioasa de clatite cu hambon, ciuperci si smantana din: clatite, jambon, ciuperci, cascaval, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras 400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile feliute si se calesc cu 15 […]

Chifle din făină de porumb cu trei arome

Chifle umplute cu branza

Chifle umplute cu branza Ingrediente: 6 chifle 100 g unt 150 g branza 1 ou 1/2 pahar smantana 1 pahar lapte 1 lingurita marar tocat sare piper Mod de preparare: Se taie chiflele in jumate si se inmoaie in lapte. Se amesteca branza cu oul, sarea, piperul si mararul. Peste fiecare jumatate de chifla se […]

Crochete de branza cu verdeata

Crochete de cascaval

Crochete de cascaval  Ingrediente: 250 g cascaval 500 g cartofi 20 g drojdie 1 pahar faina 2 oua 1 cescuta lapte ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii se fierb si se zdrobesc. Cascavalul se rade fin. Se adauga peste cartofi cascavalul, faina, ouale, drojdia dospita in lapte si sare. Se framanta si se mai […]

Ciuperci usturoiate

Ciuperci in sos de marar

Ciuperci in sos de marar Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se pune o legatura de marar si se mai lasa pe […]

Bruschete cu ton si ardei iute

Paine prajita cu legume si sunca de Praga

Paine prajita cu legume si sunca de Praga  Ingrediente: 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati felii 4 linguri ulei 1 paine tara 2 catei usturoi 50 g sunca Praga taiata fasii Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se pune in tava de la aragaz ardeii taiati fasiute si dovleceii. Se pun […]